Regisztráció Blogot indítok
Adatok
H.Krisz

2 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A TV2 idén ősszel bemutatott egész pályás letámadásának részeként visszahozta tavalyról az elég sikeres Ninja Warrior nevű vetélkedőt, amiben a kistarcsai műkörömépítő és a szekszárdi grafikus is megmutathatja, hogy ő a legügyesebb és a legerősebb az országban. Komoly változásokkal tért vissza a…..
Mikor a magyarországi tévék belevágtak a hazai sorozatgyártásba, akkor valószínűleg mindenkinek A mi kis falunkéhoz hasonló siker lebegett a szeme előtt. A már az első évadban is kifejezetten népszerű sorozat a második évadra tovább tudta növelni egyébként is óriási…..
H.Krisz 2018.03.26 12:18:49
@egy_siraso: valamiről lemaradtam? Mivel ezt a cikket FEGA írta és nem SIXX. :-D
A fenti, üvöltözős, toporzékolós numetálba oltott popzenével igyekszünk majd helyt állni az idei Eurovíziós dalversenyen. Az AWS tulajdonképpen kegyelemkenyéren jutott tovább a közönségszavazós szakaszba, hiszen a szakmai zsűri a nyolc döntős (AWS, Dánielfy Gergely, Heincz Gábor Biga, Horváth Tamás,…..
H.Krisz 2018.02.25 07:49:09
@Dickman Papa: Pont ugyan ez fogalmazódott meg bennem, mert én sem néztem ezt a műsort, de most hogy rock zenekar nyert gondoltam kíváncsi vagyok. Számomra ez a legnagyobb tragédia és ezért sem indultam volna el soha a zenekarommal semmilyen tehetség kutatóba. Hiszen az az alap, ha már átverik az embereket és egy agyon autotune-olt cd-t játszunk le nekik akkor legalább legyenek bekábelezve a gitárok és legyen vokál mikrofon odarakva a színpadra. (igaz női vokál hang is volt benne, de nő sehol a színpadon)
Ami pedig rögtön feltűnt dobosként, hogy a dobosuk nem pont azt játszotta a playback alatt, mint amit feldobolt a cd-re.

Ez bizony szánalom mind a Tv csatorna, mind a zenekar részéről. :-(
A maori falvakban a házak gerendái mindig nőneműek. Az tartja össze a házat és fő támasza a szerkezetnek, ahogyan a nők az új-zélandi társadalomnak - meséli Rajczi Adrienn, aki heteket töltött az európai szemmel minimum különösnek és különlegesnek nevezhető szigeten, Új-Zélandon. Adriennel a könyvem…..
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner: vezető magyar véleményformálókat kérdezünk meg arról, mit gondolnak az egyre forróbb témává váló migrációról és a kapcsolódó jelenségekről. Az eddig megjelent írások ezen a linken…..
H.Krisz 2015.09.07 15:40:06
@Robinzon Kurzor: Ezt a nézetet én is osztom. Szerintem is nem történik ökológiai katasztrófa a jelenben ha 7,5 millió embert befogad Európa. Azzal is lehet vitatkozni, hogy például itt Hollandiában újra divat a 3 és 4 gyerek. Amikor felméréseket végeznek azok mindig csak az aktuális helyzetre tudna adni következtetést. Nem tudjuk megmondani, hogy 10-20-50 év múlva mennyi Európai gyökerekkel rendelkező embernek lesz kedve újra nagy családokat alapítani. Illetve, hogy mennyi "bevándorló" leszármazott fogja felvenni az európai kultúrában népszerűbb 2 gyerek/család típust. Jelenleg is ismerek sok olyan muszlim vallású embert akik még 5-8 testvérrel rendelkeznek, de ők már csak 2 esetleg 3 gyereket vállaltak.
