Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ladybird

5 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután az Orbán Viktort egykor legeciző Simicska Lajos visszaadta a Hír TV-t a Fidesznek, azonnal megszűnt a csatorna legsikeresebb műsora, a Szabadfogás, de a vitaműsor vezetői „szamizdatban” megcsinálták a soron következő, szerda esti adást, amit azóta 151 ezren néztek meg a Facebookon. A műsor…..
ladybird 2018.08.03 21:39:21
@histar007: azert ez nem ilyen egyszeru, ezt mint volt kozszolga irom. En anno rengeteg allasinterjun voltam, ahol a kiirasnak megfeleltem, az interju jol ment, de a HR-esekben meg mindig az a kep elt, hogy a koztisztviselo ul a baberjain, es kozben kapja a plusz juttatasokat. A kedvencem az volt, amikor az egyik nagy arccal kozolte, hogy naluk nincs am 13. meg 14. havi fizetes - valoszinuleg akkor vagtam el magam, amikor kozoltem, hogy az mar jo par eve megszunt a kozigben is, mint ahogy a ruhapenz es minden egyeb is.
Ettol fuggetlenul nem lehetetlen, de nehez, es gyerekkel, esetleg hitellel nem mernek ugralni az emberek.
Hol voltunk, hol nem voltunk, már beszámoltunk róla, hogy a The Body Shop három limitált és csodás családdal jön ki a karácsonyi szezonra. Egészen konkrétan mi függőek lettünk és örülünk, hogy végre már az üzletekbe is megérkeznek a termékek. (A sajtótájékoztatón…..
Amikor egy család gyerekekkel vág neki a külföldi életnek, az egyik legfontosabb kérdés az iskolai beilleszkedés. Különösen nehéz lehet a helyzet, ha nyelvi nehézségek is adódnak, márpedig általában ez a helyzet – még szerencse, hogy a gyerekek gyorsan tanulnak és…..
ladybird 2012.08.05 23:59:03
Rozamami, ritkán kommentelek a blogon, mert általában mire odáig jutok, hogy elolvassak egy-egy posztot, addigra már az már rég lecsengett. :-) De nem állom meg, hogy ne írjak - le a kalappal előtted és a családod előtt is!

A trollokkal meg ne foglalkozz, nem számítanak - idióták mindenütt voltak és lesznek, és csak a vesszőparipájuk számít, a poszt tartalmától függetlenül képesek eljutni Trinanonig és az árpádsávos zászlóig. A politizálás még egy dolog, de ez a temérdek fröcsögés, gyűlölködés, számonkérés, hazaárulózás....egyszerűen felfordult a gyomrom. És sajnálom, hogy pont te fogtad ki mindezt - bár bármelyik másik posztírót is sajnálnám. Tényleg nem volt jó ötlet a költözés... :-(

Az írásod nagyon informatív és érdekes volt, nekem nagyon tetszett a stílusod is, az meg pláne, hogy szinte magam előtt láttam az angol iskolákat. :) Lehet kommentelni, hogy mennyivel jobb a magyar oktatás, a rengeteg információ bemagoltatása, de szerintem ezerszer több marad meg abból, amit a gyerekek játszva tanulnak, mintha bemagoltatják velük az atlaszt. És ez egyébként tényleges példa, a töri/föcitanárunk mániája volt, hogy legeldugottabb helyeket mutassuk meg neki a vaktérképen, ezért kellett 100 oldalas világatlaszt beszerezni otthonra, ami minden 100 fős falucskát tartalmazott még Timbuktuban is - a gyakorlati hasznát akkor se, és most se látom.

Örülök neki, hogy felgyógyultál és boldogultok mindannyian - most meg megyek és elolvasom Szaffi blogját, mielőtt kidőlök. ;)
ladybird 2012.08.06 00:12:12
@Szaffi91:
Én is csak gratulálni tudok - már az alapján is egy pozitív kép alakult ki bennem, amit Rozamami írt, de a te posztod csak felerősítette ezt. Elég ritka az ilyen idősekben az ennyire érett gondolkodás és céltudatosság, mindez úgy, hogy nem megy a családi élet rovására. Látszik, hogy nálatok összetartó a család, ez pedig mindennél többet ér.

