Regisztráció Blogot indítok
Adatok
justblaze

4 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Mindig is nagy szimpátiával tekintettünk a pártok felett átnyúló civil kezdeményezésekre, amelyekre szerintünk nagy szükség van. Különösen mostanában, amikor a fülkeforradalmi kormány nekilátott a Harmadik Köztársaság módszeres szétverésének, az ellenzéki…..
justblaze 2011.10.23 22:32:10
  Ha minden igaz, órákon belül kiderül, kik lesznek az ENSZ Biztonsági Tanácsának nem állandó tagjai. Szeptemberi felmérésünkben Palesztina ENSZ-tagsága mellett erről is kérdeztük olvasóinkat.   Válaszadóink 78,4%-a nyilatkozott úgy, hogy támogatja Magyarország…..
justblaze 2011.10.21 19:40:33
@magyarvandor: Teljesen egyetértek veled, végig Azerbajdzsán volt a legesélyesebb mindenki szerint ( ők azt hiszem még nem is voltak BT tagok). Egy dolgot mutat ez a felmérés: fogalmuk sincs a kérdésre válaszolóknak a valódi esélyekről.
  1878-ban az Osztrák-Magyar Monarchia megindult Bosznia-Hercegovinába. Sok áldozatot követelő árvíz tombolt Miskolcon, elhunyt IX. Piusz pápa, megszületett Krúdy Gyula. És volt itt még valami, amiről talán ezeknél is kevesebben tudnak: Kincsem, a világ azóta is egyetlen…..
justblaze 2011.07.03 01:29:55
@tesz-vesz: Szerintem itt két külön dologról van szó. Egy dolog az, hogy valaki megbetegszik, ez mindenkivel megeshet. Megint más az, amikor az orvos ront el valamit, és azért betegszem meg. Ez esetben utólag jogosan tehetem fel a kérdést: Nem lett volna jobb, egy komolyabb orvoshoz mennem?
justblaze 2011.07.03 23:29:56
@st.Ella:
Tavaly tavasszal egy magyar kovács majd egy ukrán kovács patkolta a lovat, majd utána jött csak a francia úr. Alapvetőleg azért kellett a francia kovácsnak jönnie, hogy az ukrán vagy a magyar kovács által okozott kárt kijavítsa.
   Meghajolt saját szemete előtt. Nyilván azok mentek ma az utcákra, terekre és erdőkbe a Te szedd! akció keretén belül, akikre amúgy sem jellemző a szemetelés, az igénytelenség. Mi egy nem oly régi mandineres poszt alapján a Hunyadi teret és játszóterét…..
justblaze 2011.05.22 11:21:35
@Altaïr: Nem a szemétszedés kéne, hogy legyen az első feladata a közterületfenntartónak. Ha az emberek nem szemetelnének és nem erre kéne koncentrálni, akkor lehetne a többi feladatra koncentrálni( virágültetés, térgondozás stb.).

Sajnos a szemetelés a társadalom általános érettségét mutatja. Ráadásul elég az, hogyha csak minden 20. ember szemetel, már úgy is elcsúfítják a köztereket.
Irigy vagyok a csehekre. Jobb a sörük, kisebb az államadósságuk és több szupermodelljük van, mint nekünk - bár ez utóbbi legalább már nem olyan egyértelmű. Luxusszállodában viszont biztosan jobbak. Igaz, nemcsak a budapesti hoteleknél, hanem az összes többinél is a világon,…..
justblaze 2011.01.20 18:00:23
@DonnaQ: MIt értesz az alatt, hogy nem tudnak gondolkozni? MIben nem voltak rugalmasak veled szemben?
justblaze 2011.01.20 21:18:49
@DonnaQ: Semmiképpen sem:D Csak nekem pont az ellenkező tapasztalatom volt velük, kifejezetten segítőkészek voltak a szálloda bármely területén. Az viszont nem kérdéses, hogy ugyanazt a szervízt kapja náluk az ember mint bármelyik másik Four Seasonsben ( sőt, halkan megjegyezném, hogy szerintem az európai Four Seasons szállodákban jobb a szervíz mint az amerikaiakban).
