Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kergelepke

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy jó filmet is nehéz összehozni, hát még hármat, mégis rendszeresen meg szokták kísérteni a sorsot a trilógiává bővítéssel. Fel se fogják a legtöbben, hogy mit vállalnak magukra. Ha történetileg nem is szorosan egybefüggő filmekről van szó, a trilógiává válással egy lezárt egységbe rendeződés…..
Mostanra alighanem az is értesült róla, hogy Terence Hill a héten Magyarországon járt, hogy promótálja új filmjét, a Nevem: Thomast, aki soha életében nem nézett meg egyetlen Bud Spencer-Trence Hill-klasszikust sem, hiába ismétli hetente valamelyik csatorna a páros filmjeit. De mitől ilyen népszerű…..
"Hús hús, hús! Egyél húst! A zöldségektől leszel olyan mélabús..." Az vagy, amit megeszel, szól a mondás, napjainkban azonban egyre nehezebb eligazodni a táplálkozási irányzatok között. Miközben mindenki ezer évig akar élni - én örökké - egyre nehezebb eldönteni, hogy a táplálkozás mennyiben…..
Bányatelepről a balettintézetbe – nem Billy Elliot fiktív története, hanem Lőcsei Jenő táncos egészen valódi élete. Balettművész - mégsem meleg. És véleménye is van...
Alapvetően nem vagyunk azok a fajta turisták, akik minden helyet lehúznak, mert minden rossz, béna, retkes, büdös és drága. Próbáljuk előre felmérni a lehetőségeket, és ahhoz mérten megítélni az adott helyszínt, várost, látványosságot. Mindig kiborulunk az olyan nyavalygásoktól, hogy tetszett…..
Aki Budapesten lakik, bizonyára ismeri az Erzsébet térnek azt a részét, ahol az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozik. Egy nagyon forgalmas csomópontról van szó, ahol az észak-dél irányú közlekedési tengely metszi a kelet-nyugatit. Namost én speciel minden hétköznap kétszer járok erre…..
Kergelepke 2017.11.27 11:46:53
@Duplaxiii: "A járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek
Ennek (7) pontja kimondja:
Zöld fényjelzésnél sem szabad az útkereszteződésbe behajtani, ha azt - forgalmi torlódás miatt - a zöld fényjelzés tartama alatt előreláthatólag nem lehet elhagyni."

Gyakorlatilag ahogy zöldre vált a lámpa, MÁR ez a helyzet. Kicsit mission impossible átjutni a kereszteződésen ezen szabály megsértése nélkül.
Vonatmesék Agresszív vegánok 2016.12.04 20:43:42
Kora reggel álmos és nyűgös óvódás korú fiúcska néz undorodva a kezében tartott, számomra is felismerhetetlen valamire, miközben az édesanyja lelkesen magyarázza a barátnőjének, hogy végre talált egy óvodát ahol legalább a vegetáriánus étkezés megoldott a gyermeke számára. Igaz ez azzal jár, hogy…..
A munkaszüneti napok száma országonként, mi több, évenként is változik, attól függően, hogy éppen bizonyos napok hétvégére esnek-e. Vannak jó évek, meg rosszak, Magyarországon pedig pláne bonyolult a rendszer a hosszú hétvégék hagyománya miatt. Lássuk, Európa országaiban…..
Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat...
Kergelepke 2016.09.07 08:06:39
A konkrét esethez nem szólok hozzá, mert nem eléggé tiszták nekem az információk. Viszont azt nem értem, hogy miért kell ennyire empátia-mentesnek lennünk? Miért kell egyből beszarinak mondani és lenézni azokat, akik tartanak a kutyáktól? Engem harapott meg kutya, pedig csak a járdán kocogtam - lehet, hogy azt hitte, hogy menekülök...azóta igenis tartok a szabadjára engedett kutyáktól, főleg futás közben. Miért nem lehet megérteni, hogy a kedves, aranyos kutyuskádra nincs ráírva messziről, hogy ha szabadon van, össze-vissza ugat, rohan feléd, akkor nem fog megharapni? Vagy pl amikor kirándultunk a budai hegyekben, és a 8 éves unokaöcsémet megkapta a turistaúton hirtelen felbukkanó, szabadon rohanó kutya. A később odaérő gazdi meg, jajj, de hát ő sose szokott ilyet, nem is érti...
Mindig hálás vagyok, ha pórázon sétáltatják a kutyákat (mondjuk járdán, futóút mellett ez amúgy is alap lenne...), vagy ha látják, hogy jön valaki, akkor magukhoz hívják a kutyát, és megfogják, amíg elhaladok. Meg is szoktam köszönni, szerintem ez így korrekt. De nagyon sokszor egyszerűen minimálisan se vagyunk tekintettel egymásra.
