Regisztráció Blogot indítok
Adatok
P. dictus Magister

17 bejegyzést írt és 109 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Ha rosszabbra fordulnak a dolgok, még mindig összezárhatjuk a lábunkat.”Gioconda Belli, Nők Országa. A Nők Országa már egy éve itt van Magyarországon, de persze nem könnyű észrevenni. A Nők Országa Nicaraguából érkezett hozzánk, és mi kevesen tudjuk, hol is van pontosan…..
magyar-magyar szótár Balkán 2014.03.29 03:53:04
Illatos Kéz: Szervusz [Jelentős Művésznő neve], akkor minden köntörfalazás nélkül azonnal a tárgyra térnénk. Tiszta Tekintet: Úgy tudjuk, megpályáztad az [Intézet Neve] igazgatói székét. Jelentős Művésznő: Igen. És? Illatos Kéz: Úgy gondoljuk, hogy te, a te neved,…..
P. dictus Magister 2014.03.30 15:21:18
@Marie Walewska: Miért kéne bocsánatot kérni tőled, nyomatod ezt a feminista rossz dumát, ne csodálkozz, hogy ilyen stílusban válaszolnak
  Azt nem állítom, hogy kifejezetten ellene lennék a jelenlegi magyar közoktatásnak úgy nagy általánosságban, és igyekszem a vele szemben támasztott elvárásaimat a realitásokhoz, és nem a saját lánglelkű naivitásomhoz mérni, de azért van pár dolog, amivel időnként engem is…..
Péter története minden állatbarátot meg fog rendíteni és egyben reményt is ad. Picúr Péter vadászgörénye és egyben élete része, de ez a kapcsolat nem segítette az albérletkeresést. "Tudtam, hogy nehéz lesz megtalálni a megfelelő albérletet Budapesten - ár, elhelyezkedés,…..
P. dictus Magister 2014.03.28 11:32:23
@Emmanuel Goldstein: Már amelyik nem hugyozik a szőnyegre :D
A Tetovált lányok blog különkiadása ...is lehetne, de nem az, mert ez a Serbia Insajd blog. És most Boszniába kalauzoljuk kedves olvasóinkat, azon belül is a horvátokhoz. Nem mutatunk egyetlen "ribancrendszámot", de ízlésesen (vagy kevésbé ízlésesen) felvarrt Jézus-portrét meg…..
P. dictus Magister 2014.03.27 00:08:05
@Dragan Rafajlovic: Erre én is kíváncsi lennék, meg arra is, hogy a magyarok közt van-e valami hasonló hagyomány?
DopeManTV Emigrálunk 2014.03.25 18:46:14
Elhagyjuk a várost...:( ..
P. dictus Magister 2014.03.26 12:59:28
Filmbarátok Podcast #47 (2014. Március) 147 percBeszélgetnek: Blacksheep, Gergő, freddyDTéma: -Oscar 2014-300: A birodalom hajnala-Non-Stop-A föld után: Apokalipszis -X akták: A film-Life after Pi-Steve-O: Demise and Rise-Larry Flynt -- A provokátor A felvétel itt letölthető mp3…..
-FIGYELEM: NEM FIZETETT TÖMÉNY POLITIKAI TARTALOM. HA NEM ÉRDEKEL,NE OLVASD EL-     Nem tudom okos dolog-e politizálni az interneten, de ugyanakkor a magyar politika megítélése annyira a béka segge alatt van, hogy olyat nem igazán tudnék mondani olyan sokkolót, amit ne mondott…..
P. dictus Magister 2014.03.14 16:17:43
@freddyD: Korrekt volt az összefoglalód freddy, bár azt hittem, hogy egy True Detective különkiadásra lelek a bolgon ha feljövök, nem egy ilyen politikai esszére.

