Regisztráció Blogot indítok
Adatok
féregírtó

0 bejegyzést írt és 130 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lakás-ügy egy olyan büntetőper, ahol a jogszabályokat a Honvédelmi Minisztérium minden dolgozója betartotta a feljelentő szerint is, a véleményező szerint is, a vádló szerint is és az ítélethozók szerint is. Erre az ügyre mégis azért volt szüksége a kormányzatnak, hogy „végtelen romlottságunkat”…..
Tizenkettedik alkalommal értékelte az évet Gyurcsány Ferenc. Ez önmagában is figyelemre méltó teljesítmény. Tizenkét év a magyar politika élvonalában (és főleg a magyar baloldalon!) nagy idő. Ha a konkurenciára nézünk: az MSZP forgószínpadán pár évente cserélődnek a molylepke-tehetségű…..
féregírtó 2016.01.24 22:31:22
Diktátorok kézikönyve és a zsarnokság működési receptje….”történelmi lecke fiúknak”

„…ez a Pierre d’Auvergne, hogy rendes nevén említsük, helyesen tanította, hogy az önkényuralom fenntartásához feltétlenül meg kell ölni mindazokat, akik hatalomban vagy gazdagságban bővelkednek, mert az efféle embereknek megvannak az eszközeik a zsarnok elleni lázadáshoz. Másodsorban elengedhetetlen megölni a bölcseket, mert azok a tudásuknak köszönhetően kifundálhatják, hogyan űzzék el a zsarnokot. Ezenkívül nem szabad megengedni, hogy jó iskolák legyenek, mert azokban szerezhető meg a műveltség, a művelt emberek pedig nemes lelkűek, nagy tettekre hajlamosak, s az ilyenek könnyen fellázadnak a zsarnokság ellen. A zsarnoknak arra kell buzdítani az alattvalókat, hogy besúgjanak és rágalmazzanak, majd a maguk keltette zűrzavarban egymásnak essenek, barát forduljon barát ellen, a nép gyűlölje meg a gazdagokat, a gazdagok egymást, és mindenki együtt az idegeneket. Ily módon a megosztott, ezáltal meggyengített alattvalókat oly mértékben lefoglalja majd az egymás iránti acsarkodás, hogy eszükbe sem jut fellázadni a zsarnok ellen. Emellett számos és súlyos sarcot kell kivetni az alattvalókra, hogy mielőbb elszegényedjenek, növelve ezzel tehetetlenségüket. A zsarnoknak olyan kivételes erényeket kell mutatnia, amelyek az alattvalók fölébe helyezik, hogy azok maguknál felsőbbrendűnek higgyék. A leggyűlöletesebb intézkedések, mint például az adók kivetése, sohasem viselhetik a zsarnok kézjegyét: úgy kell tenni, mintha azok mások fejéből pattantak volna ki, vagy mintha a zsarnok saját akarata ellenére lenne kénytelen bevezetni azokat, mondjuk egy ellenséges hatalom nyomására. A legkisebb ingadozás nélkül szükséges kormányozni ahhoz, hogy a zsarnoknak ne kelljen tartania a leigázott nép haragjától.”
Dvorszky Anikó írása Mi a közös a Jászai Mari téren álló Palatinus-házakban és a margitszigeti Palatinus strandban? Eleve, mint jelent ez a szó, hogy palatinus, és hogy kapcsolódik mindezekhez? Hogyan lett az egykor a nádori családhoz tartozó Margitsziget a fővárosé? Mindez kiderül a…..
féregírtó 2016.01.24 22:24:38
Talán nem mindenki tudja, de a második világháború után Ausztria is négy megszállási övezetre volt osztva, mint Németország, Bécs pedig - éppúgy, ahogy Berlin - szektorokra. Ha a szovjetek kicsit tovább maradnak, 56-os menekültjeinknek nem lett volna esélyük nyugatra jutni. Szovjet katonai…..
féregírtó 2016.01.24 19:50:14
Ausztriában nem ellopták a Marshall pénzeket, mint a mostani felcsúti maffia az EU pénzeket, hanem nemzetet építettek belőle. Ennyivel ügyesebb, okosabb nemzet.
Másokra mutogatni, másokat hibáztatni az már baromira megy.

Íme egy hír, amiben tömören bele van rejtve az az ok, amiért Magyarországból soha de soha nem lesz Ausztria:

"Korrupció elleni pénzeket lophattak el magyar közbeszerzési ellenőrök "
index.hu/belfold/2016/01/24/a_korrupcio_elleni_penzeket_lophattak_el_magyar_kozbeszerzesi_ellenorok/

Értjük? Az EU adott egy keretösszeget a korrupció felderítésére, amit a magyar ellenőrök elloptak!

Beszarás!

Na, ez a büszke keresztyén Magyarország. És ez így megy már évszázadok óta. Ez a nulla erkölcs, tolvaj szellem, irigység, a sikeresek visszarángatása a mocsárba, a gyengébbek rugdosása, urizálás. Bezzeg a melldöngetés az nagyon megy.

