Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nosztalgikus

19 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sanghaj-Peking 1302 kilométer, négy óra. A szuperexpressz 347km/órás sebességgel viszi az utasokat a két sokmillió lakosú város között. Ezen a vonaton utazott Tóth Mihály is kínai útja alatt, és osztotta meg a Párbeszéd Tere vendégeivel a látottakat. A Kínai Népköztársaság 70. évfordulójának…..
A nagyon rossz idő, szakadó eső ellenére megtelt a kispesti Szabó Ervin könyvtár az immár hatodik alkalommal megrendezett Légibalesetek pilótaszemmel c. előadásra. Háy György kapitány a szokásokhoz híven elmesélte, hogy az első baleseti kivizsgálás Ikarosz repülését követte, aki az előírásokat…..
A Párbeszéd Tere rendhagyó történelemórájának látogatói már tudják, hogy Hiller Istvántól nem az aktuális esemény leírását hallgathatjuk meg, hanem a történelmi esemény hátterére, az oda vezető útra, az összefüggésekre mutat rá. Nem volt ez másként az 1920-as trianoni békediktátumra való közös…..
Helyszín: Párbeszéd Tere, XIX. Kispest, Ady Endre út 89.  Ideje: 2019. június 4. kedd, 18.00 óra   1920. június 4. Az I. világháborút lezáró békeszerződés aláírásának napja. A háborúban vesztes Magyarország, mint az Osztrák-Magyar Monarchia egyik utódállama és a háborúban győztes antant szövetség…..
Újra légibalesetekről hallgattuk május 7-én este Háy György volt Boeing 737-es kapitányt, baleseti kivizsgálót a méltán népszerű Repülés titkai – Légibalesetek pilótaszemmel előadássorozat részeként. Van, hogy az élet felülírja az előzetesen eltervezett programot, nem volt ez másként most sem.…..
Helyszín: Párbeszéd Tere, XIX. Ady Endre út 89. Ideje: 2019. május 30 csütörtök 18.00 óra   Isten megteremtette Grúziát, ők meg a bort. A legenda szerint a teremtés után Isten szétosztotta a különböző népek között a Földet, a grúzok azonban átmulatták az időt. Megkésve jelentkeztek a jussukért,…..
Helyszín: Párbeszéd Tere, XIX. Ady Endre út 89. Ideje: 2019. május 24. péntek 15.00 óra   Készítsünk képből képet Nem kell hozzá semmi más, mint néhány színes újság, folyóirat, olló és ragasztó. Ezeknek az eszközöknek segítségével, Reizingerné Fejes Tünde irányításával nagyszerű kollázsokat…..
Helyszín: Párbeszéd Tere, XIX. Ady Endre út 89. Ideje: 2019. május 21. kedd 18. 00 óra   A jól működő nyirokrendszer az immunrendszer illetve az egészség alappillére, ezért a szervezetnek egy tökéletesen működő nyirokkeringésre van szüksége. Ez azonban nem mindig van így. Sokak gondja a…..
Helyszín: Párbeszéd Tere, XIX. Ady Endre út 89. Ideje: 2019. május 16. csütörtök  18. 00 óra   Brüsszel Belgium és Flandria fővárosa, az Európai Unió és a NATO székhelye. Ha Büsszel, akkor belga csoki, belga sör, de királyi palota és Grand-Place, Mannekin Pis és Atomium is. A városban 163 nemzet…..
Helyszín: Párbeszéd Tere, XIX. Ady Endre út 89. Ideje: 2019. május 15. szerda 18. 00 óra   A gyermek születése egy természetes dolog, mégis valóságos csoda, ami azért alaposan megviseli az anya testét. Hogyan zajlik a háborítatlan szülés? A szülési fájdalom transzformáló erő? A szülés körül…..
Helyszín: Párbeszéd Tere, XIX. Ady Endre út 89. Ideje: 2019. május 8. szerda 18. 00 óra     Dedikálással egybekötött könyvbemutatóra invitálunk minden irodalomkedvelő érdeklődőt. Horváth János író első kötete korábbi novelláinak gyűjteménye, de kerültek bele újonnan írt írások is, amelyek…..
