Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_cat_

205 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretnénk egy kis segítséget nyújtani azoknak, akik a szívesen tárnák a szélesebb olvasóközönség elé a posztjaikat és boldoggá tenné őket, ha az Index2 szerkesztői kiemelnék posztjaikat az Index2 felületeire. A működésünkről A szerkesztők két felülettel dolgoznak: az Index.hu-n lefelé…..
_cat_ 2016.07.24 14:20:44
@VáNDor: szeretettel várjuk a posztot, akkor küldd majd el kérlek, ha már éles, a vázlattal sajnos nem tudunk mit kezdeni.
Az ajánlószöveg rövid, 1-2 mondatos összefoglalása a tartalomnak.
pl.:
Cím: A legjobb munkahelyi manipulációs trükkök
Ajánlószöveg: Ha te akarsz nagyobb befolyással bírni az emberekre, s elérni, hogy jobban figyeljenek rád, akkor ezeket a trükköket érdemes tudnod.
_cat_ 2017.02.24 17:03:35
@ipartelep: egy kívülállónak nyilván nehéz megérteni, miért dolgozunk csak friss anyagokkal, úgyhogy hadd magyarázzam meg neked, és mindenkinek, akiben ez felmerül.

Egyrészt minden, magára valamit is adó médiumnál ez a gyakorlat. Másrészt - és ez legalább ugyanolyan fontos - ez az egyetlen módja, hogy elejét vegyük annak, hogy ugyanaz a poszt egymás után többször, esetleg pár nap eltéréssel címlapra kerüljön - ami lássuk be, valóban ostoba és amatőr benyomást keltene. Nem egy ember dolgozik a két index2 felületen 0-24-ben, szóval nem feltétlenül látja a délelőtti szerkesztő a délután született írásokat, és fordítva.

Minden, megosztott hirdetéses státuszú blogposztot átnézünk, tehát ha van egy 2 hónapos, fél éves, stb. írás, azzal két dolog fordulhatott elő: 1. már volt címlapon, akkor, amikor friss volt, és 2. a címlapos valamilyen okból nem emelte ki, ezekből a leglényegesebbek segítségképpen pont ebben a posztban olvashatóak.

