Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Evi@na

101 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt a receptet én már a saját ízlésem szerint alakítottam, de ha valaki szeretné az eredetijét, Steiner Kristóf blogján megtekintheti.Hozzávalók:- 1 bögre teljes kiőrlésű liszt- 1 bögre zabpehely- 2 bögre fehérliszt-1 csomag sütőpor- 2 csipet só- 1 bögre nád- vagy kókuszvirág cukor- 2 tk fahéj- jó…..
Ezt a receptet én már a saját ízlésem szerint alakítottam, de ha valaki szeretné az eredetijét, Steiner Kristóf blogján megtekintheti.Hozzávalók:- 1 bögre teljes kiőrlésű liszt- 1 bögre zabpehely- 2 bögre fehérliszt-1 csomag sütőpor- 2 csipet só- 1 bögre nád- vagy kókuszvirág cukor- 2 tk fahéj- jó…..
Kedves Edda!Egyszer egy közös ismerősünk révén találkoztunk, bemutatkoztunk egymásnak, így engedd meg, hogy tegezzelek.Szóval: felkavart a videód.  Nehezen veszi be a gyomrom, hogy egygyermekes, egyedülálló anyukaként "a nemzet pusztulásának okozójává" lettem kikiáltva. Elmondom neked miért,…..
Kisgyerek vagyok. Ülök anyukám ölében az orvosi rendelőben. Körülöttem nénik, bácsik, suttogva beszélgetnek.- Anya, miért beszél mindenki suttogva?- Azért nem kiabálunk a váróteremben, mert a rendelőben a doktor bácsinak nehéz döntéseket kell meghoznia, nem szabad őt hangoskodással megzavarni. Ha…..
1. Nah ne! Gyerekem lesz??? Egy szobanövény nem bírja nálam két hétnél tovább!! 2. Egyedülálló anya leszek. Shit. 3. Ez a férfi szereti az én gyerekem, meg az ő gyerekét, aki a mi gyerekünk. Nem leszek egyedülálló anya. 4.6.00 Kéne főzni egy kávét. Megszoptatom, majd utána.8.00 Kéne főzni egy…..
Ma már a reggeli kávé előtt kiugrott a csípa a szememből, amikor elolvastam Pásztory Dóri cikkét a WMN-en. Eleve a bögyömben van a luxusfeleséges műsor, amiről tv híján csak a digitális sajtóból tájékozódtam, de ez a ma reggeli olvasmány kiverte nálam a biztosítékot. Dóri cikkének legfőbb üzenete…..
Nem nagyon telik el úgy nap, hogy ne botlanék vagy a médián vagy a sajtón keresztül a lombik-kérdésbe.Szeretek mindig mindenről álláspontot, véleményt alkotni, most is meghallgatok, összeolvasok mindenfélét, bízva abban, hogy így könnyebb lesz... de valahogy mégsem. Valahol, valamelyik…..
Egy jó ideje nem blogoltam. Kicsit hiányzik is. Nem mintha ne lettek volna gondolataim, vagy ne lenne mondanivalóm, de azt hiszem, hogy megismerkedtem a saját határaimmal e téren. Talán még sosem éltem meg ilyen szélsőséges és intenzív érzéseket, mint ezekben a hónapokban... oh lenne miről mesélni.…..
Tízen ültük körbe az asztalt. A férfiak mindegyike jól szabott, elegáns öltönyben bámulta laptopja képernyőjét, a nőkkel ellentétben, akik minden pillanatban reakcióra készek voltak bármilyen felvetésre. Érdekes volt látni a nemek viselkedésbeli különbségét tárgyaló pozícióban.Az asztalfőn az…..
...hogy mennyire vagyunk környezetünk áldozatai, abban vastagon van szerepünk nekünk is. Tudom, hogy léteznek olyan munkahelyek, ahol szinte terrorban tartják az embereket, de valahol azt gondolom, ami a hozzáállásunkon is rengeteg múlik. Hogy újra billentyűzetet ragadtam, annak egy mai,…..
