Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MTVSZ Mónika

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nemzetközi fotópályázat 2013 - Fotózd le Európa energia-jövőjét! Még szeptember 22-ig pályázhatsz az értékes nyereményekért vagy az 1000 eurós fődíjért! Ragadj kamerát és küldj fotót arról, hogyan látod Európa energia-jövőjét 2050-ben! A legjobb fotókat…..
Néhány hete nagy port kavart, amikor a világ élelmezési gondjainak megoldását jutalmazó World Food Prize díjat két géntechnológiai óriáscég, a Monsanto és a Syngenta kutatói kapták. Nagyjából ugyanekkor a brit környezetvédelmi miniszter nyíltan kiállt a génmódosított…..
Ahogy az elmúlt években, idén is ellátogattunk Kapolcsra, a Művészetek Völgyébe, hogy megismertessük a nagyobb környezetvédelmi problémákat és tanácsainkkal segítsük a fesztiválozókat a környezetbarát életmód kialakításában. Idén 23. alkalommal került megrendezésre a…..
Szeretettel vár Téged is a Völgyben a Magyar Természetvédők Szövetsége és partnerei. Az első hétvégén, július 26-án 14–18 óra, 27-én és 28-án 10 és 18 óra között lesz nyitva a standunk a Malomsziget csücskében. Itt megtalálod ingyenes kiadványainkat és…..
Mik is azok a tájfajták? Évtizedek, évszázadok során a helyi viszonyokhoz jól alkalmazkodott, szabadelvirágzású fajták. Megjelenésük általában nem annyira egyöntetű, mint a modern nemesített fajtáké, viszont változatosságuk (széles genetikai hátterük) lehetővé teszi hogy…..
Tíz magyarországi mintából háromban kimutatták a glifozát jelenlétét emberi szervezetben. Hasonló eredményt mutatnak 18 európai vizsgálat eredményei is. Hogyan került a szervezetünkbe e gyomirtó? Körülbelül egy évvel ezelőtt a Föld Barátai Európa élelem, mezőgazdaság, biodiverzitás programjának…..
A ragadozó madarak mérgezése az egyik legbarbárabb tett. Az okozott kár koránt sem egydimenziós, hanem kiterjed a madár által a Földön berepült és lefedett egész élőhelyre, e terület nagysága miatt óriási hatása van már egyetlen példány elhullásának is az egész…..