Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Doppel

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     Szüksége van-e Magyarországnak a Fudan Egyetemre?      Mondjuk úgy, szüksége lehet Magyarországnak valamire, amit esetleg megkaphat a Fudan Egyetemmel történő együttműködéstől.      Szüksége van-e a Kínai Népköztársaságnak erre a bizonyos együttműködésre?    A kínai kommunista vezetés…..
Doppel 2021.04.11 11:54:04
@white999: Nekem a hátam borsódzott, amikor a miniszterelnök elkezdte a tanárokat támadni a pénteki interjújában, ott látszott hogy ez tényleg egy barbár (ő úgy gondolja, hogy mondhat ilyet, mert egyes választói rétegeinek ez tetszik, és hát ő ezeknek a szavazatait szeretné besöpörni). A Természetvédelmi Múzeummal és a többi múzeummal kapcsolatban megtett lépések, a felsőoktatás tudatos tönkretétele, alapítványi formába való kiszervezése az onnan kicsatornázható pénzek kontrollálása érdekében, a tankönyvpiacon végrehajtott általad is említett változások mind azt sugallják, hogy a tudás és a kultúra eltörlése folyik, vegytiszta szavazatmaximalizálási szempontból (ez nem érdekli a barbár szavazóit, mert ők nem járnak se múzeumba se egyetemre).
Doppel 2021.04.11 12:39:26
@mafi mushkila: Kézből kontra, ezeket a pénzeket ők akarják lenyúlni.
Doppel 2021.04.11 20:42:23
@white999: Ezt az oltásellenességet kifejezetten okos emberektől is tapasztalom (pl. ha beadod a Pfizert GMO leszel, mondja az egyik matematikus ismerősöm, én meg leb@sztam mint a pengősmalacot, szerintem nem szeret most), de a jónép köreiben általános (engem le is fideszeseztek emiatt). Mondanám, hogy darwini szelekció, csak sajnos a járvány terjedése miatt más is szív ezek miatt az agyhalottak miatt.
Az pedig igen érdekes lesz, amit mondasz, hogy hogyan lehet egyszerre kedvére tenni az oltásellenes plebsnek és mégis megállítani a járványt. Szerintem ez mondjuk Orbánnak nem lesz nehéz, simán előveszi a momentumos ötletet, és mindenkinek ad 50e-t, aki május 1 után oltat. A kis költőpénz egyből megszünteti a nagy tartózkodást a hosszútávú mellékhatások kapcsán.
    A Fővárosi Törvényszék indítványozta a Színművészeti Egyetem Alapítványával kapcsolatos törvény illetve a Felsőoktatási Törvény 94. § (6) bekezdés alaptörvényellenességének megállapítását.  Az indítvány már lassan két hete van az Alkotmánybíróságon, és az AB-nek kilencven napon belül kell…..
Doppel 2021.03.05 10:25:49
@naebneerG: Mondjuk az sem rossz, amikor az alapítványi kecskeméti egyetemen leveszik a fűtést 19 fokra, február 1-ei hatállyal, a takarékosság jegyében. Eléggé fáztak ám az egyetemi dolgozók, és ugye akkor voltak ezek a -15 fokos idők.
  "   A mutatók folyamatosan romlanak azóta, csak a SOTE van még az első ötszáz egyetemben a Times rangsora szerint. Prága, Varsó, Ljubljana is elhúz a magyar egyetemek mellett. Én nem a politikai haszon felől nézem tehát a kérdést, hanem hogy az átalakítás kimozdíthatja a felsőoktatást a…..
Doppel 2021.03.05 10:06:11
@Vakmacska: Nekem is pont ennek a filmnek a vége jutott sajnos eszembe.
   "Rendszeresen beszélgettem az előző húsz évben a CEU rektoraival, mindig elmondtam nekik, ügyelni kellene arra, hogy az intézményük ne kis sziget legyen a felsőoktatásban, ahol a liberális oktatók és egykori politikusok dominálnak. Jeleztem, hogy másfajta gondolkodásúakat is be kellene engedni…..
