Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Modern Magyarország Mozgalom

256 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ennek az aranyigazságnak lehetünk tanúi, ha megnézzük a Financial Times angol napilap tegnapi címlapképét.   Megy egymás mellett a vörös szőnyegen a lengyel és a magyar miniszterelnök. Mateusz Morawieczki magas, vékony, fess, ámbár kissé félszeg fiatalember (jól ismerem). A volt bankár feltűnően…..
Ezt a tapasztalatot mutatta föl az éppen elmúlt 2017-es esztendő. Nem véletlen, hogy Orbán rajongva szereti az amerikai elnököt. Egyéniségük, jellemük jórészt azonos. Más kérdés, hogy Trump nem veszi észre Orbánt, de hát az orrszarvúnak rossz a látása; csak akkor veszi észre a mezei pockot, amikor…..
A Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) elítéli és tiltakozik a Fálun Gong követői elleni népirtással szemben. A diktatúrák sajátja, hogy nem tűrik meg azokat, akiknek más véleményük van a világról. Minden egyént és közösséget üldöznek, ellehetetlenítenek, akik nem osztják nézeteiket, nem…..
mert a Magyar Szocialista Párt képtelen volt megérteni, hogy az orbáni önkényuralom kizárólag baloldali erők részleges együttműködésével nem győzhető le. Botka László addig erőltette az egyre szűkebb baloldali összefogást, hogy végül semmi sem valósult meg belőle. A kép forrása: pecsma.hu Pedig…..
tort ül a magyar nemzeti kultúra teteme fölött. Ez a következtetés adódik akkor, amikor a lakájsajtó úgy véli, hogy a miniszterelnök tegnap “felmosta a padlót az ellenzékkel. A kép forrása: femina.hu Hát nem. Ami tegnap történt, az mindenfajta viselkedés legalja. Minden jóérzésű ember elítéli…..
akkor hallunk olyan értelmetlen beszédet, mint ma Orbán Viktortól az Ország házában. Normális ember az ilyesmire legyintene. Csak az a baj, hogy az Ország kormányának fejéről van szó. Valótlan dolgokat mond? Megszoktuk. Ellentmondásokkal teletűzdelt zagyvaságokat? Megszoktuk. Mérgezi a nép lelkét…..
ha képtelenek vagytok megérteni, hogy ez a közösség nem elnyomó katonai hatalom, hanem magasrendű civilizációs értékek önként vállalt közössége ha azt hiszitek, hogy ugyanúgy semmibe vehetitek az európai jogállamot, mint ahogy hazánkban szétvertétek, ha a jogot úgy értelmezitek, hogy szabadon…..
olvasható a Frankfurter Allgemeine Zeitung német napilap mai számának címoldalán. „Magyarország és Szlovákia köteles befogadni a menekülteket. Budapest: felháborító. Pozsony: teljes tisztelet. A kép forrása: 24.hu Nem mintha Fico ne lenne dühös, hogy kormánya elbukta a menekültek kötelező…..
és azt állítja, hogy a magyar állam az utóbbi időben elérte a középhatalmi státuszt Európában. A híradások szerint valami ilyesmivel vigasztalta övéit az önkényúr, amikor legutóbb Kötcsén megszólalt, noha egyébként nem jutott eszébe semmi. A kép forrása: abouthungary.hu Tekintsünk el most attól,…..
teszik fel a kérdést sokan, akik felfigyeltek arra, hogy VV sem nyilvános és közös sajtóértekezletet nem tartott, sem a „Debrecenbe kéne menni” nótát nem ismeri, ráadásul az általa annyira szeretett dzsúdó rendezvényről – amiért a magyar kormány állítása szerint egyébként idejött – csúnyán és…..
ezért rosszul látja a világot? Megszakítani a diplomáciai kapcsolatot Hollandiával, Európa egyik legszabadabb, leggazdagabb és az élet minőségét tekintve egyik legjobb országával komplett baromság, teljes őrültség. A kép forrása: 168ora.hu Ilyen eddig csak a mesében volt. Ezzel a tökéletesen…..
az a kitüntetés, amit a Debreceni Egyetem szenátusa szavazott meg Oroszország dölyfös önkényurának. Vlagyimir Vlagyimirovics, dzsúdóhős kémfőnök a szolgalelkű lakájtól megkapta, ami neki bizonyára kijárt. A kép forrása: mno.hu Le tetszettek menni kutyába (elnézést az ebektől, ha sértő a…..
harsogja a nevesincs plakát az ország minden pontján. A plakáttörvényt kijátszó, felelős kiadó megjelölése nélkül kitűzött plakát a világ legostobább javaslatát hirdeti. Valódi citromdíjas üzenet. Először is: ki ne szeretne európai béreket? Ilyet nincs értelme meghirdetni, hiszen az üzenet értéke…..
