Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zwingli (törölt)

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Lengyelországban is van megosztottság, de az semmi ahhoz képest, amit itt lehet tapasztalni. Az önmagában nem volt meglepő, hogy korábbi barátok ma már ellenfelek. Ilyen előfordul nálunk is. A probléma az, ahogy a hétköznapi emberek egymásról beszélnek. Fasiszta. Bolsevik.” E…..
zwingli (törölt) 2013.06.11 15:16:08
@tevevanegypupu:
hja, ilyen alapon a magyarokat is utálják mindenhol.
Mandiner blog Magyarország 2013.06.09 08:01:00
Magyarország. A bajszok. A pocak. A vigadás. A popkultúra. A közélet. A bal. A jobb. A kultúra. A főváros. A vidék. Az árok. Az árkon túl. A kádárizmus. A rendszerváltás. A privatizáció. A magyardemokrácia. A túlélés. A kormányok. A fél decik. A kormányok. A túlélés. A…..
zwingli (törölt) 2013.06.10 22:27:00
@xxiv:
a franciaországot nyelvileg tették egységessé. de nem számolták fel normandia, burgungia, elzász, vagy mit tudom én korzika kultúráját. ezzel semmi probléma nincs. ezt jelenti ugyanis az integráció. a cigányok esetében mit is mondunk? tanulj meg a magyarul, és őrizd meg a kultúrádat.

a kárpát-medence integritása azt jelenti, hogy minden nemzetiség egy nagyon kicsit megtanul magyarul. ehhez kell egy akadémikusan rendszeresített és leegyszerűsített magyar, mint a basic english. és azt kellene tanítani. ebbe csak úgy mennének bele a szlovákok, a románok és a szerbek, ha a szomszédos régiókban egy kicsit mi is tanulnánk az ő szláv nyelvüket, vagy valamilyen egyszerű újlatint.

ezzel létrejönne egy "nagy-morva" (csehszlovák) kultúrkör, amire az ottani nacionalisták vágynak. ezt építik. és ugyanígy lenne "nagy-román", vagy "nagy-szerb" kultúra. ez persze mind belemetszene a nagy-magyarba. de ezt másképp nem lehet megoldani.

mondhatod persze, hogy ez egy hülyeség. nehogy már legyen rendszeresített és egyszerűsített német-osztrák nyelv mellett lengyel, cseh-szlovák, magyar, szerb-horvát, vagy újlatin. de miért hülyeség? ne csak idiótázz, hanem érvelj már könyörgöm.

azt is lehet mondani, hogy ezt nem lehet megvalósítani. erre mondom, hogy ehhez egy merkel típusú mindenki tanítónénije kell. és nem mindenki apukája. matriarcha, és nem patriarcha. mondhatod azt is, hogy ez is idiótizmus, de érvelj már könyörgöm.

de a legegyszerűbb ha kölcsönösen idiótának tartjuk egymást. mert nem akarsz megérteni valami nagyon egyszerű dolgot. fogalmad nincs arról, hogy a civilizált világban mit hívnak integrációnak.
zwingli (törölt) 2013.06.11 00:32:30
@xxiv:
közép-európa egyszerűsítésekkel talán hatnyelvű. a szomszédok kellene egy kicsit beszélni. nem mindenkiét. csak a szomszédokét. egy nagyon kicsit románul a tiszántúlon kellene megtanulni a magyaroknak. mert különben nem tudnak a partiumban létezni. a románok már most vásárolgatják a telkeket. debrecen utcáin alig tudsz elmenni úgy, hogy egy román autó ne vágna eléd. de mond csak azt, hogy a magyaroknak, különösen a tiszántúlról nem kell erdély felé terjeszkedni. mert nem az a magyar érdek. meg hogy ez álom a monarchiáról, stb.