Vannak akik nagyon tartanak attól, hogy Európában üldözöttek vagy elnyomottak lesznek a keresztények, holott a teljes Európai lakosság körében 72% keresztény és csak 8% muszlim. (ebben benne van teljes Törökország lakossága is) szerény számításaim szerint ahhoz, hogy ez az arány 40-40% legyen, mintegy 474 millió muszlimnak kéne Európába érkeznie. Szóval azért ez bőven távol áll. (mellesleg sok olyan muszlimnak számolt ember is él itt és menekül ide akik nem tartják a vallási szokásaikat és nem hisznek istenben)
H.Krisz 2015.09.07 15:54:30
@@ndtomas: Én Eindhovenben pont ott laktam amit a szélsőséges oldalak NO GO zónának neveztek. Még a 12 éves lányom is ott lakott és egyedül járt haza a suliból, de soha nem történt semmi. Nem volt a bűncselekménye száma sem számottevőbb a város más részeivel szemben. Akkor miért volt NO GO? Azon egyszerű oknál fogva, hogy azon városrészbe picit több bevándorlót költöztettek. Majd amikor valakinek egyszer egy hülye bevándorlóval gondja volt onnantól kezdve úgy gondolták, hogy ahol többen laknak nagyobb az esélye, hogy baja eshet. Soha semmilyen atrocitás nem ért 1,5 év alatt amíg ott laktunk. Sőt Amszterdamnak is sétáltunk olyan részén ami elvileg NO GO zona lett volna a szélső jobb oldal szerint, de nem volt ott se semmilyen különös dolog. Ez az egész kicsit hasonlít a 8. kerületet kerüld el, meg a nyírségi kis falvak közelébe ne menj dologra.
Ugyan akkor érdekes, hogy hófehér angol tizenéves kölykök játszanak bandákba verődve ki tudja leütni azt a járókelőt játékot. Válogatás nélkül fiataltól öregig, nő-férfi, fehér-színes bőrű nekik mindegy. Csak valakit megüssenek és felvegyék a telefonjaikkal. Skóciában belefutottunk ilyenbe, csak nem jártak jól a kiterült kölykök.
Az első évad után úgy voltam vele, hogy a Vikings egy kurva jól megcsinált, egységes, láthatóan tudatosan alakított, és nem ad hoc összedobált ötletekből építkező, pszeudotörténelmi sorozat, amiben vannak ugyan valós karakterek, meg olyanok is, akik olyan neveket kaptak, mint…..
H.Krisz 2015.09.07 13:37:25
@DrBala: Ennek történelmi háttere van, mivel ugye a Vikingek úgymond kihaltak, pontosabban megszűntek vikingnek lenni amikor felvették a keresztény vallást. Ennek az elindítása az ahogy Ragnar meg akarja érteni a katolikus vallást. Persze halála után még eltartott több, mint 100 évig mire valóban felvették a kereszténységet, de ugye ez egy folyamat és nem máról holnapra alakul ki az emberekben.
Végéhez ért a köztévé saját zenei műsora, ahol eldőlt, hogy ki képviselheti Magyarországot az idén Ausztriában megrendezett Eurovíziós Dalfesztiválon. A nyolc versenyzőből először Ív, Wolf Kati, Gájer Bálint és a Passed (utóbbi kettő pont nélkül) esett ki a zsűrinek…..
H.Krisz 2015.05.21 09:54:24
@Dhomasson: A cikk/blog szerzője, nem fog utána nézni semminek. Az ő feladata pénzért blogot/cikket írni amire minél többen kattintanak. Az már egy másik probléma, hogy odáig süllyedt az újságírás, hogy ma már mindegy milyen hosszú egy cikk/blog az 5 soronként 4-10 helyesírási hiba kötelező. Mivel ha máson nem legalább ezen felháborodnak az emberek és írnak, bemásolják, megosztják ezzel felhívva mások figyelmét erre a vacak írásra. Mondjuk elég cinkes a technika világában nem észre venni vagy lefuttatni a helyesírás ellenőrzőt mielőtt kiposztolnak valamit. Természetes, hogy vannak elgépelések, vagy régebben a nyomtatott formátumban szedési hibák, de most már a fejlettebb gépek világában ez nem lenne megengedhető.
