Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tinne

155 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valami készül...!  "Egy napfényes május végi reggelen apa kitolta kerékpárját a kisházból, és Fogast a nagy kuka mellé támasztotta a kapuban. A foghíjas gereblye azonnal reszketni kezdett, mintha hideglelős lenne. -Tudtam én, hogy ki fognak dobni! – siránkozott, miközben fogai összekoccantak a…..
Pacus ma elballagott az oviban, így újabb mese született az óvónéniknek és a dadusnéninek. Régóta szemeztem az ovi udvarán álló hatalmas fenyőfával,  így most egy saját mesét kapott - egyenlőre. :) De nagy szerepe lesz még a készülő karácsonyi mesekönyvben is. Vajon kicsoda Strobi és Larxy, és mi…..
Itt egy újabb meserészlet a "macskalóz" banda történetéből! Sutyit már ismeritek, most fogadjátok szeretettel a banda 4. tagját is. Hiru a levegőben tölti az élete nagy részét, így kissé más szemszögből tekint a világra. Másképp gondolkodik, más dolgokat tart fontosnak... látszólag! És, hogy…..
Megtisztelő felkérést kaptam, hogy egy csodás képhez írjak történetet. Nekem ezúttal a felnőtteknek szóló mesék felé kanyarodtak a gondolataim, és egy novella részlet született. „…A boszorkány idegesen nyelt egyet, majd a torkába kúszó rémületet visszatuszkolta gyomra leghátsó zugába, és…..
Boró Foltos a cicánk nagyon cuki, ahhoz képest hogy vadászik. Például: egeret, cickányt, madarat. Gyíkot szokott a cipőnkbe dugni. Először is azért mert szörnyű vadásznak néz minket. Másodszor azért, mert mi is adunk neki cicának való ételt. Harmadszorra meg azért mert szeret minket. De amúgy…..
Igen, továbbra is imádom a meséket! Shrek pedig örök kedvenc a gyerekeimnél is, így mindig szívesen veszik, ha "zöldülnek" a kajáink... :) Ebbéli szerelmüket aljas módon kihasználva, zöldben játszó krumplipürénk után  - https://boro-anya.blog.hu/2021/05/12/_ogres_napot_tartottunk -, most a sajtos…..
Boró   Vasárnap ebédre anya krumplipürét készített fasírttal. De mivel ő nem szereti a pürét, Paca pedig unta a fasírtot, különlegessé tettük az ebédet.A szokásos sárgarépás, zabpelyhes fasírtból, mini gombóckákat görgettünk a tenyerünkben és így tettük a sütőbe. A krumplihoz pedig anya…..
Ölelő mesék Égi levelek... 2021.04.29 20:01:00
Ma ne várjatok képeket...sütést, főzést,... kerti koboldos kalandokat... Ez a poszt nem kerül ki a facebookra sem... Egyedül nekem fontos, hogy leírjam. Csak egy levél, amit az égi postára bíztam...   Drága Nagyikám! Olyan jó lenne, ha itt lennél! Sokszor eszembe jutottál, mióta messze vagy…..
Anya   Évek óta vezetek Bu-Jot, és már két éve Boró is nagyon szeretne egyet.   Tetszenek neki a rajzok,a matricák, no meg, hogy mindent felírhatok ami fontos,és vissza lehet bármit keresni benne. :) Egyenlőre nála a követő oldalak váltak be, mivel könnyen vezethető és mellette marad elég…..
Boró   Pénteken korán reggel elkészítettem a leckémet, anya közben ebédet főzött. Utána bolondos tornaórát tartottunk odakint. Öcsi bemászott a talicskába, én pedig körbe toltam a kertben. Anyával folytattuk a kertészkedést, ástunk, kapáltunk. közben a Föld Napjáról beszélgettünk, Eszembe…..
A tavaszi mesekönyv kiegészítéseként megírt "Mérges Gyöngy és Szelíd Medve" mesém végre szó szerint az asztalra került.    Legalábbis a szelíd fele. Nagyra nőttek a mogyoró bokrok alá telepített medvehagymáink. Két éve ültettük át őket, hogy ne a kertkapun kívül nőjjenek, és minél messzebb…..
 Anya   Tegnap palacsintasütésbe fogtunk Boróval. Mire észbe kapott rábíztam a tészta kikeverését, ami persze némi méricskéléssel és mértékegység átváltásokkal járt. :) Csöppet galád módon a recept mértékegységei különböztek a mérleg és a mérőpohár által jelzett mértékegységektől. Ugyan! Semmi…..
