Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szabóZ

1135 bejegyzést írt és 1042 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Milyen messzire jutunk, ha a teljes nyaralás árát a zsebünkbe gyűrjük? Dollárt vagy eurót váltsunk, ha messzebbre utazunk, mint London?..
Amikor tavaly novemberben elhatároztuk Annával, hogy pár hétig Bangkokból dolgozunk, hogy megnézzük, lehet-e a világ másik feléből, 8000 kilométer és hat órányi időeltolódásnyi távolságból távdolgozni, hát azt nem sejtettük, hogy ki fog törni egy világjárvány, de annyira, hogy Budapesten is…..
  Sokan kérdezték, hogy milyen géppel fotózom, bár azért hozzáteszem, hogy a sok egy elég számottevő hányada miután megtudta, mit használok, hozzátette, hogy hát, érdekes, akkor miért ilyen szarok a képeid. Az egész világkörüli utat egy Iphone 8-cal, és egy Panasonic Lumix TZ100-assal csináltam…..
  A Siam megállótól nem messze, a Central World Pláza Louis Vuitton boltjának óriási kivetítőjének fényében áll az a bódésor, ahol thai halal ételeket árulnak a Palladium éjszakai piacról a skyline felé tévelygő turistáknak. Meg a tehetősebb helyieknek, akiket nem zavar, hogy a rák curry és a vas…..
“És előre is elnézést, ha csótányokat lát szaladgálni a padlón. Ez egy tiszta hely, de az előző vendég egy kínai volt, és hiába mondtam neki, hogy nem lehet a szobában enni. Tudja milyenek a kínaiak: nem hallgatnak senkire, és amíg ébren vannak, folyton zacskós levessel tömik magukat” - mondta a…..
Olyan, mintha hónapokkal ezelőtt lett volna, pedig június 26-án, Bolognában beszélgettünk Lövenberg Balázzsal, a Kaszt.hu független podcast-hálózat kiagyalójával arról, hogy milyen egy világkörüli út legvége, milyen a jómódú nyugdíjasokkal összezsúfolt Florida, a jóllakott amerikai turistákkal teli…..
Már mindenki instán küld priviben egy Boomerengot, vagy legfeljebb WhatsAppra felnyom egy rövid videót a tengerparti naplementéről a közös csopiba. Mi viszont időnként még sorbaálltunk a a poros kis postahivatal előtt, hogy elküldjünk egy régimódi, giccses képeslapot. Az új-zélandi két hét alatt…..
Először egy új-zélandi kempingben értettem meg, hogy mégis mennyire illik rá a neve. Hogy hihetetlen. Egy kanadai pár állt a grillsütőnél, nem figyeltem, mit raknak a parázs fölé, úgy tűnt elsőre, hogy gombafejek, főleg, hogy négyszer elmondták, hogy várnunk kell a báránybordánkkal, mert ők…..
Van egy ismerősöm, aki Excelbe gyűjti az életét. Minden kiadását, az utolsó pogácsáig felírja, adatbázisba menti, mikor hol volt, milyen új helyeken járt. Tárolja a vérnyomásáról szóló adatsorokat évekre visszamenőleg, ugyanúgy, ahogy azt is felírja, hogy milyen filmeket látott, és azok mennyire…..
Vannak, akik színes, szélesvásznú OLED-tévére költik a megtakarításuk, hogy még a legsötétebb jeleneteket is lássák a Trónok harcából, vannak, akik túlméretezett szalonterepjárót vesznek, hogy akkor is el tudjanak menni a sarki szupermarketbe, ha felszedték az autópályákat, vagy éppen három szintes…..
Checkout A művészet vége 2019.06.06 17:57:34
Tegnap elmentem megnézni a Menil gyűjteményt, itt Houstonban, ami ugye egy magánmúzeum, amit egy Franciaországban született, New Yorkban partikat tartó olajmilliárdos alapított, talán éppen azért, hogy ott is legyen kultúra, ahol addig csak olajkutak, meg tehénszar volt. Az hagyján, hogy az egész…..
Mennyibe kerül egy ilyen utazás? Örököltetek? Vagy nem is, hadd találjam ki! 2006-ban beszálltál a bitcoinba! Vagy esetleg nagy értékű jövedékiadó-csalásban utazol? Áruld már el, mekkora vagyon kell ahhoz, hogy körbe utazd a Földet! Általában ezek voltak a leggyakoribb…..
Tudtuk, hogy az esős évszak legelején még Panamában leszünk. Anna úgy képzelte, hogy ez valami olyasmi, mint egy könnyű nyári zápor, csak egy egész évszakon át, én meg azt hittem, hogy az ázsiai monszun, csak sárba ragadó riksák nélkül. De nem, a monszun nem ilyen. Az ázsiai monszun olyan, mintha…..
