Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szallodas

51 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hét vendégértékelései nem túl jó képet mutatnak a szállodáról. Ami csak azért fura, mert gyönyörű idő volt, nem voltunk túltöltve se, kiválóak a sípályák, szóval minden klappolt. Elvileg. De a szálloda egyes részlegei kivétel nélkül gyengébb minősítést…..
Három olyan blogból ajánlok ma egy-egy posztot, melyek még nem szerepeltek itt, azaz tripla premier következik. Az elsőből kiderül, hogy miközben előszeretettel gondoljuk magunkról, milyen jó munkaerő is vagyunk mi, magyarok, azért él egy másik kép is rólunk. Utána békésebb…..
Forgóajtó Törvényjavaslataim 2014.02.09 21:08:33
Belügyminiszter akarok lenni! Nem azért, mert akkor nekem is lehetne huszonnégy ingatlanom meg egy Wartburgom, hanem azért, hogy átírhassam a BTK-t. Két új bűncselekményt vezetnék be. Először is büntetném az új szállodák építését. Súlyosbító tényező lenne a budapesti…..
Forgóajtó Zártosztály 2014.02.07 21:03:40
Betámadtak a helyiek. Szerintük az, hogy én nagy utazásszervezőkkel dolgozom, leértékeli a falunkat, a szálláshelyeinket, köztük az általuk vezetett szálláshelyeket is. Ezek a nagy utazásszervezők alacsonyabb árakat kapnak tőlem a sok vendégért. Ez a falubeliek szerint káros,…..
Most olvasom, hogy tavaly márciusban bezárt a Gotth'art Hotel. Ebben nem is a bezárás ténye az érdekes, nincs abban semmi meglepő, hogy a különösebb turisztikai vonzerővel nem rendelkező Szentgotthárdon nem él meg egy 148 szobás négycsillagos szálloda. Legyen ez a tulajdonos, jelen…..
Ismét beigazolódott a régi állításom: szilveszterkor sok pénzt nyerünk és sok vendéget vesztünk. Ez idén is így volt. Szilveszterkor ugyanis nem tudunk jók lenni. Tele van a szálloda, így pont azt nem tudjuk érvényesíteni, amiben erősek vagyunk: a személyességet, a barátságos…..
Forgóajtó A mi karácsonyunk 2013.12.28 14:48:27
A Határátkelő Blog készített egy igazán irigylésre méltó összeállítást arról, hogyan karácsonyoznak a magyarok a világ körül. Ehhez kapcsolódva elmesélem nektek én is, hogyan karácsonyoznak a szállodában dolgozó magyarok (és nem magyarok), ha nem is a világ körül, de…..
Ünnepelnek az osztrák szállodások: az osztrák versenyhivatal megtiltotta a HRS online foglalási oldalnak, hogy a vele szerződő szállodáktól Best Price Guarantee-t követeljen. A HRS.de ugyanis, csakúgy, mint az online foglalási oldalak többsége a szállodákkal kötött…..
Forgóajtó M. Á. 2013.12.14 15:39:33
Még jó, hogy itt van ez a blog, van hova nekrológot írni. Barátom, bazdmeg ez komoly? Meghalsz, ráadásul ilyen hülyén? Ha már egyszer imádtál repülni, akkor legalább lezuhantál volna, és nem leesel egy tetőről! Vannak ilyen baromságok, hogy "csak a jók mennek el, akiket mindenki…..
Forgóajtó Türelem profitot terem 2013.12.08 22:06:45
Több ok mellett, hogy miért nem tervezek visszamenni Magyarországra, egy nagyon fontos van: a szállodaigazgatókkal szembeni türelem általános hiánya. Magyarországon a szállodák jelentős része magántulajdonosok kezében van, akik nem szakmai befektetők, és jellemzően nincs fogalmuk…..
Forgóajtó Mikuláshorror 2013.12.06 00:28:06
Az osztrákok nem kizárólag olyan joviális és jólszituált emberek, akik délutánonként bécsi kávézókban üldögélnek, vasárnap pedig lazacot reggeliznek pezsgővel. Vannak vad szokásaik is, mind közül pedig számomra eddig a legvadabb az, amit ma este láttam, és ami a beágyazott…..
Lassan kezdődik a téli szezon, ami nálunk az év legfontosabb időszaka. Megnyitottak a sípályák, megérkeztek az első síelők. Nézzük, mik a célkitűzéseim az előttünk álló nagyjából öt hónapra. Érjünk el minél nagyobb nyereséget! Nyilván ennél magasztosabb célokra…..
szallodas 2013.12.05 23:41:14
@noirp: Nem véletlenül írom így, mivel ez az egyik legnehezebben megoldható feladat. A kollégákkal szembeni bizalomról, a hozzájuk való viszonyulásról már többször írtam, mert ez elég fogós kérdés. Annak is van oka, hogy miért kellene jobban megbízni, meg annak is, hogy miért kevésbé. Általános szabály valószínűleg nincs, minden egyes embernél külön-külön kell eldöntenem, mennyire bízhatok meg benne, sok esetben leginkább megérzéses alapon. Ez az, amit nem lehet tanítani és megtanulni, ezt megérezni kell, és az nagyon nehéz.
Lassan unalomig ismételt téma a magyarok újkori vándorlása, de mégis írok ismételten erről a témáról. A mi kis falunkban ugyanis új szintre lépett a magyar munkaerő jelenléte: német nyelvtanfolyamot szerveznek a magyar dolgozóknak. Az ötlet nem nekem jutott eszembe, a napokban…..
