Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MB_Molly

82 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyár, hőség, tikkasztó. Egész évben ezt vártuk, de azért van egy határ, amikor egy kicsit már sok(k). Bár én nem panaszkodom, imádom a forróságot, pláne ha le tudom magam hűteni egy jó házi limonádéval, egy hideg gyümölcslevessel vagy egy jó fagyival. Mi is lenne jobb ebéd…..
A rebarbarára az emberek többsége valamifajta furcsa ufo zöldségként (vagy gyümölcsként?) tekint. Így voltam ezzel én is, nagyjából két évvel ezelőttig. Aztán belefutottam jónéhány rebarbarás süti guszta, nyálcsorgatós fotójába és úgy éreztem, ennek adni kell egy…..
Mi is lehetne jobb egy hétvégi kikapcsolódásnál, mint egy jó BBQ party. Na persze nem csak úgy, a kertben (nem mintha az nem lenne jó), de akkor már adjuk meg a módját. Mondjuk Etyeken, a szőlőtőkék adta festői környezetben, isteni sült húsokkal, ropogós borokkal, akár a fűben…..
Ezt a salátát már többször megcsináltam, csak sose jutottam oda, hogy leírjam a receptjét. Pedig ez aztán tényleg nem nagy ördöngösség. Ráadásul a nyári rekkenő hőségben jól is csúszik ez a friss fogás.   Hozzávalók 2 személyre: 2 közepes méretű, bőrös…..
Hamarosan itt a Húsvét! Várjátok már? Mondjuk mit szólnátok egy ilyen csokitojáshoz? :) ..
Mindannyian csalódunk, sokat és sokszor, ez alól én sem vagyok kivétel. Viszont azon szerencsés típusok közé tartozom, akik sosem adják fel és menthetetlenül hisznek még a csodákban. Egy ideje tudom, hogy megéri hinni, mert csodák igenis léteznek. Tudom, olyan, mintha felcsaptam…..
Na ki kérne egy kóstolót? :) ..
Molly Bisztrója De hol van Mr.Big? 2015.02.21 21:23:56
Nos, a válasz egyszerű, legalábbis, ami engem illet. Nagyjából ott van, ahol én az elmúlt fél évben, legalábbis a blog szempontjából: sehol. Bár nagyon mozgalmas volt az elmúlt jópár hónap – dolgoztam a Konyhafőnök című produkcióban, megjártam Afrikát, szuper kajákat…..
Végre ez is eljött. Napsütés, teraszok, könnyű, finom tavaszi-nyári finomságok. Valahogy ilyenkor jobban vágyom a húsmentes fogásokra, pedig ha valaki, én aztán nem vagyok egy vega típus. Erre a kéksajtos, spenótos receptre teljesen véletlenül bukkantam az egyik heti magazinban…..
Már megint óriási lemaradásban vagyok. Pedig annyi helyen járok. Sütök-főzök, amennyire csak időm engedi, de leírni a tapasztalatokat…na arra már ritkán jut idő. Persze a nagy rohanásban arra sincs időm, hogy flinci-flanci fogásokat készítsek. Gyorsan kell, valami finom,…..
Valami elképesztően édesszájú vagyok, de a császármorzsa valahogy sosem volt a kedvencem. Valószínűleg azért, mert mindig valami ragacsos, azonnal cukormérgezést okozó desszertbe futottam, akárhányszor császármorzsát tettek elém. Aztán a Platz megváltoztatott mindent. Ott…..
Teljesen rákattantam a szuflékészítésre. Egyrészt gyorsan kész van, könnyű, finom, meleg fogás. Másrészt pedig van benne valami finom könnyedség, amitől úri huncutságnak tűnik az egész. Múlt hétvégén úgy éreztem pont erre van szükségem, egy jó sajtszufléra, aminek már a…..
Nagyon régóta kacérkodom egy jó szuflé elkészítésével. Aztán valahogy sosem jutottam el odáig, mert brownie-t, muffint, csokitortát vagy a csokis finomságok valamelyik egyenesági rokonát készítettem el inkább. Egészen eddig. Kemény hetet zárok, tegnap be is telt a pohár,…..
Egészen biztos, hogy fordítva vagyok bekötve. Erre most jöttem rá, mikor azon gondolkoztam mit is írhatnék ilyen hosszú szünet után. Merthogy Molly Bisztrója az utóbbi hónapokban (nem jó ezt leírni), de bizony zárva volt, téli álmot aludt. Hogy miért? Munka, munka, munka…ja és…..
