Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Remy

1 bejegyzést írt és 197 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ellenőrző Vissza a természethez? 2010.07.23 08:00:00
András az ökoiskolai programhoz kapcsolódó gondolatait osztja meg velünk esszéjében, amelyben kifejti, hogy az emberiség olyan problémákkal nézhet szembe a közeljövőben, amelyre a mai iskola semmilyen szinten nem készíti fel. Kedves Ellenőrző blog! Tudom, hogy van már…..
Ezúttal a Brand Camp stábja keresett meg azzal, hogy az addicton keresztül csapjon egy kis hírverést a nemsokára megrendezésre kerülő marketing- és reklámszakmai találkozónak. A rendezvény három napja alatt az egyetemisták és főiskolások egy kicsit beleszagolhatnak a reklámos…..
Remy 2010.06.22 20:28:32
@daigoro:
Vigasztalódj a többiekkel, lesznek ott elég sokan.
A tegnapi posztunkhoz érkezett kommentek közül ragadunk ki ma egyet, mert véleményünk szerint nagyon jól foglalja össze a tanítási-tanulási morál hibáit. A fenntartót nem érdekli, mi is folyik az általa fenntartott iskolákban, a tanárokat tartják állandó bizonytalanságban,…..
Remy 2010.04.18 17:37:04
@Foriel: Mennyire így van! A mi sulink is pitizik a fővárosnak, hogy hadd indítsunk ennyi meg annyi osztályt, cserébe mindent benyelünk.... Jogunk semmihez, kötelességünk annál több. Megint elvontak 10 milliót, ezért a múlt heti hirtelen hidegben az otthonról hozott hősugárzóval fűtöttünk.
Szamárpad Jó a kettes is! 2010.03.24 10:15:00
Minek izgassák magukat a magyar hallgatók a jobb jegyért, ha úgysem nézi senki. Ráadásul a minimum kettesért is keményen meg kell dolgozni, az állásadók meg úgyis gyakorlatot akarnak. Így az egyetemek előadói üresek, előadások helyett inkább kávéházban töltik idejüket a…..
Rég láttam olyan egyszerű, letisztult, szép print hirdetést, mint amilyennel a JWT dubai irodája rukkolt elő a Reynolds tollaknak. Azért is vagyok irigy ezeket a printeket nézve, mert egy már ezerszer körbejárt termékelőnyt fogtak meg egészen új és érdekes oldalról. A nagyon…..
Remy 2010.03.10 22:09:03
@Pikszi:
Vagy az MDF-SZDSZ!:)
Levélírónk egy megengedhetetlen helyzet fültanúja volt a napokban, a napközis tanító néni minősíthetetlen stílusban kiabált egy alsó tagozatos gyerekkel. Az igazgatónő tud ugyan a tanító néni viselkedéséről, de annyira kevés van neki már a nyugdíjig, hogy nem akarja…..
Remy 2010.02.12 19:38:14
@bontottcsirke: Hát, te nem vagy komplett! Lehet, hogy téged is falhoz vágott néhányszor egy Teri néni?!
Több olvasónk is billentyűzetet ragadott Sólyom László különítményének véleménye kapcsán, levélírónk konkrétan a szakfelügyelői rendszer értelmetlenségét nehezményezi -tegyük hozzá-, joggal. Az Indexen megjelent oktatással foglalkozó cikk, az oktatás színvonalának…..
Remy 2010.02.02 18:13:59
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: De, kerülünk címlapra. Tegnap este is kint volt a poszt.
A sokkreklám nem újkeletű reklámtechnika. A befogadók ingerküszöbének emelkedésével egyre gyakrabban nyúlnak hozzá a hirdetők, különösen, ha úgy érzik, az az üzenet, amit át szeretnének adni elég fontos ahhoz, hogy ellensúlyozza a sokkolás esetleges negatív hatásait.…..
Remy 2010.01.13 21:37:12
@Aabroncs: Elnézzük:)
"A nevelési-oktatási intézmény költségvetésének terhére kell megszervezni az előírt tananyag megismerését, feldolgozását, a mindennapi testedzést, az intézményen kívüli kulturális, művészeti, sport- vagy más foglalkozást, kirándulást, erdei iskolát." Szabó…..