ne haragudj, de egyezzünk meg abban, hogy kölcsönösen idiótának tartjuk egymást. rendben?
zwingli (törölt) 2013.06.11 00:33:03
@xxiv:
közép-európa egyszerűsítésekkel talán hatnyelvű. a szomszédok kellene egy kicsit beszélni. nem mindenkiét. csak a szomszédokét. egy nagyon kicsit románul a tiszántúlon kellene megtanulni a magyaroknak. mert különben nem tudnak a partiumban létezni. a románok már most vásárolgatják a telkeket. debrecen utcáin alig tudsz elmenni úgy, hogy egy román autó ne vágna eléd. de mond csak azt, hogy a magyaroknak, különösen a tiszántúlról nem kell erdély felé terjeszkedni. mert nem az a magyar érdek. meg hogy ez álom a monarchiáról, stb.

ne haragudj, de egyezzünk meg abban, hogy kölcsönösen idiótának tartjuk egymást. rendben?
„A történelem nagy titka, hogy a különböző társadalmi formációkat nem egyének alkotják és szabják meg, mint ahogyan azt az »emberi jogokért« bolonduló korunk véli, hanem társadalmi kapcsolatok, kezdve a családon belüli viszonyoktól egészen az állampolgár kötelességeiig…..
zwingli (törölt) 2013.06.10 15:06:08
@Blue23:
a holland bíróság azt mondta ki, hogy a pedofil párt működhet, mert úgy látják, hogy a holland társadalom azt majd magából úgyis kiveti.
zwingli (törölt) 2013.06.10 15:10:17
@Kandeláber:
szerintem te nem tudod, hogy a kereszténységben mit jelképez az "angyal".
Onlinemarketing blog Hahota 2013.06.09 22:46:59
Amikor tegnap este felolvasta a feleségem a "legújabb" viccet a Facebook faláról, akkor jött a felismerés: ha valaki megveszi a nyolcvanas évek népszerű gyerekeknek szóló vicckiadvány-sorozatát, a Hahotát, akkor jópár évre megvan a Facebookos falának a tartalma. Mert lássuk be,…..
Kezicsókolom, van még az EMMI-ben olyan szakértő, aki tisztában van a kitüntetni kívánt szereplők valódi kilétével? Egy friss hír tovább apasztja ebbéli reményeinket. Nem elég, hogy szerencsétlen, a jelennél szebb múlttal rendelkező Szaniszló Ferencet is megforgatták, előbb…..
zwingli (törölt) 2013.06.09 15:58:55
@Bell & Sebastian:
moszkvát jelentős részben a maffia irányítja. magyarországot is. és az mindig "nemzeti". budapest nincs az (ortodox) zsidók kezében. ha így lenne, akkor a magyar főváros a kárpát-medence pénzügyi-kereskedelmi-szolgáltató központja lenne. vidéken szinte egyáltalán nincs komoly zsidó érdekeltség. debrecenből a teva éppen kivonulóban van. nyugat-ukrajna (galícia) a célország, úgy tudom.

az egy másik kérdés, hogy a magyar kormány zsarolható. nem vagyok nagy híve az összeesküvés elméleteknek. azt el tudom képzelni, hogy a rendszerváltás idején a kgb a kulcs ügynökaktákat lemásolta, a moszad pedig ellopta. ha 1989-ben pesti laci be tudott menni az irattárba, akkor bárki.

többek között ezért kellene a gazdaságot az állami szint felett, vagy alatta szervezni. vagy egy szövetségi kormány kellene. ha ilyen nem tud létrejönni, akkor a lehetőségek közül marad az önkormányzati szint. abban az esetben a szabad királyi városok tradíciójából kiindulva a nagyobb agglomerációkban élő polgárság átmenetileg kivívhatja az önállóságot.

a magyar költségvetés bevétele 15.000 milliárd forint. ebből 3.000 milliárd forint a nyugellátás, és 2.000 milliárd a szociális és egészségügyi ellátás. azaz 10.000 milliárd forint a szabadon elkölthető pénzmennyiség. évi 1 millió forint per fő a gazdasági, kulturális és védelmi költségvetés. ehhez jön még "koponyánként" 100 ezer forint uniós forrás.

