Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alligata

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
alligata 2018.01.09 14:21:50
Matusik Szilárddal, a Vakondok 4 című dokumentumfilm rendezőjével év elején beszélgettünk, és azóta aránylag rendszeresem tologattam ki a blogra a magyar videojáték-fejlesztés hőskorát feldolgozó alkotás werkfilmjeit. Amikor a podcastünket elkezdtük, még nem tudtunk a Vakondokról, de előtte mégis…..
alligata 2016.08.13 20:47:19
@TH: Nem hinném, hogy én vagyok a kakukktojás... Azt gondolom, hozzám hasonlóan többen végighallgatják és el is olvassák a podcasteket/bejegyzéseket. Nem vagyunk egyformák, de számomra mind a kettő élményt nyújt. A többségnek, vagy a kisebbségnek meg van a lehetőség a választásra, felesleges még mindig ezen rugózni.
Hat hétig nem jelentkeztünk podcasttel, pedig nagyon akartunk az E3-ról készíteni egy régiségeket bemutató adást, de sajnos az eddig megszokott retrosarok idén nem települt ki az expóra. Így a nyári szünet kicsit hosszúra nyúlt, de most vége: vendéges adással térünk vissza, méghozzá olyan vendéggel,…..
alligata 2016.08.13 20:33:15
@koppa: Az emulátor maga a program erre.
Megjelent az új Far Cry játék meg a Division, ráadásul márciusban 30 éves lett a Ubisoft - ez a három ok elég volt arra, hogy a céget válasszuk eheti adásunk témájának. Hogyan lett egy francia családi vállalkozás a harmadik legnagyobb kiadó az Activision és az EA mögött, ezt próbáltuk körbejárni.....
alligata 2016.03.17 22:00:49
@B-Bird: Pedig a CoV-ban is volt róla szó ;-)
pcvilag.muskatli.hu/irodalom/CoV/CoV24/cov24.html
Csodálatos, amit a GuitarHeroFailure nevű júzer művelt YouTube-on. Először is 100 százalékra lejátszotta a Guitar Hero Smash Hitsben Ozzy Osbourne Bark at the Moon című dalát - már ez is elismerésre méltó. Emberünk fel is tette a tökéletes menetet a YouTube-ra, mire nemsokára a YouTube levette a…..
(Akkor is olvasd el, ha nem szoktad hallgatni a podcastet! Köszi!) Eltelt két hét, újabb Checkpoint Mini jön, és mint két hete írtuk, ezentúl próbálunk azoknak is a kedvére tenni, akiknek a podcast műfaja annyira nem fekszik. Vagyis minden Checkpoint Miniben megénekelt játékról lesz pár bekezdés…..
Átok ült a múlt heti podcastadáson, ami abból is látszik, hogy múlt héten nem is volt adás. Múlt keddre szerveztünk felvételt, de Grath aznap elgyötört hangon hívott, hogy bekapott valami vírust, és nem nagyon tud kimozdulni a lakás legkisebb helyiségéből. Pénteken aztán…..
alligata 2016.01.13 17:13:34
@Ripburger: A Flight of the Amazon Queen-t próbáltad már? Viszonylag homályosak az emlékeim, de azt hiszem megfelelhet a számodra.
Kicsit belterjes lesz most ez a poszt, mert az eheti alany kedves ismerősöm, Páll Zsófi alias Sophiaso. Cserébe viszont nettó játékcsaj, nincs semmi csapda, nem jár úgy senki, mint múlt héten, amikor egy pixelló fogadta a címlapról ide kattintókat. Zsófi az IDDQD…..
alligata 2014.02.16 16:32:01
Elég sokat dolgoztam a lenti cikkel, de korántsem teljes. Feltúrtam az újságaimat régi (főleg nyolcvanas évekbeli) reklámokért, hirdetésekért. Ilyesmi már volt a blogon, akkor csak külföldi hirdetésekkel, most viszont magyarok jönnek. Amikor elkezdtem dokumentálni a szegény ember szkennerével…..
alligata 2014.02.08 14:43:18
@-klfmate-: Ezen az oldalon könnyen képbe kerülhetsz a témával kapcsolatban: bithunter.siz.hu/reu.htm
Na, akkor indulásnak röffentsük be megint a Játékvadászat rovat hajtóműveit. Ebben ugyebár a tisztelt kommuna segít olyan olvasóinknak, akik emlékeikben homályosan élő játékokat keresnek. Szépen indult a rovat, aztán két nehéz feladat is lerontotta az addig 100 százalékos…..
alligata 2014.01.03 22:22:09
@SpaceCop: Ezek nem lehetnek:
Koronis Rift
www.youtube.com/watch?v=seYQQLPPMRs
Rescue on Fractalus
www.youtube.com/watch?v=FbZ-chrOgGg
A Bleacher Report nevű, kosárlabdával foglalkozó portálon találtam egy remek gyűjtést, akár most tessék oda kattintatni. Az oldal szerkesztői összeszedték szerintem az összes valaha készült játékot, amiben kosárlabdázni kell. Semmi fakszni, csak játék neve, évszám, platform…..
alligata 2013.12.09 20:14:18
@bunyoka: Nem a Drazen Petrovic Basketball volt a felülnézetes? Azt én is hiányolom a listáról.
Egyszerűen nincs megállás, ömlenek a levelek, amiben azt kéritek, hogy egy régi játékot, amire már csak halványan emlékeztek, keressünk meg nektek. Egész sorozattá duzzadt már az első pár levél, és eddig mindegyik játékot sikerült megtalálni, hála a drága IDDQD-olvasók…..
A Conatus Creative nevű indie csapat fejébe vette, hogy jövőre folytatást készít a River City Ransom nevű 1989-es játékhoz. Verekedős cucc kisebb RPG elemekkel, de itthon valószínűleg kevesen ismerik, pedig a NES-en nagy klasszikus volt. Nézzünk is bele. A CC hivatalos folytatást…..
IDDQD Heti retro: Project Firestart 2013.08.23 13:13:24
Gőzerővel írom a Fallout-cikket, addig is a héten ígéretemnek megfelelően egy meglepetésjáték került a Heti retróba, szerzője a kiváló RetEmu blog gazdája, Sunsetjoy. Ő megelégelte, hogy a Project Firestart mindig hátul végez a szavazásokban, és írt egy cikket róla, én meg…..
IDDQD Heti retro: Bruce Lee 2013.08.06 07:30:00
Nagyon régen volt utoljára Heti retro, amit sajnálok, de megvolt az oka, többször leírtam, most nem akarom ragozni, a lényeg az, hogy visszatérünk a megszokott kerékvágásba. Legutóbbi alkalommal a Bruce Lee és az Archon nyert a szavazáson nagyjából holtversenyben, szóval most…..