Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szaka

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel részemről szeretem divatos kifejezéssel élve "kimaxolni" a hobbimat, valami olyan korszakról akartam olvasni és talán majd játszani is hadijátékként, ami kötődik a lakhelyemhez, szóval nem elég nekem, hogy magyar legyen, de még helyi is. Alapvetően szeretem az angolszászok által dark age-nek…..
Tisztelt Nagyközönség!   Fogadjátok szeretettel az alábbi csatajelentést, melyet Demgal küldött...
Tisztelt Nagyközönség! Következzen egy kis eszmefuttatás Tyuki mester tollából. Olvassátok, elemezzétek és szóljatok hozzá ékes véleményekkel!..
Tisztelt Nagyközönség! Ahogy ígértem, írok egy kis beszámolót, előtúrva a dzsídípítermelésben megfáradt elméből, a még elraktározott (és remélhetőleg nem sérült) emlékeket. Warhammer Fantasy, 9th Age néven futó rajongói kiadású szabályrendszer, de a klasszikus kis seregek. Mindez együtt vasárnap…..
A székesfehérvári és a budapesti hobbitársakkal, megkezdtük egy 2015. január. 24.-i, alapvetően gyermekprogramnak szánt rendezvény szervezését. A szombati programnak a Szent István Király Múzeum ad majd otthont. Terveink szerint festő suli és öt terepasztal fogja bemutatni a…..
Wrangel hadnagy a légnyomástól szédelegve tápászkodott fel, zúgott a feje, és alig hallott valamit. Az első gondolata az volt, hogy a géppuskákat gyorsan üzembe kell helyezni, különben lerohanják őket a németek. Körbenézett, felrángatta a tisztiszolgáját a földről, és…..
Gavril Talegyin hadnagy, a visszafojtott dühtől remegve állt vigyázzba, legszívesebben ököllel esett volna neki, a szemmel láthatóan részeg századosnak. Két gyenge szakaszával küldték, hogy felváltsa zászlóaljának második századát. A frissen két napja visszafoglalt Storoznyest…..
Továbbra is a centenáriumi wargame lehetőségek foglalkoztatnak. Amint megtudtam jó pár budapesti hadijátékos kolléga, kilószámra rendelte az ólomba formázott első világháborús seregeket a Renegade cégtől (28mm), annak idején a nagy akciókban. Ezek a kincsek azóta is ott…..
Április első és utolsó posztjában szeretném az elkészült francia páncélosaimat bemutatni. Sajnos blog írásra nem igen volt időm, mert a család mindent leköt -ez utóbbi viszont nagy öröm, így nem igazán bánom :) A francia hadsereg tankjai mind minőségükben, mind számukban…..
Szaka 2014.04.30 21:16:25
Viktor Koplacsenyko harckocsiparancsnok hiú ember volt, szeretett jól kinézni és főleg kitűnni a többiek közül. Minden lehetőséget megragadott, hogy kitüntetéseket szerezzen és előléptessék, ugyanakkor képes volt a harcmezőn zabrálni, hogy szuvenírekkel ékítse magát.…..
Ennek az írásnak az apropójára az Invizítoron akadtam rá, de Bogesz adta az ötletet, hogy szenteljünk az ügynek egy cikket. Misi aki a szakkört vezeti, tanárember révén sikerült megvalósítania a hobbija és a munkája összekapcsolását. Úgy gondolom, hogy minden olyan…..
     A Székesfehérvári Helyőrségtörténeti Emlékgyűjtemény által megrendezett IV. Ólomkatona és Hadijáték bemutatón lejátszott két 20 mm-es méretarányú csata egyikének leírását teszem most közzé. A csata saját szabály alapján játszódott. A szabályban minden a…..