Regisztráció Blogot indítok
Adatok
emiGrant

0 bejegyzést írt és 174 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ass blaster Volt egyszer egy Amper. 2016.05.15 15:46:05
Nehezen vettem rá magam erre a posztra mert látszólag unalmas és száraz témákról szól de pont ezért szeretném úgy leírni hogy mindenki számára közérthető legyen. Nem fogok belemélyedni túlságosan csak az alapokat próbálom megismertetni annyira hogy egyáltalán fogalmunk legyen mi miért…..
emiGrant 2016.05.18 22:19:33
@diggerdriver: Nagyon jó volt a darab. Jót szórakoztunk mind a négyen. Valaki megkérdezte tőlem a végén, hogy mit mondott a gyerek amikor angolra váltott. Nem tudtam neki elmondani, mert a szöveg teljesen lényegtelen volt. Az volt az igazi üzenet, hogy a gyerek már nem akar magyarul beszélni. Ez egy érdekes konklúzió volt.
emiGrant 2016.05.24 15:23:34
@diggerdriver: Örülök, hogy egyetértünk a darab fő mondanivalóját illetőleg. Az én két fiam is örökre elveszett Magyarország számára, de ők legalább kint is születtek, tehát ez nem volt különösebben meglepő. Soha nem tudom, hogy ezen szomorkodjak-e vagy nem. Inkább nem. Én egy abszolute internacionalista világpolgár vagyok, sokszor úgy érzem, hogy egy egyszerű melós, vagy tanár, vagy ápolónő stb., stb. bárhol a világon közelebb áll hozzám, mint az uralkodó réteg, mondjuk itthon. Lehet, hogy ezért valaki le fog hazaárulózni engem, de szerintem azokkal a gazemberekkel semmi közösséget nem érzek, még ha magyarok is. Nagyon köszönöm Neked ezt a darabot, mert bár nem Te írtad, és egyetértek, hogy tényleg zseniálisan megcsinálták és a Epres Attila márcsak az egész szöveg megtanuálásáért is Kossuth díjat érdemel, ha Te nem lennél és nem vezetnéd a blogodat, a darab sem lett volna!! :)
Ez a poszt egy kicsit keményebb hangú lesz a megszokottnál de úgy tapasztalom hogy mostanában a hülyeség tort ül a józan ész felett és muszáj kicsit helyretenni a dolgokat. Igen megint a bevándorlásról és a terrorizmusról írok. Azon nem csodálkozok hogy sokan a bevándorlást…..
emiGrant 2016.03.24 12:46:55
@diggerdriver: Szia digger! Már istentelenül régen nem voltam fönt se a Te blogodon, se a Határátkelőn. Hosszú sztori, majd egyszer elmesélem. Csak azért írok Neked, hogy tudjad, hogy végre majd egy év után sikerült jegyet vennem a Shure stúdióba a blogodból készült darabra. Május 18-án megyünk és majd referálok Neked, hogy hogy tetszett. További minden jót Neked és kedves családodnak!! Ja, és ez a "sötétség birodalma" poszt nekem nagyon tetszett. Látom, hogy már 10 ezer fölött van a kommentek száma, de sajnos nincs időm elolvasni őket. :) xx
Aligha vagyok egyedül, aki csak kapkodja a fejét az elmúlt hetek zűrzavarában és aligha vagyok egyedül, aki egészen rémisztő történeteket hall arról, hogy a menekültkérdés miként oszt meg barátokat, adott esetben családokat. És aligha vagyok egyedül, aki azt gondolja, nem jól…..
