Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gábor Pápay

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
NemGogol Száz vasútat, vegyenek! 2017.12.02 10:36:17
„Varga Mihály ... a konténereket illetően dicsérte a magyar vámhivatal szolgáltatásait, mondván, azok «ma már átlagosan 23 perc alatt végzik el a vámkezelést», szemben más uniós országokkal, ahol az átlagos idő órákban mérhető, de egyes régiós versenytársainknál napokig is nyúlhat.” (Varga Mihály…..
Gábor Pápay 2017.12.03 17:00:27
@Gyulimali:
Már csak az a kérdés maradt, hogy ki fogja felújítani a Pireusz és Kelebia közötti vasútvonalat?
Úgy látszik, tovább égeti magát, és a hidakat lehetséges szövetségesei között az MSZP miniszterelnök.-jelöltje. Most a Hír TV-ben hazudott egy orbitálisat a választáson lehetséges koordinált indulásról. Botka a végét járja. Most már arra vetemedett, hogy félrevezette a nézőket, a kormányváltásban…..
Gábor Pápay 2017.09.07 10:56:02
@werecke: Ez a balliberális társaság 2002-ben alaposan elverte a magabiztos istenkirályt, majd 2006-ban ismét, miután Gyurcsány Ferenc felmosta vele a padlót a televíziós vitán. Két évig be sem járt a munkahelyére, és azóta sem állt ki vitázni.
2002-ben nem ő költözött a Sándor-palotába, és jövőre sem fog beköltözni a korábbi Karmelita kolostorba...
Keverjük bele egy kicsit a papucsot is a dologba és máris sokkal nehezebb kérdés előtt állunk, mint azt gondolnánk. Oké, épeszű ember zoknival nem veszi fel a szandált, de mivel igen? És hova? Mikor? ..
Bár a 2018-as országgyűlési választásokig van még majdnem másfél év, a legtöbb nagy politikai párt lassan elkezdi a felkészülést a következő parlamenti választásokra, kialakítja a politikai stratégiáját és a kampányüzeneteit. Noha a demokráciákban a választások rendszerint legalább két-, de…..
Most komolyan senki se köszönti ma Sólyom Lászlót, miközben Árpibával minden kerek szülinapján tele volt a padlás? Igazságtalanság, helyre tesszük. Isten éltesse tehát Sólyom Lászlót 75. születésnapján. A jeles nap apropóján jó egy kicsit kiszakadni a mocskos hétköznapokból, visszagondolni a…..
Gábor Pápay 2017.01.04 08:15:24
@igazi Ténytár: Továbbá villogó kék lámpát is szeretett volna kapni az AB-elnöki autóra...
"Mert aki hazudik, az csal,Aki hazudik, az lop,Hazudni, csalni csúnya dolog!” /A kétezredik év felé, szerzette Nagy Ferenc 1988-ban/ Eltelt életünkből 28 esztendő, és pont ott tartunk, ahol a kommunista rendszer utolsó, vergődő időszakában. Köszönjük Orbán Viktor! Csak a Fidesz! Szóval Tóni,…..
Gábor Pápay 2016.11.15 14:29:15
@dunántúli gyerek: Azt írod: "Orbán jó kormányzó...", meg " nem változik hetente a csapat..."
Olaszországban hetente változik a kormány, és a miniszterelnököt is elég gyakran cserélik, mégis a gazdaságuk egy hangyányival jobb a miénknél...
  A MÁV első, a királyi pár számára készített udvari kocsija 1871-ben készült el az Első Magyar Kocsigyárban.  A sötétzöldre festett, tetején a magyar korona fából faragott másával, és mindenféle aranyozott díszítményekkel bőven ellátott jármű hihetelenül feltünő lehetett. Nézzétek!  ..
