Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fleur_de_lys

0 bejegyzést írt és 154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző részben kicsit ismerkedtünk a zsírok világával, most megnézzük, mi történik velük az anyagcserében. Ez a megközelítés azért nagyon fontos, mert sok étrendi irányzat hajlamos arra, hogy torzítsa a zsírokkal kapcsolatos tényeket, s erre alapozza saját ajánlásait. Az anyagcsere egyébként sem…..
Eljött a 2 hónapos kötelező szervíz ideje, Kicsidzsót elvittük a már sokat emlegetett doktornőhöz. Szegény kis húsgolyóm, oltást is kapott, de nagyon hősiesen viselte, ahogy kihúzták a tűt,…..
fleur_de_lys 2015.08.15 16:49:27
@Mangalány:

Jó lesz az, a füled és lelked már edzett, a gyereknyúzás hatásosságát meg már Minin lemérted.

Én olyan piszok mázlis vagyok, hogy a szülőknek van a Balcsinál egy nyaralója, úgyhogy oda járunk. És mivel a másik ingyennyaraló (tesóm) babázik, mi uralhatjuk egész nyáron. Úgyhogy ha nem lennék beszari, a két gyerekkel egyedül, egész nyáron ott héderelhettünk volna. Így a férjhez kellett igazítani a nyaralásokat. És idén megint bejött a papírforma, valahányszor mi odautaztunk, erős lehűlés következett. :D

Ti találtatok valami gyerekbarát helyet?
A kritikus 13. nap eltelt, megkezdtük a 3. hetet, de Mangaboy még mindig egész nyugisan tűrte a kültéri létet, így megkezdtem a kinti levegőhöz való hozzászoktatását. Az időjárás is kezdett elfogadhatóvá válni, ezért egyik délután bekötöztem a kicsit a hordozókendőmbe, és…..
fleur_de_lys 2015.06.28 18:11:49
Az előző részből kimaradt: a kórházból hazaérkezésünket követő reggelen majd' megpusztultam, hogy végre egy jó erős, fekete kávét ihassak végre, mert bent erre nem volt lehetőségem, csak a meleg víz - instant csoda variánst tudtam elkészíteni, a kórterembe mégsem vihettem…..
Hát kedves olvasóim, minekutána elég nagy lemaradásban lennék, engedjétek meg, hogy 2 hét kimaradjon, és rögtön megírjam a slusszpoént. :)  Szóval a 37. hét: ez a hét is csak úgy indult, mint a többi, Yaris, 30-as táblák, jobbra hátra beállás. Pénteken letudtam a heti két…..
A héten végre befejeződik a kresz-tanfolyam. Élveztem egyébiránt, jó volt megint tanulni, az órák is nagyon jó hangulatban teltek, de már nem nekem való a 3 órás egyhelyben ülés. Mivel nagyon sürget az idő, szerettem volna minél előbb vizsgázni is, de sajnos csak 2 hét múlva…..
Hát ezt is megértük, eljött a 6. hónap. Szinte rohan az idő, Minimangával alig vánszorogtak a napok, Tökivel pedig alig tudom követni a hetek múlását. Igen, most már hivatalosan is Töki..:) A 24. hét első napján rögtön egy ultrahanggal indítottunk, megint a magánrendelőbe…..
Vasárnap nagy igyekezettel készültem a tanfolyam első KRESZ-órájára. A férjem levitt autóval - ugye, pont ezen dolgozunk, hogy ne csak sziámi ikrek módjára tudjunk közlekedni -, ennek ellenére sikerült időben odaérnem. :D Már várakoztak néhányan, amikor megjelent egy idősebb…..
Hát ezt is megértük, a felén túl vagyunk a terhességnek. :) Csütörtök reggel le kellett mennem a védőnőhöz, mivel előző héten a hóesés miatt kihagytam. Na, ma nem a hó esett, hanem a jeges eső. Fél óra alatt tettem meg az amúgy 15 perces utat, de 10%-os zúzottköves lejtőn…..
fleur_de_lys 2015.01.25 14:33:08
@Mangalány: Juhuhúúúúúú! :DDDD
Látod, mondtam én, nem kell ezeket félteni. Lehet, hogy a 9-ből 1-2 élet oda, de egy macskát nem könnyű elpusztítani. Csak hát hálátlan, opportunista dögök. Ha hazatalál, heréltesd ki, hátha akkor kicsit kevésbé lesz kalandvágyó.