Szerintem is fontos, a politizálás, ugyanakkor a netes vitákról nagyon rossz véleményem van, elsősorban azért mert nagyon sok rossz tapasztalatom volt már. Ennek ellenére, most minden kommentet végignéztem és korrekt hangvételű vita zajlik a megítélésem szerint, bár gondolom ez az előzetes moderációnak is köszönhető. Szóval örülök, hogy felhoztad a témát, annak meg külön örülök, hogy sok mindenben hasonlóan látod a dolgokat mint én.

A jobbik kapcsán, én is az eu ellenességet nem szívlelem, aki szeretne kilépni az unióból az nyilván sci-fi világban él, nyilván megvannak a hibák, lehetne egy kicsit önállóbb a gazdaság, újra kéne indítani a termelést. Viszont én annak sem vagyok a híve, hogy feltétel nélkül feküdjünk hanyatt és dobjuk szét a lábunk a külföld előtt.

Egyébként nekem meggyőződésem, hogy a politikusok 80 százaléka nem akar rosszat és horribile dictu de tartja magát az esküjéhez, a gebasz annyi, hogy ezek a sok esetben naiv, idealista emberek a büdös életben nem kerülnek olyan pozicíóba ahol jobbíthatnának, vagy ha oda is kerülnek bedarálja őket a rendszer. Azzal is kibékülnék, ha a politikusok szeméyesen is gyarapodnak az országlásuk allatt, de ezzel az ország is gyarapodik, szóval ezért nem bánnám, ha lenne egy magyar érdekeket figyelembe vevő nagyvállalkozói kör. (hangsúlyozom nem oligarchákat akarok, hanem mgayar tulajdonban lévő, magyar vállalatokat)

Szóval én gratulálok ahhoz, hogy felvállalod a véleményed, még úgy is, hogy nem mindenben értek egyet. Remélem továbbra is kulturált eszmecsere folytatódik majd a kommentelők közt.
P. dictus Magister 2014.03.15 07:10:04
@algi80: Történetesen van némi közöm Ózdhoz, testközelből láttam több ózdi gettót. A vízelzárás kapcsán annyit jegyeznék meg, hogy az egy decemberi önkormányzati határozat alapján ment végbe. Nem volt elegáns megoldás a legnagyobb kánikula idején végrehajtani, de szó sem volt elzárásról, csak szűkítő gyűrűket tettek fel, de mint mondtam én se ilyen időben játszottam volna el ezt.

Mellesleg mondanám, hogy Ózd korábban kimondottan kellemes lakótelepei mentek tönkre az után, hogy cigányok költöztek be. Ilyen volt Hétes, Velence-telep, Somsály, Bánszállás. Ide ma már a rendőr sem megy ki egyedül. Hétesben építtettek fürdőházat, nyilvános wc-t. Mikor a helyiek tönkretették követelték, hogy vigyenek nekik mobil wc-ket, ezt az önkormányzat meg is tette. Rövid úton a toitoi budikat el is adták jó pénzért a helyiek.

A kisebbségek védelmében hozott törvények azért sültek el visszafelé, mert a jogalkalmazók tisztában vannak a valós életviszonyokkal és látják a mindennapi praxisukban, hogy általában nem a gárdisták támadnak meg hordában embereket.