Az MSZP oktatáspolitikusa egy lehetséges orosz nyelvvizsgától is fényévnyire vesztegel. Eddig tartózkodtam attól, hogy csatlakozzam azokhoz a publicistákhoz, bloggerekhez, akik szerint a diploma megszerzésére képtelen Kunhalmi Ágnes MSZP-politikusnak enyhén szólva nem áll jól,…..
Juszt László perrel akarta eltüntetni Kálmán Olgát a képernyőről - derül ki abból a nyilatkozatból, amelyet Rózsa István, az ATV elnöke osztott meg a Facebookon, válaszul Juszt személyeskedő posztjára. A műsorvezető emellett 44 millió forintot próbált meg legombolni a…..
comment:com Tóth Gabi, az ember 2015.09.28 09:22:57
Egy olyan műsort bevállalni, amiben 24 órán át össze van zárva az ember egy másikkal, embert próbáló feladat, eljön ugyanis az a pont mindenkinél, amikor már nem érdekli a kamera, és lecsupaszítja magát, (mármint lelkileg, nem egy szál pendelyre, még mielőtt) amikor olyan…..
Mai luxus házunk esetében több szempontból is el vagyunk kényeztetve: egyrészt finoman szólva sem szűkölködünk képekben, így szinte minden zugába bepillanthatunk a háznak, amit ráadásul…..
Gábor Pápay 2015.08.15 09:34:42
@teddybear01: Nekem is az első mondatod jutott azonnal az eszembe. Nem nagyon vonta be a tervezés menetébe az épületgépész tervezőt...
Európa a kereszténység, a humanizmus, és az emberi jogok hazája -- és egyre kínosabban szembesül azzal, hogy nem tud megfelelni ezeknek az eszméknek (pontosabban ezeknek se -- miután az erkölcsös individualizmust, a szabad…..
Gábor Pápay 2015.08.15 08:37:34
@befano: Ha így vesszük, akkor 896 körül a magyarok megszállták a Kárpát-medencét, és Szvatopluk népe azóta is bánja...
Gábor Pápay 2015.08.15 08:59:22
@unionista᠍᠍: egy tízmilliós nemzet mit kezd a saját iparával, mégha az nemzeti is? Ha valaki nemzeti dugóhúzót gyártana, a kereslet olyakkora volna, hogy eltartaná a gyártóját? Ez a baj a nemzeti gyártású villamossal is, nem pedig, mint tudni véled, a nemzetietlen magyarok...
Gábor Pápay 2015.08.15 09:14:23
@befano:Még a válság elött jóval, Zogu volt Albánia királya, és gr.Apponyi Geraldine a királyné. A II.világháború alatt egyetlen albán zsidót sem vittek koncentrációs táborba az őket is megszálló németek, mert nem adták ki őket. Nálunk ezalatt Horthy Miklós volt a kormányzó, és a magyar zsidókat koncentrációs táborokba vitték, mert a többség ezt elnézte...
  Tulajdonképpen mi még az idegengyűlölethez is teljesen hülyék vagyunk. Bemondta a tévé, a rádió, ki volt szépen plakátolva, sőt még személyesen a miniszterelnök is…..
Gábor Pápay 2015.08.11 08:29:39
@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Kár, hogy nem éltél még, amikor a kínaiak felépítették a Nagy Falat. Tudták volna értékelni a tanácsaidat. Vagy a franciák, amikor a jólsikerült Maginot-vonalat az unortodox németek megkerülték. Mindkét monstrum ma is áll, és szép bevételt hoz a turizmusból...
Úgy teszünk, mintha minden rendben lenne. Majdnem minden. Majdnem rendben. Amire tegnap még felkaptuk a fejünket, az holnapra az életünk természetes része lesz. Egyszerűbb, kevésbé fájdalmas megszokni a rosszat, mint szót emelni ellene. Mert aki szót emel, az ellenség lesz, idegen…..