Mini meg irtó cukker, a fb-n is jót röhögtem ezen a képen! :D
fleur_de_lys 2015.01.25 15:19:20
@Mangalány: Jóvan-jóvan, ne vedd személyes sértésnek! :) A macskanép összességében hálátlan fajta, sajnos, de én is nagy rajongójuk vagyok. :)

Az elvadult kandúrokról jut eszembe, anyukámék egyik szomszédjának volt egy hatalmas, vörös kandúrja, tényleg gyönyörű dög, de iszonyat kegyetlen, a környék összes macskáját rettegésbe tartotta. Köztük persze a mieinket is, volt egy viráglelkű, herélt kandúrunk, na azt napi szinten verte, állandóan cakkos volt a füle, meg hiányzott a farkából egy nagy csomó szőr (pedig azért lett kiherélve, hogy ne akarjon verekedni). De még a szomszédos kutyákat is rettegésbe tartotta (köztük két németjuhászt). Odáig jutottunk, hogy lepacsiztuk az állatorvossal, hogy befogjuk valahogy (apukám már a vadász cimbitől csapdát is szerzett), és suttyomban kiheréltetjük, mert ez nem állapot.
Mielőtt nyélbe üthettük volna, a szomszédék elvitték nyaralni, és sajnos-sajnos, ott elveszett...... sajnáltam őket, de fellélegeztünk.
fleur_de_lys 2015.01.31 19:43:06
@Mangalány: Mangácska, drága, nem akarnálak sürgetni, de megint eltelt egy hét.......
A 19. hét reggelén mínusz 8 fokot mutatott a külső hőmérő, a belső valamennyivel többet, de még mindig nem eleget ahhoz, hogy meggyőzhető legyek a tél örömeiről. Havazott is, így lecsúszkáltam a konyhába egy kávéra, és eldöntöttem, hogy ha ma valami kimarad, akkor az a…..
Chez DuBarry Csillagjegyek 2015.01.14 14:04:42
nem volt minddel dolgom, segítsetek is, meg barátnőim meséltekBár kosfetisiszta vagyok, de nem tudom, milyen a kos az ágyban firsthand.Viszont hallottam: önző, türelmetlen, gyors, figyelmetlen és mohó. a bika nagyon szexcentrikus, sokat tud, sokat akar, de nem igazán hangolódik rád, teszi, amit…..
A 16. heti részből kimaradt egy karácsony esti epizód. Minimanga épp fürdés után hancúrozhatott anyaszült mezítelenül szerteszét a lakásban, amíg én pakolásztam, szöszmötöltem. És akkor elhangzott az a mondat a gyerekszobából, amit szenteste nem kívánsz hallani: "Kijött a…..
fleur_de_lys 2015.01.07 23:05:43
@Mangalány:
Hát, esetleg próbáld meg a fekete teát.
Még mindig nem bírod a kávét meginni, te szegény?

Apropó, Manga, mikor jön az új napló? Csak hogy kivesézhessük, a büszke apa hogyan reagált a kukacos Mikrora.:)
fleur_de_lys 2015.01.08 22:00:23
@banyavari:
Hát ugye eddig én is eljutottam.
Csakhogy. Az már késő kamaszkorom idején is világosnak tűnt, hogy a mű keletkezésekor abban a társadalomban a nők nem nagyon próbálgathatták a péniszeket kedvükre.
fleur_de_lys 2015.01.08 22:00:55
@Mangalány:
Éljen a kávé! :)
Ott tartottam, hogy a szerdai adminisztrációs ámokfutás után egy szélvész sebességével kellett nekiállnom nagytakarítani. Ami elég vicces, ha van egy két és fél éves ellenlábasod, aki ráadásul élvezi a káoszt, sőt, maga gondoskodik a fenntartásáról... :) Mindegy, péntek…..
fleur_de_lys 2015.01.03 10:08:46
@dömbi: @makimano:

Semmi vész, puff és kopp, csak egy órával utána vérzett az orra, az ügyelet meg leordította a hajamat, hogy azonnal a traumatológiára a gyerekkel. Röntgen, kiderült hogy nem fogyott tovább az agya, 2,5 óra alatt itthon voltunk (minden elismerésem a kórházé, azt hittem, egész éjszakás projekt lesz).
fleur_de_lys 2015.01.03 15:25:41
@Mangalány:

akkor már értem, miért nem tudtalak bejelölni. Aszittem, én vagyok a balfék.

