Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sol_Invictus

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves olvasók... Egyik kommentelő vendégünk, akit nem tudok igazán nevén nevezni, mert már az 5.-et használja, nagy vihart kavart a lelkemben. Be kell ismernem, sokáig egyszerűen azt hittem, hogy hülye. Minden jel erre mutatott. De nem. Az igazság végig előttünk volt. Nem tudom,…..
Sol_Invictus 2013.05.30 22:16:03
A keresztényellenesség, és az önkényes bibliamagyarázatok szerintem nem igényelnek különösebb kommentárt. Minek ide tanítóhivatal és kétezer éves hagyomány... Majd tothferi szépen kinyilatkoztatja nekünk az igazságot. :)

Még egy személyes kérés a végére tothferihez: könyörgöm, esengve kérlek, hogy ne etimologizálj!!! Amiket itt előadsz, még népies etimológiának is röhejes, hát még alátámasztottnak. Én elhiszem, hogy valaki képtelen túljutni Pap Gábor, Kemény Ferenc és Táncsics Mihály nyelvészeti képességein, de miért kell ezzel másokat fárasztani? Komolyan, Buda = Buddha? Mégis mi alapon Buddha? Halkan súgom meg, hogy ez nem egy személynév (akire gondolsz, az Siddhārtha Gautama), hanem egy metafizikai állapot megnevezése, a buddha szó szanszkrit és páli nyelven azt jelenti felébredett. Könyörgöm mondjál nekem EGYETLEN buddhista vonatkozást vagy elnevezést a honfoglaláskori Magyaroknál! Véletlenül sem Blédáról (Buda) nevezték el, neeeem, Buddháról... mert Pap Gábor azt mondta (a non-plusz ultra, hogy az a szerencsétlen még ki is egészítette: összefüggésben a "budi" szóval, mert a magyar ember ott tud elmélyedni).
Újabb bullshit: Hungáriát pedig neki ne állj levezeti az אֱרֱץ הָגָר -ból ('erec Hágár' = Hágár földje), mert a nevezett középkori zsidó iratoknál jóval régebb óta írásos emlékünk van a 'hungária' elnevezés előzményeiről (Bizáncban: Οὔγγροι)

A (sokadik) másik: Ne akarj hunabb lenni a hunnál. Azzal, hogy lekicsinyled a Római Birodalmat, kizárólag a saját szellemi szegénységi bizonyítványodat állítod ki. Ami Európában értékkén, princípiumként megjelenik, az nagyrészt a Római Birodalom öröksége. Ezeket a princípiumokat az Egyház (nagyon helyesen) felismerte, és megmentette. Atilla magasrendűségéről tesz tanúbizonyságot, hogy amikor Róma ellen vonult, szintén (Nagy Szent Leó hatására) felismerte ezeket az értékeket, és seregével elvonult a Város elől. Ne akarj nála is hunabb lenni... inkább gondolkozz hát egy kicsit, mielőtt irónikusan "nemossagyat" névvel nekiállsz ontani a hülyeséget.