A trollok beszólogatása megértem, hogy rosszul esett, főleg mert igazságtalan, és sajnálom, hogy pont az utolsó, elutazás előtti időszakban ezt tapasztalod Magyarországból. Sajnos sosem fogják megérteni a nagy hazafiak, hogy nem attól lesz magyar valaki, hogy veri a kokárdákkal teli mellét és fröcsög mindenkire, aki kicsit is másképp gondolkodik és él, mint ő. Tolerancia, empátia, türelem....ettől még messze vagyunk.

De azért nem mindenki ilyen itthon sem - remélem, pár év távlatából a szép dolgok fognak megmaradni és nem ezek. Sok sikert az egyetemhez és Angliához - azt hiszem, nem lesz gondod ott sem, mert megállod a helyed! :)
Minden, ami... Ilyen az, amikor 2011.05.03 13:06:00
  amikor az ember olyat sminkel, akit igazán kedvel. Pannikám, nem találok szavakat. El sem hiszem, ez már az esküvő-beharangozó videód!!!Külön egy nagy szájtátás magának a klipnek és a képeknek is, a zene meg: hangot rááááá!..
Az alábbi bejegyzés a magánnyugdíj-pénztárban   maradás egyfajta jogi vetületét taglalja. A Zugügyvéd a felvetést társadalmi vitára bocsátja.Kedves Zugügyvéd!A magánnyugdíj-pénztárban való maradást szeretném felvetni ezen a fórumon, természetesen kizárólag jogi…..
ladybird 2011.01.05 21:14:44
@Kivlov: arcoskodás helyett lapozgasd az Mt-t, ugyanis a versenyszférára az Mt.szabályai vonatkoznak. Az alapján pedig nemcsak hogy indoklási kötelezettsége van a munkáltatónak, de vita esetén a felmondás indokának valóságát és okszerűségét a munkáltatónak kell bizonyítania. Ergo ha kirúgnak költségcsökkentésre való hivatkozással, de közben felveszik a főnök unokahúgát a helyedre dupla bérért, akkor simán megnyered a munkaügyi pert.
Na, jórég nem jelentkeztem már, de mostanában akkora unalom és letargiában volt itt az irodában, hogy totális alkotói válságba kerültem. Nem, nem azért nem írtam, mert az előléptetésem miatt nem volt időm - a helyzet az, hogy az a múltkori poszt valójában egy vicc…..
ladybird 2010.12.29 22:47:51
@csorsza:
Állami alkalmazott? Jó vicc. A közszférából kirúgtak most annyi embert, h. 3-4 munkáját végzi egy, míg bele nem szakad. Tök jó állami alkalmazottként estig túlórázni, az ünnepek között is, főleg mert nemcsak keveset fizetnek, de legalább közben folyton azt lehet hallgatni h. a közigazgatásban mindenki csak lóbálja a lábát. Kissé unom, h. mindenki úgy gondolja, h. a közigazgatás maga a Kánaán, ahol nem kell dolgozni. Elárulom, h. kell, a fenti kommentek alapján ítélve jóval többet, mint egyes helyeken a versenyszférában.
ladybird 2010.12.30 11:54:31
@csorsza:
Egyetlen hivatal nem az egész állami szféra. A legtöbb állami szerv, intézmény nem ilyen munkaidővel dolgozik - nyilván vannak ilyen helyek is, mint amit emlegetsz, de ez alapján nem lehet általánosítani. Visszaéléseket meg minden területen elkövethetnek a dolgozók, a versenyszférában is, de attól még nem az egész versenyszféra lesz korrupt, csak az érintettek.
ladybird 2010.12.30 15:06:42
@csorsza:
Egyetértek azzal, h. bajok vannak a közigazgatásban, de ez a vezetőknek a felelőssége, a dolgozók nem tehetik meg azt, h. eltérnek a vezetői utasítástól, mert hamar az utcán találják magukat. Az általad említett esetben is a jegyző felelőssége, h. nem bírt normális időpontban megbeszélést tartani, vagy másképp megszervezni a munkát.