A szegregáció kapcsán mondanám, hogy Ózdon jártam általános iskolába, egy olyan suliba ahol már ez előtt húsz évvel is sok cigánygyerek volt. Ahogy teltek az évek úgy vált egyre egyértelműbbé számomra, hogy közülük sokan más játékszabályok és más értékrend szerint működnek. Azok akik konszolidált normális családi háttérrel rendelkeztek simán felvételt nyertek jó osztályokba. Viszont akik a szüleiktől egy erőszakos összeférhetetlen mintát hoztak már akkor állandóan bajt kevertek. Nem egyszerű gyerekcsínyekről beszélünk, hanem rendőrségi ügyekről, testi sértésekről, lopásokról, rablásokról. Az én időmben még jóval kevesebb ilyen eset fordult elő, de ma már sokkal súlyosabb a helyzet. Egy évfolyamtársamat úgy összeverték túlkoros cigányok, hogy az arca hetekig televolt véraláfutással, nem monoklit kapott, hanem kékre zöldre volt rugdosva a feje. Egy másik ismerősöm karjáról az óráját akarta letépni egy 17 éves 7.(!) osztályos. Egy jó barátom már középiskolás korában lett támadás áldozata, mikor pusztán poénból husángokkal támadt rá néhány túlkoros elemista (nem nem skinheadek voltak). Az egészhez a hozzáfűzni valóm az, hogy hiába bizonyítják, hogy mindezt ezek a fiatalok a frusztráció a nyomor meg minden egyéb negatív tényező miatt csinálják, én aki normális körülmények közt élek, normális körülmények közt kívánom majd nevelni a gyerekeim, nem kívánom kitenni olyan atrocitásoknak őket amilyeneket a barátaim, vagy én szenvedtünk el. Mindezt figyelembe véve szerintem nem egy ördögtől elrugaszkodott gondolat az, hogy a problémás gyerekekkel megfelelően képzett, motivált szakemberek foglalkozzanak. A végén még kiderülne, hogy egy csomó cigánygyerekből normális felnőttet lehet nevelni ha időben kimentik a lehúzó környezetéből. Erre a deszegregált iskola nem alkalmas, mert a jobb képességű és kedvezőbb anyagi helyzetben lévő gyerekek lépnek le az erőszakos közegből, nem a rendbontók simulnak be a közösségbe. Ennek pedig biztos, hogy nem az az oka, hogy a 6 évesek rasszisták. (pont ahogy a 6 éves cigánygyerek sem elvetemült bűnöző)

A liberális oktatáspolitikát nem kommentálom, mert nem vagyok szakember a magyar bálinti oktatáspolitikának pedig elszemvedője voltam, szóval nem tudom tárgyilagosan megítélni. Sokan a hittan és erkölcstan oktatáson vannak kiakadva mostanában. Egy jó cimborám mondott egy találót "a vallás olyan mint a fasz, nagyon jó ha van az embernek, de a gyerekem torkán ne akarja lenyomni." én ezt el tudom fogadni, de ugyan így vagyok a liberális értékrenddel is. Én speciel a gyerekem jobban félteném a gendernáci, nemzettagadó neveléstől, mint egy hit vagy erkölcstan órától, mellesleg ezen értékeket úgy is a szülők adják tovább elsődlegesen.

Egy kicsit hosszúra nyúltam, remélem azért majd megjelenik a poszt. Végezetül annyit fűznék ide, hogy nem tartom magam "jobbikosnak", de ez a rasszista kártya már nagyon elcsépelt és a visszájára fog elsülni. Nyilván vannak elvetemült véresszájú rasszisták, de a magyar társadalom nem ilyen, csak a töke tele van már a szar közbiztonsággal, meg az összeférhetetlen emberekkel. Erről egy komplett esettanulmányt tudnék írni egyébként, de ezt nem teszem, mert már így is elkapott a gépszíj. Másrészt szerintem ennél bővebben nem is érdemes érvelni, mert aki nem akarja tudomásul venni az általam felvázolt tényeket, az egy 7 kötetes tanulmány után sem változtat a véleményén, aki meg egyetért, az már fele ennyiből is tudja mire akarok kilyukadni
P. dictus Magister 2014.03.18 06:06:17
@Snipers: Ez szerintem az ellen oldal sok szavazójáról is elmondható, különösen arról a kemény magról akik még kiállnak a levitézlett gyurcsány mellett.
Most, hogy élesedik a hazai és nemzetközi helyzet, minek következtében, továbbá a 2014-es országgyűlési választás megnyugtató, sőt, kétharmados eredményű lebonyolításának érdekében hadat üzenünk a reakciós, ellenforradalmi Ukrajnának, ideje, hogy tisztázzunk pár dolgot.…..
Az első három részről már írtam egy cikket korábban, de most, hogy befejeződött Nic Pizzolatto szinte a semmiből a nézettségi listák csúcsára robbanó sorozatának első évada, úgy gondolom, logikus, hogy megemlékezek egy füst alatt az egész szezonról. Amikor elkezdtem nézni a…..
P. dictus Magister 2014.03.11 00:49:15
@Ungurján Carcosa: Erre én is kíváncsi vagyok. A színészek valóban zseniálisak voltak, bár szerintem a történet sem volt rossz. Sokan korunk Twin Peaks-ének tartják a True detectivet, de szerintem sokkal jobb.

