Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wkdsogkr

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ötödik epizóddal folytatódott az HBO-n a Westworld című sorozat. Posztunkban spoileresen tárgyaljuk a rész eseményeit...
wkdsogkr 2018.05.23 15:17:47
@Ebenezer Scrooge: Egyetértek. Érdemes összevetni az előző résszel (Arnold + MiB fókusz). Maeve még elmegy, de hogy a fél részt annak szenteljék hogy párhuzam van WV és SW között + Maeve fel tud csatlakozni a wifire végre, az kicsit sok. Persze még így is 100x tűrhetőbb mint a szenvedés amit Doloressel leművelnek.
Harmadik epizódjához érkezett az HBO Westworld című szériája, mi pedig ismét jelentkezünk spoileres kibeszélőnkkel...
wkdsogkr 2016.10.18 11:53:49
@jackman: Ezeket megválaszolták:
1) öntanulás, gyakorlás és hűek maradnak a scripthez, így egymással is lehetséges az interakció, nem csak a vendégekkel
2) Látják, a biztonsági főnök mondta is, hogy neki szabad (amit csinál). Kérdés, hogy ha saját bevallása szerint már 30 éve oda jár, akkor egyfajta törzsvendégnek számít, továbbá mindenki tisztában van vele, hogy ő már egy ilyen régi vendég? Úgy tűnik a belső emberek sem tudnak a labirintusról (legalábbis a csaj és a szekuriti nem tudtak), pedig a robotok úgy vannak megtervezve, hogy a fejükbe van karcolva az útvesztő (belülről persze).
Ott tartunk, hogy abban az országban, ahol a Fidesz kedvenc udvari kobzosának HELYTELENÜL titulált előadóművész és az Országgyűlés elnöke egyaránt azt vallja, hogy az asszony az otthon, gyerekszülve jó, és ne építgessen magának karriert, szóval abban az országban, ahol a partnerbántalmazás az…..
wkdsogkr 2016.06.27 17:14:58
Minden kóstolás után vártak egy órát, majd sírtak, „mint a kutyák”, hogy túlélték. Margot Wölk 27 évesen került a Farkasverembe, Hitler főhadiszállására. Az volt a dolga, hogy étkezés előtt megkóstolja az ételeket, nehogy a Führert megmérgezzék. Nem ő volt az…..
wkdsogkr 2014.09.20 19:24:30
Tisztelt Mt!   3 éve dolgozom egy étterem konyháján, mint konyhai kisegítő. Egy éve voltam ott, mikor a nagy edényeket mosogató fiú felmondott és azt mondták, hogy míg másik fiút nem vesznek fel, addig mi nők végezzük el azt a munkát is, akinek nem tetszik, mehet. Egy évig…..
Kedves Olvasó!   Nem bírom ki, hogy ne osszam meg tapasztalataimat a kedves olvasókkal. Az elmúlt 3 évben ez volt a 3-dik olyan munkahely, ahol a L. Ron Hubbard (a szcientológiai egyház alapítója) által cégvezetésről készített tanulmányokat magukévá tevő vállalkozással…..
Sziasztok küldenék nektek egy friss ropogós sztorit,ma reggelről: Helyszín: Székesfehérvár.Szóval a történet: Jelentkeztem a múlthéten egy állásra,egyszerű leírás semmi konkrétum,kell az ember hívunk azonnal. Elküldtem az sms-t,hogy mennék,érdekelne. Válasz,okés ekkor meg…..
wkdsogkr 2014.04.18 13:41:24
@Szumátriai Patkánymajom: Pont az a logika, amit a posztoló is leírt. Szaré' hugyé' dolgoztatnak embereket, ha nem bírja kilép, jön helyette 10 másik. És mindig jön helyette 10 másik. Nézzétek meg a Zeptert, meg hasonlókat, amin már az, aki életében olvasott munkahelyi fórumokat, csak röhög, az is simán talál magának balekokat. Ezek után mit várunk?