a 2,5 milliós budapesti agglomerációt 2500 milliárd forintból kellene fenntartani. ennek az ötödével gazdálkodik szabadon. miért? budapest kapja meg az egy főre jutó gdp átlagát. lényegesen többet fizet be, de a polgárságnak nehogy már ezért pitizni kelljen. a 250 ezres debreceni agglomerációt évi 250 milliárd forintból simán fent lehetne tartani. és ehhez jöhet még évi 25 milliárd az unióból.

a humán és a reál értelmiségnek egyet kellene értenie abban: ki kell rakni a pártokat az önkormányzatokból. orbán viktor jó szolgálatot tesz azzal ha kiüresíti ezeket. az ellenzék jó szolgáltatot tesz azzal ha minden hatalmat ténylegesen a kormányzónak ad. mert akkor lehet rendszert váltani. lehet 200-300 keleties (feudális) landkreis, és 20-30 nyugatos (föderális) stadkreis. budapest stadtstaat.
Érdeklődéssel olvastam Lakner Dávid újszerű megközelítéssel megírt cikkét a melegházassággal kapcsolatban (Kell-e a melegektől védeni a házasságot?). Újszerű, amennyiben nem a megszokott módon érvel, s nem ad kapásból helyt akármelyik álláspont bevett érveinek. Dávid…..
zwingli (törölt) 2013.06.08 22:31:21
@Illyés Edith:
nem. intézményesen segítsük a nőt. ki kellene próbálni. debrecent helvét típusú kantonná alakítani. az iskolában a gyerekek intézményesen kapjanak akár napi 5x étkezést. ne kelljen feltétlen tízórait csomagolni. persze lehessen. ha egy anyuka, vagy nagymama azt szeretné. az iskola biztosítson minden napra frissen mosott egyenruhát. persze azt ne legyen kötelező hordani. ha a gyerek szerelmes. és esetleg azt képzeli, hogy a másik nem számára az új ruhával ténylegesen kitűnhet. minden gyereknek biztosítsunk táblagépet. és az anyuka ne görnyedjen a gyerekkel matek házi mellett. mert apa éppen dolgozik, vagy sörözik a haverokkal. hanem a gép majd elmagyarázza a matekot. az anyának elég legyen este mesét mondani, és megsimogatni a gyerek buksiját ha az elaludt.

a cigányoknak a putrihoz, a gettóhoz képes elég az, amit a magyar társadalom intézményesen a családoknak nyújt. de a gyermekjóléti intézmények felszereltsége nem éri az átlagot sem. nincs közpénzből tömegesen fenntartott szuperszülészet, szuperbölcsőde, szuperóvoda, szuperiskola. a magyar társadalom a nőket nem segíti intézményesen.
zwingli (törölt) 2013.06.08 22:56:04
@Illyés Edith:
azért magasabb a népszaporulat, mert átküldik a gyerekeket magyarországra. az intézményes jólét itt úgy ahogy biztosított. az esetükben is a "cigány" effektus működik. ezzel együtt székelyföldön élő magyarok száma folyamatosan csökken. maros megyéből már most eltűnőben vannak. ha lesz önálló székelyföld, akkor az úgy jön létre, hogy nem lesz 100 ezres városuk se. a bukarest a román maffiát nyilván a "gettóba" fogja küldeni azzal, hogy városaikból űzze el őket. sepsiszentgyörgyöt nem lesz nagy kunszt gazdaságilag, vagy akár kulturálisan elfoglalni. és onnantól kezdve a székelyeknek 50 ezres városuk se lesz. a hargita marad. a beszorulnak az egyre kisebb városokba, községekbe, falvakba. székely nép ezzel a nemzetpolitikával a "farkastörvények" szerint eltűnik.
zwingli (törölt) 2013.06.08 22:57:17
@Illyés Edith:
a helvét kanton nem zsidó kibbutz.
szerintem te buta leszbikus liba vagy.
Szorítunk annak, hogy "beinduljon a gazdaság" 2014 májusa előtt (most függetlenül attól, hogy a mérvadó sajtó, MN, MH, HV, HT, HTV, MTV, MR szerint be fog akkor is, ha cigánygyerekek potyognak az égből, mert az ilyen be szokott indulni egy kormány számára a választások előtt, és…..
zwingli (törölt) 2013.06.07 15:50:22
@Saga:
a magyar egy paraszti társadalom alapvetően. nagyon sok józsi bácsi álmodik azzal, hogy élelmiszerhiány lesz. és akkor egy láda almát elcserélhet egy olyan "okos telefonra", vagy mire.
zwingli (törölt) 2013.06.07 15:56:00
@Saga:
paraszti társadalmakban az ipart, a kereskedelmet, a szolgáltatást a városnak szerveznie. nem az államnak (mert az vidékies), nem is magának a piacnak (mert az mohó), hanem a szabad királyi (császári) városok polgári hagyományából kell építkezni.