Szabadtéri verselésre invitáltunk a Költészet napjára az Ötvenhatosok terére. Eljöttek az irodalmi pályázatunk résztvevői is és egymás után mondtuk kedvenc verseinket. Petőfi és Ady, Reményik és Váci Mihály, József Attila és Faludy, Erdős Virág és Bródy, Lackfi János és Janikovszky Éva versei…..
Kedves Érdeklődők! Továbbra is nagy örömmel várjuk Önöket a Párbeszéd Tere közösségi klubba.  Áprilisi programjaink: Április 4. csütörtök 18.00 óra Világutazók klubja - Hétvégi német városok: Berlin, Drezda Vendég: Szabó Gyula   Április 9. kedd 18.00  óra Nők a politikában  Vendégeink:…..
Folytatódott népszerű előadás-sorozatunk a Repülés titkai – Légibalesetek pilótaszemmel. Vendégünk volt Háy György volt Boeing 737-es kapitány, baleseti kivizsgáló. Akik az előzőeken is részt vettek, azoknak nem volt újdonság a kis történelmi visszatekintés, de szerencsére mindig vannak új és új…..
Ablak a világra, tükör a léleknek. Ezt a címet adtuk az általunk tavaly szeptemberben indított irodalmi és illusztrációs pályázatnak. Mi négyen, irodalombarátok Kispesten kitaláltuk, elterveztük, meghirdettük és izgatottan figyeltük, hogy mi történik. Nem történt semmi. Az erre a célra létrehozott…..
Helyszín: Párbeszéd Tere, XIX. Ady Endre út 89.  Ideje: 2019. február 21. csütörtök 18.00 óra    Németország két kiemelkedő nagyvárosa Berlin és Drezda. Berlin a főváros, amit a politika fizikailag is két részre osztott és fallal választott el évtizedekig. 1990 óta ismét az egyesült Németország…..
Jó hangulatú estét töltöttünk együtt tegnap a Párbeszéd Terében.  Személyes indíttatásból kötelességemnek érzem, hogy ha már van egy ilyen nagyszerű közösségi tér Kispesten, akkor egy olyan eseményről, mint a Malév bedöntése, muszáj megemlékeznünk. Ezt tettük idén már harmadszor és köszönet az…..
Néhány hetes téli szünet után ismét várunk minden kedves érdeklődőt a Párbeszéd Tere programjaira. Igyekszünk továbbra is változatos, széles érdeklődésre számot tartó rendezvényeket szervezni, hogy mindenki találjon olyat, ahova szívesen látogat el. Januári programjaink: Január 16. szerda 18.00…..
Mától kezdve a követési ajánló sáv helyén, poszt oldalon új tartalom jelenik meg: kiemelt Blog.hu és Index cikkek. A követés gomb továbbra is megjelenik az első helyen, ha az olvasó még nem követi a blogodat A blog.hu-ról szerkesztők válogatják a sávba kerülő tartalmat.   A sáv csukott…..
Fifty-five Mit jelent az ötvenöt? 2016.04.17 17:13:32
Ötvenöt év. Nem érdem, csak állapot. Vannak, akiknek eltelik szépen, csöndesen, van, akiknek mozgalmasan. Az enyém mozgalmasan telt, bár nagyon szépen, csöndesen indult. Mindenkinek az élete egy regény, mindenkié valódi kincs, magának a legdrágább. Nem vezet más, csak hogy kiirhassam magamból az…..
A HTML oldaldobozt használhatjátok arra, hogy az oldalhasábokban egyedi kódot, szöveget, képet jelenítsetek meg. Az új dobozszerkesztő pont ugyanolyan editorral rendelkezik, mint a posztszerkesztő, így egy kép, videó beszúrása, vagy a szöveg formázása már nem okoz gondot azoknak sem, akik kevésbé…..
Többen is írtatok nekünk levelet, hogy bár a snippetes megjelenítést bekapcsoltátok, de a blog kezdőlapján mégis megjelenik a teljes bejegyzés. A két dolog teljesen független egymástól, az ezzel kapcsolatos tévhiteket most tisztázzuk. Ha a blogod kezdőlapján csak egy rövid…..
Az előző posztunkból kiderül, hogy hogyan tudtok az új admin felületen oldaldobozt létrehozni. Tehát a Beállítások/Oldaldobozok menü fül alatt a Keltetőben (középső oszlop) található elemek melletti plusz ikonra kattintva tudtok új oldaldobozt létrehozni. Térjünk rá a link oldaldobozokra, melyek a…..