emiGrant 2015.09.20 11:05:58
@Határátkelő: HÁ! Biztos be leszek sorolva a szélsőséges ballibek közé, de szerintem abban a Magyarországban, ahol anyukám szerint egy hét alatt 1944 márciusában több embert jelentettek föl a németeknek, mint egész Európában az előző 5 év alatt összesen, ott engem már nem lep meg semmi. De abban igazad van, hogy a vehemencia az most került a felszínre. De ez nem jelenti azt, hogy a felszín alatt nem lett volna ott mindig, csak ugyebár már 5 éve megy az uszítás és egy olyan népnél, mint a magyar (sőt bárho másutt sem) az nem mehet el eredmény nélkül. Sajnos! Ugyanakkor én nem vagyok elcsüggedve. Én történelmet tanultam tanítottam és mint hobbyt is szeretem. Abból sokat lehet tanulni. Hihetetlen pálfordulásokat ismer a történelem, úgy, hogy még itthon is felvilágosodhat hirtelen a nép, csak várni kell rá. Talán hontársaik fele kicsit túl tele van annyi kacattal, hogy tovább tart a felvilágosodás, mint másutt!! :-)
Remélem, emlékeztek még Móni két héttel ezelőtti posztjára, amelyben leírta, milyen volt a hatvanas évek végén Angliába emigrálni, és milyen volt az élet ott a következő évtizedekben. Akkor sokan kértétek, írja meg, miért döntöttek úgy angol férjével, hogy…..
emiGrant 2014.10.15 18:14:43
@diggerdriver: Én is ateista vagyok, de attól hitem azért van. Nem csak vallásban lehet hinni, meg Istenben. Sok minden másban is, amit most itt nem fogok részletezni, csak azt akartam említeni, hogy a "hit" szónak nemcsak vallásos viszonylatai vannak.
emiGrant 2014.10.15 18:16:16
@Sütemény1975: milyen szerelvényről van itt szó? Bocsi, de biztos lemaradtam erről amikor utoljára írtál róla. :-)
emiGrant 2014.10.15 18:35:39
@TilosazA (UK): Ha csak magyarországi családfakutatásról van szó, akkor a következőket használta már eddig férjem:

www.macse.hu/society/en/kezdolap.php - ez a magyar családfakutató egyesület

bfl.archivportal.hu/index.php?lang=hu - Budapest Fővárosi Levéltár

www.oroklet.hu - Boross Lajos: zsidó temetők sírjainak listája

www.jewishgen.org - zsidó adatok

www.pesterlloyd.net - német és magyar újság, 1890-1920

familysearch.org/ - ezek a Mormonok, több rész van:
1. római katolikus adatok
2. református adatok
3. állami anyakönyvek 1895 óta
4. temetők adatai: Find a Grave!

www.rakovszky.net/E1_LSG_ObitsIndex/GYJ-NevIndex.shtml - ezek magyar gyászjelentések
Ma ismét egy olyan történet következik, melyben egy régi szerző életének alakulását követhetjük nyomon. Én nagyon szeretem az ilyen írásokat, mert mindig jó követni, kivel mi történt. Jöjjön tehát Kriszti, aki két éve még Dublinból írt, ma már Amszterdamban él, és onnan…..
emiGrant 2014.10.10 10:39:07
@Babette.: A probléma szó definíciója az állatira szubjektív. Van akinek minden probléma, van akinek csak az amiért sokat kell küzdeni. Ha nagy exisztenciális problémáid vannak, akkor könnyű elkeseredni, ha viszont viszonylag jól élsz, akkor talán keresed is a leküzdendő problémát, mert különben unalmas az élet. Szerintem mindenki más és tudni kell elfogadni, hogy nem mindenki úgy látja az életet, problémáival együtt, mint Te. :-)
emiGrant 2014.10.10 15:07:08
@Giddy Lamb: a fejlett manipulátor kommentjeire, szerintem, csak egy válasz van: IGNORÁLNI! Az a talpazatnál vágja el az egészet. Persze ha komolyan sértő stb. a szöveg akkor valamit kell lépni, de akkor sem nekünk. Majd HÁ megoldja. :-)
emiGrant 2014.10.10 15:08:29
@Giddy Lamb: Szerintem tévedsz. Az nem cinizmus, hanem szarkazmus volt. Nagy a különbség!!
Határátkelő A legzöldebb sziget 2014.10.02 06:48:00
Mi más lenne, mint Írország, amiről sok mindent lehet olvasni és hallani, olyannyira, hogy az ember néha nem is tudja eldönteni, hogy most akkor elképesztő válság van, vagy mégis jól megy. A mai poszt szerzője, O’Soma nem a semmibe és nem minimális pénzzel döntött a költözés…..
