Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mulan

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az az amerikai anyuka, aki eddig rutinból lerendezte a nyarat egy-egy tenisz- vagy lovastáborral, most felkötheti a gatyát, mert egyre több nyári tábor alakította át a szokásos készítsünk agyagból köcsögöt/fűzzünk gyöngyöt/énekeljük mozgalmi dalokat portfóliót, és ajánl…..
w Die Hippie, Die! 2007.06.18 01:24:00
A G8 körüli hülyéskedésről nem volt itt szó, de mindannyiunk szerencséjére nem csak én írok magyarul. Váncsa István egy okosbomba pontosságával leírta, amit le kell írni. Van benne egy apró belpolos oldalvágás, de remélem, felfogja mindenki, hogy nem az a lényeg. Hanem…..
mulan 2007.06.18 20:25:53
Hm, szvsz a Váncsa (és vele lustán egyetértve Tóta) itt ugyanolyan demagóg és felszínes, mint akikről ír. Pusztán egy hőzöngő radikális kisebbség alapján megítélni a globalizáció kritikáját több mint bűn: hiba.
Ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy a demokrácia egy kalap fos, mert lám olyan selejtek lehetnek az élcsapatokban, mint pl. Baja meg Mikola, és ezzel a demokrácia egész kérdése le is vagyon tudva.
Ezzel csak annyit sikerül elérni, hogy ne kelljen mondani vagy állítani semmit a valódi kérdésről, meg lehessen úszni a valódi elemzést és csak egy széli jelenséget kelljen egy olcsó sercintéssel elintézni. Magyarán sunyi gyávaság.
Az Attac pl. nem egy beszívott hippi buziság, hanem egy valódi problémát állít a középpontba, hogy tudnillik az egyidejű hatalmas tőkemozgások állam- és régiószinten képesek destabilizálni a helyzetet, ami nem játék, hanem sokszor tömeges emberhalál, és aminek lehetséges olyan kereteket adni, ami megosztja a kockázatot és felelősséget.
Az sem hülyeség, hogy igenis vissza lehet élni az érdekérvényesítés terén gyengébben állók helyzetével és nyugodtan lehet náluk mindazt, amit az anyaországban nem: a környezeti katasztrófa előidézésétől kezdve az emberkísérletekig voltaképpen bármit (ezt pont mi ne tudnánk, akiknek csak ez teljes folyóját sikerült fertőtleníteni ciánnal?). Ebben pedig (hogy hoznak-e és milyen szabályozást, igenis van felelőssége a nemzetközi döntéshozó testületeknek).
Persze ez egy sokkal bonyolultabb kérdés, és több energiát is kéne belefektetni, mint egy csapat faszkalap kődobáló (jogos) lefaszkalapozásával elintézni az egészet. Azt ugyanis könnyű -- túlságosan is, épp annyira, mint pl. követ dobálni.
Ma alanyunk az általam igaztalanul baltaarcúnak titulált Garner kisasszony, akit pedig lehet jól is fotózni, csak az állát kell ügyesen megvilágítani. Mindenki SpyBarbie-ja (copryright by TWOP) 1972-ben látta meg a napviágot Texasban, de hálistennek nem úgy intonál mint George Bush.…..
Nem csak a személyi számítógépek tudják extrém hibaüzekkel megörvendeztetni az egyszeri júzert. Péter az Országos Egészségügyi Pénztár honlapján örökítette meg a pillanatot, amikor a rendszer kiakadt a keresztneve hallatán: Gondoltam, ha már úgyis olyan nagy a balhé az OEP…..
Mi lenne, ha Ön egy Hewlett-Packard alkatrészes zacskót húzna a fejére, majd meghalna az erre logikusan következő oxigénhiányos maszturbálás közben? És mi lenne, ha ugyanez történne Önnel, de közben még pelenkát is viselne? Semmi, hiszen a HP az emlegetett zacskóin korrektül…..
 Rájár a rúd a rendőrségre mostanság. A Budapesti Nyomozó Ügyészség nem vonja kétségbe a 21 éves Zsanett állítását, akit rendőregyenruhások erőszakoltak meg május elején, írta Anyánk, az Index. A Hooligans gitárosának barátnője azonnal feljelentést tett. Az első…..
Amikor a Válaszd a tudást! a szerecsendióvirág hatásához hasonlítottam még nem tudtam, hogy a köztévé ifjúságokító műsoraiban akad egy olyan, amelyiknek a bélyeg a drogpárja. A vizuális effektjeiben partikra hasonlító Klikkereknek szintén az asszociáció a műsorszervező…..
A biciklisek elgázosítása után most a kínaiakat irtana ki Bockor Gábor, aki már majdnem harmincmillióba fáj idén a Sláger Rádiónak. A műsort az ORTT egyfolytában figyeli, így biztos, hogy a tegnap reggeli műsort miatt is többmilliós büntetést fognak számlázni a rádiónak,…..
Most ez dadaista költészet, szürrealista újságírás vagy egyszerűen csak egy interjúgeneráló szoftver bétaverziója? Mert hogy a Népszabadság Tv Magazin Sipos Pállal készült interjújában olyan kérdések és válaszok következnek egymás után, hogy az még Tristan Tzarának is…..
mulan 2007.04.03 02:53:10
w Sálom, mein Führer! 2007.01.03 08:00:00
Ahmadinezsád minden bizonnyal úgy gondolja, a holokauszt környékén kell megmarkolni a zsidók tökét. Az iráni elnök azt hiszi, a nyugati világ azért szimpatizál a zsidókkal - és nem például vele -, mert szegényeket ki akarták irtani. Ezért aztán egymást követik a holokausztot…..
mulan 2007.01.03 08:04:36
ehh
w Amikor a hóhért 2006.12.28 10:00:00
Akasztják Szaddámot. De nem ám majd egyszer, hanem most: egy hónapon belül. Hirtelen halál.A legnagyobb hiba, amit diktátor elkövethet, az az, hogy megbukik. Sőt, az az egyetlen hiba, mert ha hatalmon marad, akkor a többi hibája nem derül ki, vagy erénnyé kovácsolható.…..
w Dr. Mókus és az erdőtűz 2006.12.13 12:00:00
Anno egy jegyzet kapcsán már nyílt itt egy topik a semmire se való, ám eddig tömegesen képzett bölcsészekről, akiknek túlburjánzását talán visszafogja valamennyire a tandíj, illetve a zabhegyező-szakok visszametszése. Akkor nem volt túl nagy vita ebből, bár akadtak…..
mulan 2006.12.15 00:17:31
Az oktatás célja az ismeretek továbbadása az új generációknak. Ezek az ismeretek vagy praktikusak (bekötni a cipőfűzőt, megfőzni az ebédet, beverni a falba a szöget, kitölteni az adóbevallást), vagy az évezredek alatt felhalmozott, megőrzendő tudáskincs részei, vagyis olyasmi, amit nem akarunk, hogy elfelejtsenek: és ez utóbbiba nem csak Balassi tartozik bele, hanem a másodfokú egyenlet és a termodinamika is.