Doppel 2021.02.24 10:40:48
@naebneerG: Én csak arról tudok, hogy aláírt 800 diplomát saját hatáskörben (nb. szépreményű mb. doktor rektor úr helyett), ami miatt fegyelmi van ellene, mert ez úgy nagyjából 12 milliócskába került az egyetemnek. A munkaügyi perről nem tudok, szóval erre vonatkozóan szívesen venném az infókat.
Doppel 2021.02.26 11:18:40
@naebneerG: Az a tanulság, hogy mindig van lejjebb, bár ezt elhinnem mindig nehezemre esett.
Aki külföldre költözik, annak mindig érdemes számolnia azzal, hogy lesznek olyan kiadásai, amikre nem is számított. Különösen húzós lehet ez akkor, ha az ember kicentizett költségvetéssel vág neki és/vagy egy kifejezetten drága országba költözik. Ti milyen rejtett költségekkel szembesültetek?..
Doppel 2021.01.21 19:56:08
@Zsuzsi65: "se a szélsőségesen progresszív csoportok fogjává" lehet, hogy szakértő, de a helyes sírása még nem az igazi.
     Az egymilliárd dollárral kitömött orbánista janicsárképző a Matthias Corvinus Collegium kutatási vezetője Surjányi Fanni soha életében nem publikált. Ha a Hit Gyülekezetének lapjait nem számítjuk... Azt állítja, hogy tanszékvezetője le akarta beszélni a tudományos pályáról, mert a…..
Doppel 2021.01.15 21:46:29
@naebneerG: Átérzem. Az vigasztaljon, hogy nálunk még ezeket a lecsurgó pénzeket sem adják oda 2 éve, témavezetői díj sincs, a hallgatók a cikkeik publikációs díját saját zsebből fizetik. Természetesen az a lényeg, hogy a gépek dolgozzanak, és láthatóan az a szelekciós elv, hogy minél elállóbb a fül, a nerenc annál magasabbra kerül.
        Orbán Balázs vezető NER-kártevő az index.hu-n reklámozta a rezsim janicsárképzőjét a Matthias Corvinus Collegium-ot.        Klebelsberg Kunót idézte, mint a magyar tehetséggondozás atyját, akinek azért volt némi szerepe abban, hogy rengeteg magyar tehetség hagyta el az országot a numerus…..
Doppel 2021.01.15 09:24:11
@naebneerG: Ehhez képest gulyás pribék arról hazudozik a jóllakott kisiskolás archetípusaként, hogy ők 15% bértömegnövekedést biztosítottak az alapítványi formába átkerült egyetemek számára.
Doppel 2021.01.15 19:33:02
@naebneerG: Ilyet sok kérődzés, izé, kérdezősködés után sem találtam. Persze nincs főnök/jogász/főkrampusz az ismik között.
        Matolcsy György ma egy tizenkét pontból álló jövőképet vázolt fel a növekedés.hu oldalon.       ******************************************************************************************        "   A történelmi tanulságok alapján 2030-ra szükségünk van: Teljes demográfiai fordulatra,…..
A Homár elég sokszor felhúzta már magát az elmúlt 15 évben, hiszen volt mint. Inkorrekt kereskedők, csalók, ügyfelet hülyének néző szolgáltatók, büdös hús, kis faszenes, volt itt már minden. Olyan helyzet, mint a jelenlegi viszont még sosem. A járvány pedig úgy látszik, hogy a pénzéhes, nyerészkedő…..
Doppel 2020.03.16 23:09:07
@ebella2: Ehhh, a lappangási idő alatt tünetmentes a fertőzött személy, de ilyenkor már erőteljesen fertőz, ezért indokolt a maszk viselése. A hazai virológus "szakembereknek" ezúton is gratulálok, egészen elképesztő a kincstári butaság. Esetleg érdemes lenne a japán, hongkongi, szingapúri esetszámot (mindhárom országban 1000 fő alatt) megfigyelni és összevetni a maszkhordási mintákkal. Netán mondjuk a szomszéd országokba is át lehetne bandzsítani két szotyiköpködés közepette, és nézni mondjuk a szlovákok és többiek által mutatott jó példát: maszkokban van mindenki, a politikusoktól kezdve az utcán át mindenhol, és igen, azért, hogy az esetleges fertőzött tünetmentes emberek ne terjesszék tovább a betegséget.
