Regisztráció Blogot indítok
Adatok
élveteg

0 bejegyzést írt és 1009 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt 2 évben többször is át kellett állni a kötelező, otthoni munkavégzésre. Ez nagyon megosztotta a munkavállalókat, véleményük és hatékonyságuk terén is. Sokaktól hallhattuk például, hogy milyen nagyszerű dolog távolról, önállóan és saját ütemterv szerint dolgozni, mások szerint, azonban…..
Történelmi blog Ceausescu halála 2021.11.16 10:35:51
Románia hírhedt, magyar-ellenes kommunista diktátora, Nicolae Ceausescu közel negyed évszázadon keresztül vezette keleti szomszédunk népét 1965 és 1989 között, a hidegháborús korszak utolsó évtizedeiben. Hatalma megdönthetetlennek tűnt egészen 1989 decemberéig, amikor villámgyorsan söpörte el a…..
élveteg 2021.11.18 20:10:42
@éppnászos:

ha megnézi a youtube videot akkor egyértelmű hogy akit kivezetnek a teremből meg a fal elé állítanak az nem a Csau meg a felesége
A Fidesz egy unalmas párt. Kétévente ugyan tartanak kongresszust, és olykor vezetőséget is választanak, de minden egy előre megírt forgatókönyv alapján történik, és soha nincs egy váratlan fordulat, ami egy kis csavart vinne a dolgok menetébe. Pedig a kormánypártban sincs minden rendben, csak hát a…..
Nem szívesen foglalkozom a kormányunk aktuális intézkedéseivel, olyan ezekről beszélni, mintha darázsfészekbe nyúlnánk. Lehet, hogy kényes kérdésekről van szó, amikről nem nagyon tudunk értelmesen beszélgetni, másrészről viszont az is éppolyan feltűnő, hogy érdemben senki nem reagál ezekre. Úgy…..
Előbb olvastam: elindul hazánkban az állami könnyűzenei oktatás! Már előre látom magam előtt az Ákos popdaloda feliratot, a Pataki Attila rockakadémiát ... De szép is lesz a NER könnyűzene. Kb., mint Tóth Gabi nyári elhíresült dala... (Az én szívem) Tulajdonképpen igen, a láncolatból még ez a szem…..
Márki-Zay Péter az előválasztás óta alig ad interjút a hazai médiában. Miért dönthetett így és hová tűnt? Erre keresi a választ Rajnai Gergely blogbejegyzése...
Megvan a 200 ezres minimálbér! Hurrá, Orbán ezt is megcsinálta! Immáron a nyírmeggyesi mezőgazdasági segédmunkás is hazavihet majd akár 133 ezer forintot is (ha nincs gyereke, és betöltötte a 26 évet). Igaz, megint a helyhatóságok szívnak majd... Tulajdonképpen az északnyugati régióban lakók már…..
Mondhatnám üdítő színfolt a magyar politikai életben az MKKP, de nem mondom. Mert bár kommunikációjában sokszor polgárpukkasztó módon nyilvánulnak meg a passzivistáik, de valós, kimondatlan céljaik vannak, és azok már nem a vicckategóriába tartoznak. A 2014  óta bejegyzett, sokak által csak…..
1969. A Golden Globe- és Grammy-díjas amerikai színésznő, Judy Garland sárga rózsákkal borított koporsóját indítják útnak a hollywoodi temetőbe, miután nyugtató túladagolásban elhunyt. Az Óz, a csodák csodája sztárja  komoly gyógyszerfüggő volt. Munkája során kezdett étvágycsökkentőket szedni, mert…..
1956 Október 23.-a egyértelműen ennek megvalósításáról szól éppúgy, mint az 1848-as szabadságharc vagy már Rákóczi szabadságharca is. Mindegyik esetben a magyarok képesek voltak gyakorlatilag teljes mértékű összefogással küzdeni a szabadságukért különféle birodalmi központokkal szemben. Mindhárom…..
élveteg 2021.10.23 20:23:24
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Naaa azért ne ugorjon Az egy főre jutó gdp-nek Luxemburgban 115 839 dollár Ausztriában meg 50 380 ( 2019 es adatok ) Azt gondolom nem hiszi el hogy Luxemburgban töb mint kétszer többet termelnek mint ausztriában
élveteg 2021.10.24 10:23:08
@cvsvrs:

