Regisztráció Blogot indítok
Adatok
István József

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én nem a migránsoktól félek. Én tőletek félek. Tőletek, akik hergeltek, harsogtok, másra mutogattok. Köpködtök, gúnyoltok, affektáltok, lázítotok. Facebookon és fórumokon trollkododtok. Én tőletek félek. Akik emberi lényeket akartok kiirtani és sajnáljátok, hogy a…..
István József 2015.08.29 11:25:14
Na, ismét a sokszor már jól bevált módszer. Avagy a legszámítóbbak, a legférgebbek fegyvere? Az általánosítás. Csak úgy bele a levegőbe, a nagyvilágba. Akinek inge vegye magára, akinek nem, az meg azt csinál, amit akar.

Te. Ti. Tőletek. Miattatok.

Mi van?

Ki? Kik? Kitől? Kik miatt?

3niko olvasott ezt-azt és főleg mindenfélét, ahogy ő mondja, facebook-on és fórumokon. Persze olvasott mást is, még ellenkezőt is, még a ló túloldalán is, de az nem számít, mert az egyezik az ő véleményével és azon nem éri meg látványosan felháborodni.

Ki lázít? Ki gyűlöl? Ki akar hidegre tenni?

Ja várjunk: Te. Ti. Mindenki. Úgy általában. Nem kiemelve. Nem leszűkítve. Értem-értem. Így könnyű.

Persz 3niko abba nem gondol bele, hogy minden egyes szegény menekült vajon mit kezd majd magával a Paradicsomban. 30-40 évesen semmi nyelvtudás. Angolt is úgy makogja, hogy egy hamburgert sem tudna magának rendelni, nemhogy egyéb befogadó országok lehetetlen nyelvét. Szakmai képessége kimerül abban, hogy 25 évig kecskéket hajtott egyik hegyről a másikra. Ja igen. Tisztelet a kivételnek. 100000 menekültből biztosan akad, akad néhány 100, akinek elfogadható nyelvismerete és a Paradicsomban is érvényesíthető és használható szakmai végzettsége van. A többi 99900 pedig elvakultan követi a mesét, amit a fülébe ültettek, miszerint és elmondásuk szerint a nyugati Paradicsomban majd ingyen ház, saját autó és havi több ezer "júróz" üti a markát csupán azért, mert ő szegény menekült. És ezért még tennie sem kell semmit. Olyan agymosással és igényekkel érkeznek, aminek a tizedét sem tudjuk saját polgáraink ezreinek számára biztosítani már évtizedek óta. Nemhogy menekültek százezreinek, millióinak egycsapásra.

És nem, nincs igaza 3niko-nak. A menekülteknek nincs bizodalmuk, sem bátorságuk. Egy soha be nem teljesedő vágyálmot kergetnek. Ezt hitették el velük. Hazudtak nekik, ösztökélték, pénzelték őket ésútra keltek. Nem a háború elől menekülnek, nem a haláluk elől. Ők semmi elől nem menekülnek, ők valami felé mennek. Az anyagi jólét felé. Amiért semmit nem kell tenniük. Nem is fognak, nem is tudnak.

Háború elől semmi szükségük ekkora távolságot megtenniük. Kilométerek ezreivel előbb megtalálhatnák a békés, háborúmentes környezetet. Ha ezt keresnék már itt, Magyarországon megtalálnák azt. Pedig még eddig sem kellene jönniük. De ők jönnek és jönnek, majd mennek. Mert ők nem ezt keresik, nem ezért indultak útnak. Ők az anyagi jólétet keresik. A nyugati Paradicsomot. Ezért fizetik őket, hogy útra keljenek. Ezt hazudják nekik. Így van kipucolva az agyuk. Ez nem az egyéni véleményem. Nem fórumon olvastam, nem a facebook-on, hanem ők maguk állítják. Szemfényvesztés áldozatai. Bár, lehet, 3niko ezt még nem hallotta.

3niko-nak abban sincs igaza, hogy ők nem gyűlölnek. Annyi gyűlölet és harag, mint bennükés van, nem sok van még a Földön. Ha másság miatti gyűlöletet példával kellene illetni, akkor ezek a menekültek és hovatartozásuk a legmegfelelőbb erre. Senki nép nem tud annyira gyűlölni a másságod miatt, mint ők. Legyen szó a vallásodról, a nyakadban fityegő keresztről (vagy éppen Dávid-csillagról), a gyermeked szemének kék színéről, a miniszoknyádról. Ha a földönkívüliekben hiszel azért késelnek meg, ha Istenben azért. Ha meleg vagy, azért köveznek meg, ha félrelépsz az asszony háta mögött, azért. Elvakult, fanatikus, szélsőséges. Ki jobban, ki kevésbé, de a csírája ott lapul mindegyikben. Ha más vagy, ellenség vagy.

