Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Projektmenedzser

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma éppen öt éve hogy az első bejegyzés este kilenckor felkerült a blog még éppen csak formálódó oldalaira. Hogy van igény az ilyen formában "szórakoztató" írásokra és elsősorban fotókra, azt semmi sem bizonyítja jobban mint kitartó figyelmetek, amit ezúton is sokadszorra szeretnénk megköszönni. Öt…..
Puskás Péci van ma, egy olyan ingben konferálja fel az eseményeket, amiért remélem hogy valaki hamarosan felelni fog. Előző nap bent járt a villában és levezényelte a tippelős játékot: a lakók korábban szavaztak bizonyos kérdésekre a lakótársaikkal kapcsolatban, és most meg kell tippelniük, hogy…..
  Mint a háborúban a foglyok,Csak a parabolamocskot fogjuk,Ahol minden nő tökéletes,És minden férfi izmos.(Lukács László - Jönnek a férgek, 1994) Ma délután immáron kilencedjére lesz a lét a tét, indul az RTL Való Világ című összeköltözős realityje amit annak idején Árpa Attiláék a TV2-re kerülő…..
Régi, jónevű cipőmárka a Birkenstock, a német megbízhatóság és minőség lábon hordott attribútuma, amely valami elképesztő csoda folytán az utóbbi évek egyik divatikonjává is avanzsált. Ehhez biztosan kevés volt a kényelem és tartósság, ugyanis a kissé bumpszli, parafatalpú lábbeli pár évvel…..
A mai bejegyzés egy vedégcikk, ami ugyan nem kapcsolódik szorosan a blog tematikájához, de úgy voltam vele, hogy fontos erről beszélni. Mielőtt valaki megijedne, a cikk nem erőszakos "térítésről" szól, én sem vagyok vegán, sem vega, nem is tervezek az lenni, de a cikkben leírtak elgondolkodtattak,…..
Projektmenedzser 2018.10.10 09:34:10
Mi megpróbálunk minél kevesebb húst enni. Meg tudom erősíteni, hogy már alap élelmiszerekkel is ki lehet váltani a húsféléket, s egy 100 kg-os férfinak sem fog hiányozni a hús.

Ahogy tudom, a baj a kolbászokkal, felvágottakkal és más tartósított húsokkal van, ezekben nitritet használnak, ami valóban rákkeltő. Más megoldás azonban nincs, hogy a 2-3 nap alatt megrohadó húsból hónapokig elálló kolbászt készítsenek, így használják.

Azt meg szerintem mindenki elismeri, hogy luxus és tarthatatlan, hogy reggelire mindenki kolbászt/felvágottat eszik, délben valamilyen húst (rántott hús, fasírt, gulyás, pörkölt), este meg megint valamilyen felvágottas vagy kolbászos szendvicset. Pedig az átlag magyarnál így megy, s emiatt van annyi betegség, a szervezet nem erre a habzsi-dőzsire készült.

Mi több zöldséget és gyümölcsöt eszünk, a húst sokszor kiváltjuk sajtokkal, ezek már minden apró boltban kaphatók: mozzarella, trappista, szeletelt különlegesebb sajtok. A DM-ben meg vannak kis dobozos kenyérfeltétek 300-500 Ft-ért, amit kenyérre kenve semelyik férfi sem mondaná meg, miből készült. 2 napja májkrémes kenyeret reggeliztem, legalább is azt hittem, aztán kiderült, hogy shitake gomba meg csiperke gomba volt pépesítve. De van még baromi jó tormás kenyérfeltét, másféle zöldségek, stb. Amikor ezeket eszem, akkor tűnik fel, hogy a németek tényleg tudnak valamit, s egy jó tormás krém mozzarellával simán odab.sz az itthon kapható soproni felvágottnak és társainak.

Felénk az egyetlen valamire való parizer, a Sága sajtos-füstölt parizer 2500 Ft/kg, de még a Soproni felvágott is 1800 Ft/kg. Na most ennyi pénzt kiadni gyakorlatilag műanyagba töltött zsírba fagyott húsdarabkákért szerintem luxus. 3000 Ft/kg árért már nagyon jó sajtokat lehet venni, de a fent említett 300-500 Ft-os DM krémek is elég egy családnak egy étkezésre.