Ami viszont ennél is jobban érdekel, hogy mi van a Carcosa családdal :)???
    A hamvazószerdától húsvétvasárnapig tartó időszak a testi-lelki megtisztulás ideje. Hívták negyvenlőbűtnek és egyszerűen bűtnek is. Kezdetben a keresztelésre való felkészülési idő volt, ugyanis az ősegyházban évente mindössze kétszer kereszteltek: húsvétkor és pünkösdkor. A…..
Ahogy a nők mennek felfele a ranglétrán, egyre inkább eltűnnek. Mert akkor mennek szülni, utána meg visszazuhannak a létra alsóbb fokainak egyikére. Az alsóbb szinteken az alkalmazottak több mint fele nő. Ahogy nézünk egyre feljebb a ranglétrán, számuk egyre zsugorodik, a vezetői…..
Filmbarátok Podcast #45 (2014. Február) 145 percBeszélgetnek: Blacksheep, Gergő, freddyDTéma: -A nő-A túlélő-A Lego-Kaland-Robotzsaru (2014)-Oldboy (2013)-Elit Halálosztók 1-2-The Square-A generális  A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (132 MB) 145 percHonlap ahol…..
P. dictus Magister 2014.02.22 18:52:04
@freddyD: Így érthető. Néha egyébként egy két magyar filmet is megnézhetnétek, persze nem ilyen, Álom.net meg KisVuk szintű dolgokat, hanem régebbi de jó filmeket.
Bénítópisztollyal vetettek véget a 18 hónapos zsiráf életének vasárnap reggel a koppenhágai állatkertben.  Mariusnak azért kellett elpusztulnia, mert nem volt elég jó a génállománya.   Az állatkert döntésével a szigorú európai szabályozás követte, mely a…..
P. dictus Magister 2014.02.11 00:47:52
@hetyke81: Szerinted a józan ész érveivel meg lehet győzni az olvtársat? szerintem nem
DopeManTV Vonát nem, DopeMant igen 2014.02.05 15:02:24
 Amíg a Jobbik elnökét nem látták szívesen a második legnagyobb magyar várossá avanzsált angol fővárosban, addig hazánk alternatív államfőjét lelkesen fogadták a külföldre menekült hazánkfiai, akik a Viktátor állítása szerint vidám kalandokat kergetni mentek külföldre.…..
P. dictus Magister 2014.02.10 18:20:07
Ennyi jót nyugati újságíró nem írt Oroszországról. Ugye még emlékszünk a történelmi tanulmányainkból a sztalini szovjet rendszer nyugat-európai társutasaira? Hát kérem, a balos opportunista módon hallgató kormányoknak és társutas értelmiségieknek annyi, ennyi jót, ilyen…..
P. dictus Magister 2014.02.05 20:38:58
@2002: Szerintem azt jelenti, hogy a wc.-ben tiols heroinnal/krokodillal belőni magad és utána elhajigálni a fecskendőt :)
Blogolkodom, tehát vagyok Meglett 2014.01.18 12:11:42
Óriási örömmel és annál nagyobb megkönnyebbüléssel bejelentem, hogy egy egészséges és gyönyörű kisfiam született. Nagyon hosszú és gyötrelmes szülés volt, ahol a tehetetlenségem teljesen kiakasztott, de a születés maga egy leírhatatlan érzelmi vulkánkitörés. A gyerek…..
P. dictus Magister 2014.01.18 15:14:16
Van valami tragikomikus abban, hogy amikor vélt előnyökért cserébe Orbánék lemennek kutyába, akkor a másik fél nem hogy átvágja őket, de még beléjük is rúg egyet utólag. Ez történt anno a baltás gyilkos esetében is, mikor (állítólag) Səfərov hazaszállításáért…..
P. dictus Magister 2014.01.17 12:47:49
@dr kíváncsivagyok: Szólítsátok fegyverbe ti is a ti embereiteket, még így sem tudna senki lépni, mert nem vagytok tényezők.
Hát ez a tényleges életfogytiglan kemény dolog. Rögtön hozzá is teszem, hogy én is ennyit adtam volna mind a háromnak. Én ha el akarom képzelni milyen lehet egy több éves büntetés mindig abból indulok ki, hogy én csak 11 hónapot húztam le a seregben, de azt is nagyon hosszúnak…..
P. dictus Magister 2014.01.13 17:24:12
Ismételten bebizonyosodott számomra, hogy a liberális, magukat demokratának valló emberek szemében egy szempont van. Mégpedig az, hogy a társadalom összes védelmi mechanizmusát elpusztítsák és az összes hagyományos értéket eltiporják. Az egész arról szól, hogy saját magad ellensége vagy. Ha egy betegség támadja meg a szervezeted gyógyszert veszel be, ugyan ez a helyzet a társadalom betegségével szemben is. Ez a három beteg állat minimum kötelet érdemelt volna. Ha én lennék döntési pozícióban azt mondanám, hogy ezzel a tettel az elítéltek kijelentkeztek a polgári társadalom szabályai alól és önként mondtak le a saját emberi jogaikról. Ennek ellenére nem kínoznám meg őket, nem vetném vad állatok elé, csak fellógatnám őket. Megítélésem szerint belátható időn belül, amikor európában elfelejtődik, hogy a kivégzés gyakran nem a törvénysértésért, hanem a politikai okokból ment, akkor ismét ki fogják osztani ezt a súlyos ítéletet, ugyanis a társadalmi igény nem csökkent a bosszúra.

