Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-nos-

88 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Manapság az evőeszközök többsége rozsdamentes acélból készül. Az úgymond ünnepi „eszcájgok” természetesen csak ritkán, családi összejövetelek alkalmával kerülnek a terítékek mellé és így sokáig újszerű állapotban maradnak. Ám a mindennap használt evőeszközök egy idő után fokozatosan elvesztik a…..
Bár a laptopok gyorsan teret nyertek, sokan mégis a hagyományos konfigurációjú gépeket használják még mindig. E rendszernek egyik fontos eleme a billentyűzet. Sok mindent kibír, ám ez sem tűri végtelenül sokáig a porosodást. Sokan ezért használnak billentyűzettakarót, ám nem…..
Olyan lakóhelyiségekben, ahol számottevő szabad falfelület van, számtalan módon lehet érdekessé tenni azokat. A sivárnak is mondható falakat képek, szabadon álló polcok felszerelésével, vagy egyéb dekorációs elemekkel pl. a falra ragasztható  figurális matricákkal is lehet…..
A gipszkarton gyakran használt és könnyen kezelhető építési alapanyag. Felújítási munkákhoz, lakás terek átalakításakor talán a leggyakrabban használt anyag. Sík felületek kialakításában szinte „verhetetlen”, az ívelt felületekhez azonban csak előnedvesítés után…..
A konyhai munkát megkönnyítő kisgépek közül általánosnak mondhatók a különféle mixerek, szeletelők, elektromos kések. Ezek szinte naponta vannak használatban, ám ezt követően a tisztításukra nem mindenkor fordítunk elég figyelmet. Ám, hogy elkerüljük az idő előtti…..
A háztartásokban számos kis készülék van, amelyek túl a napi használaton időnkénti ápolást és karbantartást igényelnének. Ám a napi teendők mellett ezeket gyakran már csak akkor végezzük el, ha akadozik a működésük. A szörcsögő kávé-, vagy a csak gőzt fúvó teafőzők, égett szagot árasztó …..
Naponta tisztálkodunk, gyakran mosogatunk és nem is gondolunk arra, hogy az elhasznált vízbe, mennyi szennyeződés kerül. Ezek kis része ugyan fennakad a mosdók, kádak, mosogatómedencék felső szennyszűrő kosarán, ám az vízbe ezeken kívül még sok olyan anyag is keveredik, amelyek…..
Jó időben a kertben tartózkodni élvezet, ám ez ma már szinte elképzelhetetlen a kertbe való bútorok nélkül. Ezek anyaga elég változatos, ám a régebben kedvelt műanyag székek és nyugágyak mellett egyre többen fából, műrattanból vagy alumínium öntvényből készült kert…..
A faházak, különösen régebben, többnyire hétvégi telkek időszaki tartózkodására készültek. Mára ez a helyzet ugyan némileg változott, ám a fa mint építőanyag legfeljebb a minőségében, az alkalmazott építési technológia pedig a kornak megfelelően igényesebb lett. A…..
A tolóajtók előnyei tagadhatatlanok, ám a kialakításuk kissé összetettebb feladatot jelentenek a pántolt ajtók alkalmazásánál. Viszont bizonyos helyi adottságok esetében érdemes ezt a megoldást vállalni, pl. egy falbeugró kihasználásakor, vagy egy kisebb gardróbszekrény…..
Ez a munka főként a régi, agyonmázolt nyílászáróknál okoz gondot. Ezeknél ugyanis többnyire néhol olyan vastag a fedőfesték rétege, hogy az már szinte páncélnak mondható. Sajnos, úgy is viselkedik. A felülete elég rideg, viszont az évek múlásával rendkívüli módon…..
Lakás felújítások alkalmával többnyire a fürdőszoba berendezését mindenki az új igényeknek megfelelően igyekszik átformálni. Ebben a helyiségben viszont többnyire egy terjedelmes eszköz foglalja el a főhelyet és ez a kád. Ilyenkor szinte mindig felmerül a kérdés, hogy nem…..
Furdancs Blog Porvédő üvegburák 2018.02.02 05:00:00
Mindenkinek vannak olyan személyes emléktárgyai, amelyek értékét a hozzá kötődő emlékek teszik becsessé. Lehet hogy ezek önmagukban nem túl dekoratívak, hogy díszként a polcra kerüljenek, ám hogy ne a fiók mélyén hánykolódjanak, kellő „körítéssel” viszont mégis…..