magyarul az önkormányzatiságra kell építeni. nagyjából ezekben a körzetekben:
kepfeltoltes.hu/130604/agglomeraciok_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
zwingli (törölt) 2013.06.07 16:00:06
@arpi62:
nem az a gond, hogy az ország eladósodott. még csak nem is az, hogy az adósság egy része el lett fogyasztva. hanem az, hogy ami be lett fektetve az szinte kizárólag veszteséget termel. jobb lett volna ha megeszi a nép.
Beléptünk a ciklus utolsó évébe. Eddig is sokszor tekintgettünk előre, de a politikában mostantól szinte minden a 2014-es választás szempontjából lesz fontos vagy érdekes. Bár sokan már elkönyvelik, hogy csak a Fidesz szerezhet többséget, amíg a kormányzó párt és a…..
zwingli (törölt) 2013.06.06 19:21:45
@arpi62:
ha egy pillanatra leveszed a szemellenződet, akkor észrevennéd: a kormány politikája külföldön (nyugaton és keleten egyaránt) megbukott. nemzeti érdekeket elsősorban ott kell védeni és nem belföldön. a magyar diplomácia megítélése rég volt olyan mélyponton, mint manapság. ez a kormány a magyarkodáson és a székelykedésen túl semmit sem tud felmutatni. az égvilágon semmit. ez az igazság.
zwingli (törölt) 2013.06.07 00:20:01
@Emberke:
az ellenzékből nem ideológia, hanem vallási meghatározottság hiányzik.
zwingli (törölt) 2013.06.07 12:25:16
@Emberke:
pátosszal: orbán viktor ellen a felvilágosult latinkeresztényeknek kell felvonulniuk. a városias körzetekben lehet megverni. a nagyobb agglomerációkban. ezekben él a lakosság fele. cca. 5 millió ember
kepfeltoltes.hu/130604/agglomeraciok_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
ha az ellenzék okos: a vidékies körzetekben nem állítanak pártjelöltet. hanem függetleneket támogatnak. vagy egyszerűen hagyják, hogy ezekben a körzetekben időlegesen győzzön a jobbik. a stratégia hiányzik és a vallás. az, hogy latinkeresztény történelmi zászlók alatt a polgárság felvonuljon.
Körmendy Zsuzsanna egy „több évezredes multikulturális intézmény” védelmezőit, Ablonczy Bálint pedig Natacha Polony-ra hivatkozva fordított 1968-at lát a melegházasság ellen többször is tüntetésre összegyűlő francia százezrekben. Kimondva-kimondatlanul is úgy tekintenek…..
zwingli (törölt) 2013.06.06 14:20:16
@bbjnick:
ha szűz mária leszbikus volt, akkor mi történik? a pokolra kerülsz?
Mandiner blog Összetartozás 2013.06.05 08:51:00
Nagy és örömteli változáson ment keresztül egy évtized alatt a külhoni magyarság ügye a hazai közgondolkodásban és belpolitikában. Az 1920-as békedöntés évfordulóján gyakorlatilag a teljes politikai elit, Mile Lajostól Vona Gáborig, Orbán Viktortól Bajnai…..
zwingli (törölt) 2013.06.05 18:20:49
@gyalog.galopp:
a gazdasági és a helyi kulturális kérdésekről is önkormányzati (nemzetiségi) szinten kellene együttműködni felerősíteni. a nemzeti kormányokat és úgy egyébként az összes pártot (a szocialistákat is beleértve) trianon ügyében lehalkítani.