  Gyomorforgató, nyugtalanító tragédia. – Már korán reggel szétvetett az ideg, amikor lassan tisztult a kép, hogy nagyjából mi történhetett. Persze a legtöbb súlyos megállapítás és ítélet előtt nem megkerülhető, hogy várjunk bizonyos részletekre. Ám érdemes…..
justblaze 2011.01.16 17:55:31
@pelikán*: pontosan. szerintem még a dürer is alkalmasabb egy ilyen bulira, ott legalább nem egy lépcsőn zsúfolódik össze ennyi ember. A szervező srác meg tényleg lelépett?
justblaze 2011.01.16 18:20:44
@egy nik a sok közül:
és akkor a felelőtlen szervezésért is ez a generáció a hibás? ennél a konkrét esetlenél, a felelősség egyértelműen a szervezőket terheli. Általánosságban lehet beszélni, az ilyen olyan elzüllött fiatalságról, de szerintem nem a dragonball miatt van egy lépcsőház egy ekkora szórakozóhelyen, és úgyanúgy nem a lövöldözős játékok miatt megy be a gyerek fegyverrel a suliba.
justblaze 2011.01.16 18:31:49
@egy nik a sok közül: szerintem itt csak a hely és a szervezők felkészültsége a fontos. Ha adott lenne egy menekülési terv, egy normális méretű rendezvényterem és képzett biztonsági őrök akkor teljesen mindegy lenne, hogy milyen a tömeg és a zene.
A személyes véleményed erről a típusú zenéről meg teljesen mellékes szerintem.
világevő Hajnali kvíz 2010.12.24 06:22:00
Na ki tudja, hogy mi ez? ..
világevő Indulás Isztambulba! 2010.12.19 21:21:00
 Hétfőn hajnalban kicsit magam mögött hagyom az itteni fagyokat és a közepes török büfék világát és egy kicsit körülnézek Isztambulban, ahol már sok-sok éve nem jártam sajnos, pedig mindig is lenyűgözött a fantasztikus ottani gasztrokultúra. Az utcai koszt legalább olyan…..
Aki járt már Japánban, azért eszik japán ételeket, hogy nosztalgiázzon, aki nem járt még, azért, hogy még inkább úgy érezze, el kell egyszer mennie. Erre valóban egyértelműen szükség is van, a veszély csak annyi a dologban, hogy egy első látogatás nem azt eredményezi, hogy ki…..
Mandiner blog Kotmány 2010.10.26 17:17:00
  Dübörög a Nemzeti Együttműködés Rendszere, mint Dave Lombardo dupla lábdobja, csakhogy az utóbbival ellentétben az előbbi nem tökéletes. Míg Lombardo képes egy kék bálnának elegendő mennyiségű kokain után is hiba nélkül eldobolni a Reign in Bloodot, Orbánék…..
  Rég nem volt olyan jó külföldi sajtója a jobboldali magyar kormánynak, mint az elmúlt napokban: nyugati lapok sora számol be elismerőleg a katasztrófahelyzet kezeléséről, és a kárt okozó céggel szembeni fellépésről.  A történetben azonban van egy pikáns csavar:…..
  Bő egy hét múlva itt vannak az önkormányzati választások, az elemzések szerint szinte mindenhol a Fidesz jelöltjéé lehet a polgármesteri szék. Játékunkban 13+1 olyan települést, illetve kerületet választottunk ki, ahol izgalmas lehet a befutó. Az egyszerűség…..
justblaze 2010.09.25 23:29:27
Mint gondolom tudjatok a tegnapi nap egy eleg fontos nap volt az amerikaiak eleteben, 911...Delelott megemlekezes volt, rengeteg politikus tartott beszedet, ezutan felolvastak a halottak neveit, sulibol joparan mentek el erre, hat nelkulem, valahogy nem ereztem magam odavalonak... Napkozben…..
justblaze 2010.09.15 17:06:54
A két színész a meglehetősen közepesre sikerült Kéjjel-nappal című közös filmjüket promótálták a briteknél, ahol Jeremy Clarkson kapott az alkalmon és meghívta őket egy vendégszerepre a Top Gearbe. Mindketten beültek az Elfogadható Árú Autóba, és mentek egy kört a műsor…..
