Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szerdika

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az összes fejvadász, toborzó cég, de még a HR-esek is szívesen idéznek félresikerült CV-kből, mindannyiuk derültségére – ez persze nem túl előremutató, de nem is ez a céljuk vele. De most visszakapják ezt :) Tekintve, hogy az álláskeresőnek nem szakmája a CV-írás, nekik viszont szakmai munka az…..
szerdika 2016.07.19 16:31:49
@jobangel: Sejtettem, hogy ilyesmi lehet a háttérben, de legalább megpróbálhatnák átfogalmazni, más szófordulattal kifejezni. De nem, "fiatal dinamikus csapat", csakis így, ezekkel a szavakkal. Annyi fiatal, dinamikus ember az egész országban nincs, ahány hirdetésben ezt már láttam. Mindig arra gondolok, hogy mi történik, ha valaki eléri a 35 éves kort, kirúgják?
De ez már nagyon off. Hogy jobban témába vágót is mondjak, az a másik kedvencem, amikor az "amit kínálunk" részhez odaírják, hogy teljesen bejelentett fizetés. Ez valami extra, aminek külön örülni kellene? :O
Az elmúlt tizenpár évben ugyanott dolgoztam, fogalmam sincs hogy kell állást keresni, segíts! Ilyen témájú leveleket is kapok, és bizony, ez egy külön problémakör. Ha valaki egy cégnél ennyi időt tölt, valószínűleg sokféle munkát végzett, sokféle tapasztalatot szerzett, de…..
Ezt az olvasói levelet olvasva egyik döbbenetből a másikba estem. Íme, az álláskeresési tanácsadás állatorvosi lova... Az elrettentő példa kifejezés mellett ez szerepelhetne az értelmező szótárban. Szerencsére a levél írója tudja, mi fán terem a tanácsadás, így mert…..
szerdika 2015.12.01 18:53:57
@jobangel: Köszönöm a választ, igazad lehet, ki fogom venni a születési dátumot. Bár ha egy munkahelyre az életkorom miatt nem kellek, akkor talán jobb is, ha be sem hívnak interjúra és nem raboljuk egymás idejét.

Egyébként a tapasztalataim alapján ez a PC diszkriminációmentes világ csak a mesében létezik. Másfél éve keresek új állást és ez idő alatt egyetlen cég kivételével MINDENHOL fényképes önéletrajzot kértek. Neves, nagy multik is! A jelenlegi főnökömnek (szintén multi) pedig már a legelső telefonbeszélgetésünk alkalmával szinte az első kérdése az volt, hogy van-e gyerekem. Ilyen "élmények" mellett azt gondoltam, hogy a születési dátum már a legkevesebb, de megfogadom a tanácsodat és kiveszem.
Nézzük meg együtt gyerekeinkkel! :) Balázs Piri Balázs rajzaival. Azért bizony nem jár krémes,Hogyha egy rím ilyen rémes...
szerdika 2015.11.02 15:29:59
@Terézágyú: Onnan, hogy jártam iskolába, valamint olvastam könyveket. 30 év körül volt a születéskor várható élettartam Európában, a változatos, egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás, valamint a rendszeres fogmosás sem volt széles körben jellemző, a fogfájás egyetlen "gyógymódja" pedig a fog kihúzása volt. Persze nem voltam ott, lehet, hogy mindenkinek fogpasztareklám-mosolya volt, nem áll szándékomban ezen vitatkozni, te nyilván jobban tudod, és amúgy sem ez a diafilm leglényegesebb pontja.
szerdika 2015.11.03 08:52:15
@pannonfunk: Persze, ezt csak arra írtam, hogy a 20 éves kor részemről túlzás volt. Csupán arra akartam célozni, hogy szerintem buta dolog volt azt tanítani a gyerekeknek, hogy bezzeg régen mindenki kicsattant az egészségtől, mert nagy valószínűséggel a többség nem.

Hogy valami relevánsat is hozzászóljak, kikerestem, hogy csodálkozik Nyilas Misi a Légy jó mindhaláligban azon, hogy a fogat meg lehet mosni. Pedig nem a középkorban játszódik a mű, hanem az 1890-es évek végén:

(...) "nem mert nevetni, mert a fogai sárgák voltak; Gimesinek a fogai vékonyak voltak és hosszúak, Orczyé pedig olyan volt, mint a gyöngy. Azt mondják, mindennap mossa, de azt ő nem tudta elképzelni, hogy lehet mosni a fogat. Szappannal a mosdóvízbe? - hisz az utálatos."
Van olyan, hogy egy randi kimenetele már a hely kiválasztásakor borítékolható. Hiszen van olyan hely, ahol egymásra tudtok hangolódni és van, ahol nem. Persze embere válogatja, hogy kinek mi jön be, de a többségnek ezeket a helyeket nemcsak az első, hanem akár azt követő néhány randi alkalmával is…..