Remy 2009.11.26 10:37:20
@Claritas: Szerintem nincsenek szövegértési nehézségeink, csak nagyon máshogy néz ki belülről az iskola, mint szülői szemmel. Tényleg felháborító szerinted, hogy állami pénzen szerez másoddiplomát egy pedagógus -meg mindenki más,de az nem akkora baj, úgy látom-?! Én tanár vagyok, van vagy 3 diplomám, mindet államilag finanszírozott képzésben szereztem, de nem tartok szakkört pluszpénzért, hanem havi nettó 92 456 forintért tanítom legjobb tudásom szerint a gyerekedet. Közben a saját fizetésemből veszem a zsebkendőt, wc papírt stb, mert annyi pénze sincs az iskolának.
Köszönjük a leveleket, amiket küldtetek, és továbbra is bátorítanánk mindenkit, hogy a írja meg nekünk akár a véleményét valamely iskolai dologgal kapcsolatban, avagy osszon meg velünk egy konkrét esetet, ami rávilágít az iskolai problémákra. Ezúttal Endo tisztelt meg…..
Remy 2009.10.11 21:10:24
www.underline.cz/objednavka/
Aztán, majd ha nálunk is elkezdik nyomni ezeket a pólókat, senki se mondja, hogy nem szóltunk időben.
Egy kedves,  a tinédzserekre nagyon jellemző történetet küldött nekünk Nsocsi. A kiadott feladatot elvégezték, ráadásul jól, de a lényeg sajnos elsikkadt, mivel ebben a korban sokkal inkább érdekli a diákokat az előadó személye, mint maga az előadás. Történelem…..
Levélírónk az alábbi rövid párbeszéd fültanuja volt az első szülőértekezlet alkalmával. Ő maga nem nagyon értette a helyzetet, de a békesség kedvéért inkább nem kelt a tanárnő védelmére. Tisztelt Ellenőrző!A 9-es lányom első szülői értekezletére mentem. Vártam…..
Remy 2009.10.06 19:08:01
@melkaart: Igazad lehet, én csak a kurvás megjelenés általános jelentésén gondolkodtam. Azért nagyon csodálkoznék, ha az újpesti szemétégetőnél álló lányok a Dior utolsó kollekcióját hordanák. Lehet, hogy az omininózus tanárnőt nem luxuskurvának nézte a lány
Ellenőrző Bárki lehet tanár?! 2009.10.05 08:06:00
Balláb a napokban közzétett levélre reflektál, közelbről is megvizsgálva a kérdést, hogy lehet- e bárki tanár? A pszichiátriai beutalásról szóló levéllel kapcsolatban gondolkodtam el azon, hogy ténylegesen bárki lehet-e tanár? A felvételikor egy 3 hónapnál nem régebbi…..
Dóra levele egy kedves történetet ír le, arról a fiúról, aki a mások által padra írt puskát sem tudta használni. Mennyire lehet elnéző egy tanár?Tegyük a szívünkre a kezünket és mondjuk meg őszíntén, hányan voltunk mintadiákok iskolás éveink alatt? Mindig kész volt a…..
Julien Sorel tollából olvashatunk egy érdekes gondolatmenetet arról, hogy ha egyetértés mutatkozik abban a kérdésben, hogy a nevelés nem csupán az iskola feladata, akkor ebből az is következik, hogy az itt tapasztalható anomáliákért sem az intézményeket terheli a kizárólagos…..
Kedves történetet kaptunk Flummytól, amiben elmeséli, hogy bizony a nyeltvtudás a mindennapokban nagyon hasznos dolog lehetne. Nem kell ahhoz külföldre utaznunk, hogy galibát okozzon egy idegen nyelvű felirat. A magyarok nyelvtudásáról szóló írás jutatta eszembe ezt a…..
Csak magyarul beszél a többség - Ezzel a címmel jelent meg az egyik napilapban egy cikk a magyarok nyelvtanulásának eredményéről - pontosabban eredménytelenségéről-, illetve a felnőtt lakosság idegennyelv-tudásáról, összehasonlítva a világ más népeinek  hasonló…..
