Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A sellok hova alljanak?

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy csodálatosan szürreális videót forgatott a Hír24 Németh Szilárd sajtótájékoztatójáról, ami egy újpalotai panelház egyik lakásának nappalijában tartott. A Rezsitábornok úrnak már a bejutással is meggyűlt a baja. Kis magyar valóság, avagy ilyen, amikor kilépünk egy…..
Budapest részesedése az ország GDP-jéből 40%-os, miközben a népességéből csak 17%, az agglomerációt is belevéve 25%. 10-ből 4 Ft Budapesten termelődik, és minden negyedik magyar budapesti vagy oda jár dolgozni. A túlsúlyt erősíti az országban kialakított centrális…..
A jelenleg futó legjobb animációs sorozat, az Archer szinkronizálásán jártunk. Két tanulság van. 1) Az Archer szinkronja bár nem kiemelkedő, de mégis élvezhető. 2) De egyszerűen nem érdemes azon fanyalogni, hogy miért nem felirattal adják a Comedy Centralon. Disclaimer: a…..
A kormány sokféle módon igyekszik a családok segítségére lenni a gyermeknevelésben. Most például a rendőri erőket veti be a zabolátlan nebulók rendszabályozására: szeptembertől iskolarendőr is képviseli az állam erőszak-monopóliumát az iskolákban. Az ide vezető tervezet…..
Egy nagyon fura időszakot élünk, amikor tulajdonképpen minden és mindenki jelen van és hallat magáról. Persze a pénzügyi és banki szférát leginkább a negatív hangok lengik körbe, a média a csalódottak zsivaját erősíti fel, miközben szinte mindenki elsiklik a pozitív jövő…..
Tegnap megjelentek a legfrissebb, 2013 júliusáig összesített munkaerőpiaci Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatok és a hozzájuk kapcsolódó kormányzati győzelmi jelentések is. A Ténytár pedig szokás szerint a kákán is csomót keresve próbálja elbagatellizálni a kabinet…..
Dr. Tény legújabb elemzésével ismét letette a névjegyét a nagyon-rafináltnak-gondolt-politikai-adatvizualizációs mezőnyben: A nagyon kicsi vs. nagyon nagy oszlopdiagramok előállítását mindig megkönnyíti, ha nem a 0-nál, hanem más értéknél kezdődnek az oszlopok, de 445…..
A sellok hova alljanak? 2013.08.28 16:52:38
De jo, hogy a tizmillios orszagban negymillioan dolgoznak!
Kar, hogy szart sem keresnek:
nav.gov.hu/data/cms258611/Sajtotajekoztato_hatteranyag_TAO_SZJA_EVA_20120911.pdf
II.4.
Az összevont jövedelmek és az adókötelezettség sávos
bontásban:
a tizmilliobol 1.2 millioan kerestek havi brutto 160ezer felett 2011-ben.
Na ebbol lenne kihivas gyozelmi grafikont csinalni.
A sellok hova alljanak? 2013.08.28 18:13:53
@Szamiz67:
A kulonbsegnek valojaban nincs (legalis) munkaja, csak "igen"-nel valaszolt arra a KSH kerdesre, hogy "dolgozott-e barmit mostanaban". Hamarosan megugrik ez a statisztika a kozepiskolas "onkentesek" szamaval is, meg azokkal, akik a rokonuk sirjat assak, vagy ledolgoznak valami birsagot.
TComment Igazodjunk a hülyékhez? 2013.08.28 07:27:39
Ha nem ismerjük a szabályokat, jelek helyett használjunk szöveget? Legyen Magyarország Amerika? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Mielőtt önéletrajzokat kezdünk elemezni és fizetéseket latolgatni, fontos letisztázni, hogy mitől lesz ütős egy önéletrajz. Látva több, mint 1000 önéletrajzot, látszik, hogy az emberek mennyire különbözően kommunikálnak a CV-jükön keresztül, és ezzel mennyire különböző…..
