Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szaudi Herceg

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megint eltelt egy év, és újra eljött a visszatekintés pillanata. Ebben az éveben is aktívak voltunk a Facebookon. Számos gondolatébresztő és ritkán látott fénykép került ki az idővonalra a 12 hónap alatt. A legkedveltebb képekből válogattam. Soson indián figyeli az újonnan megépült…..
Szaudi Herceg 2022.01.06 01:46:44
@gigabursch: TANKESŐ? ez jó :-D

erre pedig mit illik válaszolnia a csapatnak: Köszörű széken! :-)
Szaudi Herceg 2022.01.06 02:00:44
@IamTwo: a többi német iparváros se nézet ki sokkal jobban, pl. Köln se... aztán ugye abba is érdemes belegondolni, hogy milyen lehetett a lakosság helyzete, amikor végül jöttek az amcsik és megszállták az országot, tapsolni kellett nekik és örülni, hogy mindent szétb@sztak, még akkor is, ha az újjáépítést utána (részben) a Marshall-tervből finanszírozták (ha jól emlékszem... de ha nem, valaki guglizza ki, a helyesbítést elfogadom). Mondjuk az is igaz - és ez persze csak utólag derült ki - , hogy az amcsikak végül tényleg lehetett örülni, nem úgy mint a keleti részen, ahova a dicsőséges szovjet hadsereg vonult be.
1863. Szaloniki városfalai a tenger felől. Az akkor oszmán fennhatóság alatt álló görög város bizánci falai a 3. században épültek. Az oszmán hatóságok lebontatták 1867-ben. Régen volt már kérdés! Legyen hát most az, hogy honnét fotózhatták a várost?..
1896. Az első újkori olimpia Athénben. A 100 méteres síkfutás döntőjének rajtja: balról a negyedik a magyar Szokolyi Alajos, akinek bronzérme minden idők első megszerzett magyar olimpiai érme..
Szaudi Herceg 2021.01.17 21:26:56
@Csernyánszky Pál: "@jamboox: Két merénylet volt ellene egy nap alatt. Az első alkalommal gránátot dobtak az autójára, gondolom, ez a helyszín van a képen. "
A hazatérés nehezített vállfaja, amikor az ember azt érzi, hogy a segítség és jószándék helyett gáncsokat és folyamatosan újabb akadályokat kap. Ez történt anno Mária gyermekeivel is – egy család két tanulságos története következik. Hazaköltöztél Magyarországra? Neked is nehézségeid vannak vagy épp…..
Szaudi Herceg 2020.10.02 18:04:27
@Billy Hill: az is ér, ha nem én, hanem az apám dolgozott a 70-es években az NDK-ban? :-D
Ezzel a gondolattal játszott el az amerikai National Geographic magazin. Az eredményt a Föld jelenlegi képén ábrázolták kontinensekre lebontva. Voltak mellé ugyan rövid magyarázatok de azok egyetlen komolyabb földrajzos érdeklődését sem elégítenék ki. A National Geographic…..
Szaudi Herceg 2020.08.02 20:34:00
@milliliteratura:
@answ:

matekból kettes alá :-P

0,003% az 0,00003... azaz évente a maradék lakosság az 0,99997
0,99997 ^ 5000 = 0,86, azaz 86%-a a mai majd' 10milliónak, azaz jó 8,5millió marad még 5000 év múlva is...
házi feladat: 0,003% helyett kiszámolni 0,0048%-kal
Szaudi Herceg 2020.09.13 02:24:04
@Untermensch4: természetesen ötös ;-)

számításaim szerint elég lenne ha a Föld 5%-át takarnák ki
Tudom, hogy sokan vagytok, akik a blogot olvassák és rendszeresen várnák a posztokat, de sajnos most nincs időm írni. Ez sem egy amolyan visszatérés, újraindulás poszt lesz. Nem szeretném kinyírni a blogot, tervben van a folytatás, csak most egyszerűen nincs időm vele és a számlával foglalkozni. Az…..
