Regisztráció Blogot indítok
Adatok
David_Kiraly

44 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Qubit néven új portál indult, amely fókuszában a tudomány, technológia és gazdaság áll. A szerzőgárda azzal a magyar médiapiacon hiánypótló misszióval indul útnak, hogy közelebb hozza egymáshoz a tudomány művelőit és a nagyközönséget, valamint hogy egy valódi, minél szélesebb szellemi közösséget…..
Buda Andrea, a Cinema City marketing- és PR-igazgatója és Hanula Zsolt, a Budapest Film social media felelőse voltak a Media 2.0 októberi meetupjának két előadója, akik a mainstream és a művész mozik szemszögéből mutatták be hazai moziipart. Miközben betekintést engedtek a magyar mozik…..
Elindult Media 2.0 Meetup őszi szezonja: az első esemény fókuszában a fotózás állt, a meghívott vendégek próbáltak minél élesebb képet adni a sajtófotózás etikai kérdéseiről, kamera mögötti személyes élményeikről, valamint próbálták a laikusok lencséjén keresztül is láthatóvá tenni azokat a…..
Az idei évad utolsó Média 2.0 Meetupjára ismét összesereglettek a Kuplungban az érdeklődők, akiknek Gedeon Andrea, a WMMusicDistribution partnerkapcsolati és promóciós menedzsere, illetve Kovács Ákos Dadan, a Supernem és a Fish! menedzsere osztotta meg személyes tapasztalatait a hazai zeneipar…..
Kemény kérdéseket kapott a leginkább újságírókból álló közönségtől György Bence, az Origo főszerkesztője, aki egyben a Matolcsy-féle alapítványoktól rengeteg pénzt kapó és emiatt a napokban botrányba keveredő New Wave Media tartalomért felelős igazgatója is. Szerinte hazudik az a hírigazgató, aki…..
Nagy érdeklődés mellett zajlott a jubileumi tizedik Media 2.0 Meetup a csordultig telt Kuplungban, ahol Radóczy Katalin, az AMC Networks International Central Europe programigazgatója tartott előadást a hazai sorozatpiac egyediségéről és egyes sorozatok brandingjének felépítéséről. Radóczy Katalin…..
Sikeres évet tud maga mögött a Media 2.0 blog, amit hálásan köszönünk hűséges és új olvasóinknak egyaránt. Minden igyekezetünkkel azon voltunk, hogy fogyasztható szakmaisággal és kellő mélységben beszámoljunk a kommunikációs- és médiaipar legizgalmasabb aktualitásairól. Természetesen folyamatosan…..
A New York Times (NYT) online változatának megvan az egymilliomodik előfizetője, és további 1,1 milliónak jár a nyomtatott és az online változat egyszerre. A patinás újságnak a 164 éves történelmében soha korábban nem volt még ennyi fizető olvasója, így nem véletlenül ír…..
Melyik a médium tartalmait lájkolják, osztják meg legtöbben a közösségi médiában? Gondolta volna, hogy van olyan oldal, amely hetente átlagos 1612 posztot tesz ki közösségi felületeire? Melyik platform mutaja a legnagyobb fejlődési potenciált az elmúlt időszakban? Fontos adatok…..
Eseménydúsan telt az elmúlt néhány hónap is a magyar médiapiacon. Megszűnt például a Cink, beindultak Habony Árpádék, lemondott a Népszabadság főszerkesztője és az MTVA vezérigazgatója, új főnöke lett az RTL-nek, az Origótól pedig megválna a Telekom. Magyar médiakörkép,…..
Heves és elszomorító reakciókat váltott ki a kommentelő trollokból a Telekom bejelentése, miszerint ingyenes wifihálózatot építenek ki a menekültek befogadására kialakított tranzitzónák körül. A jelenlegi beteges közhangulatban egy bátor és emberséges lépés ez egy…..
Két sikeres crowdfunding (tömegek által finanszírozott) projektre bukkantam a minap. Az első egy a calas-i menekültek segítségére önerőből létrehozott kampány, amelyen keresztül befolyó összegből az itt - az úgynevezett dzsungelben - összezsúfolódott több ezer embernek visznek…..