Egyébként pedig teljesen hülyeség cikket írni arról, hogy ki volt jó és ki volt szar, ki a jellegtelen és ki a nagy egyéniség. Mivel ezek mind szubjektív megítélés alá tartoznak.
Nekem tetszett a Boggie dala és most bejutott a döntőbe. Talán sikeres lesz. Csak azt sajnálom, hogy gyerekkoromban ezt a fesztivált nézve, tetszett a sokszínűsége, ahogy sokan belecsempésztek a dalaikba valami a népükre jellemző dallam vagy szöveg motívumot. Illetve főleg az anyanyelvükön énekeltek esetleg vegyesen az angollal. Most az első elődöntőben azt hiszem 3 volt a 16-ból aki a saját nyelvén énekelt. Kár, mert úgy volt igazán kulturális jelentősége.
Folytatjuk sorozatunkat Hollandiáról és az Erasmus+ programról. Az előző rész után, ahol szó volt a jelentkezés mikéntjéről és arról, hogy mégis hogyan képes befolyásolni egy svájci belpolitikai kérdés egy magyar egyetemista külföldi tanulmányi ösztöndíját, következzen…..
Sokáig nem hittük, hogy utasalázásban a Wizz Air képes túlszárnyalni a Ryanairt, de legutóbb saját bőrünkön is megtapasztalhattuk, milyen az, amikor az elborult agyú poggyászmérő kisiparos mindenképp le akar húzni 45 euróval. Horrortörténetek a trehányul pakoló utasokra…..
H.Krisz 2014.12.02 01:23:35
@index0123: Elméletileg már az lett a "kötelező" jelleg, hogy a kisméretű ingyenest mindenképpen az ülés alá kell berakni és csak a nagy méretű mehet fel. A vicc az, hogy elvileg azért választották ketté a kézicsomagot, mert már nem fértek el a fenti tárolókban, mivel mindenki nagyméretűt vitt régen. Azonban ez nem teljesen igaz, mert én már 10 éve utazok rendszeresen évi sok alkalommal velük és régen is és most is sokan visznek fel csak egy retikült vagy egy fényképező táskát. Minden esetre régebben rugalmasak voltak abban, hogy tulajdonképpen a három méretnek az összértéke cm-ben elfogadható volt, hiszen az matematikailag ugyan akkora térfogatot foglal el a tárolóban. (persze ésszerűség határán belül) Mivel valahogy a bőrönd gyártók továbbra is össze vissza méreteket készítenek. A múltkor az egyik üzletben két táskára ugyan az volt inch-ben megadva, de lemérve az egyik 1,5 cm-vel nagyobb volt. Mindegy most változtat a Wizzair ismét és nem szabad már szarozni 1-2 cm-s eltéréseken. (persze van azért egy maximum aminél nagyobb táskát berakva a rekeszbe már nem csukódik az ajtó, azt érdemes figyelembe venni)
H.Krisz 2014.12.02 01:39:14
@Thomassus: Egy jó tanács! Igaz pár éve még a hírekben is szerepeltek (amikor még a fapadosok a Ferihegy 1-en landoltak), hogy a földi személyzet akiknek semmi köze egyik társasághoz sem, szépen megdézsmálták az utasok bőröndjeit. Az egyik alkalommal Tunéziába ment a feleségem és a barátnője. A barátnő mindig visz magával alkoholos ajándékokat az ottani barátainak. Hát mind ellopták a bőröndjéből, még Mo-n mert utána egy magyar extra secu-s matricával ragasztották ott le, ahol a cipzár mellett felvágták. Én azóta bárhova is utazok amit feladok csomagot előtte befóliázom. Most lehet szarrágónak tartani, de én veszek egy 1 euro-s folpackot (30 méteres) aminek kb. a felét tekerem rá és soha semmim nem tűnt el. Még emellett a cipzárokat is lelakatolom. Azonban röhejesnek tartom, hogy a reptereken 8-15 euro között kérnek el a fóliázásért. (ami még ingyenes volt a 90-es években) Ráadásul sokszor hatalmas sor áll a gép előtt. így otthon 3 perces testmozgással megoldható 300 Ft-ból.