MegaMIND Akkor merre van az arra? 2016.08.14 22:48:09
Szóval akkor ott tartunk, hogy Bárkiből nem lehet sikeres trader..Ez van, mint írtam, ezt el kell fogadni. Nagyon sok tényezőn múlik ez a dolog. Mondjuk tudom, tényleg nagyon jól nézne ki, meg mondogatni is nagyon jó, hogy "Én a tőzsdéből élek", de ez egy illúzió. Vagyis részben. Tényleg vannak…..
Szaudi Herceg 2016.12.06 10:45:49
Szaudi Herceg 2017.02.16 10:16:40
  A környezet-, és természetvédelem a szakterületem, hát néhány kolléga elkezdett dolgozni, hogy felhívja a figyelmem arra, az USA új elnöke hogy teszi tönkre országának környezetvédelmi intézményrendszerét és miként járul ezzel hozzá olyan globális környezeti problémákhoz, amelyek a bolygónk…..
MegaMIND Bárkinek sikerülhet? 2016.07.24 22:36:10
Az előző posztban leírtam már, hogy azért ez nem olyan egyszerű eset, mármint megtanulni profitosan kereskedni, mint ahogy azt a hirdetésekben látja az ember. Bárkinek sikerülhet? Ez itt a kérdés, amire később válasz is lesz. Szóval, nagyjából négy év kell ahhoz, hogy valaki megtanuljon normálisan,…..
Napi érdekes, immár a 159. Ünnepelhetünk, pedig nem kerek szám, azonban tegnap elértük a blogon 1000. követőt, a Facebookon pedig D.David szorgos munkájának eredményeként e hónapban átléptük a 16 ezrediket! Az oldalletöltéseink pedig lassan elérik a 16 milliót! Köszönjük a kitartó érdeklődéseteket,…..
Szívszorító jelenet zajlott le Qionglaiban, Délnyugat-Kína Szecsuan tartományában február 15-én, amikor a hétéves kínai kisfiút, Fengfenget édesanyja a tavaszünnepek után nem vitte magával Csengtuba, hanem ismét a nagyszülőknél hagyta...
Szaudi Herceg 2016.02.21 03:13:49
@Anna King: a cikk szerint a nő elvált. Lehet, hogy anno nem így tervezte, mármint hogy majd elválik és egyedül kell eltartania a 2 gyereket.
…amelyeket eddig is sejtettél, de féltél megkérdezni. 1. Külön 6 méteres fakerítés védi majd a fémtolvajoktól. 2. A Végleges Kerítés elkészültéig egymás vállán álló rendőrök között feszítenek ki gombostűkben megforgatott ragasztós damilt. 3. Röszkénél…..
Szaudi Herceg 2015.07.03 12:39:37
Szaudi Herceg 2015.07.03 12:42:33
@PannoniaAC31: ma szar napunk van, pannonia helyett is elnézést kell kérnem...
Az autóút közlekedési viszonyai miatt több tucat ember lett öngyilkos. A sztráda hídjait eddig kilenc alkalommal semmisítette meg az árvíz, a fagy, az eső és a permafroszt. Egy átlagos nap ősszel az orosz A-360-os sztrádán. ..
A 2022-es, 22. Labdarúgó-Világbajnokságot 2022.június10. és július 10. között Qatar fogja megrendezni. 2010.december 02-án, így döntött a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség. Íme néhány, a nagy sportesemény a látványtervéből!      ..
Egyik túránk során egy szinte érintetlen, elhagyatott parasztházat találtunk. Az épületbe lépve megdöbbentő dolog tárult elénk...
Tisztelt Állampolgár! A rezsidíj csökkentése nélkül Önt ebben az elszámolási időszakban a következő fizetési kötelezettség terhelte volna: 0.Ft A rezsidíj csökkentésének eredményeképpen az Ön megtakarítása ebben…..
Szaudi Herceg 2014.06.24 19:28:00
@Romain: te tróger maszop bérenc, akkor először te fizetsz majd egy keveset, tekintve hogy a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok 8 év alatt 8 ezer (egyes adatok szerint 9 ezer) milliárdról 22 ezer (egyes adatok szerint 20 ezer) milliárdra növelték az államadósságot (segitek: ez "csak" 14 ill. 11 ezer milliárd növekmény) úgy, hogy SEMMIT nem tudnak felmutatni belőle.
