Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csillagközi romboló

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ti is többen megosztották itt, a blogon a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján készült felmérést, ami szerint tovább gyorsul a határátkelés Magyarországról, tavaly például már közel másfélszer annyian hagyták el az országot, mint egy évvel korábban. Tudom, nem…..
csillagközi romboló 2015.04.09 13:05:47
@London2009:
Van pár ismerősöm, aki rájött és meg is fogalmazta (saját magáról) : van, akinek nem való a határátkelés .... és csak a pillanatot várja, hogy hazamenjen.
Én 45 évesen jöttem ki, 2 diplomával (ami itt semmit sem ér, illetve érne a gyakorlatom, ha sokkal jobban beszélném a nyelvet), és bizony elmentem kétkezi munkásnak (nőként). Jelenleg a második munkahelyemen vagyok, még mindig betanított munkásként, de ezen a szinten már irigyelt bérért. És ezen a munkahelyemen valahogy nincsenek magyarok,. Pedig jól fizet, DE nyelvtudás kell.

Addig, amíg az átlag magyar nőnek itt kint a takarítónő az álom munka, az átlag magyar férfinak a targoncás, és ebből nem is akarnak tovább lépni, addig borítékolva van a hazaköltözés. Én évek óta olvasom a határátkelős cikkeket, és pl. Hintával nem tudtam azonosulni. Pedig én is Ausztriában élek. Mert igenis van lehetőség, apró lépésekkel előrébb lépni. És nem csak mindig nyavalyogni.
Én tudom, hogy amint a németem teljesen folyékony, azonnal pályázgatni kezdek olyan területre, amit otthon csináltam, és amiben nagyon jó voltam. És tudom, hogy menni fog, és hogy itt is nagyon jó leszek. Addig is beleszakadunk kicsit a munka-nyelvtanulás-élet háromszögbe, de vannak célok.

A két londoni fiatalhoz - sokszor megfordultam Londonban, a nyelvet is beszélem. Nagyon sok olyan lehetőség van a szórakozásra kint, amihez pusztán egy oyster card és elhatározás, érdeklődés kell. Ha valaki az idejét sem szánja rá a környezete megismerésére, akkor tényleg egyszerűbb hazaköltözni.
csillagközi romboló 2015.04.09 13:14:40
@fhdgy:
Sajnos a német nyelv nem megy a nyelvtan ismerete nélkül. Én itt még nem voltam nyelvtanfolyamon, de többségében kevés nyelvtant tanítanak, tényleg csak az alapokat a kezdetekben.
Kevés a választékosan beszélő osztrák, ennek az oka lehet az, hogy én általában egyszerű emberek között mozgok.
Azon mindig megdöbbennek, ha kiderül, hogy tudok németül írni és olvasni is :)
Munkaközvetítőnél dolgozó (kvázi ő a kontakt a magyarokkal) ismerősömtől tudom, hogy az emberek többsége ezen a nyelven funkcionális analfabéta. Hallás után tanul szavakat, semmi köze nincs a német nyelvtanhoz és hivatalos nyelvhez. Vitatkoztam már 18 éve itt élő magyarral arról, hogy mit és hogy kell írni, de - sajnos - csak hajtogatta a hülyeségeit, meggyőzhetetlen volt.
Nekünk az olvasás - ehhez kapcsolt szótanulás - nyelvtan kombó jött be, sok-sok tv nézéssel és rádió hallgatással egybekötve.

És a helyiek többsége igen türelmetlen a helyi dialektust nem igazán értő külföldiekkel (mondhatni paraszt ..., de nem mondom inkább). Nekem voltak nagyon nehéz napjaim amiatt, hogy idiótánal éreztem magam, mert nem tudom úgy kifejezni magam, mint magyarl, és a többség komplett hülyének néz időnként. Na az ilyen dolgok miatt is hazasuhannak sokan - mert ez napi szintű fusztráció.
csillagközi romboló 2015.04.09 13:47:36
@wuaaa [nor]: ugye? :) legalább 20 évet letagadhatnék a koromból ...
