Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Béres András

83 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szállóigévé vált, hogy „Több is veszett Mohácsnál!” Az a tragikus helyzet, hogy mára a mohácsi csata mintegy 15 000 áldozatánál jóval többen halak meg Covidban, és ez nyilvánvalóan az Orbán kormány bűne, mert az osztrák minta követésével, mintegy 30 000 magyar ember életét megmenthették volna.…..
  Szállóigévé vált, hogy „Több is veszett Mohácsnál!” Az a tragikus helyzet, hogy mára a mohácsi csata mintegy 15 000 áldozatánál jóval többen halak meg Covidban, és ez nyilvánvalóan az Orbán kormány bűne, mert az osztrák minta követésével, mintegy 30 000 magyar ember életét megmenthették volna.…..
Az elmúlt napokban több DK-s politikus és DK-s aktivisták hada próbálja Márki Zay Péter esetleges visszalépését Karácsony Gergely javára hitszegésnek, csalásnak, erkölcstelenségnek beállítani. Pedig egy ilyen lépés csupán azért kritizálhatnának jogosan, mert ez Dobrev Klárának nem előnyös. Különben…..
 Bár kapunk kritikát bőven, az előválasztás az ellenzék legnagyobb politikai innovációja az elmúlt évtizedben.  Ez a jó válasz a Fidesz érdekében kialakított, aránytalan  választási rendszerre, hiszen az előválasztás  biztosítja a valós választói akarat kifejezését, és reális esélyt az Orbán kormány…..
  � A napokban inkább érzelmi alapú véleményeket olvastam Szentendre városának pénzügyi helyzetéről, ahol az üléspont határozta meg az álláspontot. Az értelmes vita érdekében igyekszem számokkal bemutatni, hogy szerintem mi is a helyzet.   A kormánypárt szerint minden a legnagyobb…..
  A fizetőparkolás bevezetése kapcsán sok szó esik manapság az állandó lakhely kérdéséről. Rengeteg a tévhit ezért is írok róla. Elméletileg 3 napon belül kötelező bejelentkezni bejelentkezni a címre ahol lakunk, ez akár egyoldalúan is megtehető a bérlő részéről, és a bérbeadónak ez nem extra…..
Jelenleg kaotikus parkolási helyzettel kell szembesülniük a Bogdáni úttól északra élőknek. Mivel tömegesen használják P+R-ként a területet, az ott lakóknak gyakran esélyük sincs parkolni. A probléma megoldatlan, pedig az önkormányzat duplájára felsrófolt áron megvette a parkolóautomatákat, majd…..
Lassan lejár a képviselői megbízatásom, és az újabb választási megmérettetés előtt szeretnék beszámolni eddigi munkámról.  9 éve dolgozom képviselőként a III. kerületben, a zöld ügyek végig a tevékenységem gerincét adták, de számos más ügyre is felhívtam a figyelmet. Legbüszkébb a Római-parttal…..
Budapesten a  napokban történt  egy újabb szörnyű tragédia, ahol egy férfi végzett a feleségével és a 4 éves gyermekével, majd öngyilkos lett. Előtte többször kihívták a rendőrséget a család miatt, mégsem történt semmi, amíg 3 ember meg nem…..
  A Fidesz politikája irányt vált. Az új irányhoz pedig új barátokra, testvérekre van szükség. A régi, nyugati testvérek kimennek a divatból, de a keleti nyitás keretében találnak helyettük másokat, akik megfelelnek az új időknek.     Jól szemlélteti a változást, hogy Óbuda testvérvárosa , a…..
A választások előtt mindig felmerül bennem, hogy "bennfentesként" írjak egy objektivitásra törekvő cikket arról, hogy hogyan hasznosulhat legjobban (a szavazó szándékai szerint) a választásokon leadott szavazat. Ezt az EP választás kapcsán sem úszod  meg. :-) Szerintem  az alábbi 3 jelölt helye…..
Béres András Orbán a barbár 2019.05.20 16:46:25
  Nem sokkal a világörökségről szóló UNESCO-szavazás előtt kivette a világörökségi státuszra javasolt helyszínek közül az Óbudai-szigetet (Hajógyári-szigetet) a kormány - derült ki a pénteki Magyar Közlönyből. Itt találhatóak a Hadrianus palota és a limes maradványai. A limes volt az a védvonal -…..
  Kisajátíthatja-e a fideszes frakció a település nevének használatát? Óbuda –Békásmegyer képviselő testületének fideszes többsége és polgármestere ma leszavazták a MÁSKÉPP ÓBUDA - Ellenzéki Tömörülés a Változásért Egyesület névbejegyzési kérelmét. Azt is megtudtuk, hogy az egyik alapító személye…..