Ez a mostani 3000 milliárdos tétel pedig beruházás, úgy hivják, hogy hosszú távú energiapolitika, ebből lesz VALAMI kézzelfogható, de akkora, hogy a rohadt maszopos haverjaid sem tudják majd ellopni, mert nem fér el egy nokiás dobozban, de még a kert végében sem.
Szaudi Herceg 2014.06.24 19:36:59
@J.W. Booth: paks bővitését egyébként kormányokon átivelően, szakmai szinten tervezték meg... csak most hogy a fidesz megint nyert, most már a szemére lehet hányni... beteg vagy, menj orvoshoz.
A miniszterelnökség közleményben sérelmezte, hogy az újabban televíziózásszerű tevékenységgel kísérletező RTL Klub Orbán Győző gyanús vagyongyarapodásával foglalkozott. A kormányközlemény a szokásos cinikus panelekkel próbál manipulálni: „A Kormány álláspontja…..
Szaudi Herceg 2014.06.15 02:13:51
@Kettes: ooops... "alapfokú kormánypárti hozzászólóképzés első óráján..." ilyen dumákat a Batiz András médiaképzőben tanitottak neked, vagy a Ron Werbertől lested/hallottad el?
Azt pedig, hogy én kormánypárti vagyok, ugyanúgy nem szégyenlem, mint ahogy te sem, hogy te nem vagy az.
Gyerek-dolog... hidd el, nem azért kárhoztatlak, mert a Gyurcsány és Bajnai gyerekeit nem hazugoztad és gyilkosoztad le, pedig utóbbi cimre a Gordi rászolgált, még ha e cimről sikerült is lemondania ügyvédek hadával rohanva a biróságra.
Nem hiszem, hogy olyan mélyre is lejut, hozzád és a fajtádhoz, amilyen gyökér vagy: azzal a kurv@ nagy liberalizmusotokkal tévúton jártok, ha azt hiszitek, hogy mindent szabad (mee' szabaccság vaan) és a többiek kapják be.
Ez olyan vasárnapi-flexelő szindróma: - flexelek (keritést, garázskaput,kutyát,akármit) mert jogom van hozzá... ja de a 100 körülötted lakónak meg a nyugalomhoz és pihenéshez van joga vasárnap, tahókám...
Lopás-dolog: hogy ki mennyit lop/lopott, nehéz pontosan megmondani, az arányokat azért lehet érezni: 8 év Megyó-Fletó-Libás időszak alatt 12 ezer-, más számtások szerint 14 ezer milliárd forinttal nem tudnak elszámolni, ill egy részéről máig álltják, hogy de igen, de nagyságrendileg majdnem annyival nem, amennyivel az államadósságot felhizlalták. Ja, cserébe bevallottan nem csináltak semmit. Tudom, unalmas, meg lejárt lemez, de a mai napig aktuális.
Ezzel szemben (lejárt lemez B oldal ;-)) a szemét fidesz adósságot akar csökkenteni (valljuk be, még nem sikerült, de nem is hizlalta 2,5-3x-ra), ellenben állami beruházásokat inditott, kurvaország gazdaságát próbálja beinditani, munkára ösztönzi a népet, nem pedig elmenetelre (mint Fletó, ugye?),nemzeti vagyont szerzett vissza, stb., stb., ismétlem: lejárt lemez B oldal... istenem, közben a haverokkal dolgoztat? Hát ki az a hülye akár a bal-lib oldalon is, aki az ellenségével dolgoztatna, de őszintén? Ja és legalább most történik is valami, mert DOLGOZNAK, nem úgy mint anno a Zuschlag-mintára szervezett kamu cégek és pályázatok, amiben a Zuschi csak a jéghegy csúcsa volt.
És ahol gyalulnak, ott hullik a forgács... de ne nevettessetek már trafik üggyel, rtl-üggyel, ki a szart érdekelnek ezek úgy komolyabban? Hadházi jutott eszembe: -úúúúú 250 Ft a svájcifrank... -van svájcifrankod? -nincs... -akkó'meg?