MB_Molly 2014.01.26 18:38:13
@motoroskonyhaja: Nagyon örülök, igyekszem mindig frissíteni az oldalt. Csak ez a sok fránya munka ne lenne...de sebaj! Próbálok nem kiesni az olvasnivalók listájából! :) Jó újra itt és köszönöm, hogy kitartottál! :)Igyekszem majd meghálálni az új receptekkel!
Mint mindennel a sütéssel-főzéssel is állandó fáziskésében vagyok. Szerintem a világ összes ideje nem lenne elég nekem:) Talán ezért is vagyok a Facebookon akítvabb, oda mindig azonnal felteszem a képeket egy másodperc alatt. A kenyérkoszorú receptjét még a decemberi Good…..
Igen, tudom, már vége a karácsonynak, de a tél még tart. Bár az se az igazi, hiszen nem hogy hideg nincs, hó se hullott még idén… az előrejelzések szerint nem is fog. Szóval a hókiflinek minden létjogosultsága megvan, hiszen nincs tél (még ha enyhe is), hókifli nélkül.…..
Nálunk általában mindig úgy zajlik december 24-e, hogy előre eltervezzük, idén emberi időben tartjuk az ünnepi lakomát. Aztán vagy összejön, vagy nem…megsúgom, általában belecsúszunk az estébe. Éppen ezért egy kiadós reggelivel kezdeni a napot felénk erősen javasolt. Idén…..
Mostanában nem sok időm volt, pedig annyi, de annyi minden történt velem, hogy egész nap csak ülnék és írnék. Már csak azért is mert finom falatokból, receptekből – szerencsére – továbbra sincs hiány. Ráadásul sikerült néhány régóta a „kívánságlistámon” lévő…..
Harry Pottert néztem a tévében és szomorúan elmerengtem, vajon én miért nem bírok olyan varázserővel, amit a Mágiaügyi Minisztérium szabályozhatna rendeletekkel. Jópofa lenne, ahogy kacska pálcával hadonásznék és furcsa varázsszavakat dörmögnék a bajszom alatt és ettől a…..
Imádom a ricottát, ehhez kétség sem férhet. Szeretem variálni a zöldségekhez, tésztákhoz. Ezúttal gombával házasítottam és teljes kiőrlésű rétestésztába töltöttem az így kapott sűrű krémet. Egy könnyű vacsora, partyfalat, tévésnack, szinte bármikor jól csúszik ez a…..
Úgy alakult, hogy innen is, onnan is nyakamba szakadt nem kevés cukkini. Mivel a krémből és a panírozott változatból is elegem van már, ezért a spagettiben való felhasználás mellett döntöttem. A tejszín adta magát. A citrom szinte sikítozott, hogy tegyem bele. A többi jött…..
Biztos, hogy már sokan ismerik a Pasta.-ot, amely a Leves. és a Desszert. család tésztás változata. Aki éhes és tésztára vágyik, ide jöjjön. Nemcsak azért, mert jól megközelíthető és szinte mindenkinek az útjába esik, hanem azért mert tényleg laktató, kiadós, meleg fogást…..
Az utóbbi napok elég sűrűek voltak, így nem igazán tudtam írni, pedig történések voltak bőven. Például elkészült ez a kólában sült csirke, a Good Food egyik receptjének ihletése mentén. A család végre összegyűlt egy nagy közös ebédre, így ez kiváló alkalomnak tűnt,…..
MB_Molly 2013.08.13 17:14:35
@motoroskonyhaja: köszönöm, nagyon kedves vagy!!! Nekem pedig a marhahúst kell kipróbálnom kólában, mert sokan ajánlották már. Biztos, hogy az egy fenséges fogás! Te ugyanígy készíted, ha nem titok?
A szójaszósz sötét volt, nem bántam vele fukarul, de az összhatáson ez színben nem látszik annyira:) Jó főzést/sütést, remélem tesztelés után is tetszeni fog!
Ahány ház, annyi narancsos kacsa recept. Nálunk nagymamám a májer – ebben is – de persze az ő nyomdokaiba meg se próbálok lépni. Épp itt volt hát az ideje, hogy kifejlesszem a saját verziómat. Igaz, egy kis hiba csúszott a számításba, de így is mennyei lett. Hozzávalók 4…..
Nem tudom mostanában mi van velem, de kezdem megkedvelni a curry-t, úgy igazán. Egyre gyakrabban érzem azt, hogy egy csipetnyi feldobja az adott ételt. Valahogy akkor is így volt ez amikor kigondoltam, hogy én márpedig nektarinos-tejszínes csirkét fogok csinálni. Aztán jött a curry és…..