Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egyker

1838 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2016-ban az alábbi nyitva tartással várja látogatóit a Halászbástya:2016. március 16-tól április 30-ig: 9:00 órától 19:00 óráig2016. május 1-től október 15-ig: 9:00 órától 20:00 óráig Jegyárak: Halászbástya felső kilátó szintjére belépésre jogosító - Teljes árú jegy ára: 800,- Ft, - 50 %-os…..
egyker.blog 2015.07.12 12:00:43
Tisztelt Olvasóink! Blog oldalunk elköltözött!  A továbbiakban Facebook oldalunkon értesülhetnek az I. kerület legfrissebb információiról: https://www.facebook.com/1.kerulet  ..
  Autóbusz közlekedés a Várban: 1928-ban vették tervbe, hogy a Ferenc József (Széchenyi István) térről a Várba is közlekedjen autóbusz, így 1929. október 29-én el is indult a 16-os buszjárat a Ferenc József tér (Széchenyi István tér) – Lánchíd – Budai Vár – Ostrom u…..
  2015. május 31-étől (vasárnaptól): Vasárnaptól lényegesen változik a Széll Kálmán tér forgalmi rendje. A 16-os, 16A, 916-os autóbusz Széll Kálmán tér végállomását az Ostrom utcába helyezik át. A buszokra az Ostrom utcában, a Széna tér torkolata után lehet…..
A Budavári Önkormányzat Városüzemeltetési Irodájának megbízásából befejezték a padok felújítását a Tóth Árpád sétány, Dísz tér - Szentháromság utca közötti szakaszán.  A felújítás során 35 db pad teljes felújítására került sor. Hamarosan a Hadtörténeti…..
    Előzőleg írtuk:A vári buszforgalom csökkentése érdekében buszfordulót építenek a Hilton szálloda alá. A beruházás a Budai Vár és környéke közlekedésfejlesztési projekt része. Folytatódik az európai uniós forrásból finanszírozott Budai Vár és környéke…..
2015. május 31-étől (vasárnaptól) jelentősen változik a Széll Kálmán tér tömegközlekedési, valamint gyalogos és közúti forgalmi rendje. Elkészül a végleges útpálya a Krisztina körút Szilágyi Erzsébet fasor felé vezető oldalán, ezért a Szilágyi Erzsébet…..
Befejezték az új BUBI gyűjtőállomások telepítését a Krisztina téren (Horváth kertben) és az Alkotás utca - Márvány utca sarkon, így a kerékpárúton és a járdán megszűnt az útszűkület.  A BUBI kerékpárokat várhatóan június elejétől lehet az új gyűjtőállomásokon…..
  Gyermeknapi rendezvény miatt május 31-én  8.00 - 18.00 óra között megállási tilalom lép életbe a Kapisztrán téri parkoló teljes területén..
  A Murad lift 2015.05.22-ei üzembe helyezés óta szállítja az utasokat a Lovas útról az Anjou sétányra. A lift kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárást az EB Hungary Kft. nyerte el, a cég feladata a régészeti beavatkozások mellett, a várfal bontása, a liftakna…..
  Tisztelt Lakosok és Gépjárművezetők!   2015. június 1.-től az I. kerület Fővárosi tulajdonú utak – Szirtes út, Sánc utca, Krisztina krt., Attila út, Dózsa György tér Attila úti része, Alagút utca, Szarvas tér, Lánchíd utca páratlan oldala (az épületek előtti…..
    Mind a zenei kínálat, mind a fellépők, mind a gasztronómia tekintetében igazán különleges, minőségi eseményre számíthatnak az fesztiválra látogatók. "Olyan Gasztro-kulturális rendezvényt álmodtunk meg, ahol az igényes, a kulináris élvezeteknek hódoló vendégeinket a…..
2015. május 31-én a gyerekeké lesz a Várkert Bazár. Gyermeknapi programokkal várnak kicsit és nagyot a szervezők a Csók-kiállításra és a Neoreneszánsz kertbe. Bábelőadáson, interaktív foglalkozásokon, mozgásos közös játékokon és családi tárlatvezetésen vehetnek részt az…..
A Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napokat hatodik éve szervezi meg a Magyar Református Szeretetszolgálat. A program lényege, hogy szerte Kárpát-medencében megmutassák: képesek és készek segíteni a környezetükben élőknek.   Kedves Anyukák, Gyerekek,…..
(forrás: BonJour ; Borászportál; egyker) Május utolsó hétvégéjén (pénteken és szombaton) bevesszük a Clark Ádám teret és 8 borászat borait kóstolgatva ugrunk fejest a nyárba! A parti a 0 kilométerkő körül lesz, és mivel a hely kötelez: a belépő is… zéró! Akik a…..
egyker.blog A budai Várhegy titkai 2015.05.27 08:28:39
  A Budavári Önkormányzat és a Hadtörténeti Intézet és Múzeum együttműködésével megnyílt a látogatók előtt a Magdolna-torony.  A torony aljában valamint a Kapisztrán téren a "Budapest Romokban" című kiállítás az 1944-1945 valamint 1956 évi háborús pusztítást…..
Ismeretlen személyek feltehetőleg a hosszú hétvégén a Budavári Sikló melletti támfalat összefirkálták, melynek graffiti mentesítését - a rendőrségi feljelentés és helyszínelés után - a Budavári Önkormányzat a héten elvégzi.  A térfigyelő kamerák által rögzített…..
Terméskő fal karbantartást végeznek a Csalogány utcában a játszótér melletti területen. A mozgó, törött, veszélyes termésköveket eltávolítják, hiányos részeket pótolják.   A karbantartás részeként a játszótér Fiáth János utcai oldalán a szűkös, babakocsival…..
Május 25-én, pünkösdhétfőn az 1964-ben gyártott B jelzésű, 492-es pályaszámú Bengáli csuklós nosztalgiavillamos közlekedik a Széll Kálmán tér - Krisztinaváros - Deák Ferenc tér útvonalon. A Széll Kálmán térről 11 - 16 óra között minden óra '05. percében, míg a…..
egyker 2015.05.25 11:11:34
@pythonozok: Tisztelt Pythonozok: Az aluljáró jelenleg is be van tömve, a villamos a 18-as villamos megállóhelyéről indul, az aluljáró Déli pályaudvar felőli kijáratától.
Befejeződött a márciusban kezdődött felújítás a 4-es és a 6-os villamos vonalán, ezért újra a teljes vonalon szállítják az utasokat a szerelvények. A nagykörúti villamosok a dél-budai végállomásuktól ismét a Széll Kálmán tér M-ig, a felújítás alatt álló tér…..
Az Alagút és a Vérmező közelében, a krisztinavárosi templom mögött találjuk a Szilágyi Erzsébet Gimnázium téglaépületét. A nagy múltú iskolában számos jelentős tanáregyéniség dolgozott és dolgozik generációk óta a tehetségek gondozásán – akik később, saját…..