Szerencsére nekem eddig minden reklamációmat kártérítéssel honorálta a Wizzair. Igaz egyszer kitartónak kellett lennem, de megérte.
Kaptunk egy levelet Boros Eleonórától, az idei első X-Faktor-válogató egyik lúzernek látszó versenyzőjétől, aki azt panaszolja el benne, hogy őt bizony átverte az RTL Klub, és úgy állította be, mint egy idiótát, aki a hastánccal akart előrébb jutni egy énekversenyen.…..
H.Krisz 2014.09.15 23:50:09
A fenti táncos lány tud énekelni és egy énektanárral meg zenei producerrel még lemezt is készíthetne 1-2 éven belül. A Tóth Gabi végig rázta magát a dalra. (na nem mintha az ő véleménye mérvadó lenne) Azt is észre kell venni, hogy a zsűrizők is csak egy szerepet kaptak. Van némi szabad kezük is, de főleg a TV által "izgalmas" karaktereknél meg van előre, hogy mit kell mondani. Legalább a váza, hogy pl itt döbbenj le nagyon, vagy szitkozódj, próbálj meghatódni stb...

A 15 éves fiú esete az anyjával hát volt már a világon olyan sorozat gyilkos aki pont ilyen kapcsolatban élt az anyukájával. (sok film is készült róla) Egy kívül állónak nagyon nehéz megérteni, hogy milyen pszichés kapcsolatban van az anyjával és még ha tudja, hogy hülyeség amit meg kell csináljon akkor is megteszi, mert ő akar az lenni aki nem okoz csalódást neki. Hiszen már oly sokan elhagyták az anyját. Itt jön képbe a Tv csatorna felelőssége. Ugyan is, mint azt leírták és már hallhattuk másoktól is sokszor meghallgatják a jelentkezőket mielőtt a zsűri elé kerülhetnek. Remélem senki nem hitte azt, hogy a több ezer jelentkezőt tényleg végig ülik a nagyokosok. akkor számoljon csak utána és minden jelentkezőt szorozzon meg min. 2 perc átlagban (amíg felvonul/levonul és előkészítik a következőt + amennyit engednek neki produkálni tehát van akinél ez 5 perc és van akinél csak 1) tehát ha csak 10 ezer ember jelentkezik és mind ezek hallgatnák meg akkor a képlet:
10000x2 = 20000 perc ami 333 óra azaz 14 nap és kihangsúlyoznám, hogy akkor NON-STOP ott ülnének 2 hétig alvás nélkül. Ja és tetézzük, hogy a csatorna szerint minden évben több tízezren jelentkeznek. Tehát visszatérve a szerkesztők pontosan tudták, hogy vállalhatatlan a műsor, de mivel a népnek főleg ez a fajta cirkuszi produkció kell ezért jó lesz majd kiszúrni a kis sráccal. Azt sajnálom csak, hogy Little G. W. adta ehhez a nevét. Talán ő is naiv volt és azt hitte majd így sikerül neki felfedezni valaki igazi tehetséget. Vagy ennyire jól megfizetik csak azért mert az Index csinált neki hírverést a díja miatt? Való igaz, hogy hiába nyer valaki az USA-ban egy neves díjat, akkorát egy ilyen rétegműfajnál akkor sem ugrik a gázsija, hogy hirtelen gondtalan gazdag életet élhessen belőle. Még sok sok régi nagy kutya is magán tanítványokat vállal vagy rendes polgári állást amolyan félállásban, hogy meg legyen a rendezett élete. Kár érte, de majd kiderül, ha jövőre is elvállalja akkor a pénz beszél, ha nem akkor csak naiv volt ő is.