Akkor tehát folytassuk a tegnapi posztot (aki nem olvasta volna, annak érdemes kattintani és elolvasni a mai előtt), amit ott hagytunk abba, hogy az akkor már évtizedek óta Angliában élő Móni nyugdíjasként a férjével úgy döntött, visszaköltözik Magyarországra. Az ötlet…..
emiGrant 2014.10.01 23:39:22
@diggerdriver: Hát persze, hogy tudom, nem akartál sem bántó sem degradáló lenni. Nagyon érdekes kérdés a nyelv, már megtárgyaltuk egy kicsit még délelőtt, ha emlékszel rá. Tudod az én politikai nézeteim (amiket itt nem fogok nyilvánosan megtárgyalni senkivel, bár ha van esze bárkinek már rég kisüthette!) szerint mindig arra kell törekedni, hogy olyasmit találjon az ember, mint agitációs eszközt ami összefogja és nem széttaszítja az embereket. Például: Észak Írországban ne beszéljünk vallásról, hanem arról, hog vallástól függetlenül sok ember munkanélküli meg küszködik és hogy annak mi lenne a megoldása. A Közel Keleten, mondjuk Izrael és Gaza viszonyában, megint hagyjuk ki a vallást meg a faji eredetet is és arról beszéljünk, hogy milyen alapon lehetne közös nevezőre hozni az arab és zsidó embereket. Mert van rá lehetőség, nem mindig ölték egymást. Stb., stb. Ezért szoktam mindig nagyon vigyázni arra, hogy soha ne legyek kitaszító vagy megkülönböztető. Még a nyelvben sem amit használok. Nem könnyű és sokan fogják a fejedhez vágni, hogy tlzásba viszed a dolgot, mert túl PC vagy. Ezt meg kell szokni.
emiGrant 2014.10.01 23:54:27
@diggerdriver: "nem túlzok ha azt mondom az általánosítások irányítják életünket" A tiédet meg sok másét lehet, az enyémet nem. Azért, mert vigyázok rá, hogy ne így legyen. Na, vegyük első példádat: "a magyar nők szépek". Hát ez bár általánosítás, de nem probléma. Tudod miért, mert nem kiközösítő, nem vádoló. Attól, hogy a magyar lányok szépek attól még a francia, meg az olasz lányok is lehetnek szépek. Viszont ha azt mondod, hogy a cigányok lopnak, akkor bár ebben van sok igazság is, de 1. sok más náció is lop, és 2. rengeteg cigány nem lop. Ez inzultus minden cigánynak aki nem lop. Ezt nem tudom, hogy miért nem tudja rengeteg ember felfogni. A későbbi példáid is majdnem mind olyan jellegűek amelyeknek semmik közük emberekről fogalmazott általánosításaidhoz. Egy Mercedes nem fog megsértődni ha azt mondod, hogy minden merci szar. De ugyanez egy nemzetiségi vagy faji csoportról már más tészta. Egyébként én már annyira megneveltem magamat az általánosítás kihagyásában, hogy többnyire még kajákról, meg egyéb árukról sem általánosítok. Mit lehet tudni, hogy legközelebb is ugyanolyan jó lesz-e ami múltkor isteni volt? Kipróbálom megint és örülök, ha ugyanolyan jó, de nem lepődöm meg, ha a második héten már rosszabb. Mert ilyen az élet. Szerintem az általánosítás abban az értelemben, hogy itélkezünk meg véleményt nyilvánítunk általánosítva, az nem jó és gyakran előitélethez vezet.
emiGrant 2014.10.02 00:00:36
@diggerdriver: retorika ide avagy oda, nagyon jó Veled vitatkozni. nyugodt és udvarias vagy és nem küldsz a francba, mint az rendszerint megesik velem már ennyi vitapont után. Köszi a társalgást és jóéjszakát!!
Határátkelő Határátkelés anno 2014.09.30 06:42:00
A mai egy igazán rendhagyó poszt lesz, ugyanakkor nem sokat gondolkodtam azon, helye van-e a blogon, hiszen beszippantott a történet, ami 1968-ban kezdődik és végigvisz minket több évtizeden. Szerzője, Móni tavaly már jelentkezett egyszer, most pedig úgy döntött, hogy a felemás…..