így van A termelékenység egy kamu én elmondhatom Melósként targoncásént normára dolgozom Van egy mérőszám ami minél magasabb annál jobb a norma Namost az enyém 34 ez az adott időben elvégzett feladatokat jelenti ( nagyjából mert két részből áll és a két rész összessége adja ki a normát ) Namost én ezzel a norma maximum 33,3 -as érték felett vagyok A normamaximum azt jelenti hogy ennél bármennyivel is jobb vagy nincs nagyobb teljesítménybónusz Azt hogy ezt hozza valaki hatalmas teljesítmény kell A gépet is a határon kell vezetni szűk állványsorok közt meg a pakolás is megfeszített munkát kínál Ki hiszi azt el hogy nyugaton ahol mondjuk kétszer többet keres egy hasnló melós az azért van mert kétszer többre képes
élveteg 2021.10.24 11:07:45
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Én egy magyar-külföldi vegyes cégnél melózom Vérprofin van megszervezve minden Folyamatos változás van Mérhetetlen mennyiségi adat megy nap mint nap amit nagy tudású logisztikai tervezők elemzik és folyamatosan felkelsztenek a A kiszállítás egy DRP program alapján működik Szinte perce kalkulálja a beérkezést Nincs is nekem ezzel semmi gondom aki ma képes a magasszíbtű teljesítményre ilyen keretek közt az már viszonylag jól keres Én is Na nem úgy mint nyugaton de ez nem termelékenység kérdése
Csak hihető hazugságokkal érdemes kampányolni. A politikai marketing e kikezdhetetlen törvényét meg lehet sérteni, de annak súlyos következményei lesznek. A Fidesz most úgy tűnik, hogy a politkai sci-fi és hitelesség közti szűk mezsgyére tévedt, és ha nem térnek vissza a hihető hazugságok világába,…..
Esetleges kormányváltás esetén nem jogászi szemmel nézve, hanem a józan ész talaján maradva is érvényteleníthetőek lennének azon törvények, amik azt a célt szolgálták, hogy a kormánypárt bebetonozza a hatalmát. Így például az olyan alkotmánymódosítás, hogy hazánk fővárosa ezentúl Felcsút, vagy hogy…..
Márki Zay Péter nyerte az előválasztás második fordulóját, így egy ellenzéki összefogás győzelme esetén 2022-ben ő alakítanak kormányt. A Fidesz első reakciója - mennyire nem meglepő - Gyurcsány! Bár nem Dobrev nyert, a kormánypárti reakció: Kocsis Máté szerint „életbe lép a Gyurcsány – Márki-Zay…..
Van egy generáció, akik mostanság a feledés homáyába tűnnek a politika szemében, pedig az ország egy jó részét ők működtetik. Igaz, lehet már nem szülnek, de útjukra bocsátottak 1-2-3 gyereket, igaz, nem fiatalok, de hatalmas tapasztalatukat felhasználva dolgoznak nap mint nap, igaz, nem kapnak…..
élveteg 2021.10.17 21:35:46
@midnight coder:

