Regisztráció Blogot indítok
Adatok
akira1

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Forrás: purewow.com Általában a könyvek filmadaptációinak rossz hírük van, és gyakran ez megérdemelt. Például a Nagy Gatsby is ilyen, de szerintem a Harry Pottert is ide sorolhatjuk, és még rengeteg másikat. Viszont, a következő 11 film jobb, mint az alapjául szolgáló könyveik. 1. A Keresztapa:…..
A minap már írtunk a Baselworld órakiállításról, és akkor ígértünk folytatást, aminek most jött el az ideje, hiszen a svájci Patek Philippe egy igazán említésre méltó darabbal állt elő...
A Bubba's Water Grill eddigi pályafutását mindenféle túlzás nélkül lehet hektikusnak nevezni. Annak idején, 3 évvel ezelőtt egy nagyon pozitív élménnyel gazdagodtam a Déli pályaudvarnál működő egységükben, majd többek között én is szomorúan vettem tudomásul a működésük ellehetetlenítését. Ezután a…..
Sokan nem is hinnék, de Olaszország termálfürdőivel is hívogatja a turistákat. Ráadásul ezek a természeti különlegességek egyelőre ingyen látogathatók. A legtöbb és leghíresebb fürdők helyt adója Toszkána. A tipikus toszkán táj, a Valle d'Orcia (Orcia folyó völgye) már önmagában egy szemet…..
A mai világban a jóga népszerűsége folyamatosan növekszik, a gyakorlás mostani formájában milliók élvezik az egészség és fittség előnyeit ennek az ősi mozgásformának. A sportolóktól és vállalattulajdonosokon keresztül egészen a hírességeikig sok sikeres ember rajong a jógáért. A jóga nem csupán…..
Van egy mondat, melyet több, idézeteket felvonultató oldalon is megtalálhatunk: „A nők addig nem lesznek egyenlők a férfiakkal, amíg nem tudnak az utcán végigsétálni kövéren és kopaszon azt gondolva, hogy csodálatosak, és mindenki kívánja őket!” De, hogy is tartja a mondás? Minden viccnek…..
akira1 2016.09.27 09:18:53
@Mr. Rick Blaine: Csak részben értek veled egyet. Sztem egy normális negyves pasi társat keres, legyen az korabeli, akár idősebb, fiatalabb vagy jóval fiatalabb. Persze vannak rövidebb időszakok, amikor csak kalandozik, de hosszútávon társat keres, akit egy hozzá hasonló korúban könnyebben talál meg, mint egy jóval fiatalabban. Bár az sem lehetetlen. Az általánosítás pedig félrevezet, mert mindig vannak kivételek.
Még novemberben írtunk arról, hogy a Magyar Telekom és az RTL Klub közötti tárgyalások elég csehül állnak, az előbbi nem akar fizetni az utóbbinak a HD adásért, az utóbbi meg nem akarja ingyen adni azt, amit extra csomagban, pénzért ad az előbbi.  Akkor Kolosi Péter, az RTL…..
akira1 2015.01.09 11:27:10
@Reszelő Aladár: Az MTVA és az RTL üzleti modellje elég nehezen összehasonlítható, így nem igazán van értelme annak az érvnek, hogy az MTVA ingyen adja a HD tartalmát minden kábel-szolgáltatónak.

Az MTVA-t mi, adózók tartjuk el, hiszen közszolgálati csatorna, míg az RTL-t piaci alapú hirdetői bevételekből és a nézők közvetett előfizetési díjaiból működik: Fizetett a frekvenciáért az államnak, mielőtt jogosultságot kapott a sugárzásra, fizeti a rendes és a különadókat és nem utolsó sorban szinte az egyetlen jelentős cég, aki nem nyal be a kurmánynak. (ld. akár a telekomot az origo kapcsán is...)