Mi most ezzel próbáljuk átformálni a táplálkozásunk, ami nem jelenti azt, hogy ne ennénk gulyást vagy rántott húst, de hogy nem eszünk napi 3 alkalommal húst, az tuti. A pácolt tartósított húsokat meg ahol lehet kerüljük, néha egy kis szaláminál teszünk kivételt.
Egykoron a Balatonra érkező NDK-s lányok „hajlandóságáról” beszélt az ország férfitársadalma, az ügyeskedők pedig a „Zimmer Frei” mozgalomban utaztak. De miért is lett a Balaton a kelet-németek kedvelt nyaralóhelye és mit köszönhet nekik a Balaton?  ..
Az utóbbi idők szomorú belföldi slágertémája a kilakoltatások ügye. A Lemilblog - a lehetőségekhez képest - igyekszik távoltartani magát az általános belpolitikai fejlemények kommentálásától, s azon vagyunk, hogy csak a rendvédelemmel, katonai témákkal, biztonságpolitikával és hasonlókkal fárasszuk…..
Projektmenedzser 2018.10.01 19:28:55
@tiboru: Na nem azt mondom, hogy a magyar rendőrök egyenlők a zsidógyilkosokkal, vagy ávósokkal. Csak arra céloztam, hogy a történelemben már nagyon sokan hivatkoztak arra, hogy csak parancsot teljesítenek.

Ne tessék már azt mondani a kedves publikumnak, hogy a rendőrök börtönbe mennek, ha nem mennek ki oldaltáskás egyetemistákat oszlatni, meg családokat kilakoltatni. Nem lehet ellent mondani EGYSZER, aztán utána be lehet adni a felmondást. Amikor az lejár, szabad ember, s utána már ő is beülhet az élőláncosok közé.

Sárga csekkje mindenkinek van, gyereke is. Húgom kitüntetett rendőr volt, s leszerelt, én vittem még a telephelyekre mindent leadni. Ma boldogan él Ausztriában.

Nem szoktam belepofázni a katonai rajongású userek lelki világába, most kivételesen szóltam hozzá megint.
Projektmenedzser 2018.10.01 20:17:51
@GiaMarie: Most én oldjam meg mindenki problémáját? Magyarország egy tízmilliós ország, hatalmas GDP-vel. Lehetne népkonyhákat nyitni a nagy méret=gazdaságosság elvén, s napi 3 alkalmas étkezést biztosítani midnenkinek ingyen.

Fel lehetne emelni a most 0%-os ingatlanadót, az első lakás elhelyezkedéstől függően átlagértékig 0% adó, utána durván emelkedő ingatlanadóval. Második ingatlantól alapból magas ingatlanadóval. A világos sok helyen működik, s mindjárt letörné a spekulációt és a magas albérletárakat.

Aztán ott a politikában elfolyt sok pénz. De hadd ne én oldjam meg az ország problémáját, én megoldom a sajátom, itt csak a véleményem mondom el. De amíg a rendőrök nagy tömegben nem mondanak ellent a mostani politikának/rendőri vezetésnek, addig nem lesz itt változás. Ellentmondás=felmondás, véletlenül sem parancsmegtagadás.
Három nappal ezelőtt ismertettük a Gallup azon nemzetközi közvéleménykutatását, amelyben egy, látszólag roppant egyszerű, mégis elképesztően összetett (és komoly indulatokat kiváltó) kérdésre kérték 64 ország teljes lakosságát reprezentáló, 62 ezer főből álló minta válaszát: ha az ön országa…..
Projektmenedzser 2018.09.19 08:49:17
@butyko: nem érzek hálát Magyarország iránt, mivel ez csak egy hely. Fizikailag. Anyám és apám iránt érzek hálát, mivel felneveltek. Gyereket nevelve tudom, hogy ez mennyi erőbe kerül, főleg az 1980-as évek falvaiban.