És az ügyintézési metódus sem ugyanolyan mindenütt- én a 13. kerületben mindig gyorsan sorra kerültem az okmányirodában, ha pedig neten időpontot foglaltam, akkor 5 percen belül behívtak. A családom tapasztalata (vidékiek) dettó ugyanez.
A központi közigazgatásban szintén megvan ez a kettősség - vannak olyan területek, ahol nem halnak bele a munkába, és fél5kor lelépnek, másutt meg este 8ig, 10ig bent vannak. (és nem azért, mert napközben kávézgattak volna)
Pénteken lesz a Bigyóblog és az IDDQD nagy közös születésnapi bulija. Mint ígértem, játszani is lehet, ajándékokat is osztunk. Pendrive-okat, vicces bigyókat és főnyereményként egy külső merevlemezt lehet nyerni.Ahhoz, hogy nyerjetek, csak annyit kell tenni, hogy kommentben…..
 Szegény embert még az ág is húzza.Költözködés letudva, az új lakásban nincs net. Még. Nagyon remélem, hogy átmeneti állapot. No, szóval nincs net, de legalább a szomszédok tündériek. Már többször bemutatkoztunk nekik. Ennek ellenére...- Szia, most költöztünk ide, meg…..
Minden, ami... Kell! 2009.03.02 15:08:00
Igen, én is emlékszem arra a nőre, aki kábé 20 évvel ezelőtt a kőbányai Csajkovszkij-parkban minden szombat-vasárnap megtartott piac alkalmával kamu videokazettákat árult. Hogyne emlékeznék rá, mikor ott vettük apuval a Disney-féle Kis hableány videokazettát, akkor azt hiszem 699…..
Ma jó napom van. Megdicsértek, ami feldobta az amúgyis elég jó hangulatomat.Az mindig jó, ha az embert megdicsérik, még jobb, ha ez olyan embertől jön, akit tisztelünk, vagy akinek a dicsérete számít. Most éppen a cégünk tulajától jött a dicséret, ami önmagában még nem nagy…..
Manapság sokan fordulnak gyógyszertárban kapható márkákhoz - ki azért, mert érzékeny a bőre, és nem bírja a drogériákban, parfümériákban kapható termékeket, ki azért, mert konkrét problémára keres megoldást, van, aki meg azért, mert ár/érték arányban ezt találja…..
Méltatlanul hanyagolt, ám kulcsfontosságú lépés lenne minden börtípus számára a rendszeres, körültekintő radírozás.  A radírozással, vagy hámlasztással eltünteted a bőröd elhalt hámsejtjeit, így azok nem zárják el a pórusokat, nem állják útját az arckrémek,…..
    Millióan kérdezitek, hogy oké-oké, megvan(nak) az ecset(ek), használjátok is nagy hévvel (mikor ilyet hallok, dagadok a büszkeségtől, mikor nem hallok ilyet, akkor a csokitól), azonban egy idő után felmerül a kérdés, hogy mivel lehet ezeket a kis…..
Dr. Sheldon Pinnel biokozmetológus fejlesztette ki a SkinCeuticalst, az egyik legismertebb cosmed márkát. (csak emlékeztetőül ;) - a cosmed termékek egy mix-et kepeznek a gyogyszerek es a hagyomanyos kozmetikai termekek kozott. Sokkal-sokkal hatasosabbak, mint a kozvelemeny altal kozismert…..
Manapság mindenütt elővigyázatosságra intenek bennünket – fordítsunk gondot a megfelelő bőrápolásra, tisztítsuk-hidratáljuk-krémezzük-radírozzuk a bőrünket, használjunk kellő erősségű fényvédőket az UV-sugárzás ellen, mindeközben ne dőljünk be a reklámoknak,…..
Manapság egyre többen küzdenek/küzdünk pigmentfoltokkal – meglévőkkel és még a bőr mélyén „rejtőzőkkel”, amelyek az idő előrehaladtával jelentkeznek - nagy bánatunkra. Kialakulásukban szerepet játszanak a környezeti tényezők (elsősorban a túlzott…..