Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K.anna.Teapot

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha már Ramadán van, akkor ma látogassunk el az Egyesült Arab Emirátusokba, Fikus Kukisz segítségével. Korábban (még a kezdeti időkben) írt egy posztot, most újjal jelentkezett, a leírtak nem minden tanulság nélkül valók. „Mivel az új Határátkelő-oldalon nincs még…..
K.anna.Teapot 2013.07.15 16:53:25
@Taxomükke: Uram,uram izlelgettem a szot,de megsem szeretnem hasznalni koszonom,akkor mar inkabb a hagyma ajanlott pasi..Megsem fordult volna a fejemben,hogy egy szobol kommentek szuletnek.
Vicces az a hozzaallasod miszerint ha mar arab orszagban elunk,igy kene a ferjemet hivnom,neki meg ajanlhatnad,hogy 3 meterrel elottem setaljon en meg majd bebugyolalom magam:)
ja mar nem elunk UAE-ban.
Azt sem mondtam,hogy fel kellene rajuk nezni,ott meg nem tartunk,csupan annyit hogy kellemes tenyezok is vannak az orszagban.
A rabszolgasagrol meg kulon posztot lehetne irni,senki sem szegezte pisztolyat az indiai,pakisztani vagy filippino szarmazasu munkavallalo fejehez,hogy ott dolgozzon,ok jottek ugy mint mi is nyugatiak,jobb munka tobb penz remenyeben.
Csak egy pelda a sok kozul;en egyszer megkerdeztem egy maidet miert el Dubaiban tavol a gyerekeitol(szamuk 4).O erre azt valaszolta orul, hogy van munkaja,ha nem kuldene haza a penzt akkor a gyerekek ehen halnanak szo szerint...
K.anna.Teapot 2013.07.15 20:13:57
@tanato: Koszonom,majd sort keritek ra es elolvasom:)
K.anna.Teapot 2013.07.15 20:15:04
@Taxomükke:Hmm akkor ugy latszik vicc akart lenni es nem vettem a lapot..;)
Előfordul az, hogy nem úgy alakulnak az ember dolgai, ahogyan eltervezik, de néha a legkülönösebb helyzetekben találkozunk jóindulattal, például egy ghánai családnál. Stevee tíz hónapja él Angliában, és most jutott el oda, hogy úgy érzi, lassan elindult valami, ami jó irányba…..
K.anna.Teapot 2013.06.18 08:41:44
K.anna.Teapot 2013.06.18 15:01:12
@Barátusz: Igazad van;)
K.anna.Teapot 2013.06.18 15:05:16
@tanato: Meg az is lehet,hogy telibetalaltal es egy ferfirol van szo,de ez a stilus meg az erosebb nemnek sem all jol...
Magyarországról nézve a sors furcsa fintora, hogy ezekben a napokban a három részre (ellenzékiek, kormánypártiak és a döbbenten figyelők tömege) szakadt Törökország uralja a külföldi híreket (az árvíz mellett, persze). Országfelelősünk, Petra a helyszínről küldött…..
K.anna.Teapot 2013.06.05 18:44:13
@váj mí: Mondok egy ujdonsagnak tuno hirt,pont azert,amit irtal. a torok nep tobbsege mar REGES REGEN nem akar EU tag lenni....
K.anna.Teapot 2013.06.05 18:59:37
@váj mí: Ertem,szoval
1.a sajat termek eloallitasa nem gazdasagi mutato,(sajat termek,penz korforgasa export,munkahelyek meglete stb)
2.az epitkezesek rohamos utemben valo minosegi haladasa szinten nem
3,a fizetesek magasabb volta szinten(osszehasonlito cikkeket nem mind ismerem,en csak olyan egyszeru leny modjara megnezem a fizetesembol mire telne Magyarorszagon es mit tudok itt megvenni belole,valamint a csaladtol ,ismerosoktol,ismerosok ismeroseitol stb stb hallom a fizetesek osszeget itt is ott is..)
4,az oktatasba beleolt komoly penzek(ha jol tudom magyarorszag most tapsolta el az Uniotol kapott pedagogusokra szant penzt..)itt tablagepet kapnak a gyerekek,Magyarorszagon meg meg kretara sem telik..