Van szerencsém ismerni a főnököm fizetést Egy 9 telephellyel rendelkező logisztika cég egy telephelyének a vezetője 1,5 milló bruttoja van Jár neki 3 évente egy középkategóriájú autó aminek az üzemanygaát magánhasználatra is fizetik Az éves bónusz az most 14,6 százalékon áll ( ez év végére 16 fölé fog menni de akár lehet 20 százalék is Ez az éves bruttó bér százalékát jelenti Namost ez szépen hangzik és az is viszont mérhetetlen felelősség van a főnökön Ő nem rughatja le a munkáscipőt 8 óra után Ezt annak írom le aki szerint másofik meg a tökömtudja hányadik kulcs kellene a gazdagokra rakni
Igaz ugyan, hogy a közvélemény-kutatásokkal meglepően elegánsan lehet trükközni - s bizony vannak, akik ezzel élnek is -, néha mégis kifejezetten hasznosak lehetnek. A napokban mégis egy régi tréfás megállapítást juttattak eszembe, mely szerint a közvélemény-kutatások tökéletesen feleslegesek,…..
Egyértelműen siker a hazai ellenzéki előválasztás mind a résztvevők számát, mind a (rész)eredményeket tekintve. Én lgalábbis teljesen izgatottan élem meg ezeket a napokat, ha focikedvelő lennék, egy-egy eb vagy vb idején éreznék ilyen másállapotot. Hála a Momentumnak az olyan távol lévő magyarok is…..
Néhány hónap szünetet követően folytatjuk a diktátorokat bemutató sorozatunkat. Legutóbbi spanyolországi látogatásunkat követően visszatérünk a fekete kontinensre, amelynek 20. századi történelme bizony bővelkedik az egészen elképesztő történetekkel. Hotel a közép-afrikai fővárosban, Banguiban.…..
Már üzemanyag sincs elég a benzinkutakon, az ország kénytelen sofőröket "importálni"...
élveteg 2021.09.28 09:03:54
@BölcsÉsz: Nekem aztán mindegy Énmiattam meg is dögölhetnek ha nem hajlandóak dolgozni Johnsonostul mindenestül Na peszre ha valaki elhitte hogy a világvégéig megy az hogy az angol munkanélküli a segélyből a pesti bulinegyedbe az okádásig issza magát az tényleg magára vessen
A demagóg sokféle eszközt használ, de ezek közös jellemzője, hogy első látásra nem tűnnek fel, a tetszetős szövegek felszínét kicsit meg kell kapargatnunk hozzá. Néhány egyszerűbb, jól bevált fogás ezek közül: drámai helyzetkép felvázolása, hirtelen logikai bakugrások, csúsztatások, ijesztgetések,…..
téveszmék "Balra magyar!" 2021.09.22 11:14:32
  A magam részéről kifejezetten bírom Szanyi Tibort, mint jelenséget, mint karaktert. Nem sokan vannak/voltak az egykori - ma már szinte láthatatlan - MSZP-ben, akik kapcsán ugyanezt elmondhatnám. Angyalföld ex-szocialista fenegyerekét új formációja, az ISZOMM kapcsán a Politikai Hobbista stábja…..
"Egy győri pedagógus videóban magyarázta el, miért nem hajlandó elkészíteni a pedagógus-életpályamodell által rákényszerített portfóliót." - áll az egyik hírportál mai vezető anyagának bevezetőjében. Sőt, az is benne van a cikkben, hogy számos helyen már alternatív szakma felé sodródnak a tanítók,…..
Tanmesénkben az egyik az ellenzéki (OE), aki a való életben 2010-ben azután 2/3-ot szerzett – a másik a hatalomban lévő (OH), aki már 2006-ban olyan hatalmi helyzetben volt, mint a mai. 2006-ban Orbán 13,5 %-os hiánnyal kalkulált – ilyen „alapon” ígért 14. havi nyugdíjat, s Gyurcsány ígéreteinek a…..
élveteg 2021.09.09 19:37:34
"Az 12-18 százalékkal csökkentette a reálbéreket, ez egyetlen évben, jövőre, a legrosszabb esetben is csak pár százalékot vesz vissza az évek óta növekvő bárszínvonalból "

nol.hu/archivum/archiv-408891-220096

Mi a picsáról beszélt ez ? Miféle évek óta növekvő bérszívonalról ? Alattuk egyfolytában az akkori minimálbérért kellett melóznom annyi sorstársammal egyetemben kifizetetlen túllórákkal Ma? Ebben az évben havi átlagban 370 ezer forint nettót kerestem ( ebben benne van a tavalyi teljesítménybónuszom amit idén januárba fizettek ) Teljesen ugyanabban a munkakörben melózom mint akkor csak más cégnél