Abban igazatok van, hogy amikor lerohan egy ország egy másikat, akkor nem kedv kérdése a háború. Reményeim szerint az egyesült Európa a megoldás arra, hogy a népek ne öljék egymást. De ahogy mondtam, mindig van olyan helye a világnak, ahol nincs háború. A részemről nem veszek házat, hanem biztonságban tartom a pénzem, amíg pénze van az embernek, addig bárhova meg tud pattanni.
Projektmenedzser 2018.09.19 09:01:31
@moophlander: Mivel csak egy kommentelő vagy, a sajnálatod nem fogja befolyásolni a munkám, és a terveim. Ettől függetlenül egy lemil blogon elfogadom, ha valaki tőlem teljesen ellentétes véleménnyel rendelkezik.
Projektmenedzser 2018.09.19 11:06:49
@Void Bunkoid: Ebben az országban 40 évente nullázzák sok ember vagyonát. Olyan faluban laktam, ahol a kommunisták elzavarták az embereket egy bőrönddel, majd megették a teheneket, és megitták a bort. A falu azóta sem képes kiheverni, hogy lakossága 60%-át kitelepítették.

Eközben Amerikában már a 60-as években is volt mindenkinek autója. A pénz még jó ideig nem fog eltűnni, eddig még sohasem volt apokalipszis. Attól meg ne aggódj, a mégis lesz, a te házad is megrohanják az éhesek. Ha nagyon erős vagy, akkor majd legfeljebb 10 ember ugrik rád egyszerre.
Három héttel ezelőtt foglalkoztunk egy Gallup-felméréssel, amelyben a közvéleménykutató-intézet munkatársai 66 ország lakosságát reprezentáló mintát kérdeztek meg arról, hogy a hat legnagyobb katonai hatalom közül melyiket választanák katonai szövetségesnek egy fegyveres konfliktus esetén. Most egy…..
Már nem kell sokat várnunk, április 25-én kerül fel a Hulura a sorozat második évadának első része, és aztán azonnal, magyar idő szerint április 26-án jön a magyar HBO-ra is. Most kiadtak hozzá egy újabb, közel kétperces előzetest, amiből elég sok minden kiderül a folytatásról. Az első évadnál még…..
Egy 18 éves srác ismerte fel először a BKK által frissen bevezetett jegyrendszer hibáit és jelezte is a BKK-nak. Cserébe feljelentették, a rendőrség éjjel ment érte. Tüntetés szerveződik mellette és a T Systems és a BKK FB oldala tele lett kritikus kommentekkel. Közben a bkk.hu elérhetetlenné vált...
Projektmenedzser 2017.07.21 14:15:11
@VaradiJanos: Gondoltam a megélhetési tüntetés rendezők egyszer rendezhetnének tüntetést fontosabb kérdésekben is. Amúgy meg bocikán, ennyi erővel trollkodás helyett értelmes dolgokat is művelhetnél.
Projektmenedzser 2017.05.06 21:29:49
Nem tudom, mennyire jött le a CSOK az embereknek. Mert ebből még baromi nagy balhé lesz, kérdés, hogy akkor lesz-e mentőcsomag.

0,9% most az alapkamat. Ez semmi, nagyon gyorsan vissza fog állni 2-3%-ra. És ekkor még nem történt semmi. 10 éve még 10% körüli is volt. A CSOK-osok meg, ha nem teljesítik a feltételeket, a kapott hitelt 5x-ös büntetőkamattal fizetik vissza. Tehát majd ha 3% lesz az alapkamat, nekik évi 15% lesz a büntetőkamat. Ha 5% az alapkamat, évi 25% a büntetőkamat. Ha meg beüt a krach és csak 10% lesz az alapkamat, az évi 50%-os büntetőkamatot jelent.

Már 1-2%-os változásnál is elmegy a 10 millió forint a büntetőkamatokkal 25-40 millióig, ha meg válság lesz, a büntetőkamat miatt 100 milliós visszafizetendő összeg is kijöhet. Ebbe belegondoltak az emberek? Hogy elveszítik a házukat, s majd rajtuk marad egy 30-80 milliós tartozás? Miközben 200ezret keresnek havonta?