A Washington Post online kiadása a bevezeti a knowledge map névre keresztelt újítást, mellyel a reményeik szerint az olvasóknak egyszerűbbé válik a velősebb anyagok feldolgozása és megértése, az újságíróknak pedig idővel egyre kevesebb munkába kerül a kontextus felépítése.…..
A tudománykommunikáció volt a témája a hétfői Media 2.0 Meetupnak, Dr. Láng Benedek megismertette a közönséget a publikus tudományfelfogás modelljeivel, Stöckert Gábor az Index rovatvezetője pedig bemutatta egy piacvezető portál tudományos rovatának működési elveit. Ismét…..
Május 26-án a tudománykommunikáció lesz a Média 2.0 blog meetupjának témája: Stöckert Gábor az Index tudományrovatának vezetője és Dr. Láng Benedek a BME tankszékvezetője előadását lehet majd meghallgatni. Többek között a tudományos hírekről, áltudományokról és az…..
Tegnap robbant a hír, hogy a Vodafone felfüggeszti hirdetéseit a TV2-n. Aztán később azt is hozzátették, hogy majd csak néhány hónap múlva, ha addig nem sikerül megegyezni. Lényegében tehát semmilyen kötelezettséget nem vállaltak, mégis sikerült elérniük, hogy a tegnapi nap…..
A Média 2.0 blog szervezésében kedden zajlott le az első nyilvános kerekasztal beszélgetés a kommunikációs szakok jelenével és jövőjével kapcsolatban, amióta kiszivárogtak az első hírek azokról a kormányzati tervekről, amelyek 2016-tól megszüntetnék többek között a hazai…..
Kék-fekete, vagy arany-fehér? Kis túlzással a harmadik világháború is kitörhetett volna, az emberek többsége akkor is a mára világszerte ismertté vált ruha színén vitatkozott volna körmeszakadtáig. Hogyan lehetséges, hogy egy ilyen semmitmondó kérdés uralja az emberek…..
Első alkalommal készítettek átfogó felmérést a magyar médiaképzésekről, amelynek eredményeit a kutatásban maga is résztvevő Weyer Balázs ismertette a Telekom székházában rendezett szerdai eseményen. A legfontosabb tanulságok többek között, hogy az egyetemek nagyon…..
Barack Obama a múlt héten kiállt az internet semlegessége mellett. Az óriási visszhangot kiváltó közleményt aztán rengetegen kommentálták pro és kontra, köztük a legnagyobb médiumok is, mint például a Wall Street Journal vagy a Time. E két lapban érdekes módon olyan…..
Minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezte a harmadik Kommunikációs- és média Meetupot, amelyre ezúttal közel négyszáz érdeklődő érkezett a szakmából és az egyetemekről egyaránt. Kolosi Péter és Sas István előadása is értő fülekre talált, úgy éreztük, ha kétszer…..
Ott tartunk, hogy sok, nálunk bizonyítottan jobban működő országban az alanyi jogú internet bevezetéséért tesznek konkrét lépéseket, addig nálunk jövőre meg akarják adóztatni azt (pontosabban a szolgáltatókat), ráadásul adatforgalom alapján. Egyelőre nem áll rendelkezésre…..
Második állomásához érkezett a Media 2.0 lelkes csapata által szervezett meetup, amelyen ezúttal is két rendkívül színvonalas és aktuális előadást nézhettek végig az Ötkertbe látogatók. Dr. Aczél Petra a médiatudatosságról beszélt Hanga Zoltán pedig a budapesti állatkert…..
Ha Lázár János letelefonál az Origónak, hogy srácok, ezt azért nem kéne, kis túlzással feláll a fél szerkesztőség, sőt még egy kisebb (bár nem elég nagy) tüntetés is kerekedik belőle. Azonban történik-e valami akkor, amikor a egy lap felsővezetése tiltja le az újságírót…..
Tegnap este lezajlott a Media 2.0 blog első kommunikációs meetupja az Ankertben. Bár a blogunk első ilyen volumenű saját szervezésű rendezvénye volt, a nagy érdeklődés és a sok pozitív visszajelzés megerősített bennünket abban, hogy van igény egy ilyen jellegű eseménysorozatra,…..