Anya Ma a gyerekeim besegítettek a mélyhűtő leolvasztásába. Mondanom sem kell, hogy visongva verték le a jeget. :) Zümmőgő már több mint 14 éves és évente egyszer nekiesem a leolvasztásának. Tavaly sajnos kimaradt a rendbetétele, így most duplán, sőt triplán jeges hangulatban várta, hogy…..
A hamburger különböző fajtáit nálunk mindenki imádja... persze mindenki másképp, így általában nagy felhajtás előzi meg, és mindig közösen készítjük. :) A mai reggelit kicsit újfent megvariáltuk! :) Elvégre szeretjük a változatosságot... Már előző este belevágtunk az előkészületekbe. A…..
Megjelent velem egy interjú a "Magyar Szerzők Könyvei" blogon. Olvasáshoz kattints ide!   Be kell vallanom, eleinte kicsit tartottam a dologtól, nem tudtam mennyire kell komolynak és felnőttnek lennem. De a kérdéseket olvasva hamar kiderült, hogy nem kell aggódnom, nyugodtan lehetek…..
Egy apró meserészlet A nyári mesekönyv kalandjaiból:   "...Anya éppen zöldségeket pucolt. Boró összeszedte a sárgarépa, krumpli, fehérrépa héját, és megvárta, míg Anya a kávéfőző kis tartályát is kikotorja. Érdeklődve nézte, hogy mi minden kerül még Bödönnek, kis homokozóvödrének a…..
Előfordul, hogy én is megkattanok... Délutánra teljesen becsavarodtam a házi tennivalóktól, így sztrájkot hirdettem, felkaptam az olvasó szemüvegem, meg egy kertészeti könyvet és elindultam, hogy a hintaágyba tegyem át a székhelyem és végre utána nézzek pár zöldségnövény társításnak. Egészen az…..
Március közepén, végre beindult nálunk is a kerti nagyüzem. :) Így bár kevesebbnek tűnik az idő amit az írással tölthetek, mégis többet haladok, mert Boró és Pacatesó vihargyorsan elájulnak, ha a párnára koppan a fejük. Két kis kertészpalántám - mert Pacust is megfertőztük a kerti őrületünkkel…..
Hétfő délután végre beállított Nyuszkalóz barátunk, hogy újabb feladatokkal lepje meg Borót és Pacát. Kaptak ügyességi feladatokat a nyusziugrástól kezdve a tojásegyensúlyozáson át a "cserepes krumplipottyantóig". :) Megfejtettek egy egész kosárnyi fejtörőt, és kitapogattak minden apró tárgyat,…..
"Nyuszkalóz" az idén is készül kincses térképpel, hogy a gyerekeim ismét "megdolgozzanak" az ajándékokért. Először csak egy kis segítségnek indult, hogy minden csokitojást megtaláljanak a kertben, de mára kincsvadászattá nőtte ki magát, ahol feladatokat kell megoldani. A kaland hétfőn indul, de…..
Örömmel jelentem, hogy a honlapunk újra üzemel!!   http://olelomesek.karcterv.hu/ Korábbra terveztük az újra indulást, de szerencsére közben sok mesét kellett írnom, így az utómunkálatok megcsúsztak - na igen, az ember lánya azért tanul még egy szakmát, hogy ezt is maga végezhesse el. :) Most…..
 A honlap indítását kicsit elcsúsztattuk vasárnap estig, mivel sürgős "játszanivalóm" van a gyerekeimmel. :) Egész héten szó nélkül tűrték, hogy meséket írok, és tervezek, így most jár nekik egy egész napos kikapcsolódás. Vasárnap estig befejezem az oldalt, és hétfőtől, megújult formában…..
  Alakul az új oldal! :) A logó is elkészült, már csak nevet keresünk hegyes fülű kis koboldunknak. Ha van ötleted, írd meg kommentben! :) Kicsit átszerveződött az életünk. Nálam az írás elsődleges, ha dolgozom, mindenről megfeledkezem. :) Ha elfáradok a mesélésben, vagy nem jut eszembe egy jó…..
Ölelő mesék Mese, mese hátán 2021.01.09 14:32:56
Az elmúlt három hónap kicsi visszahúzódtam a gépem mögé. :) Átszervezem a honlapom (jelenleg ezért nem elérhető), rajzolok ezerrel, és meséket írok. Közben persze nálunk is eltelt a Karácsony, sajnos nagyszülők nélkül (mivel messzebb laknak, és a járványhelyzet miatt nem utazhattunk). De vissza a…..
Meseíró tervez, az őszi kert pedig felülírja az összes tervét... :) Lassan egy hónapja vagyok adós a következő meserészlettel.  Mondanám, hogy szánom-bánom, de akkor hazudnék. :) Kikirics szinte rám törte az ajtót szeptember utolsó napjaiban, és kirángatott a gépem mellől a kertbe. Szemem, szám…..