Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szanna(Athena)

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudjátok-e, hol van Diós-Győr?Láttátok a regényes tájt:A bércet és barlangot, melyetAz őserő építe, vájt? Az óriási hegymedencét,Vizének zöld mélységivel,Melyen egy-egy benyúlt merész ágRezgő képét teríti el. Hol a mély titku rengetegben,A vadkomló s az iszalagHűvös szagos bolttá foly össze,Melyen…..
Gondolom, ha már arra adtad a fejed, hogy a világ szerencsésebbik felén töltsd az időd, indulás előtt púsposra tömted a bankszámládat (és nem feleljtetted el bejelenteni a bankodnak sem a külföldi számlaforgalmat). Azért még így is biztos pislantasz egyet, ha látod Svédországban egy egyszerű hambi…..
Emmanuel Macron francia elnökké választása a sok politikai elemzés mellett felhozott egy érdekes témát is, méghozzá a párkapcsolati korkülönbségekét. Főleg azért, mert ő és felesége esetében a hölgy jóval idősebb – egyébként éppen annyival, mint Donald és Melania…..
Jól mutatja az OECD, vagyis a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet korábbi felmérése, mennyire sokat járnak a magyarok orvoshoz. A vizsgált országok közül magasan vezetjük a rangsort, egy átlag magyar évente 11,8 alkalommal megy orvoshoz, míg az EU25-ös átlag mindössze 7,1 alkalom. De…..
Szanna(Athena) 2016.12.29 11:09:15
@Aisha Alaenun: A gazdag Svédországban 200 SEK a vizitdíj. Most nem tudom az átváltást, ez kb. 6000-6500 Ft. A 15000 még itt is sok lenne!
Szanna(Athena) 2016.12.29 11:00:51
@Je ne suis pas Charlie Hebdo!: Szerintem a svéd statisztikában ezeket (ti. szűrővizsgálatok, fogászat) külön veszik, a fenti adat a beteglátogatásokat számolja. szigorúan csak szerintem, mert nem néztem utána.
Szanna(Athena) 2016.12.29 11:03:08
@Je ne suis pas Charlie Hebdo!: Néha azonnal megkapom a választ, előfordult, hogy 1/2 - 1 órát várni kellett a kiértékelésre, aztán soron kívül behívtak és megkaptam a tájékoztatást, a hosszabb ideig tartó kiértékelések eredményét pedig levélben kaptam meg.
A szőnyegválasztásban az a legnehezebb, hogy többnyire szerelemből történik, ezért nem gondolkozol. Meglátod és nem nézed, hogy hányas a lába, mennyit keres vagy hogy milyen a szemöldökének az íve. Egyszerűen csak beleszerettél és vele akarod leélni az életedet. Ez persze nagyon jó az életben, de…..
Szanna(Athena) 2016.11.10 22:08:20
@magil: A mi ágyunk alá azért került szőnyeg, mert nem szeretünk hideg padlóra lelépni reggel, és kisebb szőnyeg rögzítése sose sikerült jól, állandóan csúszkáltak. + Előny, hogy az alattunk lakó már nem panaszkodik a furcsa zajokra... ;-)
Az étkező alá is praktikus okból került szőnyeg: a dizájnos étkezőszékek fémlábai csúszkáltak. A gumi tappancsok sem használtak. Ennek további két előnye is lett, a lányunk lába nem fázik, amikor mezítláb reggelizik, + az alattunk lakó már nem panaszkodik a furcsa zajokra...
Ikeás, kint is használható szőnyeg van az asztal alatt, prímán takarítható.
  Mert itt a gyerekek többnyire játékosan, tapasztalati úton, jól szórakozva tanulnak. Mert minden évben megrendezik az „Élő Történelem Napját”, és bár ez csak egyetlen nap az évben, több hónapot készülnek rá. Ezen a napon minden évfolyam az általa aktuálisan tanult történelmi kor jelmezeibe…..
Közgazdász Online Észak délje 2016.03.06 15:03:58
Skandináviáról az embernek általában három dolog jut az eszébe: jó életszínvonal, svéd húsgolyó és nemi egyenlőség. A Lundban töltött öt hónap alatt volt szerencsém nemcsak ezeket, de jóval több mindent testközelből megszemlélni Svédországgal kapcsolatban.   Lund esszenciája: vöröstéglás épületek,…..
Igazi mini konyhája van ennek stockholmi lakásnak. Minden megvan benne, ami az alapfelszereltséghez kell... hűtő - ezt beépítették az étkező melletti falmélyedésbe - sütő, főzőlap, mosogató, némi tárolóhely és még egy kétszemélyes étkező is elfért benne a gondos…..
Van-e szebb dolog, mint a szerelmünket követve költözni egy országba, vagy (mint Zsófi esetében) visszatérni oda? Más kérdés, hogy bár kívülről, turistaszemmel nézve csodás, Dél-Afrika nem feltétlenül az a hely, ahol az ember a gyerekeit fel szeretné nevelni. Kilátás a…..
Szanna(Athena) 2014.05.14 17:41:17
Elmúlt egy tanév, rengeteg változást hozott, a pedagógus társadalom többsége szerint nem a legjobbakat, és még be sem vezettek mindent újítást. Minden oktatással foglalkozó szakember egyöntetűen azt állítja, hogy rossz irányba tart az oktatás ügye, rossz döntéseket hoznak a -…..