Pfuj!
A Taxiplusnak nem erőssége a leendő vagy volt ügyfelekkel való kommunikáció, ez világosan látszik a honlapról, ahonnan a fenti képet fotóztuk, a Facebookról, és az alábbi panaszlevélből is, amire fél év alatt még csak válaszolni sem sikerült. Kedves Homár, aktuális a…..
(Történelmi pillanat: a blog első vendégposztja. A szerző Palotás Gábor kolléga – City Taxi). Először is megpróbáltam megbecsülni az Uber forgalmát. Állításuk szerint 80 ezer regisztrált felhasználójuk van. Ha ők havonta csak kétszer utaznak, 160 000 megrendelést feltételezhetünk. Átlagos 2500…..
BEKIÁLTÁS Tévutakon vezet Orbán 2016.01.16 08:39:14
Mostanság jó amerikai és brit hátszelet is kap ehhez. Esztelen bosszúvágy vezérli Orbán Viktort, amikor módszeresen számolja fel Magyarország jövőjének alapjait. Ennek érdekében kihívóan kollaborál olyanokkal, akiket mesés vagyonokhoz juttat a neki tett szolgálatok fejében. Ezzel magyaráztam…..
Áder János elődjéhez, Schmitt Pálhoz képest (aki szám szerint nulla, azaz 0 törvényt küldött vissza a parlamentnek vagy az alkotmánybíróságnak normakontrollra) első ránézésre egészen sok ügyben élt vétójogával. Azonban, ha a felszín alá tekintünk, kiderül, a jelenlegi államfő nem sokkal finnyásabb a…..
Kövér László visszaállítaná a sorkatonaságot, az Országgyűlés elnöke szerint a sorkötelezettség eltörlése miatt kialakult helyzet orvoslásához sokkal több energiára lesz szükség, mint amennyit a sorkötelezettség fenntartására kellett volna fordítani.A házelnök szerint a terrorizmus és az illegális…..
2015. november 19. napján a Fővárosi Törvényszék az első fokú, bűncselekmény hiányában bennünket felmentő ítéletet – nyilvános ülésen, bizonyítás felvétele nélkül – megváltoztatta és Juhász Ferenc volt honvédelmi minisztert és engem felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtott. Velem és feleségemmel…..
féregírtó 2016.01.17 18:33:41
@vajdasagi:
Te valamit borzasztóan összekeversz. Az, hogy ki mit érez, az semmit nem jelent a világon. Egy kérdés van csak: be lettek tartva a törvények, vagy nem.
Sajnos a mai antidemokratikus kormányzási légkör szépen rátelepedett a jónépre is, és kezd elmosódni a törvényesség és a bosszúvágy (irigység?) határvonala.
Egyetlen országban sincs külön jog a felsővezetésnek és a népnek. Mindenkinek a hatályos törvényeket kell betartani és kész. Ez a demokrácia alapja. Ha idekeverjük azt, hogy ki mit érez, (mindenki mást), és az lesz a meghatározó a törvényességgel szemben, akkor az önbíráskodás. Persze mindenki a saját érzelmeit tartja az egyetlen elfogadhatónak.
Ha ebben az országban évek óta minden a törvényesség keretein belül haladt volna, semmi gondunk nem lenne. Függetlenül a saját érzelmeinktől. De hogy a betartott törvények ellenére valakit megvádoljanak, az mindennek a teteje.
Kisdobos becsszóra nem akartam már többet ezzel a szerencsétlennel foglalkozni, de a mélyenszántó népbutítás, az elmebajba hajló küldetéstudat, a „mindenki hülye, csak én vagyok a zseni” hozzáállás egy olyan interjúban buggyant a felszínre, mely igen tömören foglalja össze, mennyit tud, milyen arc…..
féregírtó 2016.01.17 18:13:16
Lehet hogy Norbi egy szerencsétlen figura, de azért a poston és a hozzászólókon is érezhető a jellegzetes magyaros irigység, és jóleső csámcsogás, ha valakinek nem sikerül minden úgy ahogy eltervezte.

A magyarok 95% -a a tévé előtt szotyolát köpködve a fotelből érzi úgy, hogy aki saját erejéből egy kicsit többre vitte, az tulajdonképpen őt lopta meg, és milyen jó lenne, ha pórul járna. Valljuk be, Norbi nem olyan ügyes üzletember mint a felcsúti gázszerelő, akinek pár év alatt tízmilliárdos vagyona lett a semmiből. Neki bőven volt tennivalója, már a hős VHS kazetta korszakban is volt saját edzésprogramja, folyamatosan járt Aerobik edzéseket tartani Európa legdagadtabb nemzetének. Mi a baj ezzel? Nem tolták alá a közpénzt, nem úgy él meg a saját lábán, mint Ráhelke Svájcban. Ha valaki fizetett a felvételeiért, ha eljártak az óráira, ha megvették a mozgásra ösztönző rendezvényeire a jegyeket, azt mindenki a saját elhatározásából tette.