Ez utóbbiak esetében a praktikus haszon esetleges vagy áttételes, a legtöbb ember érettségi után vsz. egy sort sem olvas majd Balassiból illetve nem fog megoldani másodfokú egyenletet. De jóesetben felismeri, hogy a mai vers, amit olvas, az Balassi-strófában van, és ha lát egy történelmi filmet, akkor nem fog elcsodálkozni azon, hogy mi az az udvari szerelem, vagy ha meg kell írnia az adóbevallását, nem fogja azt gondolni, hogy a százalékszámítás a legbonyolultabb matematikai művelet, ami létezik.

Nem szabad Balassi kontra termodinamika kérdésének álcázni a dolgot, mert ez a kettő ugyanaz: egyik sem praktikus tudás. (És most ne írjatok léci példákat, hogy hogyan sikerült XY-nak személy szerint túlélni a sivatagot Balassi vagy a termodinamika segítségével, mert azok egyedi esetek lesznek, és nem olyasmi, ami megtörténik mindenkivel.)
Vagyis a vita valójában ott van, hogy mit kéne tanítani: a praktikus vagy az elméleti tudás-e a hasznosabb.

Én az elméleti tudás pártján vagyok, ugyanis ez tágabbá teszi a horizontodat, logikusabbá a gondolkodásodat, alaposabbá a felkészültségedet. Ha jó az elméleti alap, akkor a praktikus tudással nem lehet gond. Ha megértettél egy komoly irodalmi művet, akkor az új DVD-lejátszó használati útmutatójával vagy az adóbevallási tájékoztatóval simán elboldogulsz; ha meg tudsz oldani érettségin keményebb matekpédákat, akkor ki tudod számolni azt is, hogy érdemes-e felvenned a bankban a hitelt.

Ha meg tudod ugrani a 150 centit, akkor nem lesz gond az egyméteres léccel sem. (Lesznek persze, akik életük során majd két métereket ugranak, ez lenne ugye az egyetem.)

TWÁ azt javasolta az egyik reakciójában tegnap, hogy Balassi helyett inkább a hitelről tanuljanak a középiskolások. Én pontosan az ellenkező véleményen vagyok. Mert Balassitól és a termodinamikától vezet út a hitel felé, a hitel felől ezekhez azonban nem visz el semmi sem. (Persze, lesz egy-két kivétel, ahogy van pár olyan diplomás ember, aki szakmunkásképzőben ment az általános után, de nem ez a gyakori.)