én mióta az első sci-fit elolvastam gyerekkoromban, azóta rajongó vagyok, aztán ez kibővül a fantasyval.
Most viszont felülök a rombolóra és elsuhanok dolgozni , mert a 3 műszakomból a héten a délutános játszik :)
Este jövök és megnézem, hogy mire jutottatok ( na jó, azért olvasni fogok a szünetekben is, ezért jó, hogy itt filléres költség a telefon és internet)
Azt mondta az idegen szívű RTL Klub híradója a Policy Agenda megállapításaira hivatkozva, hogy Magyarországon sacckábé egy millió ember nyomorog, éhezik, a létminimum alatt keres. Vagyis sokan annak dacára is nélkülöznek, hogy közben dolgoznak, azaz kvázi állandó jövedelemmel…..
Ádám harmadik éve él az Egyesült Királyságban (korábbi tapasztalatairól itt és itt olvashattok), írt egy kis számvetést arról, hogy mit ért el, mit nem sikerült megtalálnia, és mi értelme van még egyáltalán annak, hogy még Angliában van. Kérdéseit a poszt végén…..
csillagközi romboló 2015.02.15 09:12:51
Amikor megismerkedtem a férjemmel, akkor én egy kisebb céget vezettem, ő meg utána nem sokkal lett munkanélküli. Én anyagilag jobban álltam mint ő, aki 7 évvel fiatalabb nálam. Én 33 ő 26 volt. Sokan nem értették, hogy mit akarok tőle, mert nekem hasonló kaliberű partner kellene, mint én. Én viszont úgy gondoltam, hogy nekem az embert kell néznem, mert a beosztás, munkahely változó, az anyagi helyzet is, de az ember személyisége igen sokat nyom a latban. 11 éve vagyunk együtt, nemrég házasodtunk. Nekem volt egy depressziós időszakom, amikor elvesztettem a jó kis állásomat. Azt is kibírtuk, mert szerettük egymást.
Amit én javasolnék: az embert keresd, aki illik hozzád, A legfontosabb, hogy mennyire passzoltok, mind agyban, mint kémiában. És senkivel ne úgy ismerkedj, hogy ő lesz a feleséged. Ismerkedj, élvezd, randizz többféle mentalitású lánnyal. Aztán majd jön a többi. Ez nem kocsi vagy házvásárlás. És hidd el, hogy a lányok (legalábbis én) a magas IQ-juk ellenére sem olyan beszélgetésekre vágynak az elején, mint amit akollégáiddal folytatsz :) . Én legalábbis nem. Az maradjon meg a szakmai berkekben. Én sikítófrászt kapnék, ha valaki úgy akarna ismerkedni, hogy a "nehéztüzérségű" témákat dobja be az elején.
Ja, az internet jó megoldás, mi társkereső fórumon ismerkedtünk meg, és látod mi lett belőle :) Pedig először csak a teste kellett :) de bár diploma és pénz nélkül lehet egy kapcsolat tartós, szerintem kémia és testi vonzalom nélkül nem igazán.
Barátaink nem nagyon vannak, egymás legjobb barátjai vagyunk. Én jelenleg más országban élek mint ő, de már ő is nagyon jönne.
Természetesen ez az én meglátásom, de hidd el, hogy nem kell rágörcsölni mindenre. :)
Nehéz mit írni a mai poszt elé, hiszen egyfelől elég lenne annyi, hogy Hinta, másfelől viszont arra kérnék mindenkit, mielőtt nekiáll kommentelni, olvassa el a posztot. Nem csak azért, mert így illik, hanem azért is, mert szerintem érdekes és árnyalja is a blog egyik állandó…..
csillagközi romboló 2014.11.13 10:46:35
Sziasztok. Ritkán szólok hozzá, de ez most az én terepem :)
Januártól élek Ausztriában, a nyelvet középszinten beszélem. 40-es nő vagyok, két diplomával. Az ország keleti részén éltem és egyszerűen kicsúszott a talpam alól a talaj, amikor 10 év után elküldtek az igen jól megbecsúlt vezetői állásomból, mert nem voltam hajlandó leépíteni az embereim 30%-át (nem indokolta gazdaságilag semmi, a máködést veszélyeztette volna).
