Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mbv2

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A blog facebook oldalán már beharangoztam egy sorozatot, amit ezennel elindítok. Ha minden jól megy, akkor mostantól minden hónapban lesz itt egy poszt azokról a friss dalokról, amiket az adott hónapban nagyon szerettem, úgyhogy nem is húzom az időt, jöjjenek a januári kedvenc számaim. ..
Soha jobbkor, vagyis hát bocsánat, soha rosszabbkor nem jelenhetett volna meg az egri popméteres srácok által alapított Destroy The Plastic Chairs (lelkendeztem már róluk az első dalaik kiadásakor) vadiúj száma, a Hesna: két nappal a brüsszeli terrortámadás előtt került fel a bandcampre. Az egy…..
mbv2 2016.03.23 20:45:29
Anglia válasza a Pet Soundsra - haha, na persze, jó vicc. 1968-ban ezzel az aljas trükkel próbálták megvezetni a tájékozatlan angolszász fiatalokat a 19 éves senkiházi nyikhaj, Billy Nicholls Would You Believe című lemezével. Azzal a lemezzel, ami a kiadó pénzügyi gondjai miatt nem…..
mbv2 2013.11.12 10:22:36
Elképesztő, még most sem hiszem el! MEGTALÁLTAM! 10 ÉV UTÁN! ÉS MOST MÁR KURVÁRA NEM FOGOM ELENGEDNI!!!!!!!!!!! Szóval a Tétova tinédzserek című filmben volt egy dal, egy csilingelő tünemény, amit egy kislány énekelt, de az istennek sem sikerült megtalálnom. Adódhat persze a…..
mbv2 2013.03.30 20:13:47
HÁT EZ NEM LEHET IGAZ! MEGHALOK MINDJÁRT! GYŰLÖLÖM! U.T.Á.L.O.M.!!! Szóval ugye azt mondtam, hogy januárban csak az Ünnepi Poszt lesz, de nem, egész egyszerűen ezt nem tehetem meg. Elindult egy újabb tetves év, dőlnek a csapból, ömlenek az égből az új lemezek, olyat nem lehet…..
Bringing Up Baby Do You Wanna? 2012.10.24 16:41:57
Nem szoktam kifejezetten lemezkritikákat írni, maximum lelkendezek egy pár gondolat erejéig egy aktuális kedvencről, most azonban kivételt teszek. Az ok pedig a Ringo Deathstarr új albuma, amit nagyon vártam ugyan, mégis van némi keserű szájízem. Ahogy a vicc is tartja, a rövid…..
Music Is My Radar Ser Sambr 2012.09.09 17:22:29
A képen látható Csúnya Férfiak a Faust tagjai. A zenekar ugye német. Én viszont úgy döntöttem, hogy megtanulok egy új nyelvet, és az pedig a francia lesz. Például azért, hogy kiderüljön, miről énekel Chantal Goya. Vagy mondjuk azért, hogy előadhassam azt a monológot, amit a…..
mbv2 2012.09.10 16:54:24
@söcsö: És tanulj meg svédül is ugyanazzal a lendülettel:D
www.youtube.com/watch?v=n3Yfe1-Ge2A
Most pedig megmutatom a valaha volt egyik legkedvesebb popzenei témájú cikkemet, ezt itt ni. Ezt mindig akkor szoktam elővenni, amikor Alkotói Válságban vagyok, vagy éppen kurvára unom ezt az egész popzenei újságírásnak nevezett marhaságot. Mostanában sajnos egyszerre jelentkezett…..
(el lett sütve már ez a szóvicc, de hát kit érdekel) Szóval lenne még egy tartozásom, mert nem csináltam még itt reklámot a Holalo nevű friss koncertszervező/dj csapatnak, bár a blog olvasóinak egy jelentős része biztosan tud erről, de hátha nincs mindenki tisztában vele, és új…..
Ha már egyszer szerepelt itt nálam a The Narcoleptic Dancers verhetetlen cukisága, Ramones hajjal előadva, akkor essen néhány keresetlen szó a debütáló lemezről is, ami igazából tavaly ősszel jelent meg, de a népszerű megosztó helyekre csak nemrég került fel. Szóval félő volt,…..
