Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szokolovics

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyáltalán hol kezdődik a sok gyerek? Vajon tényleg van közös ismérve a nagycsaládosoknak? Egyszer poén szinten sorolta fel egy barátnőm, amit ő közösnek lát bennem, és a többi három illetve négy gyerekes barátnői között, és gondolkodóba ejtett.   Visszatérve, van, akinek már a kettő is „sok”, de…..
szokolovics 2015.11.25 13:53:07
@umarcsi: Engem aztán nem, esetleg a nejemet eszi majd a frász. :) Most tök jól elvagyunk. Hétköznap mindig van valakinek valami, a két lány balettozik, a két nagyobb fiú focizik. Mindegyiket én hordom edzésre, amíg ők edzenek, a bevásárlást is elintézem. Így a hétvégéink szabadok, mindig van valami program, ha más nem, látogatás a nagymamánál. Nálunk pont fordítva van, mint a "megszokott", mi vagyunk a kisvárosban, a mamáék a nagyobb városban. Havonként egyszer még a színház is belefér, ilyenkor a gyerekek valamelyik nagyinál alszanak. Szerintem 5-10-15 év múlva sem lesz gondunk. A sógornőmet (36) csak sajnálni tudom, 10 éve külföldön él tök idegenek között, gyerek nincs és nem is akar. Legalábbis ezt hazudja magának, látom rajta, hogy meg van őrülve a mieinkért, de valamiért mégis inkább a könnyűnek látszó, felelősség nélküli, dög unalmas életet éli. Igaz, mi sosem voltunk tengerparti nyaraláson, nemhogy kéthetente hosszú hétvégét töltsünk valamelyik nagyvárosban vagy üdülőhelyen, de nem cserélnénk vele semmi pénzért. Érdekes, hogy a szülei (apósomék) szerint ők csinálják jól...
Meghatározó emlékképek. Mert azért alapszinten mindenkivel előfordulhatott olyan 5-10 évesen, hogy egyelőre nem a szőrös hónaljú, sminkelt, tűsarkú cipős, tupírfrizurás, vörös körmű felnőtt nők (C. C. Catch), hanem inkább a vele egykorúak fogják meg. Persze akkor is voltak…..
szokolovics 2015.04.06 17:18:42
italiano A szegedi doberdói fa napjainkban zajló olaszországi kiállítását is szervező San Martino del Carsó-i Barlangász Egyesület tagjai az első világháború számtalan magyar vonatkozással is bíró emlékét tárták föl, állították már helyre. Ezek közé tartozik a Monte San Michele gerince alatt fúrt…..
szokolovics 2013.07.19 06:57:42
Ausztria nem csupán a rendezettsége, tisztasága miatt érdekes és tanulságos - ahogy azt nemrégiben próbáltam bemutatni - hanem jó ötletekből sincs hiány arrafelé. Az alábbi képeken egy osztrák kisváros, Güssing várromja látható, melynek egyes részeit tankertekké…..
Balról Légy ostoba! 2013.07.12 11:28:04
Günter Grass Bádogdob című klasszikus regényének főhőse határozza el három éves korában, hogy ő nem fog tovább nőni, nem vesz részt a felnőttek szánalmas és kisstílű világában, amiből pedig mindent megért – csak nem tetszik neki. Valahogy így van Orbán Viktor és Fidesz…..
Születtünk Magyarországon és szeretjük Magyarországot. Illetve a magyar tájat és emlékeket, bármerre a Kárpát-medencében. Most szerzőink vallanak arról, mi az ő tökéletes helyük, helyszínük a magyar tájban. Röviden és – vigyázat! – érzelmesen. De hogyan…..