Megint vagy két hétig nem sikerült semmit írnom, pedig témám lett volna bőven. Ilyen a szállodaigazgatók élete... De ezúttal nem sajnáltatni akarom magamat, hanem ellamentálni azon, milyen növekedést várhat el egy szállodatulajdonos. Volt szerencsém idén nyáron egy magyar…..
Mivel nem lehetek egész nap a szállodában, nem beszélgethetek minden egyes vendéggel és ha igen, akkor sem biztos, hogy nekem az igazat mondják, ezért nagy hangsúlyt fektetek a vendégelégedettségi kérdőívekre. Ezeket minden egyes szobába betesszük a vendégek távozása előtti…..
szallodas 2013.11.12 20:02:14
@záporeső: Ebben mind igazad van, és készülünk is esőprogramokkal, de az a helyzet, hogy az a vendég, aki kifejezetten túrázni jön, nem fogja száz százalékosan érezni magát. Ő túrázni akar, ami nem nagyon helyettesíthető mással. És ez még inkább igaz télen a síelőkkel, akik végképp nem nagyon fogadnak el mást, mint a síelést, amire kivették a szabadságukat, kiadtak érte egy csomó pénzt és utaztak is érte hosszan. Úgyhogy a kárt csak csökkenthetjük, de teljesen nem kompenzálhatjuk.
Te, kedves szállodatulajdonos! Tudd meg, azért, mert 10 évvel ezelőtt az akkor frissen megnyitott wellness-szállodád Magyarország egyik legjobbja volt, ma már nem biztos, hogy még mindig a legjobbak közé tartozik. Ahhoz ugyanis vissza is kellene forgatni egy kis pénzt, nem csak kivenni.…..
szallodas 2013.11.12 19:56:02
@Quentin vagyok Montargis-ból !: Nem, miért balhéztak volna? Ne gondoljuk azt, hogy azért igényesebbek, mert külföldiek. A vendég vagy igényes vagy nem, ez a nemzetiségétől független. A szálloda pedig eldöntheti, hogy az igényes vagy a kevésbé igényes vendégeknek szolgáltat. Úgyhogy vehetjük úgy, hogy én tévedtem, amikor ide mentem. Az más kérdés, hogy a szálloda hírneve alapján döntöttem, és ez a hírnév szerintem ma már téves. És azt gondolom, hogy nem kevés vendéget is veszítenek a szálloda híre és a valóság között fennálló eltérés miatt.
A németek a legkritikusabb vendégek, állapította meg a Die Welt online kiadása a TripAdvisor szállodaértékelő oldal statisztikái alapján. (A témát kissé túlpörgő, de egyébként sok igazságot tartalmazó cikket itt…..
Megjelent a legújabb Magyarország-imázsfilm. (Itt megtekinthető, sajnos nem tudom beágyazni: http://youtu.be/lySnQRmQbiM.) Most nem magáról a filmről szeretnék beszélni, bár megvan róla a véleményem, leginkább az, hogy öt perce láttam, de már csak a lassúságra emlékszem…..
Mint tudjuk, az osztrákok egy nagyon konzervatív nép. Itt vezette régen nem látott sikerre szélsőjobboldali pártját Jörg Haider, itt lehetett még nemrég Ausländer raus! (Külföldiek kifelé!) szlogennel kampányolni és itt ért el a mérsékelt és a szélsőségesnek tartott két…..
Forgóajtó Vakációóóó! 2013.10.27 01:16:08
Szabadságon vagyok. Méghozzá két hétig. Illetve persze lesz benne nagyjából egy nap, amikor dolgoznom kell majd, de alapvetően szabadságon vagyok. Tizenegy éve van főállású munkaviszonyom, ez a második alkalom, hogy két hétre megyek el. Az első alkalom a nászutam volt. Úgy tűnt,…..
Sajátos vitába keveredtem a napokban az egyik beosztottammal. A vita tárgya annyi volt, hogy kínáljunk-e olyan ételt a vendégnek, ami szerintünk egyébként nem jó, nem finom, otthon biztosan nem, vagy nem a szállodában elkészített módon adnánk azt a hozzánk érkező vendégeknek.…..
Forgóajtó Tizenhét nap 2013.07.30 14:16:00
Megnéztem, az előző két bejegyzésem között tizenhét nap telt el. Hát ez a szép a csúcsszezonban. Tizenhét napon keresztül nem volt arra időm, illetve ha időm volt, akkor meg energiám nem, hogy a blogírás című terápiát folytassam. Ebben a tizenhét napban volt egymás után…..
Van három olyan kompetencia, amellyel kellene rendelkeznem, de sajnos a hiányosságaim közé kell sorolnom ezeket. 1. Sokszor nem ismerem fel, ha valaki hazudik. Ezzel a legtöbbször akkor szembesülök, amikor új embert kell keresnem, megállapodok valakivel, aki aztán mégsem érkezik meg,…..
"Itt most nem nagymértékű adócsalásokról, adóparadicsomokba kiutalt eurómilliókról, az osztrák állam kárán megspórolt pénzeknek köszönhető meggazdagodásról lesz szó. Hanem az egyszerű, mindennapi, már-már elfogadott kis csalásocskáról, a "számla nélkül nem olcsóbb?"…..