Méltatlanul elsikkadt Lázár főhelytartó bejelentései közül az a mondat, mely szerint semmi szükség Volán-társaságokra, akár meg is szűnhetnek a szerencsétlen állami busztársaságok. Lesz helyettük MÁV , mondta. Jó lenne arra gondolni, hogy Jánosnak fingja nincs arról, amiről…..
Gábor Pápay 2015.07.12 07:17:53
@schlumbergerna: Lézer Janó az az audis Lázár, az Áder Janó meg a horgász...
Talán nem csak velünk fordult elő, hogy amikor országjárás során egy régi kúria mellett vitt az út, az ember elképzeli, hogy milyen lehetett benne az élet, milyen lehetett a sokszor leromlott állapotú épület fénykorában. Ezt a hangulatot idéző, bár nem a történelmi időkből…..
Gábor Pápay 2015.06.14 17:26:22
Pedig egy igazi Hungarikum volt a Kozma Ferenc utcai tolató trolibusz. Lassan két éve gyönyörködhetnek az utasok, de főként a turisták, abba a vígjátékba illő jelenetben, ahogy megfordítják a trolibuszokat Budapesten a Földművelésügyi Minisztérium mögötti utcában. Az…..
Hamarosan indul a nyaralási időszak - és  eközben hajlamosak vagyunk megfeledkezni üresen maradt házunk védelméről. Miközben az utazás és szállás foglalás ügyeit intézzük, a betörők is szorgalmasan készülnek   a "szezonra". Mielőtt útra kelünk,  érdemes tehát…..
Rezsőházy Rudolf Amikor hazánkban egy politikai szereplő kiemelkedik a mezőnyből és kulcsfigurává válik, szinte ösztönösen két ellenkező példaképhez hasonlítjuk. Azt keressük, hogy mi benne a Kossuth és mi benne a Deák? Kossuth a forradalmár képét jeleníti meg,…..
Aszongya a hírek, hogy a habonyárpád féle nemzeti imázsközpont nem fél pont ugyanarra játszani és ugyanolyan eszközöket használni, mint a szocialisták legsötétebb napjaikban. Idézzük föl mit is mondott az ominózus esetről maga Feri: "A gátlásosnak aligha nevezhető manőver…..
Gábor Pápay 2015.06.04 08:23:26
@Bakter: A megjegyzésed emlékeztet a 60-as évekre, amikor a korabeli vicc szerint az amerikaiakkal harcoló Vietnámba küldött magyar véradományok további beszüntetését kérték, arra hivatkozva, hogy a katonák, akik kapták, ezután sem harcolni, sem dolgozni sem akartak...
Azt mondják, hogy egy öreg kutya már nem tanul új trükköket. Fauja Singh erre igen erősen rácáfol. Singh, a világ legidősebb maratonistája, az utolsó versenyét 2013 februárjában futotta, 101 évesen. 10 km-es távot teljesített a Hong Kong Maratonon, 1:38:28-as idővel. Azonban…..
Gábor Pápay 2015.06.04 08:09:39
Nemrégiben megszületett a brit trónöröklési rendben harmadik György Sándor Lajos, amely világszerte vezető hír lett a különböző orgánumokban. Kasza László a 168 órában fejtette ki: nem érti, hogyan válhatott egy kiváltságos család gyermekáldása világszerte vezető…..
Baboss Botond, a felcsúti Nagyboldogasszony-plébániatemplom világi lelkipásztora május elején írt egy cikket, amely Felcsút honlapján jelent meg, és amelynek címe "Felcsút-Foci-Krisztus". Idézek belőle: "Mi, felcsútiak sokszor találkozunk a jelenséggel, hogy munkatársaink,…..
Gábor Pápay 2013.08.14 09:43:44
Az ókori Róma óta tisztában vagyunk a szónokok hatalmával és jelentőségével. Szinte kivétel nélkül minden modern kori társadalom a szónoki képességekre épült. Ahogy teltek-múltak az évszázadok, egyre inkább vált jelentőssé, miként képes az egyén megszólítani a…..