pl. zemplém és zemplín tartozzon össze. ne a magyarság, ne a nemzet, hanem a bordrog völgyében élő nemzetségek. a magyarok és a szlovákok. kezdjék az önkormányzatok szintjén.

a példákat hosszasan lehetne sorolni. azért, mert trianon egy féltucat jelentős települést, és több mint egy tucat kárpát-medencei kistájat vágott ketté.

a székelyek számára a LAU-1 szintű kistérségi autonómia lett volna az igazán jó megoldás. az, amit az európai unió is kínált számukra. minden "szék" kap egy támogatási keretösszeget. ezek után tessenek együttműködni. a székelyek kooperáljanak egymással. ha úgy gondolják, akkor románokkal a helyi szinteken. az etnikai alapú területi autonómiát felejtsék el. mert az valójában a szeparatizmus. ami egyrészt szétszakítja a szórványban és a tömbben élő nemzetiségeket. és felerősíti az etnikai alapú nacionalizmust. aminek következtében a szórványban élők eltűnnek, a tömbben élő kisebbség pedig egy gettóba záródik. abból egy feudális világ következik. néhány család meggazdagszik. a többiek hűbéresek lesznek. ha a székelyek döntő többsége ezt szeretné, akkor legyen. ehhez ragaszkodik, mert ezt tekinti hagyománynak. rendben.

de nehogy már ezt kötelező legyen importálni magyarország polgárosodottabb térségeibe. értem persze, hogy van egy népi nacionalista elit. amelyik erre alapozta a hatalmát. csakhogy ez a politika a senki földjére vezeti magyarországot. ami nem azt jelenti, hogy a szociknak kell teljhatalmat adni. hanem azt, hogy az önkormányzatiságot kell helyreállítani. nagyobb önállóságot kolozsvárnak, debrecennek, szegednek, debrecennek, miskolcnak. nagyobb önállóságot budapestnek. vagy mondjuk a balatoni agglomerációnak.

a polgársodult részeket kiszakítani az "uruszágból".
kepfeltoltes.hu/130604/agglomeraciok_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
és ha a parasztok azt mondják, hogy nekik nem kell semmilyen önállóság, akkor rájuk erőltetni. erről helyi népszavazásokról kellene dönteni.

kíváncsi vagyok mi lenne ha debrecenben megkérdeznék: akartok-e helvét típusú katon lenni. kaptok évi 300 milliárd forintot. és abból 200 ezer közellátást oldjátok meg. alakítsatok egy szociális, egy kulturális, egy gazdasági és egy védelmi tanácsot a kantonban. amihez persze társulhatnak a környező kistelepülések. és csináljatok egy mini svájcot. vajon mit szólna hozzá a lokálpatrióta "civis". svájci mintára a kanton alapítson saját bankot. legyen alföldi nestlé, vagy akármi. a reformált és a lokálpatrióta tradíciókból egy mini svájc következik.

de mondjuk a szomszédban nyíregyházán lehetne azt mondani. nyírségiek, magyarok. kövessétek a tirpákok (az evengelikus tótok) példáját. és alkossatok egy skandináv mintára szerveződő evangélikus közösséget. a dán lego mellett nyerjétek meg a svéd ikeát. és utána a finn nokiát. és csinájátok meg a nyírségi változatait. szervezzetek egy mini skandináviát. adaptálva persze.