Ezzel együtt a valóban örök érvényű, aktuális, az olvasókat érdeklő vagy jól megírt, jó minőségű posztokat időről-időre elő szoktuk újra venni, ezeket örökzöld címkével ellátva újra kiemeljük.
 A tavalyi év nagy meglepetése volt a minden romantikus komédiát kigúnyoló, sárba tipró You're the Worst. Adva van két kiállhatatlan, de tényleg full tahó ember, Jimmy és Gretchen, találkoznak, összejönnek és jé, milyen jól illenek egymáshoz! Csak hát mindketten irtóznak a…..
Ha a Wachowski testvérek csinálnak valamit, arra oda szokott figyelni a filmszakma és persze a nézők egy igen jelentős része is. Sokan úgy gondolják, a Mátrix óta a testvérpár nem tudott semmi jelentőset letenni az asztalra, ám tévés debütálásuk most visszahozza őket a…..
_cat_ 2015.08.03 13:04:54
@enzo23: amikor Riley pasija az egyik flashback-ben bevonul a lányért lóháton az iskolába - na én ott már nagyon fogtam a fejemet :)
_cat_ 2015.08.04 11:10:00
@enzo23: jaja, apróság volt, de asszem nekem ott dőlt be az egész Riley-sztori.
- This piece of writing is... obscene. It's pornographic.- No! It's not just sex! It's love! It's two people connecting... with 4 other people and aliens. Ahogy elnézem, majdnem két év eltelt azóta, hogy utoljára szóba került itt bővebben a Netflix sittes csajos sorozata, az Orange is the…..
  Mindjárt az elején le kell szögezni, minden elismerést megérdemel az ABC csatorna, amiért elég bátor volt egyáltalán bevállalni a Galavantot. Ez ugyanis nem más, mint egy középkori, kosztümös szitkom-musical. Igen, énekelnek benne, és ez az, amitől nagyon sokan azonnal…..
_cat_ 2015.02.02 18:48:30
@Az igazi Trebics: jaja, ő állandó szereplő és ő is remek.
Az egészen nézhető guilty pleasure-ből meglepően élvezetes dramedyvé avanzsált Nashville visszatért a harmadik évadra – és itt egy nagy sóhaj következik. Mert anno a második évad adott némi okot a reményre, hogy a készítők kilépnek kicsit a komfortzónájukból és ha nem is…..
Nem és nem értem, hogyan lehetséges az, hogy ezt a sorozatot még nem mutatták be Magyarországon? Hiszen sokan egyenesen a Szívek szállodája (méltó) utódjának tartják, plusz ha van széria, amit a magyar nézői ízlésre szabtak, hát ez az. Ezt minden gúny és irónia nélkül…..
Úgy ezer éve egy filmben hangzott el a következő mondat (ne kérdezd melyikben, a google sem emlékszik rá): az oximoron az olyan, mint az intelligens katona. Vagyis olyan nyelvtani kifejezés, amit akkor használunk, ha két, egymásnak teljesen ellentmondó fogalom kapcsolódik össze, és…..
Ilyen, ha nincs olvasószerkesztő vagy korrektor. Az elmúlt hetekben rúghatták ki, mert mostanában elég sok elütés szerepel az index.hu oldalain, illetve a hozzá tartozó site-okon (szájtokon, szájt-ok-on, nem tudjuk, nálunk sincs se korrerot, se olvasószerkesztyő).…..
Az év elejének egyik legjobban várt drámája volt a CBS új szuperkémes, kicsit sci-fis, akciósorozata Josh Holloway-jel a főszerepben. A sztori röviden: emberünknek a világon elsőként egy csipet ültettek a fejébe, aminek segítségével a létező összes (számító)géppel…..
Elindult hentelős tinihorror 9. évadja, ami már nem is tini – a tinik pl. már le se tojják a Teen Choice Awards-on –, de még mindig eléggé hentelős, szerencsére. Apropó, mutatnék valamit, hátha van, aki még nem látta: ez a legjobb SN fanmade videó evör! Na de visszatérve,…..
“1956-ban egy országszerte elismert, mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó szakorvos találkozott egy volt bárénekessel. Tíz évvel később publikálták tudományos kutatásuk eredményét, amely egy teljesen új világot nyitott az emberi szexualitás megértésében.” Így…..
Tizedik évadját kezdte a Grace Klinika, és itt az elején mindjárt ki is térek arra, hogy ez mennyire ritka és milyen nagy teljesítmény a sorozatok világában. Egy széria élete nagyjából úgy néz ki, hogy az országos csatornák mindegyike minden évben nagyjából 500 ötletet kap…..
Sokszor eszembe jut egy régi dal első sora, amikor a Célszemélyt nézem: “A főhőst tízszer eltalálják, de szerencsére csak egy horzsolás”. És bár tudom, ez gúny akar lenni, de ebben az esetben egy csepp gúny sincs benne. Mr. Reese napjaink öltönyös szuperhőse, Clark Kent…..