A Tészeseket meg nem kell sajnálni, külön körletük van szegeden, ami jól felszerelt és tiszta, napi háromszor kapnak kaját, ami nem is olyan szűkmarkú és rossz mint azt a poszter sejti. Pszichológus foglalkozik velük, kisállat terápiának lehetnek a részesei, szóval nincs rossz dolguk.A baj csak az hogy ezeknek a pszichopata állatoknak a megnevelése javítása lehetetlen.
P. dictus Magister 2014.01.13 21:10:39
@Counter: Lenne tisztességes eljárás, de nem történhetne meg az, hogy egy brutális ügyben 5 év után születik ítélet, a tévében mutatnám a pofájukat, az elkövetőknek ilyenekre gondolok az alatt amit írtam. Nyilván az ártatlanság vélelme fennállna, de könyörgök alapos gyanú esetén nem lehessen már házi őrizetbe rakni nehézfiúkat a kurva életbe már.

Egyébként leszarom a körülményeiket, egy tetű gyilkos, aki nem hirtelen felindulásból csinál valamit, hanem aljas indokból, előre eltervezetten, különös kegyetlenséggel az nem véletlenül kap ennyit. Ne az legyen már a szempont, hogy a tetű tud-e teljes életet élni a sitten.

Mellesleg, annak ellenére, hogy a javító nevelő büntetési célok valósulnak meg a legkevésbé én erre is nagyobb figyelmet fordítanék, de csak olyan esetekben ahol nem közveszélyes emberekről van szó.
P. dictus Magister 2014.01.13 21:58:19
@Counter: Nézd én rendpártinak tartom magam, de nem vagyok az a fajta ember aki teli szájjal fröcsög luxusbörtönökről, nekem volt szerencsém két bv intézetet is látni belülről, egy normális átlagember megőrül a falak közt, mert nyomasztó. Az más kérdés, hogy nem átlagemberek kapnak 10-20 éveket. Az sem elhanyagolható tény, hogy egy borsodi cigánytelepről, vagy egy tanyáról származó embernek teljesen más számít luxusnak mint nekünk. Az én véleményem szerint nem az elítélt sanyargatása a lényeg, de ne az legyen a szempont, hogy egy nagyidős milyen lelki állapotban van, ha este nem azt nézheti a tévében amit akar.