Ja, amúgy egyáltalán nem nézem sem az RTL-t, sem az MTV-t. Híradót sem.
akira1 2015.01.09 12:20:02
@Fuck u Bitch!: Mit az RTL? Maximum azt lehet felróni nekik, hogy nem mentek szembe kapásból minden politikai baromságnak. De nem tudok róla, hogy bármiben is benyaltak volna a kurmányoknak pl. valami állami támogatás reményében...
akira1 2015.01.09 12:21:40
@Reszelő Aladár: Ez nem így működik, hogy viktor szól angelának, hiszen angela nemigen áll szóba vityával... Ez a mutyi jóval alacsonyabb szinten megy...
Az idén 77 éves legenda, a világ valaha élt egyik legnagyobb színésze és nőcsábásza egész életében utált interjúkat adni, így nem is sokat adott, mikor már elég nagy név volt ahhoz, hogy ezt megtehesse. Viszont mikor olyan kedvében van és mikrofon elé áll, akkor legalább…..
Mindenekelőtt tisztázzuk. Okoselefon eladásokból az Apple sokkal, de sokkal több pénzt szedett be, mint a Microsoft, persze leginkább azért, mert óriási haszonkulccsal dolgozik. Ám ha az összes előző negyedévben eladott mobiltelefont vesszük figyelembe, akkor bizony a Microsoft adott…..
„A bánatpénzt is mi fizetjük” címmel dohogtam július 1-jei bejegyzésemben arról, hogy miközben állami segédlettel újraosztották a mobilparkolási piacot, az állam képviselői nem foglalkoznak azzal, mi történik azokkal az összegekkel, amelyeket az autósok az Első…..
Alapjaiban változott meg a popszakma az elmúlt években, más a fontos ma már, mint akár 5-10 évvel ezelőtt. Hogy pontosan mi, arról a hétszeres Grammy-díjas Taylor Swift írt a The Wall Street Journalben egy meglehetősen elgondolkodtató cikket. Ha van valaki, aki ismeri a mai zeneipart,…..
Belsőség Heti merítés 2014.07.06 08:41:00
l´art pour l´art Borzalmasan öncélú egy vas: nagyon látványos és stílusos, ezért cserében jó ha az ember hozzászokik, hogy szűk, olaszmajom pozícióban ül, 120 fölött a menetszél lobogtatja a fület, nincs csomagtér, nincs rugózási komfort. Nem akartam…..
Telik az a mocsok idő. Kellett néhány másodperc, amíg a Noé előzetesében az ősz szakállas bácsiban felismertem Maximust. Egyszer minden bálvány ledől, és persze tudom, hogy a színész, mint mindenki más, megöregszik, de ez akkor is hatalmas sokk volt. Rémes, hogy lassan már…..
Kilátás az Enoteca teraszáról - kép: Krumpli Béla "Nálunk az olasz nem olaszos íz, hanem olasz..." - szerencsére ez a kissé szigorúnak tűnő mondat nem túloz, és szerencsére még időben felfedeztük azt a helyet, amelyik így vall magáról. Zsófi barátnőm hívott fel három…..
...miután elfogyott belőle a levegő, akkor is ugyanúgy hajtasz tovább. Sem azt, hogy tetszőlegesen messzi szervizbe állsz be vele. Hanem azt, hogy elvergődsz _lassan_ a legközelebbi gumis műhelyig. De! Simán elképzelhető, hogy nagy sebességnél jött a defekt, ilyenkor talán tud így…..
Az üzleti világon kívül álló emberek (szinten minden alkalmazott, hétköznapi ember) szerint mindig van az a pénz, amiért már érdemes eladni a cégünket, felfedezésünket. Pontosan emiatt ugyanezek az emberek nem képesek megérteni, hogy egy 23 éves fiatalember miként képes nemet…..
akira1 2013.11.20 15:57:14
@Bambano:

A sikeres vállalkozásoknak nem titka a kezdeti magas befektettett pénztőke. Zseniális ötlet, kitartás és hit szükséges hozzá. A továbbfejlődéshez szükséges, erre van a részvénykibocsájtás - ld. legutóbb pl. a Twittert.