  Régen jelentkeztünk már kedvenc sorozatunkkal, de a Magyar Demokratikus Charta közleménye mindenképen ide kívánkozik. A Bauer Tamás, Fleck Zoltán, Vásárhelyi Mária és Vitányi Iván által jegyzett sorokat változtatás és kommentár nélkül közüljük:   A…..
Mandiner blog Biszku-film: letiltva 2010.06.09 18:01:00
  Biszku Béla családja letiltotta a Biszku Béláról és az 1956 utáni megtorlásokról szóló filmet (nem mi hátráltunk meg, a tervezett bemutató helyszínét, az Urániát kereste meg a család, és ők döntöttek úgy, hogy nem vállalják a bemutatót). A film nyilvános…..
justblaze 2010.06.09 20:42:33
@Muad\\\'Dib: MEngelét nem végezték ki.

Szerintem is ugyanúgy vannak jogai egy tömeggyilkosnak is, ugyanúgy egy tisztességes perben kell bebizonyítani, hogy bűnös. NE értsetek félre, nem védeni akarom, a Kádár korszak egyik legundorítóbb embere.

Ettől függetlenül mindenképp kezdjétek el vetíteni több helyen a filmet, aztán pereskedjenek.
  Sikerül-e vajon Hoffman Rózsának pénz nélkül javítani a köz- és felsőfokú oktatást? Nyilvánvaló az államtitkár asszony nyilatkozataiból, hogy a közoktatásban jártasabb, ezért a felsőoktatásról nem is halljuk nyilatkozni.   A magyar oktatásügy legfőbb…..
justblaze 2010.06.08 22:00:30
@babarczyeszter: Félreértettük egymást, én a magániskolákra gondoltam. Az kétségtelen, hogy a jobb gimnáziumokba ( Eötvös, Fazekas, Városmajor stb.) nagyon nehéz bejutni.
A kapcsolati hálón sokat gondolkodtam már, és arra jutottam, hogy MAgyarországon nem biztos, hogy ezek a fiatalok lesznek vezető pozíciókban a jövőben. Egy dolog, hogy a szülőnek sok pénze van, és a gyerekét ilyen iskolába járatja, de amíg a gyerek nem akar tanulni, addig ezek az iskolák sem adnak olyan sokat. Angliában ennek talán nagyobb hagyománya van, több generáció óta 1-2 gimnázium adja az ország vezetőit. Ráadásul a bennlakásos rendszer miatt sokkal szorosabb kapcsolat alakul ki a gyerekek között.
  Miközben a miniszterelnök emberei olyat adtak a forintnak, mint amilyeneket Kiss Ernő dandártábornok és party animal szokott a józanságnak, miközben Lendvai Ildikó az MSZP ideális államfőjelöltjeként gyakorlatilag Szindbádot nevezte meg, teljesen elsiklottunk…..
justblaze 2010.06.08 19:25:49
@economico: Bocs de szerintem felháborító, hogy a focisták ennyi pénzt kapnak egy válogatott meccsért. Vízilabda játékosok akik 3 olimpiát! nyertek zsinórban, nem kaptak kb ennyit Peking után. Hol vannak a magyar focisták világviszonylatban a magyar kajak-kenusokhoz, úszókhoz, vízilabdásokhoz, vívókhoz képest? Sehol, és mégis magasan ők keresnek a legtöbbet!