Munkát Bp-en találtam volna, nevetséges fizetésért, külön a családtól, extra költségekkel (albérlet, utazás, stb.) . Így úgy döntöttünk, hogy nekivágok Ausztriának és bár nehéz lesz, hosszú távra rendezkedünk be.
Mivel a szakmám kereskedelem, amihez sokkal jobb nyelvtudás kell, azt az állást fogadtam el, ami először jött. Ez fizikai,raktári munka. Sokat dolgozok, és a havi bérem nettó 1100-1150. És a valóság ezen a szinten tényleg a max. 1500 euro nettós havi bér. A magassabbhoz keresett szakma vagy nagyon jó nyelvtudás kell.
DE!
A 10 hónap alatt (amíg szobát béreltem) eljutottam oda, hogy bár havonta 2x hazautaztam kocsival (ami nem kis költség ugye), de lakást béreltem, megéltem és most vásároltam itt autót. Igen, ebből a bérből nem könnyű megélni, de nekem ez volt a kiinduló alap, most már nézegetek előre, mert nem az iskolázatlan osztrák szintjén akarok megrekedni hosszú távon.
Szóval hinta kiindulásnak ez jó, szerintem, da ha akarnád, folyamatos próbálkozással mindig előrébb tudnál lépni egy kicsit.
Bocsánat, ha sok voltam.
Több mint 3 év és 1100 poszt, valamint jó pár áttöprengett óra után eljött az idő, hogy megosszam veletek egy nagy álmom, ami remélhetőleg a Ti segítségetekkel is hamarosan valósággá válik: a Határátkelő újabb lépést tesz a nagykorúság felé és saját oldallal lép a…..
Toplistánk első felében elkezdtük sorra venni a metál és fantasy legüdvösebb keveredéseit, természetesen tökéletesen szubjektív alapon. Most következik a tíz legjobb második fele, a dobogósok, akik fémből vannak ugyan, de ereikben (elf oder sárkány) vér csörgedez!…..
Nem történhet úgy tragédia, hogy valaki ne próbálja rögtön saját szélsőséges nézetei igazolására, esetleg azok terjesztésére felhasználni a szörnyűségeket. Az elmúlt napokban az egész országot sokkolta a fiatal pécsi rendőrségi pszichológus, Bándy Kata halála. Számos…..
csillagközi romboló 2012.07.16 14:11:33
Igen, igazad van. Sok az általánosítás. Gondolom, amerikai fiúként nem Borsodból írod a cikkeidet. Én itt élek. És szívem szerint kiszaladnék a világból, olyan a helyzet. De még tartom magam, mert nem mehet el mindenki.
És igen, szörnyű dolog ami történt. Csak kérdezném, hogy miért nem volt ekkora felhajtás pl. a környéken, a házukban brutálisan agyonvert idős emberek ügyében?
Ez is egy kérdés, ezt is fel kellene tenni.
A cigányság probléma. A normális és tanult cigány embereknek is. Én egy kis szabolcsi faluban nőttem fel, volt cigány osztálytársaim közül diplomás emberek kerültek ki... De ez a kisebbség.
Kívülállóként könnyű ilyen cikket írni. Nem érint súlyosan a probléma. DE amikor nem tudod, hogy szüleidet, nagyszüleidet életben találod-e legközelebb, amikor idős emberek nem mernek elmenni még templomba sem, amikor nem éri meg művelni a kertet, jószágot tartani, akkor hogy látnád ezt a témát? Nem kellene ezt így is nézni? Nem csak "rózsadombi" gondolkodással?

Elnézést, ha eltértem a tárgytól, de elegem van az állandó mosdatással.
Akár cigány, akár nem az, börtönben nem üdülni kellene pl. ... tudod, hogy a börtönben f... vakarók élelem normája magasabb, mint az iskolás gyerekeké?

