Regisztráció Blogot indítok
Adatok
János Dunai

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„a hunok, médek, gótok, dánok királya, a földkerekség ijedelme, Isten ostora.” – olvashatjuk a Kálti Márknál Attila királyi titulusát. Az előző fejezetben a médek váratlan és anakronisztikusnak tűnő felbukkanásával foglalkoztunk. A médeknél is különösebb…..
Együtt vonul majd Morvai Krisztina és Szili Katalin...
János Dunai 2018.03.09 17:35:17
Újévi szentmiséről kilépő keresztényeket gyilkoltak meg Nigériában 2018. január 3. szerda 13:31 Ismeretlen fegyveresek támadtak a templom kijáratánál a hívekre az ország déli részén fekvő Omoku városában december 31-ről január 1-jére virradó éjjel, az éjféli mise után. A merényletnek legalább…..
János Dunai 2018.01.04 19:37:08
„Gyászos nap mindörökre Kolozsvár életében. Rablók módjára jöttek, félve, tapogatózva, hogy nincsenek-e benn a székelyek? Rongyosak, mocskosak voltak (…) Sok szalmakalapos, mezítlábas és bocskoros ember. Gherescu tábornok kezében nádbot, tisztjei kifestett képűek. A seregnek alig van fegyvere, négy…..
János Dunai 2017.12.28 14:22:55
Tévednek a középjobb pártok, ha átveszik a populisták jelszavait, mert csak ők is átcsúsznak a szélsőjobbra; Babis más, mint Orbán vagy Kaczynski, és aligha áll rá Budapest és Varsó illiberális vonalára; Erdélyben nagy grimbusz várható jövőre, köszönhetően Orbán mesterkedéseinek...
Kellemes tatabányai őszi nap, aláírásgyűjtés Vágó Gábor népszavazási kérdéséhez. Sokan megállnak, aláírnak, beszélgetünk, jó a kedvünk, örülünk, hogy az emberek örülnek Szél Detti jelöltségének. Persze van, aki rohan, van, aki válaszra se méltat, van, aki csak köszöni, de nem, vagy az állására…..
Ezt üzeni nekünk Szél Bernadett, az LMP "friss" miniszterelnök-jelöltje, amikor úgy nyilatkozik, hogy náluk bizony nem lesznek "újracsomagolt politikusok". Tudjuk, a politika világa tele van kisebb-nagyobb lódításokkal, csúsztatásokkal. De hogy ennyire hülyének nézzék a nagyérdeműt, az azért ritka,…..
Teljesen mindegy mit gondolok Botka Lászlóról. Gyurcsány-ellenessége szimpatikus is lehetne, ha hitelesnek tartanám. Balos fordulata szimpatikus is lehetne, ha hitelesnek tartanám. Éppen ezért sorozatos bénázásait sajnálhatnám is, de tulajdonképpen sosem hittem benne. Az ellene indított támadást…..
János Dunai 2017.10.02 15:59:59
@gázóra ellenőr: KAMATOKKAK SOSEM FOGY EL.TAVALY 13 MILLIARD DOLLAR KAMATOT SEPERT KI A ROHADÉK CSAK ÁLLAMADOSSAG CIMEN.FEKETE JANCSI UTODAI MUKODNEK.MEG AZT A PÁR SZÁZ MILLIOT IS FIZETJUK AMIT Ö VETT FEL ES AZTAN EVENTE MINDIG UJ HITELT VETT FEL A FIZETENDO KAMATRA.TÖBB DARAB HITEL ALLT IGY ELO MINT AHÁNY DOLLAR TARTOZAS LETT VOLNA ELNAGYITVA.DE OROKOS IZRAELI USAT FOSZTOGATO NEMZETKOZI KAMATOS DOLLARRAL OPERALO HORDA KEZEBEN VARJUK A SZEBB NAPOT.AZ CSAK A FORRADALOM.NATO KAMAT TÖZSDE NYET,FUGGETLEN FORINT. ES OROSZ KINAI CSAPATOK BE MEG FELFEGYVERKEZUNK ES MINDEN ADOSSAG NULLA.KARPOTLAST KOVETELUNK TRIANONRA A KÉT VH-RA A FOLYAMATOS KIFOSZTASRA FEKETE KÖMUVES JANKOTOL MINIMUM.
A magyar árvízvédelem egyik legnagyobb, mondhatni ikonikus katasztrófája volt a régi Szeged pusztulása 1879 márciusában. A Tisza-szabályozás hibás időzítése miatt - a felső szakaszt előbb szabályozták, mint az alsót, emiatt oda hirtelen zúdultak le az árvizek és nem igazán tudtak továbbfolyni -…..
Világnézet Vajk, a hitehagyott 2012.08.20 13:30:25
  Bognár József: Vajk, a hitehagyott. Kényszerek és lehetőségek a X-XI. század fordulóján.   Ha az árpádi bejövetelt követő mintegy száz évet kívánjuk megérteni, feltérképezni, akkor legjobb, ha először felvázoljuk a korabeli Európát. Képzeljük magunk elé Európa földrajzi képét, ne a mai…..
János Dunai 2017.08.23 12:12:20
Hasznos interjút adott Szanyi Tibor. Az MSZP európai parlamenti képviselője azt mondta a Hír TV-nek, nem kell közös lista, csak a 106 egyéni körzetben legyen ellenzéki megállapodás. Ezzel ugyan felrúgja a Botka-doktrínát, de amit javasol, az jogos és ésszerű - mi, a Kávézóban is így látjuk. Végre…..
Megjelent egy úgynevezett heti levél, amit állítólag Botka László jegyez. A szövege azonban annyira gáz, hogy igyekszünk jóhiszeműek lenni. Ezt Botka nem írhatta, legfeljebb a fideszes kötődésű kommunikációs igazgatója. Íme a levél... Kedves Barátaim! Nekem egy célom van: leváltani a…..
Képzeld el, hogy testvéred a vasárnapi ebéd mellett egyszer csak levegő után kezd kapkodni. Kiesik a kanál a kezéből, te pedig ijedten rohansz és pánikolva tárcsázod a mentők számát. Szirénázva viszik be a testvéred a sürgősségire. A mentőben stabilizálják az állapotát, a közvetlen életveszély…..
Bizonyos dolgokat mintha kiradíroznának a történelemből… Azt mindenki tudja, hogy 1939. szeptember elsején elkezdődött a II. világháborúnak nevezett szomorújáték, azzal, hogy Hitler csapatai Lengyelországra támadtak. De azt már csak kevesen, hogy alig két héttel később egy másik támadás is érte…..
Stephan Ackermann, a németországi Trier püspöke bejelentette, hogy az egyházmegyéje bezárja majdnem az összes plébániáját. Ahogy a Gloria.tv beszámol róla: a trier-i egyházmegye, ami a legrégebbi egyházmegye Németországban, felszámolja 903 plébániáját, 35-re csökkentve azok számát. Az intézkedést…..
Fegyveres revizorok után az adóellenőrök is megszállták a Simicska Lajos cégeit. A Mahir központban mindenekelőtt a Jobbik tavaszi plakátszerződéseit foglalták le, de emellett elvitték azokat a megállapodásokat is, amelyeket a Cityposzter és a Publimont kötött a Magyar Szocialista Párttal, illetve a…..
Nem csupán szükségét nem érzi Orbán a fékek és ellensúlyok demokratikus rendszerének, de kifejezetten idegesíti minden, ami bármiféle kontrollt jelenthet a hatalma felett. Ezért nyírja ki szisztematikusan a tőle független sajtót...
János Dunai 2017.05.07 15:10:46