3niko nagyon biztos abban is, hogy hasonló helyzetben mindenki menekülne az országból. 3niko nagyképűen és cinikusan még az iPhone-t is ájfónnak írja. Ezzel is próbálja nem létező igazát bizonyítani illetve mondandójának fontosságát igazolni. Igaz, hogy ezzel csak saját magát teszi nevetségessé. De nem baj, ő nevet rajtunk, mi is nevetünk rajta. Szóval lényeg a lényeg, volt már itt is sok hasonló helyzet. Rengetegen menekültek innen. Sajnos voltak ilyen helyzetek itt is. És nem, nem vettük fel a nyúlcipőt. Felvettük a harcot, küzdöttünk a hazánkért, a földünkért, a vallásunkért, gyermekeink jövőjéért, a szabadságunkért. Soha, sehol nép nem volt annyira sanyargatva, mint a magyar. Vagy ha igen, akkor nagyon kevés. És nem, nem futottunk el. Küzdöttünk. 10 évestől a 80 évesig. Volt mikor sikerrel, volt mikor sikertelenül Volt, hogy ünnepeltünk, volt, hogy temettünk. De nem menekültünk.

Végül 3niko még migrációzik és maffiakormányozik egyet csak, hogy műveltebbnek és olvasottabbnak tűnjön, de megint csak magát égeti le. 3niko-nak fogalma sincs róla, hogy mi az a migráció. 3niko-nak fogalma sincs róla hol kezdődik és hol végződik a migráció. 3niko-nak fogalma sincs róla mi az, ami még nem migráció és mi az, ami már nem. 3niko-nak végülis semmiről sincs fogalma. 3niko csak olvasott ezt-azt, felháborodott ezen-azon és írt ezt-azt. Felháborodott, felszökött a pulzusa és a vérnyomása, billentyűzetet ragadott és jól leégette magát!
Mostantól új festést kapnak a Wizz Air gépei, a hangárból kigördült első példányról ki is került a netre néhány fotó. A lilának reszeltek, helyette jött a kék, de nem ott, ahol eddig. Alul lehet szavazni, hogy tetszik-e. Az első hírek fél éve jöttek, hogy változás lesz,…..
Az amerikai ügyvivő szerint más EU-országok tisztviselőit is tiltották már ki az Egyesült Államokból, a hat magyar magánszemély kitiltásáról is csak azért értesült a nyilvánosság, mert valaki ezt nyilvánosságra akarta hozni. André Goodfriend arra készül, hogy januárban…..
István József 2014.11.27 15:40:49
Meghökkentő levelet kaptunk tegnap: Tisztelt Címzett! Kollégáim tájékoztatása és a mellékelt fotók szerint a Bp. XIV. kerületi vasúti aluljárót Önök átfestették. Az aluljáró a MÁV ZRt. területe. Nyilvántartásunk szerint az átfestésre engedéllyel nem rendelkeznek.…..
...Orbán Viktornak!   Viktorunk elégedett mosollyal az arcán ül a Nándorfehérvár teremben. A dohányzás elleni törvény tartja csak vissza attól, hogy egy jóféle szivar mellet írjon két köszönő sms-t. Egyet Gyurcsány Ferencnek, mert megint lehetett egy kicsit "Őszödözni".…..
Eladó házak és lakások Zuglóban és a Kertvárosban. Bővebb információért kattints a képre! Hiába vagyok született mátyásföldi, akinek öt költözés alatt egyszer sem változott még az irányítószáma, ilyen nagyképű szöveget nem mernék magamtól kitenni. Na de ha…..
István József 2014.03.04 13:15:14
@Lady Ann:
Akkor ez kb olyan élmény lehet mint autóval a veres péteren a bicikliseket kerülgetni, akik nem annyira akarják magukévá tenni a biciklisávot. nem köcsögösködni akarok, de a teljesség és a pontosság kedvéért muszáj megemlíteni. mert hát a bringások nagyon hamar felnyomják maguknak a pumpát, ha valaki beszállingózik az ő kis privát szférájukba. viszont azt meg természetesnek veszik, hogy a biciklivel ott mennek, ahol akarnak. azaz ő gyalogos is és jármű is egyben. és éppen aszerint, ahogy az igénye megkívánja. tudom ennek nem sok köze van a poszthoz, de legalább annyi van, mint a te kommentednek. na csá.
  Győrből kora délelőtt egy  tanítványommal és az édesanyjával vonatoztunk Budapestre, hogy az Astoriánál  résztvegyünk az 1956-os magyar forradalom 50. évfordulóján tartandó, Magyarország és a magyar emberek hősiességét felidéző FIDESZ-nagygyűlésen.  A…..
A krónikus oxigénhiánnyal küzdő alkalmazottak hamisnak vélték a 2012-es kiadású utalványokat, mert azok máshogy néztek ki, mint a 2013-as széria. Még rendőrt is hívtak, aki ugyanúgy nem fogta fel, mi bajuk lehet szerencsétleneknek: A Pólus Centerben lévő Tescoban…..
István József 2013.05.14 10:44:27
@Hoppácska: Jó, persze, cikinek ciki, de mégis hogyan kéne ezt máshogy megoldani, hogy ne lássa ezt a "fél tesco"??????????

Megmondom én hogy kellene megoldani. Úgy hogy a hamis utalványokat kiszúrják, az eredetit pedig elfogadják a tisztelt túlképzett tesco-s droidok. Nyilván az elmúlt években már tízezer számra átment a pénztáros kezén ugyanilyen utalvány. Ha azokkal nem problémáztak, akkor ezzel miért? Valami felsőbb utasítás szagú dolgot érzek én ebben.