Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bogaar

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Antibaby naplója Aranyélet 2015.10.28 23:06:08
Írtam már róla, hogy a novemberben induló új, magyar HBO sorozat egyik epizódját nálunk forgatták. No, most kijött az első tréler, amiben látszik is valami a lakásból. Régebben, amikor ide költöztünk (annak már 7 éve), és még aktívabban blogoltam, ígérgettem képeket a…..
Újságíróként az ember számtalan témával, emberrel, újdonsággal találkozik, és ezek között sok olyan akad, amit aztán magáénak érez, elkezdi foglalkoztatni. Velem is történt már ilyesmi, de az egyik legutóbbi cikkem kapcsán elindítottam magam körül a "lavinát". Összetett…..
Az van, hogy én többnyire szeretek problémákat megoldani. És értetlenül és bosszankodva szoktam nézni, amikor más meg nem.  Kezdjük az alapokkal. Van az embernek az úgynevezett megküzdési stílusa, ez azt jelenti, hogy ha nehézséggel szembesül, akkor jellemzően hogyan reagál. A…..
Antibaby naplója Vidám mesék 2015.04.08 22:52:37
A Szutyejev meséket imádjuk. Rt is, meg mi is. Ha esetleg a nagy Bogyó és Babóca őrületben nem jutna elég promó nekik, akkor én most reklámozom őket. A Vidám mesék című mesekönyv gyerekkorom egyik nagy kedvence volt (Babar és az Öreg néne őzikéje mellett). Azóta őrizgettem…..
Én ugye 36 elmúltam, amikor Rt született, úgyhogy mi "késői" gyerekvállalóknak minősülünk, asszem. Azok az ismerőseim, akik egy jó tizessel fiatalabbak nálam, és gyerekük van, általában arra panaszkodnak, hogy a korábbi társaságukat elvesztették. A régi barátaik nem értik…..
A méregdrága Jet2 mellé normális fapadost követelnek maguknak a skóciai magyarok, megkérdeztük a Wizz Airt, nem akarnak-e netalántán oda repülni. Vizsgálják a lehetőséget, de nem csak ezt. Adtak még másik négy opciót, amivel szemeznek. Itt a vissza nem térő alkalom, lehet…..
bogaar 2015.01.30 09:17:26
Én sem vagyok normális, hogy értelmes teendők helyett Diványt és azon belül is kommenteket olvasok, megyek is mindjárt tűzhelyet súrolni, de ezt meg kell, hogy hangosítsam nektek:  "Kifejezetten ezzel a területtel foglalkozó szakpszcihológustól tudom, hogy ha egy nő szex közben…..
(Forrás: port.hu) Az Oscar-díj átadás után, annak kapcsán, hogy Leonardo DiCaprio megint nem nyert, olvastam valahol egy kommentet arról, hogy vajon ki tudta volna jobban eljátszani a másik szerepét: DiCaprio Matthew McConaughey-ét a Mielőtt meghaltamban, vagy fordítva. Már nem…..
Antibaby naplója Az 1. szülinap 2014.07.08 21:01:34
RT egy éves lett! A napot ugyan a szobában töltöttük, mert kint szakadt az eső, de nagy volt a boldogság. Milliószor megölelgettük, énekeltem neki Happy Birthday-t, és készítettünk neki Drissel közösen tortát. Utóbbiból ez még csak a próbaverzió volt, az élesre majd a…..
Bevallom, előítéletes voltam a játszóterekkel, de még inkább az ott zajló közösségi élettel szemben. Erre kiderült, vannak egész jók, nem is kevés, a környékünkön például egy csomó kicsi-nagy, felújított vagy új található. Egy-két brutál ellenszenves szülőt vagy…..
Jó az osztály bohócának lenni! Én legalábbis szeretek! Jó másokat szórakoztatni, megnevettetni, látni, hogy várják a veled való találkozást, tudni, hogy a közös nap, program, buli, turné, fellépés miattad lesz/volt emlék, vagy emlékezetes. Jó érzés nevetést adni, jó azt…..
