Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Steckdose

0 bejegyzést írt és 148 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fórumban gyakran előkerül a "mitisvegyekdelehetőlegolcsónaminemsz@r" kérdés. Én is találtam már hasonló megmondós fórumtémákat. Javarészt egyébként egybevágnak, így lehet bennük igazság. Részben azok alapján, részben saját kútfőből, de álljon itt az általam javasolt lista. (Olcsónak nálam a…..
A képen látható bizarr tárgy a Csoda locsolócső, a cég pedig, amit Lajos hajkurászik miatta, az Electro Element Kft. Szerepelt már nálunk, akkor kuponos vásárlással trükközött. Tavaly ilyenkor fenn volt a Békéltető Testület Nem együttműködő cégek jegyzékén, nyáron pedig…..
Gigantikus poszt, vérlázító részekkel, amik így összességében különösen ronda hosszú árnyékot vetnek.  Az meg, hogy a vizsgáztató az oktatóval karöltve pénz kérjen a tuti eredményért fújj, de gáz! Nekem is bedobta ezt az első oktatóm annak idején, meg is buktam azon…..
Steckdose 2015.02.24 19:59:15
@atpijkamo: Főleg az akkori kurvajó patkófékekkel, amikkel kurvára nem lehetett megállni. Én a Bakonyban, Pécselytől Aszófő felé raktam még '89-ben a bringának úgy, hogy a 70-ig mérő csehszlovák sebmérője kiakadt (tehát legalább 60-nal mentem), és volt csodálkozás, mikor meg akartam állni.

A mai bringák mások, egy éjszaka 70 fölé kergettem a Csepel Torpedo 4*ot a Dózsa György úton, a Csizma tér előtt (a vasút felé nem túlságos mértékben, de folyamatosan lejt több km-en, eszményi terep fölgyorsulni, a kispesti Ady Endre úttal egyetemben), egyfelől a virsligumi miatt könnyebben ment, másfelől meg is tudtam utána állni a Szabolcs utcai keresztnél.
Szegények, azt hitték, hogy a még nem egészen18 éves lány bejutásával lesz a probléma. Arra nem számítottak, hogy mire odaérnek megszűnik az asztalfoglalás rendszere, és egyben zártközű is lesz buli, no meg a nyúlnak is nagymosása lesz, és ennek, hölgyeim és uraim, semmi…..
Steckdose 2015.02.02 12:21:58
@atpijkamo: Fordítva is így van: a bunkó azért beszél bunkón és agresszíven olyan helyeken is, ahol ezzel saját magát szopatja (pl. üzletben, hivatalban, étteremben, orvosnál, stb. ahol a dolgozóknak megvan a lehetőségük arra, hogy finoman is csöndben ugyan, de irgalmatlanul kibasszanak vele), mert a többi bunkó között ezt szokta meg, annyi esze meg nincs, hogy átlássa, hogy ha OTT úriember módjára tárgyalna (még akkor is, ha pondrónak tekinti a vele szemben ülőt, mint pl. én a hivatali és banki dolgozókat), akkor sokkal többre jutna vele, mint a tahóskodással. De lehet, hogy egyáltalán nem is tudja, hogy kell úriember módjára tárgyalni.
Olvasónk szerint a fuvarozáson túl extra bűvészmutatvánnyal kedveskedik utasainak egy taxis Pesten. Ő érthető módon, boldogabb lett volna csak az alapszolgáltatással. (Kedves kommentelők, mielőtt szédszednétek a posztert, hogy mért ült egy hétig a sztorin, szeretném jelezni,…..
Bár a 8-as Opinel már KKVE, azt hiszem ez lesz az első Outdoor bemutató magyarul, én legalábbis nem találtam másikat. (A pengehossz 8,3 cm, többször újramértem tolómérővel, gőzöm nincs, hogy kéne kijönni a franciák által megadott 8,5 cm-nek.) A hagyományos Opineleknek egyetlen…..
Ebben a történetben azt hiszem minden van, ami megkeserítheti egy szervizszolgáltatás igénybevételét: félretájékoztatás, csúszás, elfelejtés, túlárazás. Ja nem, az elkészült biciklivel végül is elégedett a tulajdonos, aki biztosan nem infarktusban fog elhalálozni. Sehol egy indulatszó, sehol egy…..
Steckdose 2014.07.24 16:21:33
@halaloszto: Ha az ilyen típusú töketlenkedés általános náluk, akkor teljes egyetértésem, ha viszont általában nincs ez így, "csak" szezonban, és ott is csak néha, akkor a szezonbeli őrjöngés miatt valszeg csak átcsapott az ár. Hogy mennyire általános náluk ez, azt nemtom, én nem oda szoktam járni, mer' messze van. De a Nándi is gyakran megcsúszik szezonban, múltkor 3 hétig ült egy kerékfűzésemen így nyáron, szezonon kívül viszont tök pontos. Mondjuk az árakat és az alkatrészeket nem szokta összezagyválni.
Steckdose 2014.07.24 18:51:10
@Mercel: "Egészen véletlenül nem a berguson részéről mosdatsz?"

