Regisztráció Blogot indítok
Adatok
farfadet

0 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Barátaim az Úrban,  A nyáron főleg gyerekkönyveket faragtam, és sikerült pár érdekes felfedezést tennem, amelyek talán érdeklődésre tarthatnak számot. Kezdetben vala az inDesign Arról nem tudok beszámolni, hogy  az Adobe tördelőszoftvere milyen, vagy milyen vele dolgozni. Feltételezem,…..
farfadet 2020.04.07 12:55:15
@Dworkyll: köszi! Az 1. verziót már kipróbáltam, de mindig ott maradt a szöveg, szóval látható volt. Nem tudtam rájönni, hogyan tüntethetném el :(
farfadet 2020.04.07 14:15:19
@Dworkyll: Aztamindenit, működik! Hálás köszönet :)
Mikor először láttam Positanót rögtön beleszerettem, szerelem volt első látásra és tudtam, hogy nyáron meg kell néznem. Az utat meg is szerveztük, Nápolyba repülővel mentünk, majd onnan eljuthatsz Positanóba taxival, hajóval, vagy vonattal. Mi taxival mentünk (kb. 100 Euro volt, 1,5-2 óra) és előre…..
farfadet 2018.04.03 20:29:51
Ha már filmek: ez is Positanoban játszódik félig meddig: www.imdb.com/title/tt0110737/?ref_=nm_flmg_act_62
És a fiatal Salvatoret játszó Marco Leonardit érett szerepben láthatod a világ összes pénze c. filmben most.
... sokak örömére DD. Igazából fel sem tűnt, annyira pörög minden, vagy csak én pörgetem vagy eltúlzom. "Állapotom nem normális" ténytől függetlenül a hétvége igazolta hogy valóban nincs valami rendben velem. Egyszerű történet, elmentünk kirándulni. Éppenséggel nem is oda készültünk hanem 'azindexen…..
Csuklóízület körüli panaszok hátterében különösen gyakran áll ínhüvelygyulladás, de máshol is előfordulhat. Legtöbbször könnyen diagnosztizálható probléma, de a makacs gyulladás kezelése nem mindig egyszerű. Mit jelent az ínhüvelygyulladás és mit lehet tenni, ha már kialakult. Erről írok…..
HamPLÓ Vonat az utca közepén 2016.07.09 18:00:00
Az Egyesült Államok tömegközlekedésileg gyakorlatilag ismertlen terület számomra: sosem jártam ott, és mivel túl messze van ahhoz, hogy érzelmileg kötődni tudjak ottani üzemekhez csupán képek alapján, bevásárláskor is rendre ki szoktak maradni a kosárból a róluk szóló könyvek. Egyszer kaptam…..
Talán nincs még egy olyan gyilkos, akinek személye köré annyi legenda, féligazságokat tartalmazó történet szövődött volna, mint Pipás Pista. Ha megpróbáljuk megtalálni a valóságot az évek során rárakódott, meseszerű rétegek alatt, akkor sem biztos, hogy eljutunk a teljes igazságig. Egy dolog azonban…..
farfadet 2016.06.21 09:16:34
Még ha nem is kedvelnek majd emiatt, akkor is muszáj kiírnom magamból...  Csak úgy mondom, hogy a helyükben valószínűleg én sem igazán akarnék holmi "táborba" menni kevésbé önszántamból, főleg nem gyerekkel a kezemben, főleg nem úgy, hogy a hivatalos szervek napok, hetek óta…..
Előkelő körülményei ellenére nagyon nehéz sorsa volt, és végül zord, sőt kegyetlen uralkodó lett belőle. Bár három francia királynak is ő volt az anyja, a franciáknak mindig idegen maradt, ő volt a mindenre képes olasz nő. Viszont konyhaművészetük modernizálásában sokat…..
Én nem tudom, hogy ment ez akkor régen, de itt valami nagyon el van baszva. A kétévesek mindenkor és mindenhol fosnak arra, amit mondanak nekik? Semmit nem tudnak az életről, a veszélyekről, gyengék és bénák, és folyton orra meg leesnek, totál életképtelenek, de az önbizalmuk, az…..
farfadet 2015.06.16 15:51:36
isolde Akkor most a halálról 2015.05.06 15:59:40
Egy dolgot tudok mondani (az éjszakai alváson kívül), amit határozottan és valószínűleg mindörökre elrontott bennem a gyerekvállalás. Nem, nem a testem, az isteni szerencse és némi sportolás mellett számomra elfogadhatóan nézek ki, jó, nem a tizenhét éves kori alakom van, de…..
  Imádok a Lidliben shoppingolni, és nem csak azért, mert a heti akcióknak köszönhetően minden alkalom igazi kaland, hiszen a bolt középen található kincses szigetekben mindig pompás új cuccokat lehet vadászni. Van itt minden Jézuskától géppuskáig, olyan jutányosan ráadásul,…..
Az évnek ebben a szakaszában korán nyugodott a nap, a szinte áthatolhatatlan köd pedig csak még sejtelmesebbé tette a késő délutáni sötétséget. A kis bolt szinte tömve volt, polcai között alig fértek el a vásárlók és az őket kiszolgáló három mogorva, színesre festett hajú…..
Amióta a gyerekek megvannak, két kiadónak dolgozom kizárólag (nem elhatározásból, sajnos így alakult, a munkakapcsolatok rettentően megsínylik, ha jön a gólya, gondolom, ez nem egy korszakalkotó felfedezés). Ma jött a levél, miszerint mindketten lehúzzák a rolót, a tegnap leadott…..
farfadet 2014.09.29 08:53:45
@dívamacska: pl. ha valakinek nincs internete?
És képzeljétek, vágtam láncfűrésszel (Sopronban, a kertben, vékony, kiszáradt fatörzseket), hát annál nincsen jobb. Egymás kezéből kapkodtuk ki a férjemmel, hadd én, hadd én.  Soproni tartózkodásunk további legjobb élményei: úsztam a Fertő-tóban és a Lány is, nagyon jó…..
marsbéli krónikák Ú, bazz... 2014.06.17 11:13:09
Ezt a nőt mikor zavarják már el a picsába? Kedvenc mondatom: "Nekünk, nőknek van egy mentőövünk: szülünk gyereket, van egy otthoni ténykedésünk, ha sütünk egy palacsintát, meg tudjuk nyugtatni magunkat, ha nagyon felhúzottak vagyunk." Ilyen lenéző, semmibe vevő hangnemmel…..
isolde Mindeközben 2014.05.01 14:31:42
A Lány által benyalt vírus megfertőzte a férjemet és engem is, úgyhogy hétvégi utazás lemondva, itthon fetrengünk és nem alszunk éjszaka. Meh. Azt értem, hogy a gyerekek mindenféle vírust elkapnak, de azt nem, hogy ezek miért terjednek át és győzik le a már kifejlett,…..
Ha már költészet napja, nyerw múltkori bejegyzéséről eszembe jutott, basszus, mennyire utálom én meg azt, amikor régmúlt művészek pszichopatológiáját elemzik pszichiáterek / pszichológusok visszamenőleg. Ez egyetlen dologra alkalmas: hogy az elemző tarthasson róla egy…..