Továbbá erősen érződik a Kádári kisemberes gondolatvilág. A kommentekben égbekiáltó marhaságok vannak, mármint a tőkepiac működésének szempontjából. Ha valaki egy vállalkozást a tőzsdére visz, alapból teljesíteni kell olyan kritériumokat, amire bizony nem sok cég képes. Norbi képes volt. Az meg hogy ki az a "hülye" aki ilyen részvényeket vásárol? Nem mindegy? Ha nem bagóra vagy kannás borra költötte, az már jó. Végtelen példa van arra, hogy befektetők olyan részvényeken kerestek egy csomót, amit "csak a hülye" vesz meg. Volt amikor at Apple is ilyen volt.
Ha a kultúra, amiben élek, ha a közösség, amelyhez tartozom, azt sugallja, hogy a másfélét ne úgy kezeljem mint magamat, akkor annak a közösségnek a szokásai elválasztanak Istentől.  Sok szó esik mostanában a keresztény kultúráról: keresztény országok, nem keresztény országok; keresztény Európa.…..
Az elmúlt napok egyik különösen balkáni eseménye volt, hogy nyílt háborúságba torkollott Simicska Lajos és Orbán Viktor pénzügyi elszámolási vitája. A játékba bekapcsolódott a rendőrség, a budapesti közterület-felügyelet, maga Bakondi György és sok biztonsági ember. Az ügy abszurdba hajló fejleménye…..
Az egyik mai Híradóban a szilveszteri, kölni erőszakos eseményekről igyekezett még egy bőrt lehúzni a köztévé, csak éppen a fenti videóval elég nagy lukra futottak. (A teljes anyag itt látható, screenshotoljuk is, hátha belenyúlnak.) A videó valóban megrázó képsorokat mutat, csak éppen nem…..
féregírtó 2016.01.12 20:15:20
@filmfreak Palchy:

"pontosan tudják, tudták miről van szó, de úgy gondolták nem fognak utánanézni az emberek, mivel sok ember elhiszi azt, amit a tvben lát."

Mondjuk a köztévét alig nézik (vajon miért...), de az agyhalottakat igen jól lehet irányítani.
Elsőre talán érthetetlen, hogy miért foglalkozunk egy zsebbayer hőbörgésével, de a blogokon terjengő narancstrollok agyműködésének vizsgálatát rég tervezem, Mélymagyar Pál írása pedig annyira jól jellemzi a kormányt eltartó tábor gondolkodását, hogy a trollok nyilván…..
...bármilyen törvényt hoz ez a kormány, nem az a kérdés merül fel, hogy miért jó ez az embereknek, hanem az, hogy miképp keres rajta a fideszes gazdasági hátország? Mert sajnos mindenről az derül ki, hogy a törvények végső célja mostanában ez  - írtam már évekkel ezelőtt ugyanitt, és a FIDESZ…..
Nagy volt a híráradat 2015-ben annak köszönhetően, hogy a magyar kormány kommunikációs gépezete úgy hányta ránk az információkat, mint sztahanovista fűtő a brikettet az óriáskazánba. Így aztán az év végi viszonylagos nyugalmat kihasználva igyekszünk néhány hányaveti…..
Egy hamburgi konferencián két német kutató részletesen bemutatta az észak-koreai rezsim által használt Linux-alapú, saját fejlesztésű operációs rendszert. A Red Star méltó a politikai közeghez, ami megalkotta: invazív, totalitárius eszköz. Forrás: Flickr Komoly kihívást…..
féregírtó 2015.12.29 15:22:17
Kis lépés az embernek, de nagy lépés az európai adatvédelmi rendszernek. Ezzel is nyugtázhatjuk, hogy 2015. december közepére megszületett az új adatvédelmi rendelet kompromisszumos szövege, amely a Bizottság, a Tanács és az Európai Parlament számára is elfogadható. Miért fontos ez? Többek között…..
Döbbenet, hogy van akinek mindenről a zseniális Orbán-kormány jut az eszébe ugye? Már akkor is, ha filmet néz. Baszki, tényleg nem a mi hibánk, a fideszes kormányzás annyira egyértelmű alapelveken nyugszik, hogy szinte fáj. De így legalább a szokott fikák helyett maguk a filmcímek…..
Az eltűnt pénz nem számít. Az ellopott idő fáj igazán. Pontosan negyed évszázaddal a rendszerváltás után oda jutottunk, hogy ma már bizony nem a cigányok felzárkózására szánt ellopott eltűnt pénzt kell sajnálni. A pénz (legyen mondjuk 120-130 milliárd forint) sosem lesz…..
Ha idén nem csak a finom karácsonyi vacsorával, de pompás asztali dekorációval is lenyűgöznéd a családot és a rokonokat az ünnepek alatt, szerezz be néhány szalvétát, és készítsd el magad a karácsonyfákat. Nem kell origami művésznek lenned hozzá, hogy megtanuld ezt a klassz…..