Mosdatok, hát persze :-D

"nem hiszem, hogy nagyobb hasznuk volt az új telón mint a "generálon" lett volna."

Ez vélhetőleg így van - pont ebből KÖVETKEZIK, hogy nem lehúzási céllal adták el neki a telót.

"NEm tartották az időpontot - merő figyelmetlenségből."

De nem ám - ez volt az egyik hiba, amit elkövettek. Lehúzás? Nem.

"Túlszámláztak amit részben el is ismertek."

Igen, el is ismerték, mert vszleg nem szándékosan számláztak túl, hanem belekeveredtek a teleszkópokba a nagy hajtásban. Lehúzás? Nem. A webshopos kedvezményt pedig még mindig nem szokás megadni boltban vásárláskor.

"Ha neked ennyi nem elég akkor informatikusként szívesen megcsinálom a gépedet többszöri tévedésekkel a te károdra természetesen túlszámlázott és feleselgesen megvetetett alkatrészekkel."

Isten őrizz, hogy ilyen tefélékre bízzam a gépeimet, gépészmérnökként inkább megcsinálom magam :-DD Mondjuk amúgy a biciklijeimet is, kivéve kerékfűzés és hasonló összetett munkák.

"Részemről itt befejeztem azzal a sötét gyanúval, hogy nem független magánemberként kommentelsz. "

Elmondhatatlanul magasról leszarom, mit gyanítasz. Amúgy kicsit beleolvasol az indexfórumos kommentjeimbe (ezzel a névvel), aztán gyanakodhatsz tovább kedvedre.
Mindenre van megoldás, ha naiv füstölgő nem biztosította az ingatlanba bejutást, nekik találták ki az egyedi megrendelést: Ha az első kéményellenőrzéskor nem voltál otthon (pl. külföldön tartózkodtál, már a kiértesítést sem láttad), kijelölnek egy újabb időpontot.…..
Steckdose 2014.04.24 11:52:22
@Steckdose: Úgy értem, azok közül a második legolcsóbb a klímafűtés, amik emberi idő alatt megtérülnek (tehát víz-víz hőszivattyú, napelem-/kollektor, meg ilyen okosságok kizárva). Én egy 80 nm-es, közönséges B30 téglából épült, 3 oldalán külvilággal érintkező, közönséges vakolattal ellátott lakásra számoltam ki, egy jó minőségű rendszer H-tarifa intézéssel, mindennel együtt itt bő 1M Ft-ból jönne ki, és 1 kWh fűtőenergiáért fizetne az ember kicsivel több, mint 12 forintot, míg a gázcirkó rendszer kb. 1,5 millió Ft lenne, és 1 kWh kicsivel többe kerülne, mint 17 Ft.
Károlynak egy műanyag alkatrész helyett küldött egy egész dömpert  a Dohánytoys: Lelkes olvasód vagyok, a számtalan történet hatására manapság már egészséges adag pesszimizmussal és paranoiával felvértezve intézem napi teendőimet. Ugyanakkor jólesik időnként azokat a…..
Steckdose 2014.04.18 18:55:30
@Supreme*: Nekem a biciklim agyváltójában letört egy fogaskerék egyik foga, bőven gariidőn túl. Írtam a cégnek Hollandiába emailt, hogy tudnának-e küldeni egy olyan fogaskerekes részt, természetesen fizetés ellenében. Megkérdezték a címem, és egy hét múlva érkezett egy új agyváltó (újonnan 40e Ft) cakkpakk, ingyen és bérmentve. (a tajvani Sunrace cégről van szó amúgy.)

Valszeg Dohányéknál is ilyen lehet a hozzáállás.

Van, ahol figyelnek rá, hogy egy ilyen, a forgalmukhoz mérve picsafüst ráfordításra az ember elkezdi fűnek-fának reklámozni a céget, ami soxorosát hozza pénzben a ráfordításnak.
Kerékagy Mi mennyi, Bubikám? 2014.03.23 10:12:05
Az árak ismeretében a sajtó máris Európa legdrágább közösségi biciklis rendszerének aposztrofálta a Budapesten kiépülő Bubit. Megkérdeztük a BKK-t, és sok európai rendszer tarifáit hasonlítottuk össze, hogy kiderüljön, mennyiben állja meg a helyét ez a megállapítás. A…..
Steckdose 2014.04.03 22:55:01
Ilyen horror drágán senki nem fogja használni. Meg azok se, akiknek már ragasztott be a bank 2 hétre kauciót.