Szerintem hortelen sok témát dobtam fel. Kérlek, érintsen meg ez is, légy kissé megértőbb a rettegőkkel és vizsgáld meg a kérdést ebből a szempontból is.
Aki még nem olvasta a jövő évi költségvetés tervezetét vagy összefoglalóját, annak annyit mondanék, hogy az irány ugyanaz: meglehetősen ortodox megszorítás és befagyasztanak mindent a dicséretesen kicsi hiánycél érdekében. Azaz csak majdnem mindent... Igen, mert míg a…..
csillagközi romboló 2012.06.17 00:06:43
@diesel12: En ertem es akceptalom a velemenyedet, de kerdem en, ha kulfoldon elsz, a szuleid pedig itt kapnak nygdijat, nem gondolod, hogy a te jarulekod hianyzik?
@46,52% : 43 eves vagyok, nincs gyerekem, nem tudtam teherbe esni, igy alakult. Az elmult 15 evben felsovezetoi fizetwsbol fizetett igen magas jarulekokkal tamogattam a gyereket neveloket, es SOHA nem kerdojeleztem meg ennek jogossagat. 24 ev mviszony alatt mindig mindent befizettek utanam. Igen, a nyudgdij es egyeb jarulekot is. Milyen jogon jar nekem kevesebb mint mas dolgozonak?
A cikkhez: a nyugdijasok ma nem vesznek reszt a tarsadalmi szerepvallalas nagy jatekabol. Valahogy be kell vonni oket is. Szerintwm tobbseguk jozan esszel vegig tudja gondolni, ha oszinte infokat es valasztasi lehetosegeket kap. Es szerintem kulon kell valasztani a rendes (40 ev szolg. ido) es a tobbi nyugdijas kerdeset.
A savos emelessel nem ertek egyet. Akinek nagyon alacsony a nyugdija, annak oka van (lsd muveszek), nem jo a rendesen jarulekot fizetokben azt az erzetet kelteni, hogy mar megint az jar jol, aki ... Ismerjuk a meset.y
„Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását.“ Dmitry Glukhovsky a kortárs orosz irodalom egyik legérdekesebb alakja, a Metró 2033 című regénnyel robbant be a köztudatba.…..
csillagközi romboló 2012.06.11 10:06:49
csillagközi romboló 2012.06.11 11:12:48
@Nahvalr:
Ok, akkor fantaziavilag az Orseg :))) de akkor is zsenialisan van megirva -szerintem.
Ilyen alapon manapsag eleg keves valoban sci-fi konyv jon ki ...
Jelenleg körülbelül 120 ezer magyar felhasználónál tart a szakmai közösségi háló, de világszinten most ünnepelték a 100 milliós határ átlépését. Havi 3 millió+ felhasználó regisztrál, és sok szakember a LinkedIn-t jósolja a közeljövő toborzás-kiválasztási…..
Ha a magyar gazdaság úgy fog teljesíteni, ahogyan azt Orbán és Matolcsy ígérik, ők, valamint az egész ország kétszeresen is megdicsőül. Ám ha mégsem leszünk sikeresek, az európai fősodorral való szembefordulásunkat is kétszeresen fogják büntetni. (Fotó: MTI) Nagyon sok…..
Az Eastray termékek csomagolásának egy az egyben a leiterjakabon lenne a helye, a cég weboldalának meg a szemétdombon. A feliratokhoz ezért nem is fűznék különösebb kommentárt, a zacskóban található, roppanós panírburokba (összetétel: liszt, cukor, só) rejtett néhány…..
Ő itt Marcell macskája, Marci és minket azonnal megdelejezett a jeges tekintetével. ..
A GB Európa Ingatlanról volt már poszt, akkor az építkezésről volt szó. Most egy már felépült ház lakója írt nekünk, aki a  Ciprus házban vásárolt lakást. A ház négy épületből áll, melyből kettőt már átadott a GB, kettőt pedig jövőre terveznek, az építkezés…..
csillagközi romboló 2008.12.09 12:34:11