Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagy V. Gergő

7 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
3 LEGJOBB (vagy legrosszabb) filmes jelenség 2018-ból 1. A homály A világ egyre inkább zavaros és érthetetlen – vagy legalábbis annak tűnik a kortárs film alapján: míg a kurrens tömegfilm szecskává vágott akciójeleneteiből már szinte semmit sem lehet kivenni (vajon ki üt kit a Venomban?), addig a…..
TOP 5 alulértékelt FILM 2017-ből   5. The Lost City of Z (James Gray) A hazájában kevéssé megbecsült, de Franciaországban korunk nagy művészeként tisztelt James Gray a túlfinomult drámák után egy megnyerően régivágású kalandfilmet rendezett, amelyből hiányzik az előzmények különös intenzitása –…..
Nagy V. Gergő 2018.01.12 16:46:17
@Orosdy Dániel: ja, de újranéztem, és feltűnt benne egy csomó minden, ami korábban nem!
Philippe Grandrieux filmjeit nézve a testi szenzációkon át jutunk el a spirituális élményig, nála a favágás is az áhítat gesztusa lehet. Vannak filmek és vannak a spirituális filmek. Ez a magasabb kaszt, a legfelsőbb rend: itt már nem szimplán művészetről, esetleg igazán nagyszerű művészetről van…..
A Provinciában a múlt és a másik ember egyaránt idegen. „Szerinted engem is a kocsimmal együtt fognak elföldelni?” – kérdi Ottó, az egyszeri áruszállító sofőr a vendéglátójától, miután lerobbant furgonjával egy régészeti ásatáson ragadt. Ez a múlt és identitás nélküli, együgyűen a világra révedő…..
TOP 10 FILM   10. Black Coal, Thin Ice (Diao Yi’nan) Diao Yi’nan finomművű art-noirja (ami tavaly megkapta a Berlinale fődíját) egy lecsúszott ex-zsaru és egy lesütött tekintetű mosodai vamp reménytelen románcáról mesél a neonfényű télben – pazar képekbe sűrítve…..
Nem túlzás: a Berberian Sound Studio tényleg az egyik legizgalmasabb hazai bemutató az idei évben. A readingi születésű (de néhány éve hazánkban élő) Peter Strickland rendezte, aki már a kilencvenes években is forgatott sikeres rövidfilmet (Bubblegum), és a New York-i underground…..
Filmvilág blog Milano Calibro 9 2010.09.07 09:47:00
Milano Calibro 9 – olasz, 1972. Rendezte: Fernando di Leo. Írta: Giorgo Scerbanenco novellájából Fernando Di Leo. Szereplők: Gastone Moschin (Ugo Piazza), Barbara Bouchet (Nelly Bordon), Mario Adorf (Rocco Musco). 100 perc – olasz verzió.Utazók, útra fel! – Mit kell…..