Szerelmes vagyok ebbe a képbe. Igen, a képbe. Na jó, elsősorban persze Chantal Goyába. De attól még tényleg az egész képbe. A mikrofonba. Igen, szerelmes vagyok a mikrofonba. Meg a fejhallgatóba. Meg a fotó színébe. Mondom, szerelmes vagyok az EGÉSZ KÉPBE. És azt hiszem, hogy ez a…..
Music Is My Radar No comment 2012.01.07 21:58:00
Rövid leszek és lényegre törő. Az előadó Gerard Welsh Orchestra (ami igazából dj csuklya Roli produkciója), énekel a képen látható Panda Porno Xenka. Hozzáfűznivaló: a kedvenc magyar dalom (egyébként 2009-es) mostantól!!! Ennyi!!!..
mbv2 2012.01.08 10:02:01
Az elkövető a Tennis, és egészen meglepődtem, mert nem gondoltam volna róluk, hogy szeretik, de most kiderült, hogy nagy hatással volt rájuk, hiszen nyilatkozták, és én ennek szívből örülök. A Tears In The Typing Pool feldolgozása meg majdnem olyan gyönyörű lett, mint az…..
mbv2 2011.12.16 11:32:33
Azon a nyáron szokatlanul meleg volt Stockholmban, előfordult olyan is, hogy hetekig nem ment a hőmérő higanyszála 30 fok alá. Ezt másképp nem is lehetett elviselni, csakis folyamatos vízközelben való tartózkodással, ami ugye ott annyira nem nehéz. A város csatornái tele voltak a…..
Idézem a Művész Urat: "Új magyar Phil Elvrum/Kurt Vile/Daniel Johnston/korai Sebadoh/Hó Márton". Én csak annyit szeretnék még hozzáfűzni, hogy a Félszemű Bogarak elején hallható ping-pong labda pattogás a legszuperebb ötlet, amit mostanában hallottam. Bandcamp. ..
mbv2 2011.06.22 17:15:02
Bocsi :)
aschu.bandcamp.com/track/a-borzalom-szaga
(ping-pong labda)

Mondjuk tetszik a murmur szám.
mbv2 2011.06.27 11:08:55
@söcsö: ugyan :)
figyelj, milyen koncertre mentek legközelebb?
(off fesztivál nekem nem fog összejönni, úgyhogy magyarra gondoltam)
Albert gazda Hogy mondod? 2011.05.31 06:00:00
Bármelyik blogról kerül ki konkrétan borleíró bejegyzés az Index-címlapi ketrecbe, mindig vannak-lesznek, akik villámgyorsan kiakadnak ezeknek a szövegeknek a szóhasználatán. "Ti amúgy komplett hülyének nézitek az olvasót, ugye? Közben röhögtök, hogy van, aki ezt a sok…..
mbv2 2011.05.31 09:16:08
egy régi kedves blogbejegyzés K. Károly barátomtól:

"Végül csak ketten maradnak:
Isten és a bor."
(Hamvas Béla)

Kikúrt a csajom, úh akkor van időm elmélkedni. Jó. Tehát: a borról. Most, pár korty után, meg-meghúzva a butykost, emígy elmélkedém. A bor szar. A bor irtózatosan szar. Cefre. Sav. Hát persze, hogy az. Hisz egy romlott lé. Ha valami megromlik, borszaga lesz. A háziasszony beleszagol, elfintorodik, és azonnal kiönti a klotyóba. Ugyanez a háziasszony este az étteremben fehérbort rendel a hal mellé. Na, itt valami hibádzik, ez nem normális. Nyilván nem az. De mégis így tesz. Hogy miért? Miért iszunk bort? Miért isszuk a föld eme savas - most már leginkább csak műanyagokból álló - nedűjét? Megfejtjük.
A választ kénytelenek vagyunk kettéválasztani. Van ugye az épeszű borivó. Miért issza ezt a cefrét? Azért, hogy bebasszon. Azért, hogy mesterségesen eltompítsa az agyában az élet gyötrelmeit. Azért, hogy egy nagy adag méreg megivása után - útján - pár pillanatig "boldog" legyen. Félreértés ne essék, én ezt a bor valós hasznának tartom. Ez az, amiért ép ember bort iszik. Igaz, ennek folyományaként a bor öl, butít, nyomorba dönt. Tényleg. Családokat szakít szét, sötétíti a lelket, függővé tesz, emberek verekednek miatta, csökkenti a termelést, a pénzt. Ezt is tudjuk, és ennek figyelembevételével iszik az, aki iszik. Mert már neki mindegy.