Lehet, hogy a srácnak vannak még ötletei a Snapchat továbbfejlesztésére és ez a lehetőség többet jelent neki mint 3 mrd dollár?
Naiv biztosítottnál az izmokat mozgató idegsejtek pusztulásával járó halálos betegséget diagnosztizáltak, de még 3 éve simán lehet hátra, úgyhogy az Allianz szerint nem kritikus a betegsége. Ráadásulhogy Stephen Hawking például már 50 éve ezzel él, úgyhogy tényleg nem lehet…..
Hát ettől rettegett a Fidesz teljes vezérkara, a Nemzetgazdasági Minisztérium több emelete és persze a Magyar Nemzet szerkesztősége. Ez az imperialista baloldal titkos fegyvere, ami agyhalott, szoci szavazót csinál mindenkiből, aki csak odakapcsol. Ha az unió összehangolt támadása,…..
Indiában megöltek egy neves racionalistát, és most egyesek a babonás tevékenységekkel való pénzszerzést szeretnék illegálissá tenni odaát, és FaceBook csoportunkban felmerült egy kérdés egy cikk kapcsán: Érdekes problematika. Vajon szabad-e, érdemes-e, praktikusan…..
Belsőség Heti merítés 2013.07.28 09:51:37
A delfinarcú Ami nagyszerű: avantgard forma, belső tér otthonossága, műszerfal borítása,belső tér variálhatósága és nagysága, alkatrészek olcsósága (már amikor egyáltalán kell), sose romlik el, nagyon gazdaságos, márkatársak összetartása és az üdvözlési szokások az…..
Csányi részvényeladásai és az újabb bankadók is megdöbbentő folyamatokra mutathatnak rá  "Végső soron kiszállt az OTP-ből Csányi Sándor!" - adták hírül az elmúlt nap az ország vezető oldalai. A hír nemcsak abból a szempontból meglepő, hogy az ország egyik…..
akira1 2013.07.21 14:27:29
@monddazigazatmar:

"Most nem azért, de ez mekkora marhaság már? Az, hogy a saját fajtádnak, népednek, ismerettségednek akarsz jót, és ezért náluk próbálod elköteni a pénzed teljesen normális. Ha ezt mindenki igy csinálja, akkor az a közösség minden tagjának jó, nem igazán látom benne a szabad akaratot gúzsba kötő ideológiákat."

Nem tudom, emlékszel-e még, amikor a szocializmusban nem ajánlották, hogy a "rothadó kapitalista" gyártású termékeket vegyél, olyannyira nem, hogy a boltokban nem is lehett kapni mást, mint amit a "hazai" elvtársak gyártottak. Aztán nézd meg, hová jutottunk ezzel az ideológiával, hogy nehogymá' begyűrűzzenek a nyugati termékek, mert az csak rossz lesz nekünk...
Pont az történt nagyobban, mint amit Te most javasolsz kicsiben, hogy csak olyat vegyünk, amit mi, a saját fajtánk gyárt, mi állítunk elő...

Az igazság az, hogy ha a szűkre szabott piacból kizárod a világ többi részét, akkor ez a szűkre szabott piac elkényelmesedik, mert nem kell versengenie a többséggel, hogy még ahhoz képest is eladható terméket, szolgáltatást állítson elő.

Szóval, hogy a Te kifejezéseiddel éljek, nem igazán értünk abban egyet, hogy melyik ideológia is volna az, amely jobban gúzsba kötne bennünket... az, amikor nyitott vagy a világra, vagy az, amikor csakis a "saját fajtád" termékét, szolgáltatását vásárolod meg?