David Murdock, a Dole-nak (a világ legnagyobb zöldség/gyümölcs forgalmazójának) tulajdonos-elnöke összefoglalta, melyikek azok a gyümölcsök és zöldségek, amiket a leginkább érdemes fogyasztani az egészségünk érdekében. Ő csak tudja, hiszen lassan 90(!) évesen napi 50…..
Az utóbbi időben egyre több kérdés merül fel a fapadosoknál használható kézipoggyászokkal kapcsolatban különböző fórumokon, így ideje egy kicsit részletesebben beszélni róluk. DePassant olvtárs alaposan körüljárta a témát, köszönjük. Időközben számos változás volt a…..
H.Krisz 2014.06.11 14:29:40
@Jancsa János: Igen egyszer én kicsaptam a balhét az Eindhoveni reptéren, mert "véletlenül" volt nálam egy mérőszalag. Ez pár éve volt amikor nem volt minden kapunál Wizzair-es keret és az Easyjet keretét használták, de az kisebb volt. Pontosabban a méret úgy stimmelt, hogy a két külső szélét mérte az ember, de ezek a vasak 1-1 cm vastagok voltak, tehát meggyőztem őket arról, hogy akkor mégsem nagyobb a bőröndöm 2 cm-vel, hanem a keret kicsi. Aznap nem ellenőriztek tovább. Aztán pár hét múlva láttam már beszereztek minden kapuhoz keretet a Wizzair-től
Velem a legtöbbszőr azon kötekednek, hogy két kézi táska van nálam és nem akarják felfogni, hogy a 6 éves lányomnak is teljes árú jegyet veszek akkor neki is jár a kézitáska. :-) Volt olyan amikor azt akarták a repülőn, hogy vegyem az ölembe és akkor az egyik utas hátra ülhet, mert ott szeret utazni, de későn érkezett meg. Én meg mondtam, hogy ugyan nem veszem a 3 éves gyereket mivel már teljes jegyet kell kifizetnem. Akkor kötekedtek, hogy mutassam meg a jegyet. Hát megmutattam, de az eljárás miatt panaszt emeltem és kaptam 20 euro bónuszt. Jól jött a következő foglalásnál. Érdemes az embernek ismerni a jogait és reklamálni, ha úgy hozza a sors.
disrupt Így gyűlölnek ők 2014.05.02 10:32:02
Amerikai statisztikai adatok a gyűlölet-bűncselekményekről, amelyek Magyarországon egyszerűen nem is léteznek. Aki az elmúlt pár napot nem a világtól elzárva, remete módjára töltötte, valószínűleg hallotta a hírt, hogy egy amerikai kosárlabda csapat, a Los Angeles Clippers…..
H.Krisz 2014.05.04 11:13:09
@wallenberg8805: Tudod mit találok undorítónak? Azt ahogy egy embercsoport kijelenti magáról, hogy ők a nemzeti oldal és ezáltal minden normális, de velük és a rasszista felfogásukkal nem ért egyet akkor már nem is mondhatja magára, hogy ő is a nemzete érdekeit nézi, mivel akkor a rasszista csűrhével azonosítanák. A probléma ott gyökerezik, hogy egy időben sokat fektettek a rasszista bűncselekmények felgöngyölítésére és megfékezésére a 80-as években és a 90-es elején. Aztán a rasszisták rájöttek, hogy ezen érzelmeiket álcázni tudják és mint egy védőpajzs a NEMZETI szó mögé bújnak és akkor sok semleges nézetű ember talán még szimpatizálni is fog velük, hiszen ők kvázi csak a nemzetüket "védik". Azonban ez nem nemzeti érdekek megvédésére irányul, mert ők megtámadják azt a romát is aki éppen a munkájába tart, vagy azt a meleget aki nem felvonulni megy és nem is kirívóan öltözködik, csak a szerelme kezét fogja, mint bárki más. Vagy rátámadnak azokra akik más vallásúak. Beszélnek a hagyományőrzésről és sokan vissza térnek a rovásíráshoz meg az évezreddel ezelőtti