Én személy szerint a trafikot leszarom, a dohányzás úgyis káros, tőlem bezárhat az összes (bár az nem jó mert kiesne a jövedéki adó), az rtl-t meg nem nézem, tőlem ők is lahúzhatják a rolót. Ezekkel a csip-csup ügyekkel csak megpróbáljátok saját sikertelenségeteket palástolni és keserűségeteket megmagyarázni. Mindegy, rágódjatok rajta :-P
Szaudi Herceg 2014.06.15 02:23:48
@zila5: ötletnek elsőrangú ;-) az a baj, hogy a családi-kasszánál nagyobb volumenben nem működik az ÖNKÉNTESEN becsületes és igazságos elosztás rendszere, pl. már társasházban sem, szimpla közösköltség ügyekben sem :-(
régi, talán német-sztori: a buszra felszálló utas nem a buszvezetőnek mutatott fel menetjegyet vagy bérletet, hanem a többi utasnak. Szeretném hinni, hogy volt ilyen, még jobban, hogy lesz még ilyen.
Pl. faszbúkon: 'pózolj kurvával/fegyverrel/pénzzel' divat helyett 'pózolj adóbevallással/áfás-számlával/munkabér-papirral' jobban tetszene :-D
Szaudi Herceg 2014.06.15 14:00:00
@Kettes: Ez nem a Batiz-féle iskola, te a Ron Werberhaz jársz, az akkora alpári tahó, az ő tananyagát böfögöd folyamatosan :-D
Látom pár ember elővette a bakelit archivumból a Kuncze-féle LOP(-stop)-lemezt.
Fújjátok csak a Fletó és Bajnai féle hülyeségeket is, eddig is ők voltak az ország megmentői (Fletó Megyótól, Libás meg Fletótól mentett meg). Orbán meg maga a dakota ördög, tőle földi halandó nem fog tudni megmenteni, úgyhogy Úrjézus segits minket, szabadits meg a gonosztól, vedd ki a vizébül a zoxigént, Ámen.
A képen látható Ábel Krisztián (33) és testvére, Ábel Szilvia (24) is aktív tagja volt annak a nemzetközi leánykereskedő bandának, amelynek résztvevőit ma ítélte börtönbüntetésre a bíróság...
Történt pedig egyszer Magyarországon, hogy éber adóhivatalunk fülön csípett pár financiálisan renitens zenészt. Az adófizetők megrablói úgy gondolták, számla ellenében fognak egy születésnapon zenélni. Skandalum. Tuti fülest kapott a NAV, adócsaló zenészek pengetnek sötét…..
Brazíliát csak nehezen érte utol a világméretű biciklis forradalom. A városokban sok az autó, a sofőrök miatt sokáig minden bringaút veszélyes kaland volt. A kerékpárosoknak azonban nemcsak az autósokkal kell megküzdeni. A közbiztonság sincs a topon még Rióban sem, ahol rövid…..
Szaudi Herceg 2014.05.22 19:56:24
@UTurn: linket kérünk ;-)
A Chevrolet Spark/Daewoo Matiz vezetőüléséből fejét fogva előkerülő nő hálát rebeghet a mérnököknek, akik a modern kamionok őrületesen hatékony fékrendszereit fejlesztik. A videó tökéletesen bemutatja, hogy egy modern nyergesvontató fék- és menetstabilizáló rendszerei és…..
Szaudi Herceg 2014.05.16 19:09:21
@bigwhite: Első mondatoddal helyre tetted magad: nem vagy kamionos, de emellett nem is értesz hozzá. Lezárt, leplombált, vámolás előtt-alatt-utáni konténer, mondjuk kínából jön... mennyi esélye van a sofőrnek? Láttál már beérkező konténer nyitást?
Nem lopott, de még csak nem is egy ráérős turista autója a marrákesi magyar Polo. A Macan tesztútján szúrta ki Csikós a poros aszfalton, sárga lámpafényben álló szürke VW-t. A teszt után megírta ezt a posztot, hátha megoldódik a rejtély. Fél nap se kellett, és meglett a tulaj,…..
Szaudi Herceg 2014.04.30 21:14:45
@malkolmcole: levitte egy éve de közbe lejárt a műszaki... itthon okosba megoldotta apu, majd lekülde a rendszámot "póstán" Anitának ;-)
Szaudi Herceg 2014.04.30 21:41:54
@Atika!!!: ...de lehet hogy a marrakesi szakik motorcserét csináltak, egy dízel ARO motorját tették bele, így elmegy a Cafeteriába kapott kerozinnal.