Te, aki olyan területen élsz, amely a 20. század hibás, bűnös magyar politikájának következtében már lassan egy évszázada nem Magyarország része, most rendkívül nehéz lélektani helyzetbe kerültél. Most Te vagy az a kiválasztott, akit a jelenlegi anyaországi vezetés kiszemelt arra, hogy bebetonozd az…..
Ezen a kérdésen rugózik hetek óta a baloldali pártok és szakértők egyre hangosabb tábora. Folyik a versenyfutás és az egymásra licitálás: egyesek immár 240 ezer forintos minimálbért követelnek a turizmus és a vendéglátóipar hiányszakmáiban. Lesz ez még több is, mert a népszerűségi versenyben…..
  2017 júniusától Magyarország hadban áll. 72 évvel a II. világháború után. Tudtuk, sejtettük, hogy előbb-utóbb újra fegyverek döreje töri majd meg a csendet, de azt, hogy éppen most, amikor egy büszke európai ország lettünk, erre igazán nem számíthattunk. No, de ne morfondírozzunk tovább, nézzük…..
A Fidesz politikai kommunikációját érdemes komolyan venni. Soha semmit nem mondanak véletlenül. Ha egy látszólag értelmetlen, megvalósíthatatlannak tűnő ötlet elhangzik, akkor biztosak lehetünk benne, hogy egy nagyon komoly, üzleti jellegű projekt felvezetőjét halljuk. A kép forrása:…..
A Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) nyíltan és egyértelműen szolidaritást vállal azokkal a hazai társadalmi szervezetekkel, amelyek az Országgyűlés által tegnap elfogadott civil törvény bojkottját hirdették meg. Elítéli a Fidesz-maffia újabb nemtelen támadását a független és szabad társadalmi…..
  Ezúttal az adórendszerről fogok írni, főleg nem szakembereknek. Mégis írok, mert az adózás mindenkit érint, ezért mindenki érdekelt abban, hogy alapszinten, de megértse.     Az adórendszer minden választás előtt közéleti vita tárgyát képezi. Ez így van rendjén. Nem mindegy, hogy az állam és az…..
- ordította ki a kocsi ablakából egy borízű hang, miután letekerte az ablakot. Ballagtam haza pénteken az Astoriánál, nem néztem oda. Sohasem teremtek szemkontaktot őrjöngő állampolgárokkal. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy jólesik az átkozódás. Meg lehet-e szokni a mocskolódást? Beérett a gyűlölet…..
Kontler László kiváló történész, a CEU tanára a minap személyes hangú nyílt levelet intézett Orbán Viktorhoz, akivel annak idején - Soros György jóvoltából - együtt koptatták az oxfordi egyetem patinás padjait. Ebben leszögezte, hogy Orbán és kormánya - fogyatkozó táborában - intenzív gyűlöletet…..
Szombaton Orosházán járt a MoMa és a piac előtt osztottuk az 500 napos program ismertetőjét. Ilyenkor sokan megállnak és szóba elegyednek velünk. Jól esik ilyenkor felvilágosítani honfitársainkat. Egy idősebb honleány magas lóról kezdte: „több nyugdíjam lesz-e attól, hogy elfogadom az önök…..
szenvedett Orbán Viktor az Európai Néppárt vezetőinek múlt szombati zárt ülésén. Manfred Weber, az Európai Parlament néppárti frakciójának vezetője elsorolta, milyen feltételek teljesítése esetén maradhat meg a Fidesz a legnagyobb európai pártcsaládban. Ezek közül a két legfontosabb: egyrészt meg…..
Egyetértek azzal, hogy a civil szervezetek - sőt a pártok - számoljanak el minden fillérrel. Még akkor is egyetértek, ha ma a kormányzati bosszútól való megalapozott félelem légkörében a civil szervezetek és a pártok nagyon nehezen kapnak támogatást az egyes állampolgároktól. Az áttekinthetőség és a…..
panaszkodott Orbán Viktor brüsszeli sajtóértekezletén. Orbán, aki Soros György pénzén tanult Oxfordban, aki 1989-ben még Soros György pénzén adta ki a Századvég Intézet liberális füzeteit, most azért nyafog, mert Soros immár nem őt támogatja. A kép forrása: 24.hu Hát közlöm a feledékeny…..