A lakóhelyiségek falait még nem is olyan régen különféle költséges gipszstukkókkal lehetett csak mívesebbé, egyedibbé tenni. Ma már viszont a barkácsáruházakban és más szakboltokban  beszerezhető extrudált sztirollécekkel ezt bárki akár saját kezűleg is könnyen megteheti.…..
Az autók utasterének burkolatát egyre inkább speciális textilanyag és egyre több műanyag felület uralja. Ám számos, igényesebb típusban nem ritkaság a valódi bőr burkolat az üléseken és egyéb kárpitozott felületeken.  A viszonylag szűk belső tér miatt azonban ezek a…..
A televízió tagadhatatlanul része az életünknek és szinte minden otthonban a fő helyet foglalja el. A lapos LCD- és LED-televíziók egyre rohamosabb elterjedésével pedig a lakószobákban elfoglalt helyük is változóban van. Nem ritka a falon "képként" elhelyezett készülék, de a…..
A család kedvenceit, nevezetesen a kutyákat és macskákat főleg a házi kertekben nehéz kordában tartani. A nevelésük mellett a mozgásukat korlátozandó számos eszköz használatával az esetleges károkozásuk, kóborlásuk azonban számos módon és különféle eszközökkel…..
A karácsonyi ünnepekre mindenki lázasan készülődik, vásárol, süt-főz, ám a fenyőfa feldíszítésére mindig az utolsó napon kerül sor. Ilyenkor előfordulhat, hogy a ma már megszokott fényfüzér izzói a bekapcsolás után nem gyulladnak ki. A hiba keresése pedig akár…..
A hagyományosnak mondható fiókok - attól függően, hogy mit tárolnak benne – gyakran elég nehezen mozgathatók. Ez érthető, hiszen általában egymásra fekvő lécek határozzák meg a helyüket és ezeken húzkodva lehet a fióktesteket mozgatni. Az egymásra fekvő felületek súrlódása viszont megnehezíti a…..
Sajnos a vezetékes víz mondhatni mindenhol a kemény, ami ellen elég nehéz védekezni. Látható nyomai leginkább a csaptelepeken és a vizes felületeken észlelhető, ha nem védekezünk ellene szinte napi rendszerességgel. Ha pedig gyakorta elfeledkezünk e felületek használat utáni tisztításáról, a…..
A különféle napernyők és egyéb árnyékolók egyik lényeges része  a ponyvájuk. Vásznaik ugyan UV sugárzás ellen stabilizáltak, felületük por-, szenny- és víztaszító, ám a levegő szennyezettsége, madár- és egyéb piszok beszennyezhetik a felületüket. Ezért időnként…..
Igaz ugyan, hogy most a minimál stílusú bútorok a divatosak, ám akinek ezek túl ridegnek tűnnek, vagy régebbi bútorainak ma már jellegtelen frontfelületeit szeretné kissé „feldobni”, ezt némi kreativitással könnyen megteheti. Erre találták ki az öntapadó díszidomokat, díszléceket, amelyek a…..
Ezek a durván összerót és teherbíró faszerkezetek eredetileg terjedelmesebb rakományok tartgoncás mozgatására, szállítására szolgálnak, ám e kész alkotmányokból több-kevesebb átalakító munkával különféle bútordarabok is készíthetők. Nem árt azonban tudni, hogy különféle célra készült raklapok…..
A kis alapterületű fürdőszobákban tusolás, fürdés után többnyire a tükör felületét pára homályosítja el. Különösen a tavaszi, őszi évszakban, amikor már a helyiség nem fűtött és a levegőben gyorsan felgyűlik a vízpára. Ez érthető, mivel a tükör felülete hideg így ott csapódik le leginkább láthatóan…..
Furdancs Blog Kültéri mázolás 2014.05.12 11:58:38
A házak környezetében számos fémből készült tárgy van, amelyek ki vannak téve az időjárás szélsőséges hatásainak. Ezek pedig korróziót okoznak, amelyek ellen többnyire mázolt bevonatokkal szokás védekezni. Ám ezek a bevonatok sem örökéletűek, az agresszív külső hatások elsődlegesen ezeket a…..