Szóval oké, én is beszari vagyok, mert rossz tapasztalatok miatt bizonyos szituációkban tartok az ismeretlen kutyáktól. Lehet lenézni, ha jól esik.
Annyit még hozzátennék, hogy nagyon szeretem a kutyákat, és abban az esetben se voltam a kutyára még kicsit se mérges - de a gazdijára sajnos igen.
Filmőrült apukaként nem hagyhattam ki ezt a ziccert, így összeállítottam a teljesség igénye nélkül az alábbi szubjektív listát. Más összetételű listákat is örömmel fogadok...
Kergelepke 2016.08.03 10:00:40
Kergelepke 2016.08.03 10:02:35
@mojoking77:
Élet szép - ha jól emlékszem, ott kisfiuk van, ez pedig elméletileg lányos apák poszt.
Apám nevében: bár volt lánytestvére (kettő is) Gerrynek, azért alapvetően itt az apa-fia kapcsolat volt középpontban (nagyon szeretem azt a filmet)
Összekeverte. Van ilyen. Elvégre rohadt régen volt, egyik lány olyan, mint a másik, főleg, ha ő csak háromcentis pöccsel nézte a hideg vízből, épp melyik csajszi ül a lelátón. Szóval nem is a kis kefélni szerető kurva miatt ült Kiss. "Ezt benéztem" - mondta a pártállami rendszer nagy publicistája.…..
Kergelepke 2016.05.10 20:28:38
@sixx egy ostoba faszfej: ehhez se értek, de azt olvastam, hogy igenis van annak szakértők által észrevehető nyoma, ha valakit erőszakkal dugtak meg. Persze nem értek hozzá (szerencsére).
Mihálydeák Rita Szokásom dicsérni a franciákat, mert valljuk be: elég sok területen jeleskednek, így nemcsak a gasztronómiájukkal, hanem filmjeikkel is képesek elkápráztatni a világot. Rengeteg tehetséges és ismert francia színész van, akiket volt szerencsénk a magyar csatornák képernyőin…..
  Folytatódik a Virtuózok a Duna tévén: a péntek este lezárult a köztévé komolyzenei tehetségkutatójának második elődöntője, ebben a picik versenyeztek, azaz 7 és 12 év közöttiek voltak a zenészek. Szem nem is maradt szárazon, Miklósa Erika zsűritag már az első előadás alatt a szemét törölgette, és…..
Kergelepke 2016.04.25 12:44:45
@neduddki21: Nagyon cuki volt a kisfiú, és látszik a rengeteg munka, amit vele végeztek, de szerintem is lettek volna nála érdemesebbek (hozzáteszem, hogy utólag, internetről néztem meg a produkciókat, de nem volt időm az összeset rendesen végig nézni), már csak azért is, hogy ne legyen ennyire túlreprezentálva a hegedűs szekció (mondom ezt szintén hegedűsként :)
Átszámítva 11 millió forintos kártérítést szavazott meg a norvég bíróság Anders Breivik náci tömeggyilkosnak emberi jogai megsértése miatt. Az ítéletnél csak az indoklás elképesztőbb: Breivik többek között azért jogosult állami kártérítésre, mert testápoló nélkül kell börtönbüntetését töltenie, így…..
Kergelepke 2016.04.21 11:04:34
Nem az a baj, hogy az emberek nem akarnak vasárnap dolgozni. Én sem szerettem sose, de ez mégis ki a büdös szart érdekel rajtam kívül? Senkit. Jogomban áll olyan munkát választani, ahol nem kell ilyen tevékenységet végezni, mondjuk lehetek küldeménykézbesítő, és kelhetek reggel négykor, hogy…..
Kergelepke 2016.04.20 09:49:40
Már nagyon túl van ragozva a téma, de én azt nem értem, hogy miért kell egymásnak ugrasztani különböző csoportokat? Szerintem is szép törekvés lenne megvenni mindent szombaton (igen, a hétköznap nagyon sokaknak kiesik, bár ezt megint sokan nem tudják elképzelni), és mentesíteni a vasárnapot LEHETŐSÉG SZERINT, de ezt nem huszonöt, valahogyan megszokott év után egyetlen tollvonással, mindenféle felmérés nélkül kell(ett volna) elintézni, hanem mondjuk fokozatosan. Nem tudom, mi lenne a baj azzal, a tényleg betartatnák, hogy rendes pótlékot kapjanak a vasárnapi dolgozók, és egy családos eladó dönthessen úgy, hogy nem dolgozik vasárap(vagy csak pl. mondjuk havonta egyszer). Ha egy bolt így nem tudja megoldani, nem nyit ki, nem kötelező... De én azért nem egy olyan fiatalt ismerek, akiknek igenis jól jött a vasárnapi plusz pénz. Az ilyen dolgozókkal szerintem egy csökkentett idejű vasárnapi nyitvatartást több helyen meg lehet oldani úgy, hogy mindenki elég jól járjon (vagyis sokkal nagyobb áldozat a robotoló, túlórázó vásárlótól, hogy lehetősége sincs vasárnap vásárolni, mint az, hogy korrekt feltételek mellett kinyithat az a bolt, amelyiknek van elég munkavállalója, hogy ezt megoldja). Aztán ahogy haladnánk szépen előre, és nem kellene ennyit túlórázni stb., lehetne még tovább mozdulni, haladni a hőn áhított Kánaán felé (akármit is jelent :D).