Remy 2009.09.27 16:40:37
@VulpesVulpes: Dehogy kell, béna vicc volt, bocsánat. Igen, van még hová fejlődnünk. A svédek sem véletlenül angolban és németben jók és nem kínait tanulnak tömegesen. Azonos nyelvcsaládból származó nyelveket könnyebb elsajátítani, különösen, ha beleszületik az egyikbe az ember. Nem a nyelvtant nehéz megtanulni, hanem az adott nyelven gondolkodást, az meg nagyon távoleső nyelvek esetében bonyolult. Minden nyelvnek van egy logikája, ami automatizmussá fejlődik, ha az idegen nyelvé nagyon más, belegebedsz. Na, majd egyszer megírom hosszabban.
Remy 2009.09.27 16:43:37
@dark future: akkor csak engem szivattak.
Remy 2009.09.29 18:10:32
@MeeCee: Így van. Igaz, hogy az angol jelenleg presztizsnyelv, ezért nem kell mást tanulniuk, de az már legyen az ő bajuk, hogy hogyan kezdenek majd el idegen nyelvet tanítani 50 év múlva.
A közelmúltban publikálta a Nielsen kutatóintézet a legfrissebb, a reklámok iránti bizalmat, illetve inkább bizalmatlanságot vizsgáló, 50 ország 25 000 internetezőjén végzett kutatásának eredményét. A kutatás nem meglepő módon arra az eredményre jutott, hogy az emberek jobban…..
Levélírónk a bolognai rendszerben próbál másoddiplát szerezni, és nagy reményekkel vágott neki az MA képzésnek. Reményei gyorsan elpárologtak, és hirtelen rájött, gyakorlatilag egy szép, egészséges pénzlehúzás az egész. A fejőstehén szerep nem tetszett neki, ennek…..
Csak nem azt akarod mondani, hogy még mindig az egyrétegű, sajtreszelőként és dörzspapírként is egyránt jól teljesítő klasszik vécépapírt használod? Ez így nem mehet tovább, ne érd be azzal, ami elérhető, mert a feneked ennél sokkal többet érdemel! De nem ám az unalmas,…..
Remy 2009.09.26 21:14:31
Kati az iskolába beszivárgott politika problémáját írja meg nekünk levelében. Tanácsot kér, hogyan lehet jól kezelni a valamilyen szélsőség felé elment diákokat. Sziasztok!Nyelvtanárként már a kifogások elég széles palettáját hallhattam, hogy éppen az adott nyelvet…..
Remy 2009.09.25 07:51:19
@melkaart: Szerintem egy percig sem bírnák a német fegyelmet, állandóan a jogaikkal jönnek, vajon egy diktatúrában milyen jogai lennének. Ráadásul arra nem is gondolnak, hogy a németek szemében ugyanolyan megvetendő söpredék voltunk/vagyunk, mint akiket ők akarnak eltüntetni Magyarországról.
Remy 2009.09.25 09:20:00
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Én is erre gondoltam. A suliban biztosan jól érzi magát, mert az nem egy demokratikus intézmény. Fel lehet szedetni vele a szemetet, hogy szokja a feltétlen engedelmességet.
Nagy örömmel adjuk közre Csavarhúzós eszmefuttatátását: Gondolkozzunk el azon, hogy ha az oktatás a versenyszférában zajlana, akkor milyen is lenne az iskola. Peremfeltételként képzeljük el, hogy a képző intézménytől független lenne az érettségi/szakmai vizsga, illetve…..
Remy 2009.09.24 14:54:28
@hanger: Igazad van, sajnos. Talán ezért is van különbség a szakma és a hivatás között.
A komment második felénél kicsit megijedtem, hogy a férjem vagy, aki ma reggel is a vasalt inget hiányolta és nem érte be helyette a kijavított dolgozatokkal.:-)
Pettyes leveléből más vetületét ismerhetjük meg azoknak a mindennapi gondnak, amelyekkel a tanároknak szembesülniük kell. Meddig mehet el egy diák rajongása?Sziasztok!Ma történt velem, gondoltam megírom. Egy nagy pesti középiskolában tanítok, elég sok a fiú, kevés a férfi…..
Remy 2009.09.23 13:57:49
@melkaart: Igen, de itt nem erről volt szó. Nem azt írta, hogy hozzá ment oda a fiú ezzel a problémával. Ráadásul azt is írta, hogy a kollégájára mérges elsősorban. Szerintem így már más a helyzet, gondolom különbséget tud tenni egy flört és egy durva inzultus között.