Szép napot mindenkinek !   A főnököm egy kolléganőmmel együtt kihívott minket a munkából . Egyesével behívott én mentem elsőként , majd közölte meg kell váljanak tőlem . Elém rakta a közös megegyezés felmondást ,, mondtam köszönöm nem írom alá. Erre becsapta az ajtót…..
Nagyban zajlik a párhuzamos valóság megteremtése, aminek egyik élharcosa Lázár János. Kronológia: 1, Január elején jött a hír, hogy a kormány emlékművet állít a német megszállásnak. 2, Január végén kiszivárogtak sasos-angyalos szobor tervei. 3, Óriási…..
wkdsogkr 2014.04.17 11:04:11
Dreadfort (mostantól: Rémvár) Azzal nyitunk, hogy Ramsay Snow és egy csaj egy szerencsétlen szőkenőt kerget az erdőben, az meg az aljnövényzetnek és a rendező szemétségének köszönhetően csetlik-botlik, pedig nem kéne, mert két kutya is van a nyomában a szadista üldözők…..
wkdsogkr 2014.04.15 11:38:36
wkdsogkr 2014.04.15 14:59:11
@zizi77: Én úgy láttam, hogy a végén Cersei elől vette el Tyrion a bort, és abból öntött, bár simán lehet, hogy az első pár korty miatt halt meg, csak később hatott.
A lenti képen látható úriember elég szomorú ahhoz képest, hogy két videojátékos világrekordot döntött meg, de ezt talán magyarázza a fáradtsága. John Slater ugyanis április 9-én, azaz szerda reggel csúsztatott be egy negyeddollárost egy ohiói játékteremben egy Armor Attack…..
Tisztelt MT.   Jogi segitseget esetleg hasznos tanacsot szeretnek kerni. Ferjem nemetorszagban dolgozott 2013 jul 13 ota kapot egy nemet munkaszerzodest sajat noveretol,aki mint allitja o munkaado.   A munkaszerzodest alairta a ferjem,de szolt h keri magyarul is mert nem beszel nemetul. A…..
Tisztelt Szerkesztők!   Végső kétségbeesésemben fordulok Önökhöz. Örömmel találtam a honlapukra. Próbálok rövid lenni, amennyiben ez lehetséges. 2008-ban csődbe ment az akkori munkahelyem. Ezt követően 2011 év végén tudtam elhelyezkedni.   Megviselt a…..
wkdsogkr 2014.04.10 09:48:21
Tisztelt Mt!   Győrben dolgozom egy call centerben fél éve. Jelenleg érettségivel rendelkezem, szeretnék tovább tanulni, 22 éves vagyok. Úgy érzem, gondolom, sok igazságtalanság ér a munkahelyemen. FEOR számom 5123, telefonos, (multimédiás) értékesítési ügynök. Részmunka…..
wkdsogkr 2014.04.08 09:54:25
wkdsogkr 2014.04.08 15:51:41
@Kovács Ferenc 14: Nyilván nem büfészakon.
Tisztelt Munkahelyi Terror jog!   Engedje meg hogy megosszam önnel hogyan lett az álomállásból pokol. H M vagyok,34éves egyedülálló szülő.Jelenleg munkaképtelen,közepes depressziós epizóddal gyógyszeres kezelés alatt állok. Tavaly egy három fordulós állásinterjún vettem…..
Tisztelt Munkahelyi terror!   Biztos másoknak nem újdonság, de nekem az volt, amiről most írok. Álláskeresésben vagyok közel 2 hónapja, de már most látom, hogy nem lesz egyszerű a dolgom. 23 éves vagyok, kereskedelmi végzettségem van, korábban egy nagyobb ruházati boltban voltam…..
wkdsogkr 2014.04.03 08:39:35
@Almandin: Én aztán nem szidom a nőket. Nekem teljesen megfelelő lenne a régi modell modernizált változata (férfi keres nagyrészt, nő dolgozik, esetleg félállásban, vagy 6 órában, nem stresszeli halálra magát, de el tudja végezni nagyrészt az otthoni teendőket, gyerekkel foglalkozni, hozni vinni, amibe a férfi is besegít alkalomadtán)

