Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hotspur

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szia Johnny! Augusztusban indul a jw.org weboldal direkt marketing kampánya! A mellékelt szórólapokat (pardon, traktátus) kell eljuttatni SZEMÉLYESEN mindenkinek a területen A postaládába nem dobhatók be. A KÖF úgy vezette fel, hogy "ilyen nagy kampány a történelemben…..
By Mason Miller Jun 25 2014 Ha másképp nem jelöltük, a fotókat Michael Winters készítette Eltekintve az esetleges találkozásoktól az ajtóról ajtóra történő prédikálásuk során, és attól az egy esettől, amely miatt még mindig bánt a lelkiismeret, amikor is a bátyám a…..
A közel 100 követővel rendelkező ŐrtoronyŐrök nevű facebook-csoportunk az alábbi üzenetet kapta: A. Jeremiás VörösnéNagyon fontos!!!! Ez az oldal HITEHAGYOTTAK oldala!! https://www.facebook.com/profile.php?id=100008178004003 kérlek töröljétek magatokat, ha bele estetek a…..
A 03.23. napi Őrtorony tanulmányozás fókuszában ismét a fiatalok, a tanú családok pályaválasztás előtt álló, illetve mostanság munkába álló rétegei álltak. A fiatalokat bölcs döntések meghozatalára biztatja a cím. Vajon mik lehetnek ezek? Nos, aki már régebben…..
Relatív barátság "T egy nagyon kedves barátom. Amikor 13 évvel ezelőtt vidékre költöztünk, és egy gyülekezetbe kerültünk vele, ő 17 éves volt, középiskolába járt, és sok barátja volt a gyülekezetben. A fiammal is barátkozott, annak ellenére, hogy nem egy korosztályba…..
hotspur 2014.03.20 13:49:51
De ez a cikk már volt évekkel ezelőtt, nem? jehovatanui.blog.hu/2010/11/01/relativ_baratsag
Most hogy-hogy felkerült újra? Egyébként meg a történet szereplőit személyesen ismertem, apum a sráccal dolgozott Dunakeszin. Több közös nyaraláson is voltunk.
@taxy443: ha egy kispolszki egy kamionnal találkozik, szerintem előre láthatóak a következmények. A másik sofőr megúszta pár kék folttal. Más kérdés, hogy élete végéig kísérteni fogja, hogy meghalt egy ember előtte...
A szülők egyébként nem tanúk, kifejezetten ellenségesek voltak vele. Nem is engedték meg, hogy a Tanúk részt vegyenek a temetésen - mondjuk meg is tudom érteni. A gyülekezeti barátokról meg csak ennyit: pár héttel az eset után beszélgettem egy testvérnővel, aki mesélte, hogy felhívta őt a fiú, hogy szeretne beszélgetni kicsit. Akkor nem sikerült találkozniuk, mert egy csapattal kirándulni, vagy hova mentek. Pár napra rá öngyilkos lett a srác. A testvérnő megjegyzése: "Hát nem gondolta, hogy ilyesmiről lett volna szó..."
Szia! Remélem jó helyen járok :) Szeretném, ha közzétennéd ezt az irományt és a levelet blogon, talán segít másoknak is. Már régen kb 1-1,5 éve megírtam, de most jutottam odáig, hogy el is küldjem. A neveket töröltem, név szerint említett gyermekeim nevét csak…..
hotspur 2014.02.18 14:02:58
@freemake: Kedves Freemake,
A Bibliában Kórah idejében Jehova világosan kinyilvánította, hogy kik azok, akiket megbízott a népe vezetésével. Mózest megbízta a kiszabadítással Egyiptomból, később vezette őket felhő és tűzoszloppal, Áront kinevezte főpapnak, stb. Kórah ez ellen az isteni elrendezés ellen lázadozott (Mózes és Áron, mint kinevezett, Isten által felkent személyek ellen).
A kérdés ugyanaz volt, mint most is: Tényleg Jehova nevezte-e ki a vezetőket, vagy magukat emelték a gyülekezet fölé?

4Mózes 16:3 - "Összegyűltek hát Mózes és Áron ellen, és ezt mondták nekik: „Elegünk van belőletek, mert az egész közösségből mindenki szent, és Jehova közöttük van. Miért emelitek hát magatokat Jehova gyülekezete fölé?"

Nem a gyülekezet szentsége a kérdés, hanem az, hogy magukat emelték-e a többiek fölé?

4Mózes 16:29- "Ha ezek az emberek úgy halnak meg, mint minden ember, s olyan büntetéssel, amit büntetésül kap minden ember, akkor nem Jehova küldött engem. (NW)"