öltözetekhez, ugyan akkor nem térnek vissza az ősi valláshoz. Most akkor hogy is van ez? Azt vettem észre, hogy rengeteg identitás zavaros ember sodródik az ő féle "nemzeti" oldalukra aminek oka a műveltség és oktatás nagyon gyenge szinvonala is. Az a helyzet, hogy nem kéne a rasszista bűneiket "nemzeti" szóval takarni. Nem véletlenül nem óhajt a Jobbikkal közösködni se a Holland se a Francia szélső jobboldali párt sem. Hiszen ők már rég túl léptek a homofóbián és sokan még a rasszizmusnak azon a formáján is, hogy aki már az adott országba született és beolvad azonosul annak a kultúrájával azokat a saját nemzetükként kezelik. Leginkább a mostani álláspontjaik szerint a magas bevándorlással van problémájuk és már rég nem csak az afrikai, ázsiai ellen hanem a kelet európai bevándorlás is zavarja őket. Ami abban a szempontban érdekes, hogy az összes bevándorló nagyszámban szinte csak olyan munkát végez amire már egyetlen Francia vagy Holland sem volt hajlandó elvállalni. Tehát ugyan akkor ezen országoknak szükségük van rájuk.
Az pedig, hogy itt mindenki szájkaratézik arról, hogy ki milyen gyűleletbeszédnek volt fül tanúja a romák részéről vagy a magyarokéról, tök mindegy. Hiszen mind a két fél között vannak kultúrálatlan és műveletlen emberek. Mind a két etnikum között vannak bűnözők. Engem speciel 2x raboltak ki romák egyszer csoportosan egyszer kést a nyakamnak szegezve. Azonban mind a két támadásban összesen 13000 Ft-om bánta. Ugyan akkor szép fehér magyar emberek pedig több alkalommal nem fizették ki a hibátlan munkámat és az alkalmazottaimét ami több száz ezer Ft-os kárt okozott nekem. Most akkor gyűlöljem a saját nemzetem? Igazából a magyarok viselkedése vezetett oda, hogy inkább másik országba költöztem feleséggel gyerekekkel együtt. Pedig aztán nem tartozom semmilyen más etnikumhoz vagy vallási felekezethez. Csak egyszerűen gondolkodó ember vagyok.
Vajon mire jó egy Audi Q7 és miért kell a világnak a sok, nagy SUV illetve miről ne feledkezz meg, ha turbódízel autód van. És persze Schwarzenegger. Az Égéstér 114. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez.  ..
H.Krisz 2014.04.17 04:44:03
@szeri13: Szia, ezt nehezen tudom megválaszolni. Én hollandiában élek és itt a benzin 1,76 euro, a gázolaj 1,42 euro az LPG 0,75 euro
Igaz itt hozzá tartozik az is, hogy a súlyadóban is van különbség: benzin 40 euro/hó, dízel 87 euro/hó, LPG 54 euro/hó. Itt nincsen semmi extra költség az LPG vizsgára stb... Nem kell nyomáspróbáztatni x évente a rendszert.
Ezt figyelembe véve a havi költsége egy 1100 kg-s autónak (ugyan olyan típusnál)3000 km-re kivetítve: benzines 7 literes fogyasztás 410 euro, dízel 5,5 literes fogy. 321 euro, LPG 9 literes fogy. 257 euro
Nekem 6 éve van LPG-s autóm, de még a gáz rendszer miatt soha nem volt extra kiadásom. Tehát nekem megérte ilyen autót használnom azon túl, hogy sokkal kevesebb a Co2 kibocsátása és olcsóbb a fenn tartása.
Aztán Mo-n ez hogy jön ki azt neked kell tudnod.
A Fidesz olcsóbb választást ígért 2013-ban.Valójában azonban a 2014-es választásokon soha nem látott mértékű közpénzt költ el az állam: csak a pártok támogatására 7,635 milliárd forintot. (lásd legalul a táblázatot) A kétharmad által megalkotott torz választási…..