Antibaby naplója Hozzátáplálás 2013.11.23 18:20:04
Megkezdtük az első szilárd (sokszor persze inkább folyékony, de nem anyatej, nem tápszer) táplálék bevezetését. Az első héten vagyunk túl, és én felváltva ugrottam ki a bőrömből a boldogságtól és kaptam kis híján idegbajt. Soha nem gondoltam, hogy ilyen nagy öröm, amikor…..
bogaar 2013.11.24 20:58:07
Nekem nagyon tetszett a témában Felicitasz blogja, ez a két bejegyzés vág ide, bennem elég jól helyrerakta a dolgokat. Ír a hozzátápálás elkezdéséről meg tápszeres babákról is:
felicitasz.blog.hu/2011/01/28/hozzataplalas_etelek_4_8_honapos_kisbabaknak
felicitasz.blog.hu/2011/01/25/hozzataplalas_mikor_kezdjem_el_mivel

Amúgy én vagyok itt a Lusta Anyu, mert én 1-2 főzős nap után inkább bevásároltam bébiételből. Babylove bio a DM-ből. Meg Alnatura nagyüveges, nem bébikaja, de bio gyümölcspép (500g, olcsóbb). Amíg az elején 8-10 kanállal evett csak, addig napokig kitartott egy üveg, aztán kész. Úgy gondoltam, kár az egész konyhát összepiszkolni annyiért.

Mostmár főzögetek, mert sokat eszik, és így már megéri. De nagy adagban főzök, 3-4 féle zöldséget parányi sóval (mindet külön edényben), botmixert nekik, aztán bébiételes üvegekbe töltöm őket, és naponta úgy keverem az egyes komponenseket, ahogy épp kedvem tartja. Eleinte tápszerrel hígítottam a főzelékeket, anyósom ötlete volt, és be is jött, a gyerek csak úgy tolta befele.
De most kedvet csináltatok nekem a babaszakácskönyvekhez is, lassan aktuális is lesz!
Ha visszagondolok a néhány évvel (3-4-5?) ezelőtti életmódunkra, azt látom, hogy igen nagy változások mentek végbe mifelénk. Nem volt ez pálfordulás, mert szép lassan alakultak át a szokásaink, step by step. Mindig csak annyi léptünk előre, amennyire igényünk volt, és amennyit…..
bogaar 2013.11.05 17:52:44
@Antibaby: Fly lady-ben van olyan napirendi pont, hogy giliszta komposztáló portalanítása? :))
Amúgy szerintem tényleg nem lenne elég a bio kaja ennyi embernek - ha ugyan ilyen maradna a rendszer. De szerintem ez együtt változna a szemléletmóddal, a közvetlen vásárlással, a túlfogyasztás visszaszorulásával, stb. Az áruházak pl. havonta tonnaszám (!) dobják ki a rájuk maradt élelmiszereket. De ez tényleg egy összetett kérdés.
Antibaby naplója Átköltő 2013.10.10 14:17:00
Basszus, azt azért senki nem mondta, hogy az anyasággal együtt jár, hogy költővé és íróvá is kell válnom. Unalomig ismételt, hogy a Grimm mesék milyen horrorisztikusak, de hogy még mennyi vers, dal és mese tartalmaz vállalhatatlan részeket... őrület! Elhatároztam, hogy pl. a…..
bogaar 2013.10.20 14:18:21
@trillárom: igen, ez igaz. más hangsúllyal vicces is lehet, főleg nagyobbacska gyereknek.
bogaar 2013.10.20 14:28:03
Velem épp ez jött szembe, gondoltam idevág:
www.youtube.com/watch?v=sWKEKiEW-5o
Elég jól összefoglalja a mese-kérdést, főleg az életkori sajátosságokkal kapcsolatos rész tetszik.
És egyébként én sem félem sose mesétől, pedig nekünk még a Bibliát is olvasták, ó-szövetség, pedig az felnőtt fejjel nézve tiszta horror és háború. Viszont nem néztünk tévét.