Bedübörögtek kedvenc kemény motorosaink, és ezzel végre kezdetét vette az őszi sorozatszezon. 6. évadjába lépett a Sons of Anarchy, nem is akárhogyan: az 5.87 milliós évadnyitó-nézettség nem csak a sorozat, de a csatorna történetében is rekordnak számít. Hát igen, mi nézők…..
_cat_ 2013.09.12 19:10:20
@doggfather:@Brekicc: hm, nekem halálosan nem rémlett a csávó, köszi az észrevételt! :)
Elnézést a kissé kaotikus címért, mindjárt világos lesz, mire szeretnék utalni. A Netflix legutóbbi sorozatáról, az Orange is the New Black-ről lesz szó, amit elég nagy várakozások előztek meg. Nem csak azért, mert a Netflix online videótékából sorozatos nagyágyúvá…..
_cat_ 2013.08.07 12:57:55
@kardigan: háát, őszitén szólva én imádtam Nancy-t :) Hogy az ártatlan külső mögött milyen egy ravasz, kőkemény bitch lapul. Szerintem ő nem attól lett ilyen, hogy füvet árult, már előtte is ilyen volt. Piperrel kapcsolatban meg amit írsz az végül is igaz, csak szerintem túl sokáig elhúzták ezt a kitörést a finálé kedvéért, hogy nagyobbat üssön. Ezzel együtt voltak jó pillanatai, főleg a magánzárkás jelenetekben, meg utána, de még így sem gondolom, hogy olyan nagyot alakított volna a sorozat nagyobbik részében.
_cat_ 2013.08.07 17:42:33
@kardigan: áh, elméleteken nincs mit vitázni, te így gondolod, én meg úgy :) Igen, Alex tényleg kicsit idegesítő.
Itt van, megjött! Az első hivatalos kislemez a hamarosan megjelenő, hatodik Kings of Leon albumról. Tipikus KoL dal, hogy tetszik? ..
Megjelenés dátuma: 2013. június 7. [mp3player width=177 height=240 config=fmp_jw_widget_config.xml playlist=stockdale.xml] Meghalt a király, éljen a király! - akartam kezdeni az albumismertetőt, de az a helyzet, hogy nem biztos, hogy meghalt az a király. Andrew Stockdale ugye a…..
A hírek szerint még idén új lemezzel jelentkezik az Arctic Monkeys, itt az első hivatalos kislemez róla. Kicsit mindig felemás viszonyban voltam ezzel a bandával, vannak számaik amiket eléggé szeretek - a tavalyi single-t konkrétan imádtam -, de a többség valahogy olyan semmilyen…..
Megjelenés dátuma: 2013. március 22. [mp3player width=177 height=240 config=fmp_jw_widget_config.xml playlist=british_india.xml] Sokszor említettem már, mennyire elszomorít, hogy utóbbi egy-két évben milyen mélyrepülésbe kezdett az indie rock műfaj. Igazából nem értem ezt a…..
Amikor tavaly tavasszal az ABC berendelte a Nashville-t, az itthoni nézők között a vállvonogatás volt a legellemzőbb reakció, annak ellenére is, hogy a sorozat kritikuskedvencként magaslott ki az újoncok mezőnyéből. Zenés country sorozat? Kinemszarjale? Aki végül bepróbálta -…..
Megjelenés dátuma: 2012. augusztus 24. [mp3player width=177 height=240 config=fmp_jw_widget_config.xml playlist=royal_republic.xml] Ezzel az albumismertetővel már jó ideje adósok vagyunk. A nagyon ígéretes svéd zenekarral még tavaly októberben ismerkedtünk meg, Bruzsy volt a…..
Nyolcadik évadját zárta a Supernatural, nyolc éve mentik az embereket, aprítják a gonoszt, vagyis viszik tovább a családi bizniszt a Winchester tesók. "In Kripke we trust” - terjedt el ez a mondás a sorozat rajongói között, hiszen az alkotó és egykori showrunner Eric Kripke nem csak…..
_cat_ 2013.05.24 19:25:12
@kurvaanyádblogponthu: elgondolkoztam azon, amit írtál, és tény, hogy a részben nem említik, hogy minden angyalból halandó lett, de nekem valahogy ez tök egyértelmű volt. Valószínűleg Anna rémlett (4. évad) + a Constantin c. film :) A Bibliában egyáltalán nem vagyok járatos, szóval utánanéztem, és ezt találtam: hu.wikipedia.org/wiki/Bukott_angyal szóval ha jól értelmezem, a bukott angyalból vagy ember, vagy démon lesz. Persze majd meglátjuk a következő évadban, de ami a bibliai vonatkozást illeti, eddig eléggé igyekeztek nem elrugaszkodni tőle az alkotók.

@doggfather: naná, hogy megéri :)
Megjelenés dátuma: 2013. április 9. [mp3player width=177 height=240 config=fmp_jw_widget_config.xml playlist=volbeat_ogsl.xml] Megint én fogok heavy metalról írni, haha! Emlékeztek még? 2010-ben a dán fenegyerekek negyedik albuma lett a kedvencetek itt a blogon, ahogy nekem is,…..
Rockonlelkek My Top Rated XXI. 2013.04.03 23:23:20
[mp3player width=177 height=240 config=fmp_jw_widget_config.xml playlist=mytoprated21.xml] Viszonylag nagyobb szünet után újra MTR. Az utóbbi pár hónapban sajnos nagyítóval kellett keresni nemhogy a jó albumokat, de a dalokat is. Épp ezért lesz a listában olyan szám, ami még tavalyi,…..