Elmondom, hogy kellett volna ezt az egészet.

Minden bicikli csomagtartójába bankjegytartó gépet beépíteni, olyat, amilyen a papírpénzes fizetésnél is van. Ebbe használat előtt be kell csúsztatni egy 1000 forintos bankjegyet kaucióként (mint a bevásárlókocsinál, csak itt egy ezres), amit visszadokkoláskor kiad a gép.

1000 forint pont annyi, amennyi már sarkallja az embereket arra, hogy visszadokkoljanak, ugyanakkor a legtöbb ember meg tud hitelezni ennyi pénzt, de még nem éri meg csak a benne levő pénzért elvinni a biciklit.

A dokkolóállomáson ki lehet választani, mennyit akarunk menni. A gép kiírja, hogy ez hány forint (X idő ingyen van, utána Y forint). Ezt a pénzt bedobjuk, mire a gép kigyújt egy zöld LED-et a legközelebb dokkolt bringánál. Ebbe bedugjuk az 1000-est kaucióként, és már tekerhetünk is. Ha nem dokkolunk vissza a kifizetett ideig, akkor a gép nem adja vissza az 1000-est. Semmi regisztráció, semmi tökölés, semmi bankkártyás kaució, ennyi. A rendszer később könnyen átalakítható más címletekre.

Ha valaki nem dokkol vissza, hanem otthagyja a bringát, mint eb a szarát (bukva az 1000-est), akkor a beleépített GPS nyomkövető alapján a szállítóautó megtalálja és felszedi.

Bérlet ugyanúgy lenne vehető, mint ahogy mondják, szerződéskötéssel, ebben az esetben elég bedugni a bérletet az automatába, és az kaució nélkül kiadja a bringát, hozzárendelve annak számát a bérlethez.

Szerintem ez így sokkal jobb lenne.
Steckdose 2014.04.03 23:00:16
@Steckdose: Persze ehhez az is kell, hogy ne tudjon az ember 1000 forintért "venni magának" egy bringát. Ez - a bringa egyedi megjelenésén, mint lopásgátló faktoron kívül - úgy lenne megoldható, hogy 1000 forintnál nem lenne drágább 24 óra használat, 24 óra elteltével pedig a GPS nyomkövető alapján keresni kezdenék a gépet, és akinél megtalálják, annak röppen a bünti különösen nagy értékre elkövetett lopásért. (Amennyiben a bringát már eleve úgy tervezik, a GPS-t be lehet úgy szerelni, hogy az egységsugarú tolvaj vért pisáljon, míg hatástalanítja.)
Dávidék majdnem kipróbálták a Beer&Burger hamburgerezőt, de amire odaértek már annyira behájpolódott a hely, hogy már csak a várólistára tudtak volna felkerülni asztalfoglalásilag: Egy nagyon érdekes üzletpolitikát képviselő éttermi sztorit szeretnék megosztani veletek,…..
Steckdose 2014.03.25 13:12:58
@hagyma: Én voltam NY-ban a 3. sugárúti Smith & Wollenskyben, a gatyánkat kifizettük, 130 dezső volt csak a bor, de b+ fílingre és kajafinomságra meg se közelítette a Johhny Rockets-et, ahol 35 dollárból a sárga földig ettük magunkat. Azt annyira imádtuk, hogy ahol csak volt olyan, mindig abban ettünk.
Steckdose 2014.03.25 13:15:47
@Sandor Akarki: Én egyébként jobb szeretem, ahol külön fizetni kell az üdítőért, mert ahol soda fountain van (amerikában majdnem mindenhol), ott KIVÉTEL NÉLKÜL mindig kurvaszar lóhúgy jön belőle. Ahol meg fizetni kell érte, ott általában annyira nem.
Steckdose 2014.03.25 13:43:37
@milliliteratura: Nyilvánvaló - de épp ezért dicséretes, hogy velünk és a nem szarrágó, de azért nem csekonicsos mértékű borravalónkkal is volt ennyire törődve.

Egyébként az oroszok éttermi szokásairól hallottam vendéglátóktól: feles kikérése, megivása, majd intés. Pincér hoz még egy felest. Aztán értette meg, hogy a ruszki a felest kóstolónak tekintette, ahogy a borból egy kortyot szoktak adni, elégedett volt, ezért kikért mindenkinek egy egész üveggel belőle. Meg is sértődött, mert nem volt annyi üveg az étteremben (valami drága pálesz volt).