emiGrant 2014.10.01 06:41:36
@blackhair-lady: bocsi, hogy csak ma reggel válaszolok, de tegnap elmentem vacsorázni és utána meg TV-t néztünk (van angol beltéri egységünk, hogy férjem uram is értse!) majd ágyba dőltem, mert hosszú volt a nap. Szóval, magyar tudás: 8 éves kor után már nem lehet elfelejteni az anyanyelvet, így azzal semmi bajom nem volt. Ugyanakkor, attól, hogy nem volt senki akivel magyarul beszéljek nem annyira akcentusossá tette a beszédemet (bár az is volt egy kicsit), hanem a szóhasználatom lett szűk és archaikus. Sok magyar szót nem találtam, már csak azért sem, mert az életmódom tágult az évek folyamán és az ahhoz használt szavakat (politika, tájfutás stb.) magyarul nem is tudtam. Emlékszem, amikor jártunk haza látogatóba, tényleg nagyon "külföldiül" beszéltem. DE!! Abban a pillanatban, hogy kezdtünk megint sokat itthon lenni és aztán most már végleg, minden visszajött. Most már az angol szavakat keresem néha és bárkit megkérdezek (mert ezt persze te magad nem nagyon tudod reálisan megítélni), azt mondják, hogy semmi akcentusom nincs és teljesen naprakész a szóhasználatom is.
emiGrant 2014.10.01 06:50:36
@ctboy: Szia! De jó, hogy előkerültél! Hát ami az egyetemet illeti, az azért Amerikában más játszma, mint Angliában. Még a hetvenes években is, nemhogy most. Ugyan nem vagyok szakértő, de az tuti, hogy a bekerülés egyszerűsége meg az ingyenesség sokkal könnyebbé tette, mint Amerikában lett volna. Ott mindenféleképpen mindig is pénzbe került, ami azért komoly demotiváló lehetett és lehet most is. Persze ma már Angliában is pénzbe kerül, de még mindig nem annyiba, mint Amerikában. Viszont, ha a gratulációd annak szólt, hogy már idősebb fejjel és két gyerek mellett tanultam, azt boldogan elfogadom. Néha elég nehéz volt, de megérte.
emiGrant 2014.10.01 07:41:15
@diggerdriver: Szia digger! Nemcsak férjemnek, hanem az egész angol nyelvű FB baráti körömnek fordítottam le. Komment nem jött róla, így nem tudom, hogy nem olvasta senki, vagy igen de komment nélkül. A FB Notes részére raktam föl. Kb. 10 hónapja, így olyan régi, vagy még régebbi lehetett. Mivel a HÁ blogon nagyon nehéz 10 hónapra visszamenőleg rákeresni, a pontos magyar címére már nem emlékszem, de az angolból visszafelé fordítva valami olyan lehetett, hogy "Nyugaton a helyzet változatlan!" Nekem nagyon tetszett!! Ha adsz egy e-mail címet, elküldöm az angol fordítást, ha kell. :-)
A mai posztban engem elsősorban az fogott meg, amikor szerzője, Bea Svájcban dolgozva rádöbben: olyan is előfordulhat az emberrel, hogy normális színvonalon élve a hó végén is van még pénze, mi több, vásárolni is tud. Azt hiszem, ezt is meg kell tanulni feldolgozni, akármilyen…..
emiGrant 2014.04.02 11:52:16
@maxval a gondolkodó birca: Sziasztok! Mar regen voltam errefele es az is lehet, hogy ez mar letargyalt tema, mert nem minden kommentet olvastam el eddig, de azert a birca 9 ora koruli kommentjet nem tudom szo nelkul hagyni. Egyre novekvo szazalek magyar van a maximum kettes kategoriaban, akkor ettol milyen "tenyek" alapjan negyes magyarhon? A realitas mar valahogyan kicsit mast bizonyit. Itt egy link, ma olvastam es talan azt bizonyitja amit itt irtam:
hvg.hu/gazdasag/20140401_Koran_halunk_es_apropenzt_keresunk
Na akkor nézzük meg kicsit közelebbről ezt a „Tervezett elavulás” dolgot. Nagyon érdekes hogy a filmet megnézve szinte csak az marad meg az emberekben hogy valami kütyüt beépítenek a gépekbe ami egy idő vagy bizonyos mennyiségű elvégzett munka után tönkreteszi a…..
emiGrant 2013.12.20 16:27:08
@diggerdriver: Szia Digger!