A szabadságvesztésnek vannak pozitív és negatív oldalai, az egyik az hogy a veszélyes embereket elszeparálja a többiektől. Van akit élete végéig nem lehet kiengedni mert egy állat.

Mellesleg szerintem a testi büntetések is elfogadhatóak lennének bizonyos körülmények közt, na nem a deresre húzás, vagy a szemkitolás, de pedofilok esetén mondjuk egy kémiai kasztráció is beleférne.

A leglényegesebb szerintem nem az, hogy a bűnelkövetőkkel legyünk empatikusak, hanem azokkal akik bűncselekmény áldozatává váltak.
"Az Egy vér nagy valószínűséggel egy 2014-ben megjelenő Hősök-kiadvány első előfutára." Szóval a fent látható, termékmegjelenítést is tartalmazó kliphez tartozó igen fülbemászó dal (mióta énekelnek így egy Hősök-számban?) teljesen új, amivel a veszprémi hiphopcsapat…..
Hogy a romapop kincsesládája kiapadhatatlan készlettel rendelkezik, azt eddig is tudtuk. Ezúttal ismét egy olyan szösszenetet szeretnénk bemutatni, melytől automatikusan bearanyozódnak a makkok a kedves olvasók lábbelijén! Van, akinek pulóvert, van, akinek iPhone-t és van, akinek videóklipet…..
A következőkben szeretnék néhány történelmi tévhitet és tényt szemügyre venni. Magyarázatként pár rövid tanulmányt jelölnék meg, ha kell később részletesen kibontom őket, bár e tanulmányok magyarázó erejét enélkül is nyilvánvalónak gondolom. 1) Tévhit: A Magyar…..
Y-GEN Another brick in the wall 2013.12.15 02:46:11
Ladies and Gentlemen! Remek hírünk van! A trafikmutyi, a földmutyi és a kaszinómutyi után most itt a legújabb: nyelvmutyi. A helyzet nagyjából a következő: megjelent a Cinken, hogy mostantól minden nyelviskola és nyelvtanár csak akkor taníthat, ha rendelkezik akkreditációval, meg…..
P. dictus Magister 2013.12.15 17:26:24
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, szerintem csak a vérnyomásom ment volna fel amúgy is tekintve, hogy politikai oldalaktól független sötétség uralkodik sok fejben.

A nyelvoktatás kulcsfontosságú ez vitán felül áll. Nem csak azért mert munkaerőpiac így meg úgy, hanem azért mert ha valaki teszem azt minimális szinten beszél angolul azelőtt kulturálisan és fizikai valójában is kinyílik a világ. Szar dolgo a kivándorlás, a legszarabb azoknak akiknek el kellett menni innen. Maradjunk annyiban, hogy sokan az ún. "elmúlt nyolc év" miatt húztak el, Viktoréknak meg az róható fel, hogy nem tudták megállítani a folyamatot. Amúgy sokan mentek ki zéró nyelvtudással, és úgy is meg tudnak élni. Mégpedig azért mert a szar kulimunkára kell a nyugatnak a magyar, vezető posztokba olyanokat tesznek akik itt sem a létminimum alatt éltek. Szóval ez a "Fidesz nem oktat nekünk nyelvet, hogy itt pusztuljunk" frázis nettó faszság.

A nyelv és úgy általában az oktatás két ok miatt szar. Egyrészt az oktatási rendszer szar és elavult. A libsi Magyar Bálinték bevezették, hogy nincs alsóba buktatás, meg nem kapnak a gyerekek jegyet, csak virágnyelven közlik a szüleikkel (akik sok esetben pont a legrosszabb helyzetből induló gyerekek esetén funkcionális analfabéták), hogy a gyerek hogy teljesít. Tehát az a gyerek akinek a legalapvetőbb ismeretei is hiányosak, aki nem érti az elolvasott magyar szöveget, az idegen nyelven sem tud megtanulni.