Ahogy ismerjük a sztorit, Isten akkor bizonyította, hogy ő nevezte ki Mózest és Áront.
Meg tudnád mondani, hogy mi alapján véled úgy, hogy az Őrtorony társulatot Jehova nevezte ki a modern kori népe fölé? Erre hol találhatunk bizonyítéko(ka)t? Téged mi győzött meg róla, hogy ez így volt? Kérlek, vezesd ezt le nekem! Várom a válaszod.
Kapcsolódó cikkek: David Splane a Vezető Testület részéről úgy véli, hogy "bölcs" döntés ráerőszakolni a gyermekekre a bemerítkezést Kösd össze a terror pontjait: a jw.org hátborzongató kifestőkönyvet ad a gyermekeknek Az Őrtorony új „Toy Story" filmje - Amit a…..
hotspur 2013.12.16 12:24:24
@kicsisziv: Óóó, mintha csak magamat hallanám. :)Üdv itt!
FIGYELEM! Ez a bejegyzés csak erős idegzetű Tanúknak ajánlott! Tréfát nem tűrők NE kattintsanak! Forrás: imgur.com 101 módszer a misszionárius póz felturbózásához ANGYALOK Minden alkalommal, amikor maszturbálsz, Jehova megöl egyet Arcszőrzet Mennyi lehet rajtad,…..
Kiközösítésem után két hónappal írtam az alábbi levelet a felháborító viselkedés miatt. Azóta sem történt változás. Szolgálati Bizottság Budapest  Kövirózsa út 1.   Tisztelt Szolgálati Bizottság! Azért kerestem meg a Bizottságot levelemmel, mert egy káros…..
hotspur 2013.10.03 07:09:11
@Johnny Joker: Én is találkoztam vele ott, vittem vissza épp egy cipőt, mert levált a talpa, ő vette át. Mondjuk eltelt 4 év, de azért gondolom ő is megismert, elég sokat voltunk ahhoz együtt nyaralni, meg prédikálni. Fura volt, mert úgy tett, mintha nem ismert volna meg. Teljesen normálisan, kedvesen átvette a cipőt, kiállította a papírt, elmondta mikor mehetek érte, ahogy kell, hisz ez a dolga, de ennyi. Nem volt se szájhúzogatás, se mosolygás, semmi ilyesmi... Bár nem is nagyon bántam. :)
hotspur 2013.10.02 17:29:46
@Egonymus: igen, szerintem is kb annyi lehet, szóval akkor ugyanarra gondolunk...
Sajnálom ezeket a testvéreket, semmit sem éltek, feláldozzák az életüket egy célért, amit sosem fognak elérni. Nagymamámék példája: 60-as évek végén építkeztek, azzal a tudattal, hogy 75-ben jön Armageddon. Ezért úgy gondolták, hogy elég a fúrott kút az udvarban, fürdőszobát már nem építenek. Leélték az egész életüket úgy, hogy nem volt fürdőszoba, wc a házban, a kútról hordták vödrökben a vizet télen-nyáron, WC-re a kert végébe jártak a pottyantósba. Kb 5 éve a gyerekeik építettek át egy szobát fürdőszobává, amikor nagypapám már olyan idős lett, hogy gondot okozott a mozgatása, fürdetése. Mi az egész eredménye? Nagymamám megkeseredett, kijelentette, hogy Jehova becsapta őt. Nem is egy világváge próféciát élt túl a tanúsága alatt... Valahogy mégis kitart a tanúk mellett.
Szóval kíváncsi leszek, hogy mit fognak gondolni ezek az önfeláldozó testvérek, mikor látják, hogy elment mellettük az élet... Hogy azok a lányok, akik tetszettek nekik, esetleg akiknek udvaroltak, már rég férjhez mentek, gyerekeik lettek, majd ők is felnőttek. Akkor elmondhatja majd, hogy szuper döntés volt Mucsaröcsögére költözni, mert így ennyi meg ennyi életet mentettem meg (legalábbis szerinte)? Csak éppen a sajátját tette tönkre.
hotspur 2013.10.02 19:22:15
@Egonymus: Na, hát ezt én sem tudtam róla, hogy megnősült. És még mindig ott vannak vidéken? A 'Fekete Teá'-n hangosan felnevettem... :D
Az Amerikában élő Jehova Tanúinak most elmondják, hogy online is adakozhatnak az Őrtorony számára Az Őrtorony Társulat megkezdte a hitelkártyás adományozás közvetlen elfogadását hivatalos weboldalán, a JW.org-on keresztül. Kapcsolódó cikkünk: "PRAY NOW, PAY…..
hotspur 2013.07.22 17:06:40
@reboot: Értem én, hogy mi a probléma vele, hogy korábban ezt kifigurázták más vallásoknál, most meg használják. De akkor ugyanezzel a megközelítéssel felvethetjük, hogy az internettel kapcsolatban milyen véleménnyel volt a társulat néhány évvel ezelőtt (nem követem nyomon, hogy most épp hogy áll a dolog), most mégis van weboldaluk... Júúújjj... :) Szerintem egyszerűen csak élnek a technika nyújtotta lehetőségekkel.

Természetesen a hitelkártyának is megvannak a maga veszélyei, szóval jogos az is, hogy erre felhívják a figyelmet, és józan észre, meg óvatosságra intenek, de nem láttam még olyat, hogy azt írták volna, hogy ne használd. Inkább azt hangsúlyozzák, hogy ésszel használják. És ha már ésszel használják, akkor a "jó ügy érdekében" miért ne használhatnák fel?
Engedelmeskedj! Egyáltalán nem hibáztatom a gyülekezetek véneit, ugyanis maga a brooklini Szervezet az, ami olyan szabályrendszert (bürokratikus és teljesen formális tevékenységet) kényszerít mindenkire, hogy egy gyülekezeti vezetőnek (aki ezért nem kap fizetést egyébként saját…..
Vasárnap Jehova Tanúinak előadást tartott a zónafelvigyázó. Ez a Tanúk életében mindig jelentős esemény. Legalább is úgy csinálnak. De vajon ki is a zónafelvigyázó? És miért jön ide? A zónafelvigyázó általában olyan ember, aki a vezető testület környezetében…..
Pillanatkép e sparlockos videóból... Ne feledjük, hogy a Vezető Testület tagjai szegénységi fogadalmat is tettek! * jv 21. fej. 351. o. Mindezt hogyan finanszírozzák? *Akiket Jehova Tanúi világközpontjában különleges teljes idejű szolgálatra fogadtak el, mindannyian aláírtak…..