nem lesz ebből persze semmi. de ezt kellene csinálni. ezt kellett volna csinálni 1989-ben, 1968-ban, 1945-ben, 1920-ban, 1896-ban, 1848-ban, 1825-ben. a felvilágosodás és a reformkor óta. a szabad királyi városok polgári tradícióit folytatni. a városokból igazgatásrendészeti céllal szuverén megyéket, a megyékből autonóm régiókat szervezni. és ezekből az országrészekből állhat össze újra a kárpát-medence. úgy, hogy lehet benne magyar és nem-magyar nemzetgyűlés. nyilván valami ilyesmi az agenda. de ezt 200 éve nem csinálta meg senki. ez a nép valamiért a közéleti értelemben buta embereket választja ki. vagy én vagyok ez ügyben hülye.
zwingli (törölt) 2013.06.05 18:38:03
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
a megoldás az legfeljebb az lehetett volna ha az arisztokraták összeadnak egy sigmaringeni fiút és egy lotharingiai leányt. a hohenzollern és a habsburg házat egyesítik. kikiáltják a közép-európai császárságot. aminek része lett volna románia (a román király éppen egy német volt) és egyébként bulgária is (amit szászok vezettek). az összes kelet-közép európai és balkáni nemzetiség egy birodalomba került volna. amihez a lengyelek is csatlakozhattak volna, és a szerbek is. úgy, hogy abban mindenki egyenlő jogokat kap. most is egy közép-európai bundesrepublik a generál megoldás. de ennek realitása zéró körüli.

marad az, hogy a nép megpróbál alulról építkezni. persze ezeket a kormányok elnyomják. de mégis a megoldás az, hogy az önkormányzatok próbálják a függetlenségüket visszaszerezni. a főváros és az egykori szabad királyi városok.
zwingli (törölt) 2013.06.05 20:32:32
@TaTa86.:
hülyeség azon túl sokat rugózni, hogy ki a népnemzeti, és ki nem az. ez attól függ, hogy sok őstől származol, vagy kevéstől. ez biológia.

az uralkodók évszázadokon át nem voltak népi nacionalisták. a legritkább esetben nácultak be a főnemesek. és a polgárság sem. a parasztok és az uborkafán felkapaszkadott kisnemesek szinte az első szóra. ők az igazi nemzetiek. ők a közéleti példaképek. azok az emberek szűk körben házasodtak. kevés őstől származnak. mint az ortodox nacionalista zsidók izraelben. vagy a palesztinok. az, hogy polgárháború van valójában biológia. a beolvadt zsidók meg ugye egyáltalán nem népi nacionalisták.

a civilizált világban a bal és jobboldal nem úgy osztódik ketté, ahogy magyarországon. népnemzeti és nem-népnemzeti. azért, mert nincs olyan fejlett ország van, ahol népnemzeti egyáltalán található az elitben. és ez érvényes keletre és nyugatra is. japán nem úgy nacionalista, mint a magyarok. vagy korea, vagy tajvan, vagy hongkong, vagy szingapúr. orbán viktort még a francia szélsőjobb is megveti. antall józsefet is lenézték a világban mindenhol. soha semmilyen nemzetközi elismerést nem kapott. pedig tisztességes volt, becsületes és művelt, ami a politikusok között ritkaság. és tényleg nem akart rosszat. de semmilyen nemzetpolitikai elképzelése nem volt. nem volt nemzeti, mert nem volt közéleti stratéga. amit nem lehet elvitatni: rendkívül tisztességes volt. de nincs olyan, hogy antalli örökség. mert az egy üres halmaz. ahogy nagy imre öröksége is az. ő egy mártírhalált halt miniszterelnök. és ennyi. úgy hirdetett semlegességet, hogy közben várta, hogy beavatkozzanak az amerikaiak. a semlegesség deklarálása azt jelenti, hogy nem akarsz semmilyen külső beavatkozást. a legegyszerűbb dolgokat sem tudta a nemzetközi téren megfogalmazni. illetve nem is volt mit. mert nem volt 56-ban nem volt semmilyen nemzetstratégia. 89-ben sem. és most sincs.
Törökországban élő belga barátunk, vendégszerzőnk cikke A törökországi események múlt héten indultak be, amikor először hallottunk Taksimban, a Gezi Parkban gyülekező emberekről. Ez a park Isztambul egyik fontos zöldterülete, ami most fontos szimbólummá vált. A tüntetők…..
zwingli (törölt) 2013.06.05 13:26:35
@collateral collector:
nem törökországról van szó, hanem isztambulról. nem a török nép lázadt fel, hanem isztambul lakossága.