Off topic leszek, mert csak igy tudok uzenni. Tegnapi posztodat, ami egyebkent istentelenul jo olvasmany volt es total elveztem, leforditottam angolra, hogy a ferjem is el tudja olvasni. O is elvezte. Azutan, gondoltam en, ha mar megvan angolul is, akkor kirakom a FB-ra. En semmit nem rakok ki nyilvanosan, kizarolag az en sajat ismeroseim latjak. Remelem nem haragszol. Mar kaptam egy havertol visszajelzest, hogy nagyon tetszett neki es o is tovabb osztotta. Aranyos 40 ev koruli horvat no, de Angliaban el. Az idosebbik fiammal jart egy osztalyba Brightonban. Aztan most meg elolvastam a funny story-s posztodat a blogodon, hat ott mar potyogtak a konnyeim. Csak igy tovabb!! :-)
Határátkelő Kávé sóval 2013.12.14 06:53:00
Őszintén nagyon kíváncsi vagyok, mit szóltok a mai kísérlethez, soha nem volt még ugyanis képriport a Határátkelőn. Ma lesz (illetve van), méghozzá Etiópiából küldött Andor jó sok képet, némi tájékoztató aláírással. Remélem, tetszeni fog! (Legutóbbi írását itt…..
Ami ma jön, olyan még nem volt, ezt bizton állíthatom. Már maga az alaphelyzet is olyan, mintha egy Molnár Ferenc darabot olvasnánk: pesti fiú és csallóközi lány találkoznak és szerelembe esnek Bécsben. Úgy döntenek, össze is házasodnak, mi több, gyermeket is szeretnének. Amit…..
emiGrant 2013.12.12 11:18:17
@charlieharper: teljesen igazad van. Tiszta hulye vagyok, valahogy ugy ertelmeztem amit irtal, hogy az egyhazi nem kell. Kifogasnak csak azt tudom felhozni, hogy agyban fekszem magas lazzal es fuldokloan kohogve, Talan igy nem mukodik az agyam 100%-osan! :-)
emiGrant 2013.12.12 11:26:58
@zöldeketbeszélek: az allami anyakonyvezes kulonbozo orszagokban kulonbozo idopontokban kezdodott. Angliaban 1837-ben, Skociaban 1855-ben, Magyarorszagon 1895-ben. Ezt csak azert tudom, mert ferjem kedvenc hobbija a csaladfakutatas es sokszor segitek neki. Persze mas orszagokban masok a datumok, de alig hiszem, hogy barhol elkezdodott volna az 1830-as evek elott. Persze ennek nem sok koze van ahhoz, hogy kulon vagy egyutt van az egyhazi es a civil eskuvo. Ez szerintem csak egy par orszagban van, mint tobben irtak, a tipikus inkabb az, hogy kulon van, mint itthon.
emiGrant 2013.12.12 11:58:55
@zöldeketbeszélek: igazad van! :-) Most mertem, mar csak kicsit van 37 folott!
Pár hete emailben hívta fel a figyelmet a blog egyik olvasója egy könyvre, melynek szerzője, Dr. Cathy Tsang-Feign régóta foglalkozik határátkelőkkel. Miután nagyon érdekesnek találtam a könyvet és a téma is profilba vág, megkerestem a szerzőt, aki szívesen adott interjút. Az…..
emiGrant 2013.10.17 13:19:23
@Cascabel: a "proli outcast reteg" nem lett volna ugyanilyen akar otthon is? A 80%-os valas az tenyleg nagyon magas, de mint mar tobben irtak, az ilyen meretu valtozas hihetetlen stresszhatassal jar. Csak a legerosebb kapcsolatok eltek tul. De a kulturaval kapcsolatos megjegyzeseidrol ugy erzem annak nem tul sok koze van a kanadai kozeghez. Azok Magyarorszagon is ugyanilyenek lettek volna. Nem?
emiGrant 2013.10.17 16:29:51
@Mirjam2: szerintem a honvagyat es a kultursokkot nem kellene osszekeverni. A honvagy az amit erzel, a kultursokk az ami (tobbek kozott) okozza a honvagyat. Egyebkent abban igazad van, hogy a pszichiaterek (meg meg sok egyeb 'professional' nepek) nagyon szeretnek mindefele trendy marhasagot kitalalni, hogy aztan jol lehuzzak a penztarcadat. ha hagyod, persze! :-)
Szerintem a honvagy az nem feltetlenul a haza utani vagyodas. Nekem ugy tunik, hogy ez a beilleszkedesre vagy keptelen vagy nagyon nehezen megszokni tudo emberek sajatja. A hazajat ugy is szeretheti barki, hogy ne allandoan azzal foglalkozzon, hogy hianyzik. Nem?