A két ember által gerjesztett konfliktust egy ember egyedül nem tudja megoldani. Azt hiszem, ez csak akkor működhet, ha azt nézzük, mi az, ami minket összeköt és nem azt, ami szétválaszt. Ezek pedig csak kövek. Olyan kövek, amelyeket csak a Szeretet és a Ragaszkodás nevű kötőanyagok tudnak…..
Azt hiszem, a mai blogbejgyzésem minden eddiginél merészebb lesz és vörös posztó mindenkinek, aki meggyőződésének szeretne hangot adni a dilemmám kapcsán, de ne kíméljetek! Annyit kérek csak, olvassátok el amit írok, és ne soroljatok engem sehová, mert én is a legnagyobb tisztelettel adózok a ti…..
Igen, megvolt az első nap majdnem facebook nélkül. Majd elmondom, miért majdnem, de először:ELŐKÉSZÜLETEK A FACEBOOK BÖJTRE- Tájékoztatni távollétemről a nagyérdeműt  (Agrár-randin is!)- Kilépni a telefon FB alkalmazásából- Kilépni a messengerből, az ördögbe azt nem tudok, szóval messenger törlése a…..
Ha nem vagy az ajándékozás mestere, akkor ez a blogbejegyzés a segítségedre lehet, ugyanis összegyűjtöttem a kedvenc kézműveseimet, akikkel jók a tapasztalataim.  Én szeretem, ha az ajándék nem csak szép, hanem hasznos is, vagy valamilyen hozzáadott értéket is képvisel.1.) Benke Erika…..
Ezt a táblázatot azért fordítottam le, hogy mindenki, aki hozzám hasonlóan úgy dönt, hogy felveszi a harcot a pajzsmirigyét (vagy akármi mását) sorvasztó autoimmun folyamatokkal szemben, most némi segítséget kapjon egy lehetségesen működő, ám nagyon szigorú diétához.Hogy a fenti táblázat, szakmailag…..
A múlkor meséltem a gyerekkoromról, most kicsit írok a kevésbé idilli kamaszkoromról. Szerintem kamasznak lenni nehéz, mert az egész világ összeesküszik ellened. Mindenki mindig nyektet, mindenki mindent elvár tőled, és igaziból nem lehetsz független, hiszen még nem keresel pénzt, egy dolgod van,…..
Néztem magam a tükörben és csak az a kérdés járt a fejemben, hogy a divatcégek miért akarnak belőlünk, nőkből prostituáltat csinálni?  Tegnap Budapesten voltam, kivételesen nem beszéltem meg találkozót senkivel, itt volt az alkalom, hogy szert tegyek egy-két nyári ruhára az állítólagos nagy…..
Evi@na 2016.07.14 20:19:19
@Gy. Horváth Károly: No meg gondolom, nincs úgy túlárazva, mint a plázában, ami szintén ázsiai...
Vigyázat, érzelmi húrokat fogok pengetni! A nemrégiben Zsuzsi barátném és rokonom szülinapján zenei időutazósat játszottunk. Én pedig most folytatom... Nyugi, nem ciki, ha meglátják/hallják mit nézel, hiszen csak nosztalgiázol!Vagy ezek már akkor is kínosak voltak? Szóval emlékszel még a Juventus…..
Ez szerintem pont az a kérdés, ami senkit nem érdekel, viszont én fontosnak éreztem magamat megkérdezni, mert annak, akivé lettem, elég erős meghatározója volt.Az első dolog, ami eszembe jutott, hogy TÖK JÓ!A legrégebbi emlékeim között szerepel az, hogy brutál jó viszonyt ápoltam a tyúkokkal. Ha…..
Az optimális olvasói élmény elérése érdekében érdemes a szöveg olvasása közben a fentebb belinkelt zenét is hallgatni. Egy januári este van, 19.00 körül. Mindent összekészítetettem, anya morgolódik velem, egyáltalán nem örül, hogy szakadó hóban vágok neki a 80 km-es útnak. Az autó viszont be van…..