a budapesti értelmiség azt nem érti, hogy jánkmajtison nem érdekli az embereket az, hogy a multik esetleg kivonulnak. hanem azt mondja: vonuljanak csak ki az idegenek! mit keresnek magyarországon? ez a közvélekedés. tetszik, nem teszik. a multinacionális vállalatokból közvetlen a fővárosnak van haszna. közvetve persze az egész országnak. de ezt egyrészt nem érti meg a nép. másrészt ez azért nem ennyire egyértelmű. mert a profitot valakinek meg kell termelni. és azt döntően a vidéki üzemek termelik ki. fővárosban nincs túl sok gyár. a haszon nagy része mégis ott csapódik le. és persze külföldön.

persze ez nem azt jelenti, hogy jánkmajtison józsi bácsinak igaza van. hanem csak azt, hogy van igazsága. de a multik kivonulása őt közvetlen nem érinti. és ezért nem érdekli, hogy a kormányzó milyen idegenellenes szólamokat zeng. az antiszemitizmus sem érdekli. a "cigányokkal" van problémája. nem az egész cigánysággal, hanem egy kulturálatlan csoporttal. és ezért szavaz a jobbikra. akik azt mondják, hogy a nemzetközösségből is lépjünk ki.

de ezzel szemben nem magyarországnak kell fellázadnia, hanem elsősorban budapestnek. nehogy azt gondold már, hogy jánkmajtison majd tömeges szavaznak bajnai gordonra. miért is?

azt kellene mondani, hogy önkormányzatok függetlenek legyenek a pártoktól. budapestnek legyen egy patrióta, és egy lokálpatrióta frakciója. az országgyűlési pártoktól függetlenül. tehát itt egy jó nagy adag önkormányzatiságot kellene követelni. amit a politikai osztály fokozatosan felszámolt. ilyet sajnos bajnai gordon se akar adni. ő akar dönteni az összes beruházásról. úgy, hogy abba esetleg majd beleszólnak a szocialisták. és ugye ez a felállás már nem jött be. orbán viktor sem jött be. a jobbik országos rendteremtését jobb lenne nem kipróbálni.
zwingli (törölt) 2013.06.05 13:38:01
@decision_cube:
az alapprobléma, hogy a totális szekularizáltság teljesen háttérbe szorította a vallást. és sajnos anélkül nem lehet közösséget teremteni. anélkül választást sem lehet nyerni.

az ellenzék azért nem tud összefogni, mert nincsenek közös hittételeik. illetve azok a jelszavak, amiket harsognak azok vagy üresek, és a jogelvek sokszor betarthatatlanok. ez nem csak a dogmatikus keresztények problémája, hanem a doktriner liberálisoké is. és akkor ezen változtatni kell. mert változik a világ és ahhoz alkalmazkodni kell. a "művelt nyugat" nem állja meg a helyét.

