Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hamann22

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az RTL Klub főnöke, nem a vakvilágba ígérgetett, amikor azt mondta: ha a kormány hadat üzen az RTL-nek, akkor majd lesz haditerve, és és be is veti azt. A csatorna mai Híradójában az alkalomhoz illően síri hangú és nagyon komor arcú Szellő István menten atombombával…..
A Schiffer András-Kálmán Olga csörte egészen elképesztő indulatokat keltett. Az apropó, a 44. március 19-ei emlékmű, önmagában felháborító, mert történelemhamisítás, nemzeti önfelmentés, olyan gyalázat, ami a holokauszt túlélőinek, illetve az áldozatok leszármazottjainak…..
Hamann22 2014.04.11 13:41:42
Schiffer válasza Révész Sándor szimbolikus politizálással kapcsolatos kérdésére azért árnyalja ezt egy picit :"Annyit még: számomra értelmezhetetlen ebben a vitában a "fel-, leértékelése" a szimbolikus politizálásnak. Egyszerűen mást gondolunk a szimbolikus politizálás funkciójáról. Fontos a szimbolikus politizálás, mi is élünk ezzel az eszközzel. A XX. századi magyar sorsot viszont szerencsés volna kivonni pl a kampánypolitizálásból és elmozdulni végre vmi közös értelmezés irányába. Ebből számomra az következik, hogy nem vesszük fel mindig az ellenfél elénk dobott kesztyűjét, illetve a hülyeséget, a pontatlanságot, a provokációt annak tekintjük,ami. Hülyeségnek, provokációnak, pontatlanságnak és nem nácizunk.Ezt nem valamiféle pragmatikus szavazatmaximalizálási szándék mondatja velem, hanem annak a vágya, hogy legyen még tere a józan beszédnek a magyar politikában. S még vmi: az ominózus műsorban nem én mondtam, hogy a munkahelyteremtés fontosabb, mint a holokauszt emlékének őrzése, ezt a műsorvezető adta a számba, amit ki is kértem magamnak. Bátorkodtam arra utalni, ha a mindennapi problémákkal küszködő átlagpolgár számára az ellenzék agendájában -négy éven keresztül!- a szimbolikus harcok, a médiaszabályozás fontosabbnak tűnnek, mint a húsvér valóság, akkor nem kell csodálkozni -a szimbolikus politizálással amúgy szintúgy foglalatoskodó- rezsicsökkentők győzelmén. Ennyi."
Női szerepeket osztott férfiakra a román Silviu Purcarete a Vidnyánszky Attila-féle megújult Nemzeti Színház jövő februárra tervezett előadásában. Az Ahogy tetszik című Shakespeare-komédiában például a konzervatív színházeszme főideológusának tekintett Eperjes Károly Juci,…..
Hamann22 2013.10.10 12:42:17
@Hoppácska: Az Angyalok Amerikábant meg ugye (ami a "buzikról" szól) Andrei Serban rendezte, egy másik nagyszerű és világhírű román rendező. Ez nem akadályozta meg Kerényit és a bulvárt hogy ismét Alföldit buzizza vele.
A második mentorházas etap jóval erősebbnek és érdekesebbnek bizonyult, mint az első, és nem azért, mert Tóth Gabi olyan ruhát vett fel a Nagy Döntésre, amiből hol a bolti csöcsök, hol a szeméremajkai villantak elő, így egyik kezével a tetejét, a másikkal meg az alját…..
Hamann22 2013.10.07 23:09:24
@Ancilla: "Talán ez is oka a magázódásnak, s talán az is, hogy ő ezt a helyzetet tanár-diák viszonyként fogja föl"

Igazából pont ez a helyzet szerintem. A Színművészetin a diákok a tanárokkal magázódnak és fordítva, nagyon vicces volt például amikor egy vizsgarendezése után behívták a színészeket/egyetemistákat a Reggelibe és a riporter megkérdezte őket, hogy na milyen volt a "Robival" dolgozni, mire ők elkezdtek Róbert tanár urazni :)
Elkezdődött a tábor, az X-Faktor kétnapos parasztvakítása, ami elméletileg azt a 24 énekest és zenekart hivatott kiszűrni, akikkel majd jövő héten, a mentorházban találkozunk, hogy ott lefeleződjenek, és kialakuljon az élő adások mezőnye. Nincsenek illúzióink, ez egy…..