Persze ez általában problémás szokott lenni, mert mi az hogy én elvárom a házimunkát (tudod, az elhíresült, "mossam a szaros gatyáidat?" parafrázis) Az mondjuk nem szokott gond lenni, hogy én 4x annyit keresek, és abból kell költekezni. Meg ugye ha nem tetszik valami, csettintésre lehet pattanni a házasságból is, fél vagyonnal, gyerekkel együtt.

Érdekes ez, viszont már off.
Ezekben a percekben adja át Orbán és Tarlós az ország eddigi elkúrtabb beruházását. A 4-es metró messze túlszárnyalja a "Kőröshegyi völgyhíd" vagy az "autópálya-alagutak a búzamező alatt" típusú elkúrásokat. A metró építése egyidős a bloggal, amit ugye 2007-ben…..
wkdsogkr 2014.03.28 12:57:47
Tisztelt Munkahelyiterror.blog.hu!   Az általam és ismerőseim által tapasztalt jelenlegi diplomás piaci helyzet elszomorító.   A legnagyobb budapesti egyetemen végeztem mint. informatikus (programtervező), tavaly nyáron. A képzés 5 éves volt, és elég kemény, de nagyon…..
wkdsogkr 2014.03.25 08:44:00
Mint "infós", hadd szóljak hozzá, mivel én is nem régen végeztem, bár nem a legnagyobb budapesti egyetemen, szóval a diplomám még ennyire sem presztízs értékű.
Aki nem sokat konyít a dologhoz (főleg az idősebb korosztály), annyit lát az egészből, hogy informatikus = programozó = automatikus munkahely, és ezt gyakran szóvá is teszi. Na már most nézzünk pár tényt.
A JÓ programozók keresettek. A JÓ informatikusok (programozók ÉS üzemeltetők ÉS egyéb) keresettek. A JÓ-t itt nehéz definiálni, és nem feltétlenül egyenértékű azzal, hogy "3-5 év tapasztalat".
1 év alatt is lehet valaki JÓ, és semmi nem garantálja, hogy 5 év után valaki automatikusan jó lesz. Annyiban talán mindenki egyetért, hogy a diplomás (vagy nem diplomás, ebben az ágban
igazából teljesen irreleváns), kezdő informatikus ritkán JÓ. Sokat segít továbbá, ha volt gyakorlati helyen az illető, referenciának nem rossz a pár hónap, de nem egyenlő automatikusan
azzal, hogy felvegyék az embert. Megértem a posztolót, mert sok friss diplomás informatikus van ebben a helyzetben. Hacsak nem önszorgalomból már ott tart, hogy betanítás nélkül munkába
állítható, vagy nem BME-s (ami szintén nem garantál semmit, de talán a munkáltatók többre tartják), és nincsenek kapcsolatai, akkor elég nehéz megtalálni AZ első munkahelyet. Azért írtam naggyal, mert az első munkahely tényleg fontos. Utána sokkal egyszerűbb lesz az élet, az önéletrajzod se lesz üres, 2 hónap alatt többet tanulsz, mint az egyetemen összesen, meg hasonlók. De addig eljutni valóban nehéz. Amit tanácsolni tudok a posztolónak: válasszon ki egy technológiát / nyelvet, és feküdjön rá autodidakta módon keményen. Utána pedig a CV-be bele lehet írni, hogy én ezt meg ezt sajátítottam
el magamtól, amit értékelni fognak.
wkdsogkr 2014.03.25 10:03:32
@droid_: Ez világos, arra utaltam, hogy üres önéletrajzzal be se fognak hívni tesztet írni, hiába a "diploma".
wkdsogkr 2014.03.26 10:44:50
@Bicikliző medve: A bankok max a felhasználói PC-ken tartanak "winfost". Szervereken bizony Linux vagy UNIX van. (Persze vannak kivételek, pl MSSQL Win only, meg hasonlók)
Határátkelő Svájc 2.0 2014.03.24 06:46:00
Igazán érdekes utat járt be Tamás, aki egyszer már jelentkezett itt Luganóból (aki anno nem olvasta volna, az ide kattintva pótolhatja), majd – talán nem túlzás, ha azt mondom: általános meglepetésre – az egyetemet felfüggesztve visszatért Magyarországra. Most ismét Svájcban…..
wkdsogkr 2014.03.24 10:12:23
Tisztelt Mt!   Az a helyzet, amiről most nektek írok, nem közvetlenül engem érint, de részese vagyok, mert a légkör, ami kialakult az irodánkban engem is érint. Adva van két hölgy kolléga, egy 30-as évei elején és egy 40-es évek közepe-vége felé járó. Mindketten azonos…..
wkdsogkr 2014.03.24 08:29:22
Sziasztok!   Olvastam a „Nyugdíjas nem is ember” című cikketeket, ennek kapcsán gondoltam rá, hogy én is írok nektek. A posztoló arról panaszkodik, hogy nyugdíjasként, tapasztalattal, szakmával nem alkalmazzák. Nos, ha a kedves posztoló azt hiszi, hogy a fiatalok helyzete…..
wkdsogkr 2014.03.20 14:43:36
@Szelesztia:

"Ez az ember egyszerűen nem akar rabszolga lenni és jól teszi."

szóval 90-ért rabszolga, 110-ért már nem?