Egyebkent a kultursokk az csak egy flancos kifejezes arra, hogy dog nehez megszokni olyan helyen elni ahol nagyon sok mindent maskent csinalnak, meg akkor is ha tetszik. Ebben igazuk van a pszichiatereknek, hogy a nagy foku valtozas stresszt okoz, meg akkor is ha jobbra valtozott minden es ezek utan mar az jon, hogy van aki jol kezeli a stresszt, van aki rosszul es sajnos olyan is van aki sehogy. Az fog hamarosan osszepakolni es hazamenni. Van ilyen haverom is: probalkozott beleszokni, de nem ment neki es most megint itthon van. Legalabb megtanult jol angolul, ez lett a haszna. Nem latszik boldogtalannak. Ilyen emberek is vannak.
emiGrant 2013.10.17 16:33:18
@Mr. Long [wannabe Briton]: probaltad mar megerteni a skotokat mondjuk Leith (Edinburgh kikotonegyede) kornyekerol? En valamikor osregen tanitottam egy brightoni gimnaziumban es az egyik osztalyfonoki oran egy Leith-bol valo videot kellett jatszanom az osztalynak. Hideg lelt, hogy esetleg rakerdeznek a kolykok, mert egy arva hangot nem ertettem belole, de hala Istennek feliratozva volt. Ezek szerint a 'normal' angolok sem ertik oket! :-)
Határátkelő Mennyit kerestek? 2013.10.04 06:45:00
Mielőtt bárki a szívéhez kapna, természetesen nem érdekel senkinek a fizetése, ám Heni mai (erősen rendhagyó) írása éppen arról szól, hogy miért nem vagyunk képesek békén hagyni a másik magánszférájának olyan részeit, amelyhez valójában semmi közünk. A poszt…..
emiGrant 2013.10.04 10:22:22
@mommmmo: "3 ev Nyugat Europa 4 ev Kozel Kelet es utanna 1 ev Magyarorszag utan azt mondom, itt sem hulyebbek az emberek mint mashol, csak van egy kultusza kozepszerunek es seggfejnek lenni. Lasd valakii eload egy baromsagot, az ertelmes 80% lapit, ahelyett, hogy helyretenne az illetot. Mert "nem akar konfliktust". Csak a barmok akarnak konfliktust, szoval oveke palya."
Bocs, hogy ilyen keson reagalok erre (most jutottam gephez) de ez a par sor olyan csodasan leirta az itthoni helyzetet, hogy ha valaki akarna majdnem mindent ami most itthon tortenik, avagy az elmult 100 evben tortent (egy-ket kivetellel) meg lehet vele magyarazni. Azt, hogy tenyleg csak 10-20% ilyen, de a kontraszelekcio alapjan ok uralkodnak mindig. A mai poszt igazat is, de az is igaz, hogy ki lehet es kell is kerulni. Igy persze elmaganyosodhat az ember, de az meg mindig jobb, mint ilyenekkel korulveve elni. Persze ezert nem kell elmenni, de sokak szerint az a megoldas. Gondolom ezen a blogon ezeket nem fogjuk szapulni! :-)
Ami a "Mennyit keresel?" kerdest illeti, en rendszerint minden kerteles nelkul azt szoktam valaszolni, hogy "Semmi kozod hozza!" Ezek utan azzal az illetovel valoszinuleg nem fogok baratkozni. Nincs is sok baratom, de nem zavar. Az a par akik vannak azokkal egy hullamhosszon vagyok, akar Angliaban akar Pesten.
Azzal kezdem, amivel a mai poszt szerzője is kezdi: alighanem komoly indulatokat kavar majd a mai írás, de én fontosnak tartom, hogy a határátkelés ezen vetületéről is szó essék. Eperke Svájcban dolgozik, prostituáltként a testéből él. Természetesen senkinek sem javaslom ezt az…..
emiGrant 2013.10.01 13:38:15
@Don Kartasch: "En szemely szerint sokkal tobbre tartok egy prostit mint egy jol fesult wall streeti tozsdecapat aki tudatosan teszi tonkre csaladok eletet csak hogy neki tobb legyen."