Hajnali 7-kor szálltam fel a napokban a BKV helyi járatára, hogy elkezdjem végre a nyaralásomat, amikor a buszon reggeli nyűglődéseim kellős közepette, jól megérdemelt morgolódásomban majdnem levitte a fejemet egy orbitális nagy baromság (tévhit) két idősebb hölgy előadásában.…..
Ki ne szeretne fizetésemelést és ki ne szeretné megtudni, mi a titka a nagyobb anyagi megbecsülésnek? Nos, egy tanulmány szerint a válasz a több szexben rejlik, ami viszont jó hír, hogy ezt nem a munkahelyen, hanem otthon kell végrehajtani. Aki legkevesebb heti négy alkalommal él…..
Nálunk forgatják az Expendables négyet. Az aprónál valamivel nagyobb szívás, hogy mindannyian ingyen statiszták vagyunk, akik nélkülözni kénytelenek a gondos tervezés, alapos szakemberek nyújtotta biztonságot ezen a forgatáson. Fő a spontaneitás, a mi részünk forgatókönyve…..
A sellok hova alljanak? 2013.08.17 13:36:35
Úgy néz ki, lesz magáncsőd, legalábbis a kádnéppárt Richard Gere-je szerint ősszel tárgyalja a Parlament, jövőre pedig el is indul a buli, csak néhány kérdést kell tisztázni. Részleteket még nem tudni, bár az egyelőre gondolkodásra ad okot, hogy Pálffy szerint tisztázni kell…..
Szokásunktól eltérően ezúttal képes poszttal jelentkezünk. Annak idején, amikor a trafikmutyi gyakorlati megvalósulása még újdonság volt, bejárta a sajtót az alábbi kép: a pásztói dohánybolt-hegy, ahol négy trafikot is összezsúfoltak egy épületben. Azóta persze ennél…..
A Határátkelő történetének egyik meghatározó pontja az „ott sincs kolbászból a kerítés" kifejezés és az az ellen viselt (kommentelői) harc. Állandó (Prémium...) kommentelőnk, diggerdriver (blogját szívesen ajánlom figyelmetekbe) szerint viszont Londonban igenis abból van –…..
A sellok hova alljanak? 2013.08.13 22:49:10
@Barátusz: az a figura inkabb szam lesz magyarul :-) Amit kidob a formula...
Az atlagkereset pedig ertelmetlen, amig nem tudod hany szazalek dolgozik.
Ugy latszik felreforditos napom van.
Egyre több a magyar kisdiák Ausztriában, olyannyira, hogy egyes osztályokban (és nem csak a határmenti településeken, vagy éppen Bécsben, hanem Salzburgban vagy Grazban is) már a gyerekek egyharmada magyar. A következmények beláthatatlanok. Egy igencsak érdekes cikket találtam…..
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
Egy dolog, hogy mennyit kell dolgozni egy adott méretű lakásért, s egy másik az így megszerezhető ingatlan minősége.  Ezért nem álltunk meg a nemrég nagy port felvert elemzésében kimutatott arányok (magyaroknak 7,5 évnyi, a dánoknak 2,2 évnyi átlagbérébe kerül ugyanakkora…..
AnyaMama Az a fránya 6-os karika 2013.08.01 07:01:00
Ha az ember elmegy a gyerekeivel moziba, egy olyan filmre, ami hatos karikával, vagyis ilyen életkori besorolással rendelkezik, akkor nem számít különösebb meglepetésekre. De mint esetünkben is előfordult, igenis érheti meglepetés, méghozzá nem pozitív. Persze itt nem magáról a…..
Válasz a "milyen csapdába is kerülök, ha ezt a munkát folytatom?"-kérdésre: "Olyanra hogy rájössz hogy azzal hogy megdugatod magad sokkal könnyebben pénzhez jutsz mintha becsületes munkát végeznél mint a normális emberek. És így sosem akarsz majd rendes…..