Először és utoljára Balin beszélgettünk Lövenberg Balázzsal, a Kaszt.hu podcast oldal alapítójával, aki utazókat kérdezget arról, hogy milyen ott, messze. Azóta megjártuk Új-Zélandot, Óceániát és Kubát, meg persze Costa Ricát, és amikor most újból felhívott minket, éppen a panamai Bougete-ben…..
Checkout A világ legjobb múzeumai 2019.05.03 05:27:14
Amióta világkörüli úton vagyunk, vagyis öt hónapja, főállású turistaként élek, és mostanra lassan kezdem kiismerni a fogásokat, meg már érzem a trükköket. Mint amikor belerázódsz a melóba, már tudod, hol tartja a recepciós a legjobb postiteket, mikor ne válaszolj a főnök emailjére, és hánykor kell…..
Checkout Köröz az Interpol 2019.04.30 08:27:00
  2018 novembere: A Hong Kongot Kínától elválasztó belső határon a kínai határőr feltűnően sokat bogarássza az útlevelem, odahívja a főnökét, együtt nézik meredten a képernyőt, próbáljak kiejteni a furcsa szót a végén azzal a furcsa betűvel. Szabó, ahogy Ázsiában…..
Checkout Kubai történetek 2 2019.04.25 08:35:00
Majd inkább holnap Talán az évtizedek óta rumban pácolt szocializmus az oka, vagy a nehéz, minden lélegzetvételre rátelepedő hőség, esetleg a szikrázó napsütés, ami folyton azt suttogja, hogy nem mindegy, ráérünk még. Akárhogy is, de Kubában a leggyakrabban használt szó a…..
A világon két országban nem lehet hivatalosan Coca-Colát kapni: Észak-Koreában és Kubában. Ez nem azt jelenti, hogy Kubában ne tudnánk bármelyik mercadóban konvertibilis pesóért eredeti Coca-Colát venni: általában panamai vagy mexikói importból származik, egy doboz alig 30…..
Checkout Kubai történetek 2019.04.09 13:35:39
Akik Kubában ragadtak -És te honnan származol? - kérdezi vicceskedve a német turista, miután a fiatal farmer, hogy nyelvtudását bizonyítsa, vagy talán, csak hogy az idő teljen, egyenként kédezte meg a tizenkét fős turistacsoport minden tagjától, hogy honnan érkezett. -Olasz vagyok. Csak azért…..
Amióta világkörüli úton vagyunk, vagyis öt hónapja, főállású turistaként élek, és mostanra lassan kezdem kiismerni a fogásokat, meg már érzem a trükköket. Mint amikor belerázódsz a melóba, már tudod, hol tartja a recepciós a legjobb postiteket, mikor ne válaszolj a főnök emailjére, és hánykor kell…..
Tudom, tudom, hogy a turista gáz, hiszen két néptáncbemutató közt felzabál pár kihalás szélén lévő állatfajt valami all you can eat helyen, majd iszik rá pár korsó olcsó sört, a dobozokat a tengerbe dobja, és a végén levizel részegen valami műemléket is. Az utazó az pedig…..
Mi történik akkor, ha egy kupont, amit félárú belépésre jogosít egy ígéretes múzeumba, otthon hagyunk? Hát hazamegyük érte, vagy hagyjuk a fenébe a kedvezményt és bemegyünk teljes áron. Na és ha Új-Zélandon történik ez, és nem opció hogy hazaugurunk, mert nagyjából ezer…..
Annyira féltem attól, hogy az út bal oldalán kell vezetnem majd Új-Zélandon, hogy Balin csak ezért megtanultam robogózni, hogy kipróbáljam, milyen, ha a másik oldalon vezetek, mint ahogy megszoktam. A baj csak az, hogy a robogón középen ülsz, alattad a motor, előtted és mögötted a…..
Számtalan érvet fel tudnék hozni amellett, hogy Új-Zéland a világ egyik legkedvesebb országa, és még csak nem is az a legerősebb közülük, hogy eddig bármikor megpróbáltam pénzt váltani parkoláshoz, a végén valakitől ajándékba kaptam pár dollárnyi érmét, és még kellemes napot is kívántak hozzá. Talán…..
Most hogy elbúcsúztunk Ázsiától, sorba rendeztünk a legdöbbenetesebb találkozásokat, a legmeglepőbb rácsodálkozásokat, sőt ránk csodálkozásokat: itt van a sztorik, amikor valaki valami nagyon megdöbbentőt válaszolt, amikor kiderült, hogy magyarok vagyunk. A lista első fele…..