vegyük az elektronikát. sajnos a sony jobb cég, mint a philips. sajnos a samsung jobb cég, mint a nokia. sajnos a lenovo tulajdonsa az ibm. és nem fordítva. sajnos a hp nem tud versenyezni csak a perifériák terén. hol van a nyugat fölénye. hol van európa fölénye. milyen területen? mutass már rá? az a magas kultúra, hogy szabadon lehet piálni és dugni. lehessen. de ez a törzsi társadalmakra is jellemző volt. ezért ennél több kellene.
zwingli (törölt) 2013.06.05 18:49:21
@lobster thermidor:
a totális szekularizáció a vallást keresztények körében szorította tökéletesen háttérbe. és ez kulturális problémákat okoz. amiből fakadnak a gazdasági problémák. abból következik a szociális. és végül az egész védelmi kérdéssé változik. fel kell vonultatni a hadsereget. mert a népek lázadnak londonban, vagy stockholmban. ahol elvben nem volna szabad, mert a piac működik. az átlagnál jóval magasabb szintű jólétet teremt. akkor itt valami hiba van a liberális mátrixban. igen is szükség van vallásra. értem én, hogy az jelentős részben csak valami bohóckodás. ami az értelmiség jelentős részének derogál. de a köznép nem csak nagyon okos emberekből áll, hanem tele van hülyékkel. akiket kordában kell tartani.
Elviekben ősszel derül ki, hogy az ellenzéki összefogás részéről  2014 tavaszán ki is lesz ténylegesen a jelenlegi miniszterelnök kihívója, ám gyakorlatilag úgy tűnik, eldördült a startpisztoly, a versenyzők futnak és sokak számára már a győztes személye sem…..
zwingli (törölt) 2013.06.04 21:14:28
@chatendeux:
azért ez nem ilyen egyszerű. a legnagyobb szavazói tömb kétségtelenül orbán viktoré. de a lakosság abszolút többség kormányváltást akar: "mindegy csak ne orbán" alapon.
zwingli (törölt) 2013.06.04 21:18:49
@Brix:
az ellenzék egy kárpát-medencei zöld párt létrejöttével nyerhet nagyot. azért, mert az nem viszi el a szavazatot a szocik és bajnai elől. de elviheti jobbközépről, a szélső jobboldalról és a "határon kívülről".
zwingli (törölt) 2013.06.04 21:45:23
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
szerintem a kárpát medencei zöld párt a ziccer. nem lmp kell, nem is pm, nem is duna-kör, vagy védegylet, hanem kárpát-medencei ökopárt.
„Nekem azonban muszáj odafigyelnem a körülöttem, körülöttünk hömpölygő politikai giccsre, amelynek alanyai, kárvallottjai is vagyunk. Kérem vissza a Trianonomat. A megélt konfliktusokat, az ezek révén kiérlelt kompromisszumokat, megértéseket, a távolodásokat és…..
Ma van a Nemzeti Összetartozás Napja. A mai napon országszerte „megemlékeznek” a nemzetről és a határon túli magyarokról. Mécsesgyújtás, szentmise, ünnepi köszöntő, emlékmű-avatás, koszorúzás – megannyi szereplési lehetőség (kormánypárti) politikusoknak.…..
Konferenciát szervezett vasárnap az LMP Ökopolisz nevű alapítványa Merre van előre? címmel. Jó kérdés, bár nem egyértelmű, hogy kire vonatkozik: az LMP-re? Vagy az országra? Az előadók elsősorban az országról beszéltek, az előadók személye viszont talán inkább az LMP…..
zwingli (törölt) 2013.06.04 10:39:26
@Brix:
bajnai leginkább úgy szerezhet szavazatokat, ha valódi önkormányzatiságot kínál a városias körzeteknek. a lakosság fele ezekben él. kepfeltoltes.hu/130604/agglomeraciok_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
zwingli (törölt) 2013.06.04 11:03:33
@légügyi megfigyelő:
a magyarok (relatív) többsége felvilágosult abszolutizmust akar. modern kori cárságot. az nem jogállam. ez a probléma.
zwingli (törölt) 2013.06.04 11:45:08
@tevevanegypupu:
a magyar belpolitika tradicionálisan nem az ország (country), hanem a megyék (county) szuverenitására épül. magyarország tradicionálisan 64 kanton.