Nekem ez utóbbi tűnik gúzsbakötésnek, de ha Te a Trabantos, Wartborgos időkre emlékszel vissza szívesebben, az a Te dolgod :)
akira1 2013.07.21 14:55:22
@cso zsi:

Nem attól német egy autó, hogy németek szerelik-e össze, hanem attól, hogy milyen szellemben tervezik... persze nyilván lehet némi különbség az összeszerelés minőségében, de az is főként a gyártástechnológián, a gyártás-menedzsmenten, és minőségellenőrzésen múlik első sorban, nem a szalag mellett dolgozók nemzetiségén...

Szóval, nem a "biorobotok" adják meg egy termék elsődleges minőségét...
akira1 2013.07.21 15:05:07
@_most_:

"mondjuk szerintem logikusan végiggondolva, ha mindenki csak a saját országa termékeit veszi, azon leginkább a kisebb országok veszítenek, mint Magyarország."

Pontosan, így látom én is... Ha a magyarok csak saját termékeket vennének, sokkal egyhangúbb lenne az életünk, sokkal kevesebb választási lehetőségünk lenne.

A legdurvább az volna, ha még nyaralni is csak itthon lehetne, sosem látnánk a tengert, sosem látnánk hegyeket, sosem találkoznánk más kultúrával, hogy gazdagodjuk abból...

Csúnya világ lenne itt kéremszépen... :(

Na ez a veszély ebben a nagy nemzeti érzületben, meg a magyarkodásban...

Caesar óta az a hatalom gyakorlásának az egyik legkevésbé respektálható módszere, hogy Oszd meg és uralkodj!

Ha az "uralkodó" rá tudja venni a "népét", hogy egységesen utáljanak valaki(ke)t, akik mások valamiben, mint a népe, akkor azzal maga mellé tudja állítani társadalom szabad gondolkodásra képtelen, de utálkozásra hajlamos részét.
Az Orbán lányok videójának ideiglenes leszedése a YouTube-ról egy érdekes vitát indított a Facebook-on egy megosztásom alatt. Akit érdekel, olvassa el ott, de egy dolgot kiemelnék, ami azt hiszem az elkövetkező évek egyik legfontosabb jogi problémája lesz az interneten. Ez pedig…..
akira1 2013.07.18 07:39:13
@Konrad:

De tényleg, szerinted miért nem jók ezek a törvények? Pl. én sem szeretném, hogy a családi fotóim kikerüljenek az internetre szabad felhasználásra, ezért vigyázok rájuk, megbízható helyen tárolom, és esezmbe nem jut FB-ozni, ahol ezeket a biztonsági fékekről a lehető legkönnyebb megfeledkezni.

Gyakorlatilag maga a FB az, amely meggondolatlanságra ösztönzi a társadalom jelentős részét, ezért is utálom, mint céget. Legalább annyira, mint azokat a bankokat, akik meggondolatlanságra ösztönöztek egy egész ország társadalmát egy olyan olcsó hotelkonstrukcióval, amelyben baromira nem magyarázták el a hitelfelvevők százezreinek, hogy pontosan miben rejlenek a kockázatok... nem is érthették, mert nem pénzügyi szakemberek...

De visszatérve a szabályozásra, szerintem a személyiségi jogi szabályok - akármennyire is bürokratikusnak tűnnek - teljesen rendben vannak, valóban védik azokat, akik meg akarják védeni a személyes adataikat illetéktelen felhasználástól.

A gond ott van, hogy pl. a FB-ot, google-t, stb. nem korlátozza a jog elég hatékonyan abban, hogy ne hülyítse meg a társadalom jelentős részét a új technológiák felelőtlen használatára ösztönző üzleti magatartásával. Mint ahogy a bankokat sem korlátozta megfelelően a jog abban, hogy felelőtlen döntésekre bírja rá a társadalom jelentős részét...

Összefoglalva tehát, a pénzügyi válság, a devizahitel válság jó példa arra, hogy bizonyos témakörökben (ilyenek pl. a pénzügyek, a személyes adatok és még sok más is), nem a liberális, hanem a szigorú szabályozás irányába kellene továbbmennie a társadalomnak.