Meg azt is hallottam, hogy a gigantikus borravalókból azért jócskán kell fordítani a hely, főleg a klotyó restaurálására a ruszkik távozása után. De persze azért bőven marad a tulajnak, úgyhogy a részeg, pénzes oroszokat valóban kedvelik :)
Naiv autós decemberi bonus besorolása januárra két szintet romlott, aztán amikor ezt megreklamálta, tovább drágult a kötelező biztosítása: Tisztelt Biztosító! Minden értesítő levelükben (számla, kötvény, felszólítás, stb...) azt jelzik, hogy az "ugyfelszolgalat@union24.hu"…..
Steckdose 2014.02.18 14:34:25
@csabapayne: így van, ezért is írtam, hogy az alkusz (netrisk vagy más) nem tud segíteni. Ezért tanácsos sorra hívogatni az exbiztosítókat, hogy hol akadt el a dolog. Legalábbis nekem így derült ki és került korrigálásra.
Steckdose 2014.02.21 10:55:16
@esef: Akkor vagy neked volt peched, vagy nekem mázlim, mert nekem az ügyfélelhárítós kiccsajok mindhárom biztosítónál nagyon kedvesek és együttműködőek voltak.
Naiv ügyfél szomorúan értesült róla, hogy január 1-től kötelező a külföldre feladott ajánlott csomagot kizárólag elsőbbségi felárral lehet igénybe venni: Hiába a milliárdos kampány, a mantraként ismételt REZSICSÖKKENTÉS, vannak még bátor ellenállók és…..
Hepiendhez érkezett néhány héttel ezelőtt panaszkodó olvasónk, akinek használt laptopja tűnt el, miután feladta a postán. A Magyar Posta ezen felül fontosnak tartotta kiemelni, hogy a Homáron hetente olvasható bejegyzések száma elenyésző a sikeresen kézbesített csomagokéhoz…..
Gábor értetlenül áll a jelenség előtt, hogy az egész világon forgalmazott + egész világon garanciális Sony PSP konzolt sehol nem veszik be szervizbe, miután megszünt a bolt ahol vették: A történetem lényege, hogy 2011.05.27-én megrendeltem és átvettem egy psp játékot ami…..
Steckdose 2014.01.18 10:57:14
@vv malac: A képviselet alapesetben NINCS kötelezve a bárhol vásárolt cucc garanciális javítására, csak azéra, amit nála vásároltak meg. Általában NINCS ilyen a képviseleti szerződésben. Nyilván bele lehet írni, és bizonyos szerződésekbe bele is írják (pl. világgarancia) - és akkor olyan szerződéses feltételeket harcol ki a képviselet, hogy még ez is megérje neki -, de ha a képviselet szerződésében NEM szerepel, hogy a másnál beszerzett cuccokat is javítani kell, akkor már mi a lófaszért előlegezné meg a javítás költségét?
Gábornak le kellett volna ülnie a közlekedési bírságát, miután a Posta ismeretlen cím miatt két bírósági levelét is visszaküldte az űrbe: Valamivel több, mint egy éve zajlik a méltán híres Magyar Postával a beszélgetésem. Arról beszélgetünk, hogy az utánküldés nem…..
Gyulának hobbijává vált, hogy havonta küld egy levelet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság rendszerének, amit az automata mindig megköszön, aztán annyi. Igazából egy szlovák társkereső oldalról akarja töröltetni magát, de nem lehet kommunikálni…..
Gabriella majdnem összeütközött a Csigajogsi egyik oktatójával, amikor az nem akart elsőbbséget adni neki a XVI. kerületben. Ezután a fickó bosszúból feszkózni kezdett, bevágott elé, befékezgetett: Tisztelt Csigajogsi Autósiskola, Ma este "érdekes" tapasztalatot szereztem (kb.…..
Steckdose 2013.12.15 18:49:14
@atpijkamo: Na hát én Tiszabecstől keletre még sose voltam, így aztán az ázsiai viszonyokat "csak" youtube-videókon láttam.
Steckdose 2013.12.15 21:35:25
@vén szivar: Annak a viszonylag kevés arabnak*, aki itt a menekülttáborokban van, gyak. a 100%-a bűnöző, aki éppen azért menekült el a hazájából, mert ott nem cicóznának vele, hanem fölhúznák a retekbe. A bűnöző meg minden etnikumban bűnöző.

* A pakisztániakat, afgánokat, különféle exszovjet bumfuckisztániakat nem kell összekeverni az arabokkal, ég és föld a kettő.
Steckdose 2013.12.15 21:36:37
@vén szivar: Ja, úgy jön ide, hogy majmok meg ilyesmi.