Hamann22 2013.09.29 16:16:16
@Dr.Andus: egészen pontosan az akkori Nemzeti Színházban, Kerényi Imre rendezésében :-DD
Egyébként pedig játszott azóta a Producerekben és az Édeskettes Hármasban című zenés darabban is a Madáchban
Az új színházi évad kezdetével, valamint egyes igazgatói - különösen az Új Színház, a Nemzeti Színház és a Vígszínház esetében - állások pályáztatásával összhangban újra előtérbe kerültek a teátrumok a politikai vitákban. Bármilyen meglepő, abban mindenki egyetért,…..
Hamann22 2013.09.27 20:10:21
@jobbdemokrata: Nyilván te nem voltál a 2009-es János vitézen, ahol a közönség percekig röhögött Bodrogi francia király "Most monnyak le" beszólásán,és a Koldusoperát sem láttad a Bárkában amit Alföldi 2006-ban rendezett, szintén nem kevés akkori politikai áthallással úgy, hogy még a levegő is megdermedt egyes jeleneteknél. De nyugodtan terjesszétek csak a hülyeségeket, ebből látszik, hogy a hozzátok hasonló nethuszárok mennyire nem járnak színházba,
Filmbook Vaknyugat 2013.09.22 07:42:00
Amikor ki kellett találnom, hogy milyen darabot nézzünk meg színházban, akkor nagy bajban voltam. De amikor megláttam az előadások között a neves rendező/forgatókönyvíró, eredetileg drámaíró Martin McDonagh nevét, egyből tudtam, hogy a Vaknyugat lesz a befutó. Nem titok, hogy az…..
Hiába volt öt éven keresztül szinte mindig teltházas és söpört be számos szakmai díjat az Alföldi Róbert vezette Nemzeti Színház, Alföldi kinevezését nem hosszabbította meg a Fidesz. Vidnyánszky Attila új igazgatóként az előző vezetésre és a nézőkre is több megjegyzést…..
Hamann22 2013.09.21 13:01:10
@MACISAJT: Így van, csupa civil, ugyanis Hann Endrén kívül (aki valóban nagyon régóta járt a Nemzetibe, többször láttam, és nem pártpolitikus) senkit nem tudsz kiemelni. Ráadásul magas szintű tudásodat jellemzi vele kapcsolatban, hogy azt sem tudod, hogy a Mediánnál dolgozik, nem a Szondánál.
Minden, a nézőket mocskoló Vidnyánszky nyilatkozat azzal jár, hogy nézőket veszít, és a potenciális nézőit is elriasztja.
Hamann22 2013.09.21 13:05:24
@MACISAJT: Ha téged délelőtti munkára kötelezett a párt, akkor nem lehet túl jó életed. A valósághoz ugyanis az is hozzá tartozik, hogy a hiba észlelése után a hibát elkövető munkatársat megbüntették, majd újra összeült a szakmai bizottság ami immáron Balikónak és Alföldinek is a TELJES pályázati anyaga alapján döntött úgy, hogy Alföldi alkalmasabb a Nemzeti vezetésére. Az Nemzeti utóbbi öt évét összehasonlítva szakmailag a Pécsi Színház Balikó által vezetett, nem túl termékeny 20 évével azt kell mondani, hogy igazuk volt.
Egyébként pedig Alföldi 27 évesen ismerte meg az apját, addigra már szerepelt egy tucat filmben, a Vígszínház vezető fiatal színésze volt, Jászai Mari-díjas, és már rendezhetett is. Finoman szólva sem annak köszönheti a karrierjét, hogy az apja egy alig ismert vidéki MSZP-s képviselő.