Nem szeretem, hogy azokat, akiknek időnként nagyon jól jön, ha tudnak vásárolni vasárnap (nem ez az életcéljuk, de így alakul néha), azokra rámondják, hogy mennyire nem empatikusak az eladókkal szemben, de őket nagy empatikusan,egyöntetűen plázacicának, konzumidiótának, önzőnek és lustának titulálják.
Egyébként meg, ahogy többen írták, nem a nyolcvanas évek Magyarországán, és nem 2016 Németországban élünk, hanem 2016 Magyarországon, úgyhogy ezeket a körülményeket kell(ene) figyelembe venni.
Szerintem.
És főleg, hogy ne üljünk fel az egymás ellen uszításnak...Aki annyira védeni akarja a bolti eladókat, az ne vásároljon vasárnap, buzdítsa erre ismerőseit - ha sikerül, csökken a kereslet, kevesebb ember kell vasárnap a boltba, egy idő után be is zárhat.
Csak jó lenne, ha az a fene nagy empátia nem csak rájuk irányulna...
ujrakezdek Az ebéd hanyatlása 2016.03.09 13:29:39
Az alábbi írás a New York Times 2016 február 28-i, vasárnapi Magazinjában megjelent cikkre alapul. Az eredeti cikk szerzője Malia Wollan, a képeket Brian Finke készítette. Ez a Magazine a munkahelyről beszélt, több cikk is ezzel foglalkozott. Samantha Brix, senior fogalmazó, Havas Life, New York,…..
Amikor a rém idegesítő pali elkezdte rágni a poharat, már tudtam, hogy helyben vagyunk, a Csillag születik oppardon Got Talent rálépett arra az útra, amit neki szántak a reality formátumgyárakban, és pontosan úgy működik, mint a bikicsunájozásra épített énekes tehetségkutatók.…..
Ha valakinek egy étel elfogyasztása után kellemetlenségei támadnak, könnyen kimondja, hogy allergiás az adott élelmiszerre. Napjainkban egyre többet hallani az ételallergiáról és az intoleranciáról, sokan össze is keverik ezeket. Pedig fontos különbséget tenni e két betegség illetve állapot között,…..
A legújabb közvélemény-kutatási adatok szerint jelentősen nőtt azok száma, akik elutasítják a boltok többségének vasárnapi zárva tartását. Ezen azért nem kell meglepődni, mert eleve tudni lehetett, hogy nincs igazán társadalmi támogatottsága az elképzelésnek, ideológiai…..
Kergelepke 2015.07.04 17:41:28
@nick papagiorgo: Félreértettetek: nem azt mondtam, hogy nem lehet szombaton bevásárolni, mert lehet, most rá vagyok kényszerülve, hogy akkor menjek, mert máskor nem lehet. Erősen beleszóltak az életembe. De a többségre ez a hat nap dolog egyszerűen NEM IGAZ. A közvéleménykutatások se (hogy az emberek döntő többsége ellenzi a KÖTELEZŐ zárvatartást) se mondanak semmit, gondolom. De mindegy, nem magyarázok Nektek, mert tök fölösleges. Pá!
Nőkovács Igazi férfi :-) 2015.06.28 12:52:10
Visszatérő témám, mivel sajnos folyamatosan ebbe az elvárásba botlom. :-) Úgy érzem, nem lehet eleget beszélni erről.  Arról, hogy nem elvárunk, nem másra mutogatunk, hanem elgondolkozunk. Magunkról. Utána lehet szélesebb körben.   Az igazi férfi   Folyamatosan zajlik az…..
Gyakori szokás kizárólag a sokszor emlegetett, mindenki által ismert látványosságokat megnézni egy-egy országban, így ezúttal olyan európai falvakat és kisebb településeket mutatunk be, amelyek látványát sok főváros is megirigyelheti. Tartsatok velünk és fedezzük fel…..