Előzmény: Tátralomnicról a Kőpataki-tóhoz és vissza A Tátralomnicról a Kőpataki-tóhoz vezető lanovka kiemelkedő műszaki teljesítménynek számított a megépültekor, az utóbbitól a Lomnici-csúcsra vivő drótkötélpálya pedig még ma is hihetetlennek tűnik, hogy létezik. A Kőpataki-tótól a csúcs felé…..
Ha szeretnél kutyát, de panellakásban laksz, feltétlen olvasd el a cikket, hogy felelős döntést tudjál hozni. Persze ha csak érdekel a téma, akkor is szeretettel várlak. A panelos kutyatartás jóval árnyaltabb annál, mint hogy állatkínzás még az ötlet is, vagy ez egy kihagyhatatlan lehetőség a…..
Doppel 2018.07.17 10:58:12
@Marci Makk: Teljes mértékben egyetértek. Semmilyen ugató kutya nem tud olyan zavaró lenni, mint a éjszaka/hajnalban dörömbölő, rádiót üvöltető, falat verő emberszabású.
Alimento Magyarország 2017 2018.07.09 07:32:07
Megjelent a Központi Statisztikai Hivatal 2017-évi beszámolója, mely az egészségügyi mutatószámokra is kitér. Azt gondolom, hogy a KSH nagyon kemény dolgokat írt le, melyek különösebb magyarázat nélkül is elég ijesztőek tudnak lenni, de azért pár gondolatot én is hozzátennék, mert az elmúlt…..
Doppel 2018.07.10 13:34:04
@Cpt. Flint: nincs. Én magánúton csináltattam meg, 80e forintért, mert a közegészségügyben fél évvel későbbre adtak konzultációs időpontot. Sajnos pozitív lett az eredménye, viszont ha az állami egészségügyre bíztam volna magam, akkor még most is várnék a vizsgálatra.
Hogy mi az a kódtárcsa? Persze, ezt a mai, internethez, DRM-törésekhez és olcsó akciókban megvett legális játékokhoz szokott gémerek már nem feltétlenül tudják. Szóval régen, még a web megszületése előtt többé-kevésbé hatékonyan lehetett védeni a játékokat a kalózmásolatoktól azzal, hogy a játék egy…..
A fogyasztási szokások rendkívül sokat elárulnak egy háztartás anyagi helyzetéről. Ha a kiadási oldalon az élelmiszerfogyasztás és a lakásfenntartás aránya magas, az arra utal, hogy a család a bevételeit a legszükségesebbre fordítja, s más kiadásra - kultúrára, szórakozásra, tartós cikkekre (autó,…..
Meg van győződve a nevetés élethosszabbító hatásáról Mel Brooks, aki júniusban töltötte be a 90. életévét. „A nevetés jót tesz. Biztosíthatok mindenkit, aki nézi a filmjeimet, hogy 2-5 évig tovább fog élni, mint mások. A nevetés aktiválja a vérkeringést, felfrissíti a…..
A kínai gumigyártás ma pont ott tart, ahol a kínai autógyártás. A nagy multicégek kínai gyáregységei az anyacég felügyelete alatt tudnak kiváló termékeket készíteni, miközben a saját fejlesztésű termékek egyelőre csak szemre hasonlítanak a márkásakra. Mármint távolról nézve, kicsit hunyorogva...
Nincs ebben a sztoriban semmi, csak egy történet egy ellopott és megtalált autóról, ami végül mégsem lett meg. Mert csak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Tavaly december óta sajnos nem sok időm volt cikkírásra, most is csak egy rövid szösszenet erejéig ugrottam be. Elkészült a Szent-Györgyi Albert Agóra virtuális sétája. És hogy ez miért érdekes nektek? Azért, mert itt található az Informatika Történeti Kiállítás is (a 2.…..