Abszolute igazad van. Sot, minden valoszinuseg szerint a tozsdecapa nagyon prosti, mint a lanyok, hiszen testet, lelket eladta mar mammon oltaran. Nem mintha szerintem prostinak lenni, meg luxus verzioban sem, leanyalom lenne. Nehez az, nemcsak lelkileg, fizikailag is. Honnan tudjatok, akik arrol szonokoltok, hogy a szenlapatolas nehezebb, hogy mit kell csinalnia annak a lanynak, hogy megelegedett legyen a kuncsaft? Nem itelem el a lanyokat, meg a legromlottabb is aldozat inkabb, mint nem.
A mai poszt szerzője, Evain immár öt éve él Hollandiában, holland férjjel, mégis azt írja, a nyitottság és a sok vegyes házasság ellenére is mindig kicsit kirekesztettek lesznek az átlag holland családhoz képest, azaz sem ide, sem oda nem fognak tartozni. Ezzel együtt kell élni,…..
emiGrant 2013.09.23 13:09:20
Nagyszeru poszt. Abszolute nem izgatott, hogy hosszu volt, nagyon szivesen olvastam az egeszet. Bar az en asszimilalodasom tobb, mint 40 eve volt, sok emleket hozott es el is gondolkodtam egy par dolgon. Valaki azt irta, hogy az "o keszulekeben lehetett a hiba" - szerintem ez 100%-ig igaz. Mindenki maskeppen eli meg a beilleszkedest. A fejedben levo fogalmak hatarozzak meg, hogy szerinted mi hatarozza meg az odatartozas erzeset, vagy a kivulallo szeru erzest. Mai napig emlekszem, hogy en nem ereztem magam kivulallonak soha, kiveve neha neha amikor olyan tapintatlan megjegyzeseket tettek a korulottem levok, amibol eszembe jutott, hogy kulfoldi vagyok. Nekem is helybeli volt a ferjem, de nem letezo barato korrel, igy magamnak kellet megtalalnom a kozeget. Nem tudatosan csinaltam, de jott. Hobbik segitettek: erdekelt a politika, beleptem egy partba, azonnal csomo kozos erdeklodesu emberrel ismerkedtem meg. Tajfuto vagyok, a klubomban is megszerettem embereket, a gyerekeim sulijabol a haverjaik szulei kozott is volt jobarat stb.,stb. Az aki azt irta, hogy 60 even folul is lehet baratkozni nagy igazat irt. Majdnem 60 evesen hazakoltoztem, a kis faluban ahova mentunk van sok baratom mar azota, pedig sok kozos erdeklodesunk nincs, megis jol kijovok veuk. Persze ez az egesz attol is fugg, hogy mit nevezel baratsagnak. Olyan nagyon mely, mindent tudunk egymasrol es egymas eletet mentenenk meg ha kellene, hat olyan baratom nem sok volt valaha es most sincs sok beloluk. De a kulfoldi beilleszkedeshez a kevesbe mely baratsagok is segitenek. (Elnezest a hosszusagert, csak ugy elkapott a nosztalgiazas!! :-)
Határátkelő Szírfelirat 2013.08.29 06:48:00
A mai írás kicsit kilóg a blog profiljából, de talán megbocsátjátok majd. Szerzője, Andor pár évvel ezelőtt töltött el némi időt Szíriában, most pedig elküldte története egy részét. Az írás aktualitását talán nem kell külön magyaráznom, ha igazak az előzetes hírek,…..
emiGrant 2013.08.29 12:22:44
@shakti_rom: azert mert abban a riaszto helyzetben barmi segitsegrol azt hiszik, hogy az lesz. Kb. annyira fognak segiteni nekik, mint a brit hadsereg segitett az ir katolikusoknak a 60-as evek vegen Eszak Irorszagban. Oket is mint a megvaltot vartak aztan most mar tudjuk, hogy mi lett belole. Ne legyetek naivak, Amerikanak sajat menetrendje van, kizarolag a sajat erdekeibol fog beleavatkozni es hogy tulelik-e a szerencsetlen menekultek ezt vagy nem az "collateral damage!"