"Csak azért mert ti igába hajtottátok a nyakatokat"

ezt hol olvastad? mindenki pont azt írja, hogy szarni kell bele

"Akár pályakezdő valaki, akár nem, azzal jó ha tisztába van mindig, hogy mennyit ér a munkája"

pályakezdőként nem túl sokat, ez kb. az új autó üzletet elhagyása utáni "már csak felét éri" jelenség, csak visszafelé. Pályakezdőként, ha csak nincs valami speciális szakmád + egyetemi gyakorlat megbecsült cégeknél, nem sokat ér a "munkád" (amit nem is csináltál még), viszont pár hónap alatt is lehet annyit tanulni, hogy több tíz ezerrel felhúzza a munkája értékét
wkdsogkr 2014.03.21 09:06:14
@Kovács Ferenc 14:

Csak most tudok erre válaszolni, de: én nem vagyok cégtulaj, meg CEO meg ilyenek, de meg tudom érteni honnan fúj a szél. Egyrészről ezek az emberek máshogy gondolkodnak. A normál ember úgy gondolkodik, hogy egy 30 éve nálam dolgozó, lelkiismeretes dolgozónak miért ne fizetnék 200 nettót, még ha takarítónő is? Nekem nem túl sokkal kerülne többe, ő pedig örülne. Na most a cégvezető úgy gondolkodik, hogy minek adjak én neki a minimumnál többet, ha nem muszáj? Más is el tudja végezni a munkát, lehet, hogy csak 80-90%-os hatékonysággal, de ez belefér, a 30 év munkaviszonyt meg feldughatja a seggébe. Sajnos ilyenek a munkáltatók, hacsak nem olyan a tudásod, amiért te szabod meg az árat. Olyankor akármennyit megadnak.

Nézd meg, az USÁban is most akarják emelni a minimálbért pár dollárral, de mégis azt jósolták a szakemberek, hogy több száz ezren fogják elveszíteni a munkahelyüket emiatt, mert a munkáltatóknak nem éri meg. Én tisztában vagyok vele, hogy ők milliókat talicskáznak ki a cégből ezen felül, de sajnos ilyen az élet. Ha az adott munka betöltéséért a munkáltató 90 ezret ad, akkor tökmind1, hogy egy okleveles fizikus vagy egy 4 általánost végzett tróger tölti be, nem lesz kivétel.
Tisztelt Munkahelyi Terror blog!     V. Tibor vagyok. Holnap mennék második körös interjúra egy céghez. Az első körben tett a pályázókat fogadó HR-es hölgy egy érdekes kijelentést. Azt mondta, hogy a sikeres pályázóknak egy egy hetes betanulási időt kell eltölteniük, amely…..
Határátkelő Valami új kezdődik 2014.03.19 06:47:00
Mindenki életében eljön (egyszer vagy többször) egy olyan idő, amikor érzi, hogy váltani kell – munkahelyet, országot, életformát. Andrea története ilyen váltásokról szól: először Magyarországról Sheffieldbe, aztán azon belül is egyik munkahelyről a másikra. „Így…..
wkdsogkr 2014.03.19 11:34:09
@Pernilla: Ezzel egyetértek. Ha ez a szabály, akkor igyekezzen betartani az ember, bár ahogy a poszter is tette, ha nem tetszik, lehet új munkahelyet keresni. Csak kicsit erősnek tartottam néhány egyén hozzászólását, hogy "kelet európai munkamorál", meg hasonlók.

@zöldeketbeszélek: Természetesen nem azzal van a problémám, hogy valaki "munkaidőben" posztol, én is ezt teszem. Csak azt nehezményeztem, hogy valaki ezt teszi, de másnak viszont szóvá teszi, mi több, már-már úgy állítja be, hogy az illető lejáratja az egész magyarságot ezzel.