Most nézem, több mint egy év eltelt azóta, hogy Dezsőről írtam e hasábokon. Kérem, ne vessenek meg, ne higgyék, hogy eladtam az autót, begyávultam, kivéreztem, mert még tart az elszántságom, de ez most a két lépés előre, két lépés hátra időszaka, számolatlanul fogynak a…..
Doppel 2015.01.25 13:40:29
@Sparhelt: Csak abban hihetsz, amit magad néztél meg. Alapszabály. Ingyen van, és utána biztosan meg van csinálva az autó, megoldódott a probléma. Amit leírtál, hogy mindent kicseréltek rajta, az tipikusan a magyar alulképzett és kontraszelektált autószerelői szakma ismérve (egyébként mindenhol másutt is ez van, csak ez egy autós topic). Csikóst egyébként tényleg nem értem, mert szerintem itthon a kisipar gond nélkül legyárt neki mindent az eredeti karbihoz, jobb, mint gyári minőségben. Mondjuk lehet, hogy nincsenek meg a méretek.
Egy novemberi hétvégét alakítottunk át hosszú hétvégére, hozzácsapva a pénteket valamint a hétfőt és meg sem álltunk Triesztig. Persze az úti cél kiválasztása először nem volt ennyire egyértelmű. Mikor Szilvia bedobta az ötletét, én csak annyit mondtam: „Mit akarsz Trieszttel, az csak egy iparváros,…..
Ha komolyan gondolta Kamu Miska azt, amit tegnap benyújtott, akkor ezek a narancslegények tényleg nem szarral gurigáznak. A nagy külföldi kiskerláncok régóta tartó molesztálása úgy tűnik, gyilkossági kísérletté fajul, többfrontos támadással most már azt üzenik a fiúk a mocsok…..
Doppel 2014.11.19 11:14:54
Mondjuk a SPAR az, amiért egy könycseppet sem fogok ejteni ha kitakarodik innen, itt a környékünkön majdnem az összes ABC-re is rátette a kezét, ahol a 80-as éveket sem elérő szintű kiszolgálást és környezetet biztosít, jó magas árakkal, mert nincs rákényszerítve a versenyre. A dolgozókat minimálbér körüli pénzen foglalkoztatja, és jellemző játék, hogy annyira nincs munkaerő, hogy az egyik helyen a négy pénztárból csak egybe vagy kettőbe jut ember, így délután 10-15 perceket kell sorbaállni. Nem ritkán volt példa arra, hogy romlott élelmiszert vettünk ott (tesóm egyszer ételmérgezést is kapott, mert a mirelit hűtését éjszaka lekapcsolják, hogy spároljanak), úgyhogy véglegesen leszoktunk arról, hogy ott bármit vásároljunk, inkább a közeli magánkézben levő kisboltba, piacra és pékségbe megyünk el, mégha ott drágább is az élelmiszer, igaz ezt sok nyugdíjas és kétkezi dolgozó nem teheti meg az itt lakók közül. A forgalom viszont érezhetően minimális. Ha bárkit érdekel, privátban elküldöm a konkrét dajcs spárbót címét, időutazás a 70-es évekbe tárggyal küldjétek a levelet. Egyébként a panaszlevelekre, amiket küldtem, soha nem válaszoltak. Az is érdekes, hogy egyik ilyen elvircsaftolt üzletükkel szemben (ami korábban egy Kaiser's volt) megnyílt egy Lidl, azóta az a spór kong az ürességtől. Kifejezetten kártékony cég, aminek megszűnése és eltakarodása csak javítana a hazai kisker színvonalán.
...persze ettől még lesz. Mint ismeretes, csütörtökön a szerb főváros felszabadításának hetvenedik évfordulója alkalmából (a hivatalos dátum 1944. október 20.) nagyszabású katonai felvonulást rendeznek, melyre évtizedek óta nem volt példa Szerbiában. Az eseményre…..