A másik fajta ember, aki teszemazt este egy étteremben fehérbort kortyol a halhoz. Mert "úgy illik", illetve "megy hozzá". Ők a bor előző tulajdonságairól - az igazságról - még csak hallani sem akarnak. Hogy az agyukban hogy áll össze a kép, nem tudom. De a bor által az elmúlt évszázadok során alighanem egy komoly hiba keletkezett a mátrixban, amely egy idő után saját magát mutálva egy egész virtuális világot hozott létre a bor körül. Még neve is van.
Borkultúra. Értik: bor és kultúra. Hogy a francba jönnek össze a bornak az előzőekben említett tulajdonságai és a kultúra? Ez izgalmas, de csak úgy fejthető meg, ha az úgynevezett "normális" embereket a szürrealitás szemüvegén keresztül figyeljük... Nos, a borkultúra arról szól, hogy a szart megmagyarázzuk. Hogy írjuk körül, hogy a cefre éppenséggel milyen dombság milyen murvájának az ízét idézi fel bennünk, persze csak az összetéveszthetetlen 1987-es zamatokat. Gyönyörű: egy ilyen lehengerlő érvelésre nem mered azt mondani, hogy na kabbe. Állsz, és azt gondolod, hogy te vagy a hülye. Kisebbségi érzésed támad, és minden valamirevaló hazugságnak ez a leghatékonyabb terjedési módja. Megpróbálod követni a jelzőket, hogy karcos, sima, fűszeres stb. Aztán egy idő után már magad is elhiszed, hogy az a méreg, amit iszol, "tompa", meg "finom". Ha tovább haladsz, a körülötted mászkáló emberek egyre inkább válnak majd a szemedben bugris bunkóvá, akik például azt sem tudják, hogy Olaszországban nem kérünk "édes" bort, mert ott csak bor van, és az "száraz". (Száraz - értik, száraz bor, száraz ital - micsoda önellentmondás. Náluk egyébként száraz=különösen savanyú.) De hogy miről beszélek: a múltkor a téma egyik rákos sejtjeként kialakult Hír TV bornépszerűsítő műsorában csukott szemmel megkóstoltatták a nagy magyar bortermelőket egymás boraiból, kérve, hogy taláják már el, melyik melyik. Tippelhetnek a találati arányra. Volt, aki a saját borát sem találta el. De ez senkit nem érdekel, az ideológia csak terjed, mint a rák. Hisz az egyre nagyobb hazugságban egyre több pénz van, a pénz pedig öngerjesztő módon tovább terjeszti a hülyeséget. Egy idő után a borkultúra már-már a nemzettudat (boá) szinonimájává válik (egy toxikus, romlott lé, hehe!!!), és ebből már bármi és annak az ellenkezője is következhet. Olyan, mint a foci, amely a borhoz hasonlóan Magyarország határain belül méltán világhírű. Máshol meg le se szarják. Ott is van ugyanilyen lé, megterem (már miért ne teremne és romolna ott meg a gyümölcs), ahol ugyancsak a helyi nemzet lelkét szimbolizálja. A borkulturális belső kommunikációban ez a magyar nemzet egyik hatalmas sorstragédiája, hogy máshol nem ismerik el a mi ízeinket. Röhej. De még számos ága-boga van ennek a "kultúrának", ami, akárcsak az alapfeltevés, maga az értelmezhetetlen szürrealizmus.
Érdekes, hogy minden drog körül előbb-utóbb megjelenik a kultúra fogalma. (A drog egy elég egzakt fogalom, amibe a bor teljesen beleillik.) De a bor még a többi "drogkultúra" közül is az egyik legszánalmasabb fajta.