Először is szögezzük le: ez a poszt alapvetően nem Alföldi Róbertről szól, éppen ezért nem lesz benne szó a nemi beállítottságáról, vagy arról, hogy amúgy egy remek rendezőnek tartom. Helyette beszélgessünk inkább arról a jelenségről, ami körülötte kialakult és arról,…..
Hamann22 2013.09.09 18:00:07
@fran7: Tóth Gabira 2x is rászólt, hogy ne nyüzsögjön annyit, és megkérdezte (finom utalással a hiperaktivitására), hogy mit csinált általános iskolában (ahol ugye végig kellett ülni az órákat)
Az a kislány meg valóban tucat volt, egyáltalán megjegyezte valaki a nevét? Mert Caramelt vagy Oláh Ibolyát, Rúzsa Magdit annak idején egyből meg lehetett jegyezni
Alföldi Róbert az RTL Klub Fókusz című műsorának nyilatkozva mondta el, hogy az augusztus végén, Szentendrén bemutatott Bánk bán junior című előadása után (melyet ő rendezett) hárman is rátámadtak, és egy közeli múzeumba kellett berohannia. Alföldi elmondta, hogy nagyon…..
Meg nem erősített információink szerint mégsem tűzi műsorára ősszel a Mephisto-t a Vígszínház. Nem kizárt, hogy a változásnak köze van Balázs Péter friss döntéséhez: a kiváló kormányzati kapcsolatokkal rendelkező szolnoki direktor ugyanis megpályázta a Szent István…..
A Blikk szerint még el sem kezdődött az X-Faktor új szériája, de Alföldi Róberttől máris mindenki retteg a meghallgatáson. A Nemzeti Színház volt igazgatója ugyanis kemény bírának bizonyul, és nem riad vissza attól hogy megmondja a véleményét egy-egy produkcióról.…..
Hamann22 2013.07.10 19:41:05
@király vagyok: inkább az a vicces, hogy olyan emberek buziznak névtelenül, akik Kulka János bokájáig sem érhetnek fel. Mondjuk nem is ti lesztek benne a színháztörténelemben
Hamann22 2013.07.10 12:36:57
@G_Norton: Gondolom az megvan, hogy a műsor alatt/ellenére fog ő rendezni ősszel egy Danton halálát a Vígben, és megy Ausztriába, Németországba is rendezni. Ja meg egy Bánk Bánt is rendez Szentendrén augusztusban, az István a Király után. Jó, nem 150%, csak 110%, de akkor is
Hamann22 2013.07.10 13:54:56
A Nemzeti Színházban ugyan véget ért, de a Vígszínházban folytatódhat Alföldi rendezése. Stohl Höfgen maradhat. Információink szerint ősztől a Vígszínházban folytatódik a Mephisto. Alföldi Róbert utolsó rendezése a Nemzeti Színházban komoly szakmai és politikai…..
Hamann22 2013.06.24 19:54:50
@röf: A repertoár 28 másik előadását azért sikeresen elpusztították.
Köztük 2 Andrei Serban rendezést, aki a világ egyik legjobb rendezője
A sokszoros POSZT díjas Vadászjeleneteket
Az évtized egyik, ha nem A legfontosabb színházi előadását, az Egyszer élünket
Az erdélyi rendező által jegyzett, erdélyi drámaíró által írt darabból készült Bányavirágot
Egy francia vendégrendező rendezte, mágikus hangulatú gyerekelőadást
A külföldre is rendszeresen hívott, legutóbb Rijekában vendégeskedő, közel 10 éve a repertoáron menő Tartuffe-öt (és a hasonlóan sok ideje futó szintén zseniális Tizenkét dühös embert)

Sokéig tudnám még sorolni, de minek.

Lehet büszkének lenni a pusztításra.