Nem tanítanak az iskolában KRESzt, pedig az milyen praktikus, és a legtöbb embernek van is jogsija. Hát pont ezért nem tanítják az iskolában!
Azt, hogy egy növény mekkorára nő, nem csak a növény képességei határozzák meg, hanem az edény is, amibe ülteted. Ha kicsi edénybe teszed, csak azt a kicsit fogja tudni betölteni.

Az Erzsébet téren jött oda hozzám egyszer egy 20 év körüli csaj, hogy segítsek, merre van a metró, mert ő egy másik kerületben lakik, és itt nem igazodik el! Vagy: a védőnőnk, amikor felhívtam, és megkérdeztem, hogy hol találom meg őt személyesen, elkezdte magyarázni, hogy hol lakom?, jó, akkor menjek el a sarokig, forduljak balra..., alig bírtam leállítani, hogy az utca nevét és a házszámot mondja meg!

Nem hiszem, hogy az elméleti tudás rovására csupa praktikus dolgot kéne tanítani. A praktikusakat majd úgyis megtanulja. Szexet se tanítanak az iskolában, pedig az életben az egyik legfontosabb dolog! :)

Bocs, hogy hosszú lett!
A legcsúnyább szó fasz picsa…..
w Since November 7 2006.12.07 22:00:00
Egy hónapja indult ez a blog; és mivel az itt összegyűltek egy jó része azon az állásponton van, hogy igenis kellenek a szentségek, meg az ünnepek és az ilyesmi, hát nem bánom, emlékezzünk és vessünk számot. Majd legközelebb egy év múlva. Nem miattam: a community miatt. Az…..
w Agnosztikus hiszekegy 2006.12.06 14:30:00
Volt is, lesz is még vallási téma itt, ezért most szájbarágósan, ábra segítségével elmagyaráznám az alapokat. Remélem, ezzel elkerülhető lesz, hogy újra és újra feltegye a begőzölt olvasó a vaskos kérdést: honnan tudod, hogy nincs isten, he? Lássuk az első illusztrációt.…..
mulan 2006.12.07 05:46:01
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2006.12.07. 04:44:31

Ó, igen! Kevés dolgot szeretek Borgesben (a stílust pl. nagyon nem), de a császár állatai az abszolút kedvenc. A Laudatores Temporis Acti mellett. :)
Az alábbi, kisé sután megírt levelet a Zugügyvéd azért teszi közzé, mert sokan nincsenek tisztában, hogy a blogolás jogilag igenis veszélyes lehet. Óvatlanul vagy szándékosan számos jogszabályt érinthet egy bejegyzés, a személyhez fűződő jogok megsértésétől a…..
      A Zugügyvéd kiszúrt egy jogszabályt, ami igencsak elbújt az új törvények között. Vajon mire szolgálhat az az ügynökség, amelynek a tagjai a diplomáciai védettségnél is több jogokat élveznek, mentes az adók és vámok alól, helyiségei és…..
Mit tehet a jelentkező, ha egy nem egyértelműen megfogalmazott feltétel miatt nem veszik fel egy felsőoktatási intézménybe? Pereskedhet, panaszkodhat, talán igazat is adnak neki valamilyen fórumon. A Zugügyvéd szerint mindez hiába, a küzdelem nem sok gyakorlati haszonnal kecsegtet.…..
Én például már a körömágyam is kirágtam, aludni se tudok éjjel, csak forgolódom, ide-oda vet az ágy, és közben az jár a fejemben, hogy mégis ki lesz Stohl Buci partnere a Szombat esti lázban. Kinek a csillámporos dekoltázsáról álmodnak majd a vízvezeték-szerelők és az…..
A viccmagyarázásnál nincs hülyébb műfaj, úgyhogy rövid leszek. Orosz József beszerzett egy relativizálógépet. Ez úgy működik, hogy mondjuk beírom, hogy holokauszt, aztán kiadja, hogy utolsó mohikán, vagy valami hasonló, de egészen kis hülyeségeket is be lehet ütni, például,…..
w Postabontó - A tehetetlen halott 2006.11.07 04:14:00
Gondoltam, 1956 majd biztos kiveri megint a balhét, jön ezer mail, hogy jaj de mekkora nemmagyar maga, rohattkomonista, ávósgyurcsányista, apróantal, 'raus. Ehhez képest roppant meglepetés, hogy a valóban rengeteg levél legalább nyolcvan százaléka pozitív és egyetértő. Ilyen még…..