Érzéketlenség historizáló köntösben (Kép: Ablonczy Bálint twitter oldala) Kedves Ablonczy Bálint! Én még sosem vettem a bátorságot, hogy valakinek nyílt levél formájában üzenjek, de mióta a cikkedet olvastam, csak kapkodom a levegőt.Elképzelem, ahogy megírod ezt a nagyon szofisztikált, nagyon…..
Evi@na 2016.05.18 15:25:00
@manager2008: Ebben igazad van, és szerintem ezzel ép elméjű ember nem is vitatkozik. Az előremutató megoldást én a segítségben látom, amit a jelek szerint meg is fog kapni, ha szeretné...
Én nem tudom mi ez, de jó nagyon,Elrévedezni némely szavadon,mint alkonyég felhőjén, mely ragyog,És rajta túl derengő csillagok. Én nem tudom mi ez, de édes ez, Egy pillantásod hogyha megkeres, mint napsugár, ha villan a tetőn, holott borongón már az este jön. Én nem tudom mi ez, de érezem, hogy…..
Hozzávalók:1 bögre barna rizs + só2 bögre lencse + só2-3 fej közepes vörös vagy lila hagyma1 vastagabb szár sárgarépaegy marék dió (elhagyható)Pardicsom (befőtt vagy megpucolt friss paradicsom)egy csokor petrezselyemsó, bors, kakukkfű, rozmaring, oregánó  1.) Felteszem a lencsét sós vízben főni,…..
Számomra egyáltalán nem szexi egy férfi mosogató ronggyal és fakanállal a kezében, és nekem sem jutna eszembe nyakig olajosan, villás kulccsal a kezembe feltrappolni a lakásba.  Mindennek rendelt ideje van... ez a bibliai vers jut eszembe először, amikor úgy döntök, hogy a fenti témában leírom a…..
Evi@na 2016.04.22 10:28:07
@Deansdale: Szia! Ajánlom kedves figyelmedbe válasz gyanánt az írás folytatását a "Van a férfi és van a nő" címmel. :)

epizodokeletembol.blog.hu/2016/03/25/van_a_ferfi_es_van_a_no
Evi@na 2016.04.22 10:31:35
@Deansdale: Az általad idézet hátteréhez hadd fűzzek hozzá némi háttérinformációt: Akikre gondoltam ezekkel a mondatokkal vállaltan nem akartak elköteleződni és felelősséget vállalni. Nem hiszem, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, miszerint a férfiak jó része később érő, mint a nők nagyrésze. Így ebbe a helyzetbe valahol belekényszerültem.
Evi@na 2016.04.22 11:40:25
@Deansdale: Értem, amit írsz. A végén az a kérdés maradt bennem, hogy miután nekünk is fent kell magunkat tartani, ugye munkát keresünk. Néha ezért jobban keresünk, mint sok férfi. Íly módon egy párkapcsolaton belül is kialakul egy felálllás, ahol a nő tud több bevételhez jutni. Természetesen ez hozza magával, hogy több beleszólása lesz az anyagi kérdésekbe is.
Hogy lehet ezt a helyzetet úgy kezelni, hogy közben a te és egyébként általam is helyesnek vélt irányba tereljük a felállást? (Most vonatkoztassunk el a feminizmustól, meg, hogy ki akarta, a lényeg, hogy ez a felállás most gyakran előfordul.)
Te erre milyen megoldást látsz férfiként?
Mi ketten egymást meg nem értjük,Nagyon sajnálom, asszonyom,De ha nem kellek szeretőnekEgyébre nem vállalkozom.Például arra, mit gyakortaSzónoki hévvel mond kegyed,Hogy meggyötört szegény szivénekLegjobb barátja én legyek. Legjobb barát! szavamra mondom,Megtisztelő egy hivatal,De nem vagyok hozzá…..