S mikor kell visszafizetni a CSOK-ot?
- ha nem lesz meg a 3 gyerek
- el nem adhatja az ingatlant 10 évig, mert az állam jelzálogot tesz rá, még akkor sem lehet eladni, ha visszafizetik a hitelt
- nem lehet máshova költözni és albérletbe kiadni az ingatlant, mert életvitelszerűen kell lakni a CSOK-os ingatlanban

S ezek még csak azok az esetek, ahol van munka és pénz a törlesztőre. De ha megint válság lesz, akkor nem csak a bank viszi a házat, hanem a NAV is követeli majd a CSOK több tízmilliós visszafizetését.

Nem azt mondom, hogy rossz a CSOK. Akinek már van 2-3 gyereke, és nem akar költözni sehova, az vegye fel. Ingyen pénz. De a fél ország havi 200ezres fizetésre, szinte nulla önerőre adósodik el ilyen visszafizetési feltételekkel? Ebből baromi nagy gáz lesz.

Ami pedig a legviccesebb, hogy megint a bankok a cinkosok. Mi is érdeklődtünk, s a banki előadó egy szóval sem mondta ezeket a veszélyeket, jó, hogy mi utána jártunk. Tehát ahogy a devizahitelezésnél, úgy most a CSOK-nál is a bankok etetik be az embereket, 0 tájékoztatással. Utána meg majd mossák a kezeiket.
Tardai történetek Nyolcvannégy 2010.03.22 09:00:00
Minden nő kurva! Ezzel próbálta nyugtatni Vladi a bátyját, ami elég szarul hangzott, mivel ő volt az, aki felszarvazta a tesóját. Dzseni Diamond volt a legkevésbé hibás. Egy elhanyagolt gumipina kevés dolog miatt hibáztatható, még akkor is, ha egy napon belül egy komplett…..
Projektmenedzser 2017.02.02 20:13:10
A Borsban ma jött le, hogy Pumped Gabó és kedvese, Sebestyén Ági (fent) a Jersey Shore című trashreality magyar verzióját forgatja éppen, leginkább abban a két lakásban, amit a forgatás céljaira bérelt ki az RTL, írja a cikk, ami azt is megjegyzi, hogy VV Soma és VV Vivien is feltűnik majd a…..
Emlékeztek még arra, amikor arról írtunk, mennyire nagyon websorozatgyanús az ISIS-oktatóvideó, amit kiposztolt az FX a Youtube-ra? Tényleg websorozat lett belőle, legalábbis az első rész után kiadtak még kettőt, itt vannak. Archer már megint lelő valakit véletlenül: Lana…..
Nem túlzás, tényleg: olyan még soha nem fordult elő a magyar tévétörténelemben, vagy legalábbis sehol nem írtak róla egy árva sort sem, hogy egy online újság videótartalmát egy világszerte elérhető, globális televízió vegye meg. Az Indexen 2008 óta látható Attraktor viszont…..
Ausztráliában sikertül letiltani a TV-ből egy kondomreklámot azért, mert szexuális utalás van benne – na jó, nemcsak utalás, de azt kapták meg indoklásnak a készítők, hogy ezeket el kell távolítani. Egyébként az a koncepció, hogy a szabados és jellemzően erotikus európai…..
Egyik olvasónk hívta fel a figyelmet a köztévé csúnya bakijára: a Következő című vetélkedőben egy eleve magyartalan kérdésre helyesnek fogadták el a rossz választ. A Túl jő nő a csajom ugyanis nem 2013-as, hanem 2010-es vígjáték. Tény, hogy elég felejthető film volt, de ez…..
Két hónapja mi is megírtuk, hogy a Való Világ kubai csődöre úgy megverte a nála 7 évvel idősebb nőjét, Vivient, hogy annak feldagadt az arca, beszakadt a dobhártyája és agyrázkódást szenvedett. Vivien nem tett rendőrségi feljelentést, sőt egy pár nappal később megbocsátott…..
Az első kézenfekvő kérdés biztos az, hogy miért egyben posztolok erről a két sorozatról? A válasz egyszerű: a készítők , a stáb és a színészek ugyanazok és a két sorozatot párhuzamosan csinálták. Az egyik a napbarnított , olajos testű , Harley-Davidson bőrnaciban sétáló…..