Sorolhatnam a kulonbsegeket naphosszat,hiszen mindket orszagot ismerem,de ugy latom minek,senkit nem erdekel.
A media,a cikkek fontosabbak,hitelesebbek ismeritek a Zelk Zoltan:Harom nyul tortenetet,hat kb igy..
En azert szeretek hataratkelot olvasni,mert elsokezbol kapok hireket es ha olyan orszagrol olvasok,ahol meg nem eltem vagy jartam,elolvasom ,megfontolom,vegigoondolom,de nem tamadom,azt akinek igazi tapasztalatai vannak,hogy jonnek ahhoz!!mert olvastam a blikkben,vagy az origoban,vagy akarhol??
K.anna.Teapot 2013.06.05 21:57:26
@váj mí: Mi az,hogy Annacska es kussolj??Ilyen joban nem vagyunk.
Azert nem reagaltam legeloszor.hogy miert nem mennek a torokok ausztriabol el,mert ez egy nagyon ronda rasszista felfogas!
Szabad kerdeznem te echte osztrak vagy??
Van ilyen meg olyan torok is,mint ilyen es olyan magyar,csak azert mert talalkoztal nehannyal,akar tobb ezerrel nem itelkezhetsz egy egesz orszagrol,vagy a gazdasagarol,hiszen eredetileg errol volt szo,egeszen addig amig nem jartal a foldjukon es nem ittal meg veluk halvacsora mellett nehany rakit.

A tobbit,meg a te stilusodat kovetve marhara bebuktad!!!!!En is talalkoztam torokkel torokorszagon kivul ugyanis::::::
Nemetorszagban szulettem,vannak nemet gyokereim ,es eltem Ausztriaban is!Volt ilyen,volt olyan tapasztalatom..nem tagadom..
Akarod latni az utlevelem,draga???Ezt hivjak ugy magyarul,hogy visszanyal a fagyi.
En is mondhatnam ,ha a te szinteden lennek ,menj vissza Magyarorszagra ott rontsd a levegot!Mit keresel magyarkent ott!!!!!
De nem mondom,ezt a hangnemet meghagyom neked, innen viszont leptem.
Igaz nekem nem voltak olyan reszletes infoim az orszagrol,mint feherfarkasnak,de az o konkret adatai sem gyoztek meg senkit.
Gondoljatok az orszagrol,amit akartok en meg tudok,amit tudok.
A post tetszett,jol kiragadta a jelenlegi helyzetet.
Ne provokalj tovabb,mert nem valaszolok neked,te gondolkodj kis VIP torzstaghudejokatbeszologato,ANNA meg csondben van,nem vesztegetem tovabb az idomet.
Tovabbi szep estet!
Igazi egzotikus élményben lesz ma részünk, hiszen Malajziára mehetünk, ott is egy paradicsomi szigetre. Hogy miként kerül egy magyar család Penangra és milyen is ott az élet, valamint hogy miként kerül mókus a szárítógépbe – nos, mindez kiderül Sisi írásából. (A képekért…..
K.anna.Teapot 2013.05.31 21:42:52
@mojoking77: Huhaaa,nem vagyok 'expat feleseg tanacsado',;),remeljuk a postot iro holgy folytatja irasat es tole megtudhatunk errol a temarol hasznos reszleteket.
Az en tapasztalataim szerint minden egyes nem dolgozo felesegnek mas a helyzete,az idokitoltes fugg az orszagtol,az adott orszag kulturajatol,anyagi lehetosegektol ,vagy pl van e gyerkoc a haznal(rogton adva vannak a baba-mama klubbok,vagy az ovodai -iskolai osszejovetelek.)Beszeli e a helyi orszag nyelvet,ha nem rogton eltud menni egy helyi nyelvtanfolyamra,ahol sok expatnovel talalkozhat,igy baratsagot tud kotni.Szerintem Svajcban van magyar klub(magyarok mindenhol vannak;))ott is baratkozhat,vagy eppen uj hobby-ba kezdhet,vagy tovabbkepezheti magat az adott holgy...lehetoseg hatartalan..mindjart megjon a kedvem es felmondok:D:D
K.anna.Teapot 2013.05.31 22:20:01
@tanato: Biztosan elveznem,ahogy szetszednenek sejtjeimre,inkabb az olvasotabort erositem;)