H.Krisz 2014.03.21 01:23:02
@PAPÓ38: Ez nem csak ennyi, ahogy gondolod. Most csak egy "párt"-ot emelek ki A Haza Nem Eladó Mozgalom: hol látsz te tőlük 300 milliós kampányt? A youtube-on 3 db videójuk van fent ami meghaladta a 2000 megtekintést. (a legtöbb 37ezer) a weboldaluk egy blogos oldal. Még a 6 éves lányom is jobbat tud össze dobni. A programjuk eleve nehezen elérhető a weboldalukról csak sokadik kattintások után, mert fontos volt, hogy a pártvezér magán oldalára továbbítsák az embert. Majd ott van egy 2,5 oldalas szöveg. Ennyi? Ilyen egyszerű lenne megoldani egy ország problémáját? Tudom az se ér sokat amikor egy párt 20-40-60 oldalas programot ad ki, de ott legalább részletes válasz van arról, hogy az adott kérdést hogyan szeretnék megoldani. (igaz 90%-a mindig csak ígéret marad, mert nem volt rá elég a 4 év) A legtöbb ilyen pénzért alakult kis párt csak cimszavas programot tud mondani. Azt is csak olyan szajkózzunk valamit stílusban: "eltöröljük a devizahiteleket!" aha és hogyan? Honnan szerzik a pénzeket kifizetni a károkat? Hogyan tömik be annak a helyét?
"felszámoljuk a munkanélküliséget" aha hogyan? Mindenkinek szólnak hogy menjen dolgozni?
Szóval nem vagyok annak a híve, hogy csak az agyon iskolázott emberek képesek országot irányítani, de az is látszik, hogy legalább a politikai témában olvasottnak kell legyen. Azonban ez nem mondható el a legtöbb "új" pártról!
Levélben fordultam a Nemzeti Választási Irodához, hogy mennyi állami pénzt kaptak a kampányhoz az országos listát állító pártok - pontosan. A NVI az Államkincstárhoz irányított, mivel a "kampánytámogatással ők foglalkoznak" ...Rendben, elküldtem a levelet az Államkincstárnak,…..
H.Krisz 2014.03.21 00:45:05
@stoppos76: Abba a pártba én is betársulnék, ha mehet melléjük a maradék Jobbik, LMP és a cikkben felsorolt buherált pártok.
Nincs nála háromszázezer forintnál drágább autó. Ennyiért viszont Ticót, Corsát vagy akár Volvót is kapsz. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
H.Krisz 2014.02.14 18:40:10
@srank: Ismerjük egymást? Biztos vagyok benne, hogy nem. Akkor légy szíves ne állítsál olyat rólam amiről nem tudsz semmit! Nem beszélek németül, azonban Holland nyelvvizsgám van állampolgársági vizsgával együtt. A tisztába rakás csak egy apró folyamata az ápoló szakmának ráadásul az 90%-ban a segédápoló feladata, mert nekünk az injekciókat, gyógyszereket, szonda levezetést, katéterezést, seb kötözést, mozgatást és kezeléseket kell elvégeznünk. (1600-tól indul a segéd ápolók fizetése, rendes szakápolóknak 2000 felett kezdődik)
azonban mint írtam mozgássérült segélyt kapok ami itt is csak a 70%-a a fizetésnek és amit nem írtam egyedül nevelem a gyereket is plusz gyerektartást kell fizetnem egy másik után!
Bár a te hozzá állásodról is sokat elárul, hogy azokat lenézed akik a betegeket ápolják és segítik újra az élethez vissza vezetni. Az autó szerelő műhelyek óra díja 44 euro-nál kezdődik. Azt sokallom amikor rámondják, hogy 2 óra a fékbetét csere + alkatrész ár amit én ilyen bénán 35 perc alatt végeztem el! Ráadásul ezért add le reggel 8-ra a kocsid és talán délután 5-kor megkapod! Ugyan ez volt a többi munkával. az ápolóknak pedig 10-18 euro között van az órabérük attól függően, hogy mekkora a szakmai végzettség és hány éve dolgozik a szakmában.