A nyilas apám nagy világjáró, anyura inkább az idealizmus a jellemző. De amivel kikészítenek, az a brutális, már-már szadizmusba hajló őszinteségük.
fleur_de_lys 2015.01.03 15:29:17
@Mangalány:

Mondjuk az oroszlán aszcendens nálad elég erős lehet, írtad egyszer, hogy vörös loboncod van. Ha azt még rázogatod is időnként....:)
A 15. hetet a védőnőnél nyitottam. Gyanús volt, hogy 8 előtt 5 perccel még lakatra zárva az épület, és amikor megláttam a másik körzetvédőnőjét, egyből bevillant, hogy most bizony a sajátom jól megérdemelt szabadságát tölti, valahol a Bahamák és Diósgyőr között.…..
fleur_de_lys 2014.12.19 22:30:40
@barbi.a.volgybol:

Na azzal a Diszlexia Prevenciós Teszttel óvatosan, én még az egyetemen töltöttem ki egy diszes maradványtüneteket vizsgáló tesztet, rögtön kihozta, hogy diszlexiás és diszkalkuliás vagyok. Pedig olvasni imádok, gazdag a szókincsem, tudok tájékozódni, és a matekkal spec. a valószínűség-számítás emeltebb formájáig nem volt gondom. De tény, hogy a jobb és bal irány mindig gondot okozott és fejszámolásban sem vagyok májer.
A 14. hét nagy izgalmak közepette telt: vasárnap nyelvvizsga! Sztoikus belenyugvással mantráztam magamnak, hogy amit eddig nem tudtam megtanulni, azt most már az utolsó pár napban teljesen felesleges pánikszerűen olvasgatnom. Egyelőre jobban izgatott az időjárás, a tévé nem túl…..
fleur_de_lys 2014.12.16 19:43:25
@Mangalány:

Halkan jegyzem meg, hogy egy katolikus pároknak rendezett lelkigyakorlaton elhangzott a kérdés, hogy milyen pózokat "engedélyez" az egyház, amire némi csend után a következő válasz érkezett: elvileg minden mindegy, a lényeg, hogy az aktus a gyermeknemzést szolgálja.....
Szóval a szopóálarc és latexruha nem zárja ki, hogy viselője minden vasárnap buzgón énekel a 10-es misén, az első sorok egyikében ülve.
fleur_de_lys 2014.12.16 19:43:52
@ötvöscsöpi12:

Neked még ma este írok, köszönöm a lehetőséget!
fleur_de_lys 2014.12.16 21:32:17
@Mangalány:
Ajj, te, beütöttem ezt a prágai múzeumot, hát mit mondjak.... a párizsi Montmartre-on (ugyanaz az utca, ahol a Moulin Rouge is van) ingyé' nézheted ugyanezt a sexshopok kirakatában.
Azért ha valakinek szegényes a fantáziája, a múzeumban legalább pontos leírás is van az eszközökhöz, vagy ettől megkímélik a látogatót?
Ugye, minden kismama várja a 12. hétvégét, és ha ugyan még nem lehet pezsgőt bontani - azt ugye amúgy sem terhesen -, de a babonás első 3 hónap véget ért. Szerencsém is volt, hisz az uh-os kormeghatározás szerint már csütörtökön 13 hetes lett a Csöpp, nem kellett szombatig…..
fleur_de_lys 2014.12.14 16:33:22
@dömbi:

Nem csodálom, hogy Lego-buzi, tavaly a férjemet is alig lehetett a Lego-boltból kirángatni, pedig a gyereknek mentünk Duplót venni. Kicsit még benne is megmozdult valami, olyan csudi dolgok voltak ott. :)