Kigyűjtöttem az Állami Számvevőszék decemberben nyilvánosságra hozott jelentéseit. Az eredmény igen tanulságos. Egyhavi elemzés után is felmerül a kérdés, hogy vajon miért jön mindenki szemben az autópályán az ÁSZ-szal? Mindenki szabálytalanul gazdálkodik ebben az országban, vagy az ÁSZ ellenőrzési…..
Ma volt szerencsém részt venni a Parlament Fenntartható Fejlődés Bizottságának ülésén, ahol szó volt az Óbudai Gázgyár kármentesítésének ügyéről is. Az ülés is eléggé kiábrándító volt, megtudtuk, hogy 185 ezer tonna mérgezett talajt kell elszállítani és további félmillió tonna földet megmozgatni, de…..
  Budapest fái mostanság nincsenek biztonságban. Az utóbbi években rendszeresen értesülünk tömeges fairtásokról a fővárosban. Gondoljunk például a Kossuth téren, a Dagálynál, a Városligetben, az Orczy kertben vagy az Etele úton történt fakivágásokra.  A mobil gát projekt miatt bizonytalan a…..
Mióta kiderült, hogy újra 2/3-ad lesz, rendszeresen felmerül a kérdés: Vajon elcsalta-e a  Fidesz a választásokat? Valóban számos választási visszaélés történt, amely befolyásolhatta az eredményt, de valószínűleg nem ezen múlott a Fidesz győzelme.befolyásolni a  Az igazi csalás, maga a Fidesz…..
  A Fidesz érdekében megalkotott választási törvény számos választási visszaélésre ad lehetőséget. Sajnos az idei kampányban Óbudán ismét számos ilyen szabálytalansággal kellett szembesülnünk. Kamupártok Azzal kezdődött a történet, hogy a választási rendszer tudatosan óriásira tárt kiskapuit…..
  Nem tudod, hogy részt veszel-e a választásokon? Fogsz szavazni, de bizonytalan vagy, hogy kire érdemes? Szeretnéd, ha céljaidnak megfelelően hasznosulna  a szavazatod?       Menj végig a folyamatábrán és választ kapsz kéréseidre!..
  A vasárnapi választás fő kérdése, hogy marad-e Orbán Viktor kormánya és az előző 8 év kormányzási gyakorlata, vagy kormányváltás lesz Magyarországon. Vajon folytatódik-e az ipari mértékű büntetlen korrupció kora, milliók további elszegényedése, a fiatalok tömeges külföldre menekülése, az…..
  A választások előtt naponta különböző közvélemény-kutatási adatok érkeznek. A pártok pedig egymásnak ellentmondó közleményeket adnak ki. Választó legyen a talpán, aki jól átlátja a helyzetet. Ebben szeretnék segíteni azzal, hogy leírom, szerintem mik a pártok választástechnikai érdekei, hogy…..
    Ma van a Nemzetközi Nőnap  Ilyenkor szoktak a férfiak hirtelen észbe kapva átadni egy szál virágot közeli hölgyismerőseiknek. Zoltán nevű barátaikat meghívják egy sörre. Aztán megnyugodnak, hogy ők minden tőlük telhetőt megtettek, és a dolgok épp úgy mennek tovább mint addig.   Ritkán jut…..
Béres András 2018.03.08 22:29:17
@icipicicsipa: Miért vád a férfiak ellen, ha leírom azt a tényt, hogy a nők sok szempontból hátrányos helyzetben vannak? A férfiak többsége nem hibás ezért, maximum elfogadja, ha előnyösebb helyzetben van. Persze vannak férfiak, akik ész híján erővel akarnak érvényesülni. Ez nyilván elfogadhatatlan, és Btk-ba ütköző viselkedés, de ennek ellenére mindennapos és sokan hajlamosak szemet hunyni felette. Ez viszont komoly társadalmi probléma.
    A Wikipédia szerint: „a demokrácia a társadalom jelentős számú, szavazati joggal rendelkező tagjainak hatalmából eredő politikai rendszer, ahol hatalmi fékekkel és ellensúlyokkal biztosítják a társadalom jól szabályozott működését, mint például a közhatalom gyakorlóinak kizárólagos hatalomra…..
Bayer Zsolt szerinte "hűvős és mértéktartó módon" fogalmazva "marhának", "argentin libsinek" és "migránsnak" titulálta a Szentatyát. Majd azt is kihangsúlyozta, hogy „ne képzelje azt, hogy amit ő (Ferenc pápa) mond, az isteni kinyilatkoztatás, egy hülye, ostoba politikai vélemény, és ekképpen…..
    A vizes VB szervezése iskolapéldája annak, hogy működik a Fidesz kormány. Nem tudhatjuk, hogy a lassan üzemképtelen 3-as metróval eljuthatunk-e a rendezvény helyszíneire,   épp a héten halt meg tragikusan egy kislány, akit nyitott mellkassal kellett átszállítani egy másik kórházba, mert nincs…..