Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pincesor

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pálos Miklóst és az ő Borműhelyét már legalább kétszer felfedezték nálunk itt az Alkoholistán, így én erről már lekéstem rendesen. Mikor először kóstoltam a borait, 2006-os kékfrankos válogatása, a De Facto tetszett a legjobban. Úgy voltam vele, hogy ezt a bort majd egyszer…..
Már a Cos cikkben is jeleztem: aszúk terén gyérek a tapasztalataim. Ritkán, ünnepi alkalmakkor kerül elém egy-egy palack, illetve fesztiválokon igyekszem kóstolni őket – de mire az édes borokra kerülne a sor, addigra vagy én vagyok fáradt, vagy szimplán záróra van. Nagy,…..
A Művelt Alkoholista Mostohagyerek 2009.02.05 05:30:00
Nemrégiben zöld béka egy kommentben festette rózsaszínre a magyar fehérboros jövőt, pontosabban felhívta a figyelmünket, hogy jobban járnánk, ha elfogadnánk: minden a fehérborra predesztinálja a Kárpát-medence lányait-fiait. („Kétség kívül van némi alapja annak, hogy…..
Ebben a pillanatban jutott eszembe, hogy pontosan egy évvel ezelőtt milyen szívesen társalogtak kommentezőink arról, ki mit tesz az asztalra. Hátha most is kialakul az ünnepi diskurzus. Felütésképpen: nálunk libacomb lesz aszalt szilvával és puliszkával, desszertnek bejgli, bornak…..
A furmintok után/közben muszáj volt már egy kis vöröset innom. Nemrég vettem egy vegyes hatos kartont az új St. Andrea dűlősekből: a válogatás két kékfrankosát érte el így végzete dugóhúzó által. Az egyiknek alighanem jót tett volna, ha békén hagyom még egy darabig, bár…..
Másodszor is sikerült belelépnem ugyanabba a folyóba. Az előző részben megígértem, hogy maradunk a somlói hárslevelűknél. Tévedtem. Pedig tudhattam volna: Laposáék a furminthoz hasonlóan a hársat sem Somlón szüretelik. Csak hát a pavlovi reflexek: Bazaltbor + hárslevelű nem…..
Az egyik hiperben lőttem az első Benza-palackot, egy rajnait, akkor még nem sejtettem, hogy. A címkén annyira büszkén, annyira magabiztosan feszített szép antikva betűkkel, hogy Benza György borászata, és még a kapszulára is ráírták, hátha a címke kiskapitálisai elkerülnék a…..
Tavaly ősz óta fut párhuzamos címeken Borboy blogja, amit eleinte élvezettel vegyes flegmasággal olvastam, gondolván, könnyű egyszer kétszer szellemesnek, máskor mélyenszántónak lenni, de vajon meddig bírja (volt egyszer egy borgőzös is, ő azonban a reményteli kezdés után…..
Kinek van kedve húsz rozét végigkóstolni? Senkinek, nyilván, de a művelt alkoholisták csakis a közönségnek élnek. Ha erre van igény, hát legyen rozé. Márpedig van erre igény, ezt mutatják a borkereskedők eladási listái, amelyeket ilyentájban rendre rozék vezetnek. És mutatják…..
Mint arra nyájas olvasónk figyelmét előre felhívtuk, a Tokaj Renaissance Egyesület április 21-én tartotta immár hagyományos évjárat-bemutatóját. Az eseményen többfős – ám külön útvonalon mozgó – csapattal tettük tiszteletünket, miáltal lehetővé vált, hogy ne…..
Otthagyta a Tokaj Renaissance Egyesületet Szepsy István. A mádi borász ezentúl csakis és kizárólag és mindenekelőtt az eredetvédelemre óhajt koncentrálni, egyrészt a borvidéki szinten formálódó szervezetben, másrészt annak mádi frakciójában. Korábban úgy látszott –…..
Most már nem kell többet aludni egyet sem, ma kihirdették ügyesen, hogy a 2006. év bortermelője Garamvári Vencel. A Balaton déli partján és budafoki pezsgőgyárában nyomuló mester négy másik jelölt fölé kerekedett diadalmasan: az egri Lőrincz György, a szintén balatoni Légli…..
A Művelt Alkoholista Mehr Licht! 2006.12.13 21:05:00
A közelmúltban eljátszottam a gondolattal, hogy hány magyarra jutna ujj, ha egy kézen kellene összeszámolnom 2006 nagy vörös élményeit. Kettőre jutott: Gere Solus 2003 és St. Andrea Mythos 2002. Mindkettő merlot, és váratlanul mindkettő az ölembe hullott. A hurik pávatollas…..
Amit a kékfrankosról tudtam és a kisokosokból összekanalazhattam, azt leírtam nagyjából egy éve. A véleményem azóta nem változott, továbbra is a kékfrankost tartom a „Great Red Hope”-nak. A számomra fölöttébb tanulságos Rizlingodisszea után már gyúrok a…..