Csak próbáltam rávilágítani arra, hogy nem csak Mo-n szar minden és nem csak ott megy a lenyúlás! A többi meg már a te bajod!
H.Krisz 2014.02.14 19:41:16
@srank: Nézd az lehet, hogy vannak emberek akik kérkednek vele, sőt ismerek is sok olyat akik a vágóhídon dolgoznak a minimál bérért, de amikor nyáron 4 hétre hazamennek előtte vesznek egy A8-ast vagy 530-as BMW és eljátsszák a menőcsászárt! Közben idekint meg 4-en alszanak egy 6 nm-es szobában. Ez azonban nem jelenti azt, hogy általánosítanod kéne főleg nem egy olyan szakmáról amit idekint valaki azért választ, mert segíteni akar az embereken. Nem azért, mert nem volt más ahogy ez Mo-n ment régen. Azonban a szakmának olyan Eu-s követelményei vannak, hogy folyamatos továbbképzési pontokat kell minden évben beszerezni, különben elbúcsúzhat az ember a pályától ás oda a sok év tanulás és szakmai tapasztalat. Amíg dolgoztam bevittem autószerelőhöz és kifizettem és nem panaszkodtam. Azonban ahogy beteg lettem, nincs más választás, mert ugyan élhetőbb az itteni segély, de erre már ez sem elég egyedül álló apaként. A hozzáértésről meg kár beszélni, mert nem motor generált vállalok be, hanem az egyszerű és alap dolgokat amihez egy csavarhúzó kell meg egy fogó vagy egy villás kulcs! Nézz meg egy videót és meglátod mennyi az egész. A 35 percben benne volt nekem az autó kézi felemelése külön oldalanként és a kerekek levétele! Utána az autó levizsgázott (nem lefizetős vizsgán) és nem volt hiba a féknél. Szerinted mennyi ember cserélte maga vagy egy házi szerelőnél aki hobbiból gyakorolta a szakmát a 60-70-80-90-es években? Kipróbálni meg a fékhatást egy üres egyenes úton nem nagy kunszt.
Már megint mit beszélsz az én fizetésemről? mikor fogod fel MOZGÁSSÉRÜLT SEGÉLY-ből élek ami már csak a töredéke a volt fizetésemnek!

Az ápoló szakmában már van eltérés biztosan. Itt minden beteg rendesen el van látva és 20-1 beteg vagy hozzá tartozó ad valamit az osztálynak, amit leraknak a kantinba és mindenki vehet, ha esetleg pénzt ad valaki azt összegyűjtik és az osztály fejlesztésére fordítják. (ez az ápoló házakra vonatkozik, ahol a betegek felépülése hosszú időt vesz igénybe. A kórházban nincs se pénz, se csoki se semmi! Kedves szavak és az iszonyat jól esik! Azonban ha neheztelsz a magyarországi ápolókra azt nem egy autós fórumon kéne kiélned magad egy ápoló szakmájú hozzászólón! szerintem
Vannak zenekarok, akik büszkék arra, hogy terroristának vélt foglyokat kínoznak a zenéjükkel és vannak akik nem. Utóbbiak közé tartozik a Skinny Puppy is. A legendás kanadai indusztrial zenekar sem bírja a zenéjük ilyesfajta felhasználását, de ha már így alakult, akkor gondoltak…..
Belsőség Heti merítés 2014.01.05 10:32:15
Seggriszáló VADÁLLAT, hétvégére... 2011-ben jött a szerelem, mikor olcsó, de erős autót kerestem. Igazából a keresés megkezdésekor eszembe sem jutott az MR2, inkább Z3, MX-5, RX-8 S2000, Impreza, Supra szavak forogtak a fejemben, de valahogy sosem áll össze a…..