Az oktatási rendszer kapcsán a tanárokra is ki kell térni, mert nagyon sok múlik a személyükön, különösen a nyelvtanárok esetén. Egy motivált, hozzáértő, elhivatott tanár segítségével még egy olyan rossz nyelvérzékű és nem különösebben szorgalmas ember is meg tudott elpötyögni angolul mint én. A gáz azokkal a tanárokkal van akik tök motiválatlanok, nincs pedagógiai érzékük és utálják a munkájukat. Annyi embert ismerek, sokukat még középiskolásként ismertem meg, akik "a nem vettek fel sehova elmentem hát tanárnak, tanítónak, óvónőnek" kategóriába esik. Ezt kéne elfelejteni, hogy a tanári szakma a középszerűség esetén is biztos talajt ad.Mert lehet, hogy egy motiválatlan középszar nyelvtanár megél, de egy csomó gyerek nem tanul semmit tőle, vagy egy életre elmegy a kedve a tanulástól.

Utolsó észrevételem, hogy a felsőoktatás helyzeténél is aggasztóbb a szakképzés helyzete. Be kéne látni, hogy egy ország nem attól lesz sikeres, hogy mindenki diplomás. Így is van jó sok diplomás, egymás kezébe adják a kilincset a munkaügyi központban és a haza meg szarban van. Az viszont, hogy ez így alakult nem csak a Fidesz hibája
P. dictus Magister 2013.12.15 19:29:05
@high up!: Nem akarom elemezni a PISA mohács okát, de abban szerintem egyetérthetünk, hogy a kormányok a tanárok és a diákok együttes munkájának köszönhető a szerzett pontszám. (Ez a mondat gyönyörű nesze semmi fogd meg jól típusú odamondás volt, ennek ellenére remlem, hogy érthető volt a mondanivalóm.)

A buktatás hiánya meg a szóbeli értékelés pont azért veszélyes, mert a legelején kerül hátrányba a gyerkőc. Nem vagyok pedagógus, nem értek a gyerekekhez sem, de azt hiszem, ha egy egészséges gyerek első év végre nem sajátítja el azokat a minimális kompetenciákat amiket el kell sajátítani az elsősorban a szülői és a tanítói nevelés hiányosságaira mutat, ezt meg ugye nehéz lekommunikálni, tehát inkább ne is legyen buktatás, gondolták az akkori fejesek.

Sajnos a NAT-ot sem ismerem, nem kifejezetten a kormányt akartam megvédeni, szóval el tudom képzelni, hogy ennek a fajta oktatásnak is megvannak a hibái. Ami pozitív, hogy a lumpen, alulszocializált környezetből megpróbálják már hamar kiemelni a kölköket, hogy amit a szülőktől nem kapnak meg azt megkaphassák az iskolában.

@Narancskommunista: Nektek jut eszetekbe mindenről a fideszmutyi, miközben ti is nagyon jól tudjátok, hogy a dzsentri Magyarországon a kormány színétől függetlenül mindig a fejesek magánérdeke az első.

@Vombatus Ursinus: Mondom nem vagyok pedagógus, nem tudom mit hoz a jövő csak leírtam néhány gondolatom. Ha én határozhatnám meg az oktatáspolitikát szakítanék a jelenlegi hagyományokkal. Simán bevezetném a szegregált oktatást, mert a cigány gyerekekkel csak őgy lehet sikert elérni, ha a tanárok figyelembe veszik a sajátos igényeiket. Nagy hangsúlyt fektetnék a funkcionális tudásra, a biflázás helyett és a nyelvtanároknak nagyon komoly szakmai kompetenciáknak kéne megfelelni. Azt hiszem ezzel egy kicsit el is távolodtam az alaptémától, kérlek bocsássátok ezt meg nekem.