Na, akkor ezzel is megvolnánk. Hat év, 121 epizód, megannyi felejthetetlen pillanat és fejvakarós epizódvég után búcsúzott a Lost - stílszerűen pontosan úgy, amilyen az egész sorozat volt: ez a nettó 103 perc (a sok reklám miatt nem jött össze a 108?) éppúgy megosztja majd a…..
justblaze 2010.05.25 11:44:05
@Sierpe: MAgyarul már a sorozat eleje óta tudták, hogy lesz egy alternatív valóság, ahol a haláluk után összegyűlnek? Nemhiszem, mert azt látni lehetett, hogy JAcobot utóalag írták be a sorozatba. Akkor viszont nem lett volna JAck az új JAcob, Hurley az új Jack és Ben a második.
justblaze 2010.05.25 11:45:00
@Bruti: Ezt én is olvastam angol kommentek között, hogy ott a roncs túlélők nélkül.....
Speciális kamera vigyáz a kocsikra a parc fermé helyett idén az időmérő és a futam között.Közel egy napig nem érinthetik az autókat, tavalyig egy nagy garázsba – a parc fermébe – vitték az összeset, Bahreinben viszont minden istálló boxába egy-egy kamerát…..
f1 Ketten licitálnak a Renault-ra 2009.12.04 15:06:00
Csütörtökön újabb válságülést tartottak a franciák főnökei, már biztos, hogy a cég nem marad teljes gyári csapattal a Forma-1-ben.Pénteken a Le Parisien és az autosport.com is arról írt, két komoly vevő van az istállóra: a raliban a Subaruval többszörös világbajnok…..
  Divat mostanában elhagyni kis hazánkat, és áttelepedni kicsit Gazdagföldére, skippelni a szoci guberniumot, és átdekkolni a szűk esztendőket valahol a nagyvilágban. Vannak nem kevesen, akik tanulással gazdagítják magukat, sokan pedig nyugati vendégmunkálkodás…..
justblaze 2009.10.28 17:09:41
@Walt Mitnem: " Amerika sem fenékig tejfel"
Persze, hogy nem az de ha kint elkezd dolgozni akkor pár év múlva lazán hazajöhet viszont ha itthon kezd el dolgozni akkor már nem olyan könnyű kimenni.
Szép dolog ez, hogy itthon akarnak élni. Mind itthon szeretnénk dolgozni, hogyha adottak lennének a normális körülmények. Ezek a fiatalok csak akkor jönnek haza, hogyha megbecsülik őket és megfizetik. Manapság egyik sincs meg.....
  2009. október 10-én délután Zürichben Törökország és a Örményország külügyminisztere az utolsó pillanatig tartó huzavona után aláírta azt a dokumentumot, amely lehetővé teszi az 1993 óta lezárt határok megnyitást és a diplomáciai kapcsolatok felvételét. A…..
  Nagy igyekezettel megírt, zagyva könyvet olvasok. 56-ról, külföldi szemmel. Az író a magyar származású, de magyarul nem beszélő Michael Korda. Hazánk történelmét is összefoglalja az első száz oldalban, saját teóriákkal. Van egy bája az egész leírásnak, kábé…..
justblaze 2009.10.13 22:05:43
@Alfőmérnök: Pontosan! Sajnos ha megkérdezed ma az intelligensebb fiatalokat, hogy ha választhatnának akkor itthon vagy külföldön kezdenének e el dolgozni, akkor mind azt mondják, hogy külföldön. Elismernek. emberszámba vesznek és nem utolsó sorban tisztességesen is meg lehet élni. Ma mondta az egyik tanárunk, hogy az osztrákoknak elképesztő az, hogy Magyarországon egy kezdő orvos 400 eurót kap míg Ausztriában minimum 2500 eurót pedig a budapesti orvosi egyetem jobb mint a bécsi!
Ez nagyon nagy baj. 10-20 év múlva semmi szellemi tőke nem lesz itthon. Elkeserítő ez...
justblaze 2009.10.13 22:51:07
@gloire: Ugyanakkora szerepet játszott szerintem a törekvés és az igény. Az egyik nem tud naggyá válni a másik nélkül szerintem.