Az ATV, Hírvita c. műsorában egy jobboldali bértollnokkal értékeljük a választások eredményét. Egy dolog biztos. Van bennem valami, amivel a bigott vagy haszonlesésből (bár, ez a kettő általában keveredik) jobboldaliak idegei fölmondják a szolgálatot. Egy valamit azért…..
Szaudi Herceg 2014.04.13 03:25:06
Nem úgy volt, hogy Dopeman elhúzott külföldre mosogatni? Vagy ahhoz is hülye volt és inkább vissza jött kavarni a baloldali szart?
De inkább nézzük a tényeket... Pityinger is ugyan azt szajkózza, mint az Összefosás néven leszerepelt baloldal: a metró, a várkert, a paks, a ez, a az... azaz
- saját programjuk nincs
- saját programjuk korábban sem volt, nyolc évig hazudtak reggel éjjel meg este, "Kurvaország" adósságát majdnem megháromszorozták, 8 ezer milliárdról 22 ezer milliárdra.
- ezzel szemben a Fidesznek 1998-2002 között is volt programja, gazdaságfejlesztés, Széchenyi terv, otthonteremtés, autópályaépítések beindítása, TB rendbetételének beindítása (ezt Megyó-Fletó szépen szétverte, ahelyett, hogy folytatták volna, így 2010-ben kezdhették elölről), Nemzeti Színház (1908 óta nem tudták megoldani!), Erzsébet téri buszpályaudvar kiköltöztetése (Népliget), Kosztolányi Dezső téri buszpályaudvar kiköltöztetése (Etele tér), számtalan vidéki városban közműfejlesztés, vasútállomások felújítása, városfejlesztés, stb., mindenki nézzen körül...
- 2010 óta szintén volt a Fidesznek programja: megállítani a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai idején -6%-os lejtőre került gazdasági zuhanást, azonnal megfékezni az államadósság további növekedését - kellett hozzá a magánnyugdíjpénztár? én szívesen adtam az enyémet ilyen célra és az ismeretségi köröm nem mszp-s része is ugyanezt mondta, kilépni az IMF szorításából, mindemellett beruházásokat indítani, igen Paksot is, mert hosszútávú energiapolitikának hívják, ha egy ország előre gondoskodik az áramtermeléséről, a stratégiai ágazatokat visszavenni magyar kézbe: MOL, áramszolgáltatók, gáztározók és szolgáltatók, Postát mszp-vel ellentétben NEM eladni stb., rezsicsökkentés, közmunkaprogram (igen, a "munkanélküli segély" ellenében valamit le is kell végre tenni az asztalra, nem csak otthonról várni a postást meg a sült galambot...)
- jelenleg szintén van a Fidesznek programja: folytatni a megkezdett munkát, a hanyattlás megfékezése ugyan áldozatokkal járt, ami persze mindnyájunknak fáj-fájt, de a lejtő aljáról ismét el lehet indulni felfele, beruházásokkal, gazdaságfejlesztéssel, külföldre kényszerült fiatalok visszacsábításával, akik (ha már szóba kerültek...) igenis tripla hasznot jelentenek az ország számára: 1., itthon csökkentik a munkanélküliséget, 2., külföldről pedig küldik haza a pénzt az itthon maradó családnak: szülőknek, testvéreknek, gyereknek-feleségnek, de még t'án a bankoknak is (ilyen-olyan hiteltörlesztésre) 3., külföldön tanulnak egy kis idegen nyelvet, más hozzáállást az élethez, munkához, új tudást, ismereteket, ismeretségeket szereznek.
Szóval erre mondtak az emberek véleményt április 6.-án, azok is akik elmentek szavazni és 106 országos választókörzetből 96-ban mondták, hogy igen, folytatni kell, és azok is akik véleményüket a távolmaradással fejezték ki és ezzel talán a régi beidegződésnek engedelmeskedve azt mondták, hogy ők márpedig Fideszre nem szavaznak, de erre a kormányváltásra mégúgyse...