Persze ezután az összevissza handabanda gagyarászás után azért lehull a lepel: a "borkultúra" lovagjai ugyanolyan masszív alkoholisták, mint a szimpla ivós parasztember, a nap végére ugyanúgy bebasznak, mint a kocsis, a "hölgyek" pedig a magasröptű kulturális beszélgetés után suttyomban dobnak be literszám a borból. Aztán büfiznek meg pukiznak, és huggyoznak egy jónagyot. Ésatöbbi ésatöbbi, lásd fent.
Végül is: szeretem én ezt a kiszámíthatóan számító, sunyi, bugris, álentellektüel, büdi emberiséget - mondhatnám, mintegy lezárás gyanánt. De sajnos ki kell ábrándítsam a K. Olvasót. Az emberiség, a társadalom, amely ilyenné vált, nem érdemel mást, csak színtiszta gyűlöletet.
A véletlen - és egyéb ügyek - úgy hozta, hogy tegnap Strasbourgban akadt dolgom. Furcsa volt nézni, ahogy a helyieknek az AFP hírügynökség beszámolójában megtalálható "cigány" és "evakuálás" kifejezésekre ökölbe szorul a záróizmuk. Hiába, feltétlen…..
Az I. rész után Brother Love folytatja. Nagyon-nagyon jó írás.A modoros ebtartó meghatározásánál – figyelembe véve a modoros hívőről szóló dolgozatot ért kritikákat – ezúttal pontosabb elhatárolásokra, az alfajok precízebb körülírására törekedtünk. /Kezdő…..
Ma hajnal háromra elfogadták az új médiatörvényt. Igaz, nem ez blogunk fő profilja, de úgy éreztük, nem árt, ha olvasóink innen is értesülnek arról, mi vár ránk a tejjel-mézzel folyó szép, új világban. Az alábbi szöveget az MTI bocsátotta ki három részben, kicsit húztunk…..
mbv2 2010.12.21 18:40:25
Az internetes szabályozásról szóló részig még nem jutottam el, mert annyira nem is érdekel. Légyszi, inkább ti világosítsatok fel, hogy mi fog történni velem januártól, ha én, Riesz Bence, VII. kerületi lakos, ezt a nekem nagyon tetsző írást most idekopizom:
"Aaaaaaaahhhhhhh - nyomta bele az összes gecit asszonypajtásba körülbelül mostanság (éjjel 2.40-kor) Orbán Viktor, aki előzőleg este minden idők legnagyobb, több mint 2/3-os választási győzelmét aratta. Hatalmas, felszabadult, mindent elsöprő baszás, már-már kúrás volt ez a javából. Az asszony is csak úgy nyüszített, tiszta lucsok volt az a szétrohadt ötgyerekes picsája. Pedig mostanában már nem is nagyon kúrnak, a teendők ugye - öt gyerek meg hát az egész ország -, de most az asszony ajánlkozott fel igen kanos Urának. Az elélvezés alatt Orbán Viktor arra gondolt, mindezidáig csakis ezért a baszásért, ezért a mindennél édesebb kúrásért küzdött, ami kizárólag úgy érhető el, ha az ember előzőleg a választásokon 2/3-os győzelmet arat. Közben lassan alábbhagyott a lendület, Orbán Viktor leheveredett, annak rendje s módja szerint lecuppantotta a gumit - öt gyerek után az asszony kért egy kis szünetet -, hm, lopva elégedetten nyugtázták, milyen sok geci jött. Aztán már megint jöttek a borús gondolatok. Hogy de ő ezt igazából egy húszassal korábban, feszesen-fiatalosan, és nem ráncosan-szarkalábakkal akarta átélni. Jó-jó, még mindketten tartják magukat, de ez már nem az igazi. Basszuskulcs. Akkor most ezt kell legyőzni!"

Előre is köszi.
mbv2 2010.12.21 18:58:10
Ide gyűjtjük azokat a magyar filmeket, amiket szívesen megnéznétek. Kommentben írjátok be a címét vagy az IMDB-linkjét, és a legnépszerűbbekre ráindulunk, mint egy drótszőrű tacskó...
Jó Étvágyat!Először is nagyon szépen köszönjük Bence nevű olvasónknak az ajánlását, ami így szólt: Sziasztok!Látom, hogy főleg Buda déli részén mozogtok, éppen ezért: ha Zugló-Rpalota határán jártok, ne hagyjátok ki a kispiacnál lévő bádogbüfé-falatozót.…..