Ellenben eszembe jutott az öcsém kislánya (ca. két éves), aki könnyekkel a szemében nézett valami kiselefántos rajzfilmet, ahol az elefánt beakadt a bozótba vagy elveszett vagy mi.
Szóval a mesemondás meg a filmnézés az tutira két külön dolog
Csak engem lep meg, hogy az alkoholmentes sörben van alkohol? Persze, hogy akkor vettem észre, amikor már egy fél doboznyit megittam. Fura volt, hogy kezdtem érezni a hatását. Utána elolvastam a dobozt, és tényleg: az alkoholmentes azt jelenti, hogy 0,5% alkoholt tartalmaz. 3 félét…..
Antibaby naplója Blogajánló 2013.08.18 11:30:13
Isolde bejegyzése nagyon jó, ki is emelem ide, mert szerintem minden szülőnek el kellene olvasnia. Nevettem sokat, hol a megfogalmazáson, hol magamon. A rácsvédős résznél meg eszembe jutott Kishangleany, ugyanis a múltkor épp vele jött szóba a rácsvédő kérdése. Mi nem tettünk…..
bogaar 2013.08.23 19:53:28
@kicsinap: egyetértek, és az én fiam detto. Az első hetek nem alvása után hagytam a fenébe, azóta is hason alszik minden áldott éjjel (4 hó) - csak úgy hajlandó. Viszont rendre keresztbe fordul az ágyban, és arra ébredek éjjel, hogy veri a fejét a rácsba (a kezét meg kilógatja a rácson), döng az egész szoba.
Rácsvédőt nem akartam, mert szerintem vékony is meg alá mászós is - úgyhogy az interneten talált ötlet alapján összegöngyöntem egy nagy fürdőlepedőt, és azt fektettem az ágy szélére, a két végén befűzve a rácsok közé, hogy ne csússzon el. Nem szép megoldás, ellenben nagyon hatékony :)
Antibaby naplója Hőség 2013.06.21 11:02:26
Aki ismer, tudja, hogy nagy barátja vagyok a melegnek. Soha nem panaszkodom a kánikulára, nehogy egyszer megbántódjon és ne jöjjön el. A telet, havat, hideget nehezen viselem, ezért vigyáznom kell a meleggel kialakult kapcsolatomra. Na, de most, 9. hónapos pocakkal, sok plusz kilóval,…..
isolde A szokásos, meg ruhák 2013.06.15 16:18:13
Na, mostanra ment el teljesen a józan eszem, és aggódom minden percben, jaj, miért sír, jaj, hasmenése van, jaj, kiszárad, jaj, fura arcot vág, jaj, tüsszög, jaj, beteg lesz. Jaaaj, szörnyű. Ugye a második gyereknél már normálisabb leszek? Remélem. Amúgy itt a nyugágyában pihen…..
Emlékeztek, amikor azt írtam, hogy a baba kis hangjaiból meg testbeszédéből rá lehet jönni, hogy mit akar? (Az előző bejegyzésben). Hübrisz.  Nem lehet rájönni. Van a Suttogóban még egy táblázat is pedig, a testbeszédről, hogy könnyebben el tudd dönteni, most éhes-e a…..
Antibaby naplója Évforduló 2013.05.30 16:18:10
Ma van az 5. házassági évfordulónk. Győzike ilyenkor szokta újra elvenni az asszonyt, valami tengerparti giccsparádé közepette. (Á, ne foglalkozz vele, csak irigykedem.) Ahogy a pénztárcánk vastagságát elnézem, mi most még az ünnepi kiflicsücsköt sem fogjuk az ünnepi…..
Blogár szép bejegyzést írt a szülésére készülődve. Kár, hogy nincs nála hozzászólási lehetőség, mert akkor oda is beírtam volna, de aztán rögtön e-mailt "ragadtam", és megköszöntem neki. Ugyanis szerintem fontos témát feszeget, ami engem is foglalkoztat. De kezdjük…..